Şimdi Ara

Accord 2.0 (LPG) & ford focus 1.6 dizel mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu iki araba arasında kaldım accord lpg ile ne kadar araştırdım 20 ykr civarı olduğu söyleniyor doğru mu? Focus hiç kullanmadım tavsiye edermisiniz?

• 03-08 kasa accord u kastettiğinizi farz ediyorum;
    uzun yolda 10 litre altı görülür. Çok trafik yok ise 11 litreyi normal kabul edin. Trafik sıkışıksa ne olur ne olmaz 12 litreden hesaplayın.
    İzmirde olduğunuzu şimdi fark ettim, 11 litre yakar yaklaşık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorp3867 -- 27 Ağustos 2011; 16:54:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scorp3867

03-08 kasa accord u kastettiğinizi farz ediyorum;
    uzun yolda 10 litre altı görülür. Çok trafik yok ise 11 litreyi normal kabul edin. Trafik sıkışıksa ne olur ne olmaz 12 litreden hesaplayın.

Bu rakamlar lpg ile mi?
  • evet o kasa 11 litre olarak hesap olursa 2.41 den 26 tl olur. 1.6 dizel focus da ortalama kaç litre yakar?
  • beyler siz siz olun 2000 motorun şehir içisini 13 14 litreden aşağı hesaplamayın.karma olursa işler değişir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanhoroz

beyler siz siz olun 2000 motorun şehir içisini 13 14 litreden aşağı hesaplamayın.karma olursa işler değişir.

Naptin ya sehir ici en fazla 10 lt gordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki focus dizel konfor olarak nasıl bilmediğim için soruyorum ve bakım masrafları nasıl olur? Çabuk sorun çıkartır mı? ben 10 yıldır japon kullanıyorum sorun çıkarmadığı için bazı tereddütlerim var diğer arabalara karşı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1,6 vvti corolla vs 1,4 TSI Golf
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 10 lt lpg mi ? biraz az gibi geldi bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: troy

quote:

beyler siz siz olun 2000 motorun şehir içisini 13 14 litreden aşağı hesaplamayın.karma olursa işler değişir.

Babacım nerde kullandın güzergahı yazarmısın.ortalama hızın ne?
    ben 1.6 benzinli ile on litreyi öpüp başıma koyuyorum buca konak trafiğinde
  • kendi tecrübelerimi söyleyeyim;

benzinde şehir içi 75krş gördüm, plg ile yaklaşık 40krş.

ama şehirler arası yolda lpg ile tüketim çok düşüyor, yaklaşık dizellerin yakıt masrafına denk bi hal oluyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Scorp3867

03-08 kasa accord u kastettiğinizi farz ediyorum;

Bu rakamlar lpg ile mi?

Değerler lpg ile. Fakat sakin kullanım. Benzin ile gazı okşarsanız şehir içi 8.5-9 basarsanız 10.5 litre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorp3867 -- 27 Ağustos 2011; 17:58:37 >
  • lpg ile 40 krş ortalama 16-17 lt olur bu biraz fazla değil mi? lpg 2.41 den hesap edilirse.
  • 16-17 lt çok sıkıştırmadıkça olabilecek bir değer değil.
    Bir de lütfen litre hesabından versin veren arkadaşlar ankara ile izmirin gaz fiyatı çok farklı mesela.
  • 1.6 lpg li araçlar bile artık 20 kuruşun üstünde yakıyorken koca kasalı 2.0 motorlu bir araç 25 kuruşun altına inemez şehir içinde

2.0 turbolu tek kapılı aracım bile lpg de 25 kuruş yakıyordu izmir trafiğinde sakin kullanımda o kasanın atmosferik haliyle bunun altına düşebileceğine ihtimal vermiyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: troy

quote:

Babacım nerde kullandın güzergahı yazarmısın.ortalama hızın ne?
    ben 1.6 benzinli ile on litreyi öpüp başıma koyuyorum buca konak trafiğinde

2.0 dizel için yazmıştır troy

• şu an lpg 2.41 den hesap edilirse 25 krş normal 12 lt lpg olur sonuç olarak konfor ve donanımı sayarsak ben razıyım. ama 16-17 lt ye çıkarsa ki bunun gazı kökleme durumları da olur başa çıkılmaz yani. karışık olarak 20 krş olarak sayabilirmiyiz accord lpg olarak?
  • Karışık 25 say, gazlamayı severim der isen.
  • Bende daha eski kasasından 99 accord 3.0 v6 ar.
    İzmir trafiğinde, cogunlugu cevre yollarında olmak üzere, 35 krs civarı yakıyorum.

Benimkinden sonraki kasa Accord 2.0 ile 25 krs altını kesinlikle düşünmeyin derim.
    Sehirici 20 krs imkansız gibi bir deger. LPG 2.40 civarlarında. Sıkısık sehir trafiğine girerseniz 30 krs garanti.
  • 25 krş iyi benim için. peki focus konusunda görüşler nelerdir konfor, bakım, sorun olarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkness88

şu an lpg 2.41 den hesap edilirse 25 krş normal 12 lt lpg olur sonuç olarak konfor ve donanımı sayarsak ben razıyım. ama 16-17 lt ye çıkarsa ki bunun gazı kökleme durumları da olur başa çıkılmaz yani. karışık olarak 20 krş olarak sayabilirmiyiz accord lpg olarak?

Nasıl bir hesap yapmışsınız... :)))
    Litresi 2.41 olursa, 100 kmde ortalam 12 lt yakarsanız km'de 28,9 krs, yani yaklaşık 29 krs olur...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.