Şimdi Ara

dış kaynak muvazzaf subay havacı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba muvazzaf havacı subay eğitimi hakkında bilginiz var mı? eğitimleri maaşları nasıl oluyor branş hava trafik daha önce hava kuvvetlerinde eğitim almış yada bilgisi olan

1 ay Kutahya hava er eğitim tugayında temel eğitim
    3 ay İzmir Gaziemir hava eğitim komutanlığında intibak eğitimi
    2 ay sınıf eğitimi (Seçilen sınıfa ve sizin tahsilinize göre)

O dönemden arkadaşların da aldığı eğitim bu. Eğer bir değişiklik olmadıysa sizin de süreç bu olacak.

Daha önceden askerlik tecrübeniz varsa sizin için biraz daha kolay olur. Ama Kütahya'daki temel eğitim kısmı bizimkinden daha ağırdı. Daha sonra giden arkadaşlardan duyduğum "Kütahya çerez, esas İzmir'i gör" oldu.

İşin özeti hem psikolojik hem fiziksel 6 ay boyunca sizi zorlayacaklar. Ne kadar dayanabileceğinizi ölçecekler. Bu hengameden çıkarsanız subaylık hayatı sizi bekliyor.

Ama eğitimde bile asteğmen maaşı alıyorlardı. Rütbeyi taktıktan sonra teğmen maaşı alıyorlar (Kütahya'da bizimle beraber yemin edip rütbe takmışlardı). 6 ayın sonunda iyi bir parayla çıkarsınız. Eğitimden dolayı harcayacak vaktiniz de olmuyor. Güncel maaşları bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• daha önce askerlik yapmadım hocam ilk defa başvırmayı düşünüyorum fakat dediğim gibi sadece hava trafik bölümüne askeri kulelerde çalışıyorlar dimi onlarında fiziksel eğitimleri zor mu olur yada tazminat falan eklenerek maaşlar en fazla subay olduktan sonra ne kadar olur ki

Hava trafik piyadeye daha iyi olacaktır. Piyadelerin çalışma alanı daha fazla.

• bilgileriniz için çok teşekkür ederim son olarak iki şey daha sorabilir miyim eğitim sırasında eğitim merkezinde kalıyoruz dimi ayrı ev tutma yada lojman şansımız oluyor mu ? izin vs ve ayrıca şu anda maaşlar ile ilgili çok fazla farklı şeyler var hava kuvvetleri galiba en fazla tazminat alan grupmuş maaş tazminat dahil 90-100 k arası doğru olma ihtimali var mıdır

Eğitimde er gibi koğuşta kalıyorsunuz. Birliğinize atandıktan sonra bir süre orduevi veya misafirhanede kalırsınız. Lojman dağıtımı başladığında çıkarsa lojmana geçersiniz. Ya da dışarıda ev tutarsınız.

Güncel maaşları bilmiyorum. Terör ve sınır/hudut tazminatları kastediyorsanız o konuda hava kuvvetleri zayıf. En doğuda Diyarbakır, Batman'da üs var. Orada da terör tazminatı falan alabilirsiniz.

Daha Fazla Göster
  • anladım hocam çok teşekkür ederim bahsedilen rakamlar o zaman pek gerçekçi değil hava için

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.