Şimdi Ara

Account'um kapatılmış! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Dübel

quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

bu forumda daha neler var biraz gezinsen şaşarsın.. cin çıkarmadan sivilcelere, kız tavlamadan, basura neler neler

Basura telve iyi geliyormuş.

Buzlu badem tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: -S2K-

Buzlu badem tavsiye ederim

abi hahaha olm ya:)
    ben low rate lineage2 oyuncusuyum, l2 forumunda takılıyordum, bir bakayım dedim wow a, ahaha muhabbetler süper ya:)
    iyi eğlenceler arkadaşlar sizlere:)
    iyi oyunlar:)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Goa Mania

quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

Gold almak yasak , oyundaki ekonomiyi mahvediyor. Yasak olduğunu bildiğiniz halde alıyorsunuz sonrada niye accountum kapatıldı diye dert yanıyorsunuz. Sana tavsiyem mail at özür dile , inkar etmen birşeyi değiştirmez oradan görüyorlar çünkü.

:D
    Dostum ekonomiyi mahvediyor a çok güldüm sanki gerçek devlet var orda ekonomisi çöküyor. Ya ne alaka ne ekonomisi yok öle birşey. Ayrıca ekonomi mahvolsa noolur olmasa noolur?

Haksız rekabete neden olur. WoW ekonomisi gerçek hayatta işlerin nasıl döndüğünü de çok iyi öğretir insana. Açıkçası bana öğretmişti. Serbest piyasadaki döngüyü anlıyorsun.

Gold farmerlar FED (Amerikan merkez bankası)'e benzer. Karşılıksız (Emeksiz) para sürerler piyasaya, bu da dünyada enflasyona, faize, mutsuzluğa, açlığa sebep olur. Aynısı WoW'a da koreledir. E biz de bu oyunu mutlu olmak için oynuyorsak, keyiflenmek ve hoşça vakit geçirmek istiyorsak, her birimiz bundan bir şekilde etkileniriz. Yani Adam Smithten itibaren de anlatmayalım vakit yok

Öyle birşey yok arkadaşım. Haksız rekabete falan sebep olmaz, burası oyun burda herkes kendine. Sendeki goldun ne bana ne oyun ekonomisine bir faydası veya zararı yok. Senin 2k goldun olmasıyla 200k goldun olması arasında benim için hiç bir fark yok. Ogrimar'a yatırım mı yapıyorsun?
    Şuan 55k goldum var hiç gold almadım hatta 30k falan sattım gamecard aldım. Sen gerçek hayatla wow'u birbirine karıştırmışsın o kadar.

• quote:

Öyle birşey yok arkadaşım. Haksız rekabete falan sebep olmaz, burası oyun burda herkes kendine. Sendeki goldun ne bana ne oyun ekonomisine bir faydası veya zararı yok. Senin 2k goldun olmasıyla 200k goldun olması arasında benim için hiç bir fark yok. Ogrimar'a yatırım mı yapıyorsun?
    Şuan 55k goldum var hiç gold almadım hatta 30k falan sattım gamecard aldım. Sen gerçek hayatla wow'u birbirine karıştırmışsın o kadar.

Örneklerle mi anlatayım napayım? Herkes kendine diye birşey mi var? Ticaret yapıyorsun, meta alıp satıyorsun herkesin işine yarayan. Fiyatlar şişiyor, goldu olan daha fazla gold kazanıyor. Gerçek hayatla tabi ki alakası var. Alırım 100bin gold gerçek parayla piyasaya bir girer bütün malları alırım, sonra fahiş fiyattan koyarım, koyduğum fiyattan yine daha ucuza alan olursa onları da alırım, tekel oluştururum. Bu sadece örneklerden biri. Bunu yapan da dolu insan var.

Oyuna emeksiz ekstradan gold girişi, arz talep dengesini hep bozar. Ekonomiyi mahvediyor dediği bu insanların. Ama egoistçe düşünürsen, var param bastırır alırım gold bana ne ulen de diyebilirsin tabi. Ben tasvip etmiyorum ama.

