Şimdi Ara

ACEMİ SÜRÜCÜ ADAYIYIM YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben ehliyet için kursuna yazılmıştım.yazılı sınavdan geçtim.direksiyon kursuna gidiyorum.7-8 saat kursa gittim.park,durma,araba hakimiyetimi geliştirdim.kurstan önce hiç araba sürememiştim.kurs sayesinde öğreniyorum arabayı.mesela trafikte arkama araba durunca heyecanlanmaya başlıyorum.heyecanlınca hata yapıyorum.heyecanın yanında arabayı kaldırırken zorlanıyorum.araba yarın debriyajla kalkmıyor(palio) gaz ile desteklemeden hayatta gitmiyor.gaz ile desteklerken gaza ne kadar basacağımı ayarlayamıyorum.fazla basarsam araba uçuyor,az basarsam stop ediyor.gaz pedalini ayağımda çok hissedemiyorum.(çizme tipi ayakkabı kullanıyorum belki ondan olabilir)
    ÖZETLEMEK GEREKİRSE
    Heyecanlanıyorum
    Araba kaldırırken gaz ayarlamasını tan yapamıyorum

Yardımınıza ihtiyacım var.cidden ümitsizliğe düştüm.pazar direksiyon sınavım var yardımınıza ihtiyacım var lütfen.(araba üzerinde 2-3 saat daha fazla çalışmayı imkanım var)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam size oncelikli tavsiyem araba kullanirken sakin olmaniz yonunde olur.
    Herkes annesinin karnindan sofor dogmadi debriyaj gaz pratigi yapmanizi tavsiye ederim kolay gelsin

• Hocam araba hafif rampa olsun yarım debriyaj yapsam da geriye kaçıyor.ben de gaza yükleniyorum araba bağıracak diye gazdan ayağımı çekiyorum.ayağımı gazdan çekmemin nedeni hocanın bağırttırınca kızar diye tedirgin olmam.sizce araba bağırıp çağırsa da gaza yuklenmeye devam mı edeyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu 7-8 kasımda sınava giricem inşallah 2. kez ilkte debriyajdan kaldım gaz konusunda ise çok vermekten korkuyorsan ara gaz gibi vere dokun bırak dokun bırak yap ben kalkışlarda dönüşlerde debriyaj yetmeyince böyle yapıyorum kursta kurs dışında... Bayan iseniz biraz sıkıntılı çok fazla dikkatlı detaycı oldukları için biraz sıkıntı oluyor gittiğim kursta 2. dosyanında sonunda olan bayan adaylar var ama tekte geçip alıp gidende var iş kişide bitiyor... Gazdan falan korkma ben ilk bindiğimde ya kaçırır vurursam diyordum yandaki hocayla bi muhabbete daldık baktım 3 vitesteyim devir 3500lerdi hemen yavaşladım biraz gelişine bırakın Rahat olun tek başınıza gitmeyin sınav zamanı
  • Erkeğim.her şey tamam bi araba kaldırmada sorunu yaşıyorum parkı dahi yapıyorum.bizde Accent era 1.5 dizel var.bu arabayı biraz kullandım yarım debriyajda çok rahat kalkıyor gaz istemiyor.bu kursun arabası düz zeminde yarım debriyajda zor kalkıyor illa gaz vermem gerekiyor.biraz da araba faktöründen kaynaklandığını düşünüyorum

Daha Fazla Göster
  • Cizmeyle anlayamazsin tabi gazi debriyaji.

Ben direksiyon sinavina giderken, kıs ortasinda ayagima bez baglayip gitmistim. Sen cizme diyorsun birader.

• Hocanin görevi o zaten ben ben de senin gibi ilk kez kursta araba sürmüştüm arabaya yapmadığım eziyet kalmamıştı mesela ana yolda akan trafikte 2 den 3e atacagıma 1e takmıştım arabadan öyle bir ses ve koku gelmiştiki hoca azını bile açmadı çünkü onlar alışkın birde sana tavsiyem ben kursta hep debriyajla kalktim araba hareket edene kadar gaza dokunmadım ama bizim arac dizel stepwatdı araba debriyajı bırakınca yağ gibi akıyodu sonra gaza basıyodum bence sen de öyle birdene araba hareket edene kadar gaza basma zaten bir titriyo araba debriyaj çek gitsin araba sonra basarsın gaza.

