Şimdi Ara

Acemi İcin İstanbul-Sakarya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba. Tecrubelilere bir sorum olacak. Ehliyeti yeni aldim.
    Sehir ici kullanabiliyorum. Dar yerlerde manevra yaptigim vs. oldu, stres yapmiyorum trafikte acikcasi. Cunku uzun zamandir bunun hayalini kuruyordum. Eskiden beri surekli soforleri izlerim zaten. neyse sorum su
    2-3 hafta sehirici kullandiktan sonra istanbul anadolu yakasindan adapazarina gidebilir miyim? Yoksa otur oturdugun yerde ne uzun yolu mu dersiniz? Gerci pek uzun sayilmaz 140 km :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben hep sizin şarkınızı söyledim.
    Saygı ve özlemle anıyoruz...
  • Hocam gidersin gidemezsin ayrı bir konu fakat yanında birileri olsun, en azından panik halinde yada stresli bir anda seni rahatlatan güven veren biri olursa iyi olur.

Sonuç olarak ilk büyük tecrübelerinden biri olacak, bir yol gösterici olması güzel bir durum olur.

https://forum.donanimhaber.com/m_120313202/links_1/tm.htm
  • 90-110 Km Gecme Kamyonlara Otobuslere dikkat Et virajlara hizli girme. Birsey olmaz bugun olmasa illa birgun cikacaksin. Hayirli yolculuklar

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Hocam gidersin gidemezsin ayrı bir konu fakat yanında birileri olsun, en azından panik halinde yada stresli bir anda seni rahatlatan güven veren biri olursa iyi olur.

Sonuç olarak ilk büyük tecrübelerinden biri olacak, bir yol gösterici olması güzel bir durum olur.

yanimda babam olacak

• Ben 6 aylık ehliyet ile gittim. Yollarda çok zorlayacak bir şey yok. Sakarya Üniversitesi'ne gelmeye az kala yol çalışması var karşı şeritten gidiyorsun bir süre ona dikkat et yeter.

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dörtçeker

Ben 6 aylık ehliyet ile gittim. Yollarda çok zorlayacak bir şey yok. Sakarya Üniversitesi'ne gelmeye az kala yol çalışması var karşı şeritten gidiyorsun bir süre ona dikkat et yeter.

acaba e5 ten mi gitmek daha rahat otobandan mi? otobanda akkis cok hizli oldugundan dolayi e5 bana yavas temposundan dolayi daha rahat gibi geliyor ama e5 te de viraj cok

• Otobandan gideceksen dilovasinda d.et. hem tir kamyon cok olur hem yokus asagi virajlidir

Acemi İcin İstanbul-Sakarya

Uzun yollarda tek şeritli sollama gerektiren yollar tehlikeli yollar. Yoksa her yol bildiğimiz yol, farkı yok.

Şehiriçinde araç fazla olduğu için kaza riski daha fazla oluyor.

"Sokak köpeklerine selam vermek, adam olmaya çeyrek var demektir."
  • E5 te radara yakalanma ihtimalin var.Izmitte derincede adapazari yonune opetin oraya megane 2 radar koyuyorlar cok sik.Yokusu cikmak icin basiyorsun duzluge cikinca tam karsinda yapistiriyor 77 den fazla ise hizin.Korfezde pacifik derincede opet burasi megane 2 nin yerleri.Bilmeyenler kaptirip gidiyor

• Bende Sakaryali yim yol pek yorucu değil adapazarı na yaklaşınca yollar boş oluyor 160km yol 2 saatte gidersin bu arada sen tırcı degilmiydin

Kimsesiz Sevdaların Oldu Kimsesi
  • 2-3 haftalık sürücülük deneyimi kamyonlarla dolu tem için biraz yetersiz gibi. çok yüksek sür'atlerde slalom yapan aptallar da bol.
  • Aracı alalı ilk ayım, ilk ehliyeti aldım. Direk araç alındı hoop daha sürüşümün 1. haftasındayım Eskişehirden Antalya ya gidilip gelindi 1000km öyle, hatta yolda dengesizin biri sıkıştırdı beni az daha atıyordu emniyet şeritine, o kişiye buradan selamlar.
    Sonra 4-5 hafta geçti geçmedi hoop Eskişehir den Samsun a gidilip gelindi 2000km de öyle yine ben kullandım gidip geri döndüm, yani kısaca ehliyeti alalı olmuş 1 ay ve ben bir bakmışım 97 binde aldığım arac 102 binde hatta ilk radar cezamı yemişim sivrihisar - ankara 13.km sinde bilmiyorum artık 150 ile mi girdim 200 ile mi

Sadece şu 3 kural önemli benim için, hız, takip mesafesi, dikkat..

Sana iki üç nokta söylicem onlara kesin dikkat etmelisin,
    1. nokta yol vermek, bırak arkandaki selektör mü yaptı ver sinyali yol ver.
    2. nokta kamyoncularla oyun oynama geçen birisine yol vermedi Ondada benim suçum yok yav, sollamaya çıkmışım yokuşta sabitlemişim 110 a oda sinyal verdi, bende çaktım uzunluğu dinler mi beni atladı yola 50 ile takip ettik
    3. nokta takip mesafesi araç fark etmeksizin takip mesafesini koymalısın, araya araç girse bile gene mesafe bırak, ani frenlerde cidden işe yarıyor.
    4. nokta yorulunca mutlaka mola ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 3 Nisan 2016; 14:51:04 >

• Bence gitme.

20bin km yaptiktan sonra, bu dusuncen aklina geldiginde "ne deli cesareti varmis bende" diyeceksin.

Aynisini ben yaptim cunku. Denizli-istanbul yolculugu yaptim. Simdi hatirlayinca "Allah korumus" diyorum.

Izmit cikisina kadar cok yogun. Ondan sonra rahatlayabilir, orada deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 3 Nisan 2016; 15:14:13 >
  • Şehirler arası yollar her zaman daha tehlikelidir ölümlü kazaların bir çoğu şehirler arası yolda olur. Hız daha fazla olur, yorgun, dengesiz sürücüler her an karşına çıkabilir. Şehir içinden daha az tehlikeli olur diyenler ya hiç bir şey bilmiyor ya da hiç ölümlü kaza görmemişler.

Konu sahibi hocam amacım seni korkutmak değil yanlış anlaşılma olmasın. Öncelikle yanına şoförlüğüne güvendiğin birini al özellikle viraj içlerinde ani frenleme, gazlama yapma ve tır sollamaların da falan ufak bir korna uyarıcı olur (sağ tarafların da bulunmaman daha iyi olur. Sağ taraf ayna da kör nokta gibi düşünebilirsin) en önemlisi dikkatini çok daha fazla yola ver. Ben ehliyetimi alır almaz tek başıma İstanbul trafiğinde dolaştım iş için. 1 ay sonra Ankara'ya geldim arabayla ondan sonra neredeyse gitmediğim yer kalmadı. Ama sana yaptığım büyük bir hatayı söyleyim yüksek hızlarda önce frenle yavaşlat aracı sakın debriyaja basıp da yavaşlatayım deme araba sanki daha hızlanacakmış gibi öne atlıyor. Kazasız belasız iyi yolculuklar dilerim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.