• oyundaki vendorlar karşılıksız para verebildikleri için çok fazla oyun ekonomisini sarsmaz.. goldu alanlar genelde hızlı binek, motor , traveler mammoth'a harcıyor.. onlarda bizi pek bağlamıyor..

bir tek normalde ucuzunu aradığımız gem, ench, trade mallarını ve boe epiclerini nasıl olsa çok param var diye yüksek fiyattan alırlarsa biraz piyasayı yükseltebilirler..
  • quote:

quote:

Örneklerle mi anlatayım napayım? Herkes kendine diye birşey mi var? Ticaret yapıyorsun, meta alıp satıyorsun herkesin işine yarayan. Fiyatlar şişiyor, goldu olan daha fazla gold kazanıyor. Gerçek hayatla tabi ki alakası var. Alırım 100bin gold gerçek parayla piyasaya bir girer bütün malları alırım, sonra fahiş fiyattan koyarım, koyduğum fiyattan yine daha ucuza alan olursa onları da alırım, tekel oluştururum. Bu sadece örneklerden biri. Bunu yapan da dolu insan var.

Oyuna emeksiz ekstradan gold girişi, arz talep dengesini hep bozar. Ekonomiyi mahvediyor dediği bu insanların. Ama egoistçe düşünürsen, var param bastırır alırım gold bana ne ulen de diyebilirsin tabi. Ben tasvip etmiyorum ama.

Alırım gerçek parayla 100bin gold diyorsun zaten baştan kaybediyorsun eğer sen gerçek parayı gidip golda yatırıyorsan zaten oyun oynanış tarzımız komple farklı ben ayllık 13 eu'yu bile verirken elim acıyor sen parayla gold alamaktan bahsediyorsun bana. Hatta 13 eu'yu vermemek için gamecard karşılığında gold veriyorum.
    Alıp ne yapacaksın? Bütün AH piyasısaını eline geçirip ne yapacaksın?
    Kendini tatmin edeceksin. İşte herkes kendine dediğim bu.
    Bir yarışma mı var onun daha fazla goldu var die?
    Şu yukarıdaki yazdıkların sadece gerçek hayatta varlar dediğim gibi sen durumları karıştırmışsın.
    Bakınız, elimdeki goldu mesek kasarak yapmadım ben sadece ticaret ile yaptım. 3'e aldım 100'e sattım. Bu oyunda ekonomi diye birşey yok önce onu kafana sok.
    Bugün AH'da 100 gold olan şey ertesi gün 50 gold olabiliyor bu mal fazalalığından değil o ürünü oraya koyanın oyunu bilip bilmemesinden kaynaklarıyor.
    Gemlerden örnek vereyim bugün AH'da en düşük 120 golda koyulan bi gem yeni JC olmuş ve oyuna yeni başlamış biri elinde fazla para olmadığı için panikleyip 50g'ye koyabiliyor.
    Bunlara her dakika görebilirsin AH'da sadece gemlerde değil enchant ürünlerinde de aynı şekilde.
    Bu ekonomi falan değil bu noobların AH'ye dahil olmasından kaynaklanıyor.
    Ben her ürünü 1 cooper altına koyuyorum AH'ye. Ama bakıyorum adamın biri gelmiş 50g undercut yapmış ( fiyat kırmış). Adamı arayıp buluyorum nedir bu iş die adam bildiğin noob daha dün 80 olmuş eline 3-5 ürün geçmiş satıyor.
    Dediğim gibi bu oyunda ekonomi falan yok. Sen galba yeni başladın bu oyuna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goa Mania -- 23 Eylül 2010; 14:19:27 >

• neden gold alma ihtiyacı duyuyorsunuz ki? İtemler zindandan düşüyo zaten. Hesabında sınırsız goldun olsa ne olacak yine zindana gircen item için
  • quote:

Ya ii de sana ne milletin daha fazla gold kazanmasından?
    Şu yukarıdaki yazdıkların sadece gerçek hayatta varlar dediğim gibi sen durumları karıştırmışsın.
    Bakınız, elimdeki goldu mesek kasarak yapmadım ben sadece ticaret ile yaptım. 3'e aldım 100'e sattım. Bu oyunda ekonomi diye birşey yok önce onu kafana sok.
    Bugün AH'da 100 gold olan şey ertesi gün 50 gold olabiliyor bu mal fazalalığından değil o ürünü oraya koyanın oyunu bilip bilmemesinden kaynaklarıyor.
    Gemlerden örnek vereyim bugün AH'da en düşük 120 golda koyulan bi gem yeni JC olmuş ve oyuna yeni başlamış biri elinde fazla para olmadığı için panikleyip 50g'ye koyabiliyor.
    Bunlara her dakika görebilirsin AH'da sadece gemlerde değil enchant ürünlerinde de aynı şekilde.
    Ben her ürünü 1 cooper altına koyuyorum AH'ye. Ama bakıyorum adamın biri gelmiş 50g undercut yapmış ( fiyat kırmış). Adamı arayıp buluyorum nedir bu iş die adam bildiğin noob daha dün 80 olmuş eline 3-5 ürün geçmiş satıyor.