• çizmeyle pedalı hiç hissedemezsin. Botla kullanırken sinir oluyorum valla hissiz bi şey. Puma ferrariye ayakkabı üretiyor bilirsin incedir, gaz pedalını hissetmeleri için. Çizmeyle botla falan çalışma. Spor ayakkabı giy.
  • Merhaba, öncelikle sınavda başarılar diliyorum. İlk yapmanız gereken heyecanınızı yenmeniz, herkes şoför doğmuyor, şoförlük öğrenilen bir yetenek. Arkanızda kim olursa olsun sizin onu hiç kafaya takmamanız gerekir siz bildiğiniz gibi hareket edin. Bir de keşke direksiyon hocanızı arabasına göre seçseysiniz, o zaman daha rahat bir sürüş olurdu ve siz de bu kaldırma mevzuundan kurtulurdunuz. Şuanki yönetmeliği bilmiyorum ama herkes hocanısının arabasını mı kullanıyor yoksa başka bir araba mı? Eğer başka bir araç denk düşerse emin olun paliodan kolay olur çünkü neredeyse son model araçlar kullanılıyor sınavlarda. Ben ehliyeti alırken Octavia ile almıştım çok rahattı :).

• Zamanında ben de ilk kursta araba kullanmayı öğrenmiştim.Hatta direksiyon hocasının bana yalnızca rampada nasıl kalkılacağını öğrettiğini,düz yolda nasıl kalkılacağını öğretmediğini daha sonra kendim keşfetmiştim.Kursa ilk gün spor ayakkabı ile gitmiştim.Baktım pedalları hissedemiyorum,kösele ayakkabı giydim ve çok rahat ettim.Sınava giderken yanınıza,tabanı kösele olan,hani yolda yürürken çakılları tek tek hissedersiniz ya,öyle altı ince bir ayakkabı alın.Sınava girmeden bu ayakkabıları giyin.Siz yarım debriyajı yanlış anlamışsınız.Araç kaç yüz beygir ki rampada ,sırf debriyajdan ayak çekmeyle gaza basmadan gitsin.Araba güçsüz ise ve rampa da çok dik ise ,ister istemez gaza fazla basacaksınız.Araç torklu bir araçsa fazla gaza basmaya gerek yok.Pratik yaptıkça kendinize güven gelir ve heyecanınız da azalır.(Eğer panik-atak sorununuz yoksa:) Sınavda başarılar dilerim.
  • Arkadaşlar bugün sınava girdim ve kaldım.kalmamın sebebi çık basitti ışıklarda beklerken ayağımı yanlışlıkla debriyajdan çektim tak stop etti komisyon indirdi aşağı.arabadan indirilip başlangıç yerine arka koltukta dönmek cidden çok rencide edici diğer sürücü adaylarının attığı bakışlarla çok daha rencide oldun diyebilirim.evet arabayı rampada ışıklarda iyi kaldırdım sinyallerimi verdim stop ettirene kadar her şey dört dörtlüktü diyebilirim.hatta kurs hocam daha iyi sürüyordun niye stop etttirdin dedi.ben yönetmeliğin saçma olduğunu düşünüyorum.ışıklarda beklerken stop ettirdim diye indirilmek saçma bunu her şoför yapabilir.İşte burada komisyon ehliyet kursu para kaldırıyor.bir daha sınava girebilmek için 160 lira yanlış değil 160 kira para vermem gerek.böyle siteme lanet olsun diyorum

Orijinalden alıntı: taha-07

Arkadaşlar bugün sınava girdim ve kaldım.kalmamın sebebi çık basitti ışıklarda beklerken ayağımı yanlışlıkla debriyajdan çektim tak stop etti komisyon indirdi aşağı.arabadan indirilip başlangıç yerine arka koltukta dönmek cidden çok rencide edici diğer sürücü adaylarının attığı bakışlarla çok daha rencide oldun diyebilirim.evet arabayı rampada ışıklarda iyi kaldırdım sinyallerimi verdim stop ettirene kadar her şey dört dörtlüktü diyebilirim.hatta kurs hocam daha iyi sürüyordun niye stop etttirdin dedi.ben yönetmeliğin saçma olduğunu düşünüyorum.ışıklarda beklerken stop ettirdim diye indirilmek saçma bunu her şoför yapabilir.İşte burada komisyon ehliyet kursu para kaldırıyor.bir daha sınava girebilmek için 160 lira yanlış değil 160 kira para vermem gerek.böyle siteme lanet olsun diyorum

Haklısın. Tecrübeli sürücüler bile ışıklarda aracın viteste olduğunu unutup istop ettirebiliyor. Sınavda daha musamahali olmaları lazım. Hemen tek hatada hadi bi daha sınava gir demek vicdansızlık. Hele böyle bi hatadan dolayı...

• Paul Klee kullanıcısına yanıt
    Bu beni bırakan komisyondan bugün sadece 2-3 kişi geçebilmiş

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.