Bana ne değil, herkese bişey.
    Currency olan, topluluk ve ticaret olan her yerde ekonomi de var. Sen ister kabul et, ister etme. Noob dediğin adamları piyasaya yeni girmiş, düşük sermayeli yatırımcı ya da tüccar olarak düşünebilirsin. O insanlar piyasada tutunabilmek için illa ki fiyat kıracaklardır. Çok fiyat kırmalarına sebep, çabuk büyüme isteğinden (daha fazla kazanç ve kar) az kar çok sürüm mantığından kaynaklanır. Belki de hızlıca çok kazanarak, en azından ilk zamanlar, AHnin kestiği parayı da egale etmeleri gerekecektir.
    WoW bir oyun, AH ise oyun içinde oyundur anlayacağın. Senin günde AH hariç diğer gelir kaynaklarından kazanacağın maksimum para bellidir. Bunun haricinde AHye fahiş miktarda para sürersen, herşeyin fiyatı bir anda artar, oyuna yeni başlayan adamlarsa hep pahalılıktan yakınır, gelir senden gold dilenmeye başlarlar. Yani o kadar masum değildir gold satın almak.
    Ha sen veya başkaları devam edebilirsiniz gold satın almaya ama ben pek sevimli bakmıyorum açıkçası. Sen tabi bana ne diyebilirsin. Ben de ne halin varsa gör derim, konuyu kapatırız.

Not: Oyuna piyasaya çıktıktan 3 ay sonra başladım. Yaklaşık 6 sene olacak.

• quote:

quote:

Ya ii de sana ne milletin daha fazla gold kazanmasından?

Bana ne değil, herkese bişey.
    Currency olan, topluluk ve ticaret olan her yerde ekonomi de var. Sen ister kabul et, ister etme. Noob dediğin adamları piyasaya yeni girmiş, düşük sermayeli yatırımcı ya da tüccar olarak düşünebilirsin. O insanlar piyasada tutunabilmek için illa ki fiyat kıracaklardır. Çok fiyat kırmalarına sebep, çabuk büyüme isteğinden (daha fazla kazanç ve kar) az kar çok sürüm mantığından kaynaklanır. Belki de hızlıca çok kazanarak, en azından ilk zamanlar, AHnin kestiği parayı da egale etmeleri gerekecektir.
    WoW bir oyun, AH ise oyun içinde oyundur anlayacağın. Senin günde AH hariç diğer gelir kaynaklarından kazanacağın maksimum para bellidir. Bunun haricinde AHye fahiş miktarda para sürersen, herşeyin fiyatı bir anda artar, oyuna yeni başlayan adamlarsa hep pahalılıktan yakınır, gelir senden gold dilenmeye başlarlar. Yani o kadar masum değildir gold satın almak.
    Ha sen veya başkaları devam edebilirsiniz gold satın almaya ama ben pek sevimli bakmıyorum açıkçası. Sen tabi bana ne diyebilirsin. Ben de ne halin varsa gör derim, konuyu kapatırız.

Not: Oyuna piyasaya çıktıktan 3 ay sonra başladım. Yaklaşık 6 sene olacak.

Arkadaşım oyuna yeni giren adam fazla kazanmak için fiyat kırmıyor adı üsütnde noobluğundan fiyat kırıyor. 1 cooper altına koysa o mal satmayacakmı satacak ama adam almazlar die panik yapıp 50 60 hatta bazen 100g fiyat kırıyor. Bu da onun para kazanma arzusundan daha ziyade oyunu bilmediğinden kaynaklanıyor aynı hataları zamanında bende yaptım ama oyunun mantığını anladıkça 1 cooper dan undercut yapmaya başladım. Olay bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goa Mania -- 23 Eylül 2010; 16:02:37 >

• Voh :D Arkadaşlar gold yüzünden değilmiş olay. Şifreyle ilgili bir problem olmuş :D
  • Kuyudan da taşı çıkaramadık zaten. İyi oldu haber verdiğin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClemeNthá

Voh :D Arkadaşlar gold yüzünden değilmiş olay. Şifreyle ilgili bir problem olmuş :D

Allahtan onlara gold ile ilgili birşey yazmadın
  • burda ekonomi tartışıldı senin yüzünden günlerce, keşke banlasalardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hirbag

burda ekonomi tartışıldı senin yüzünden günlerce, keşke banlasalardı

O benim sorunum değil :F
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.