Bildirim
Access Point hakkında sorular.
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Selam,
Türkiye için en iyi üretimi yapan air ties,teknik destek konusunda çok sağlam,
1-modem ile access point arasına kablo bağlanır
2-Frekans çakışması yaşanmaz her cihazın taşıma frekansı farklıdır
3-MODEMİN YOKSA EN İYİ YÖNTEM WİRELESS MODEM ALMAK DAHA EKONOMİK VE DAHA KULLANIŞLI(piyasada 4 portlu wireless modemler mevcu fiyatları 80 liradan başlamakta) -
quote:
Orijinalden alıntı: yavuz126
Merhaba arkdaşlar . apartmanımıza access point kurmak istiyorum .
Access pointte modemden kablo gidiyor mu ?
Access point in markası modemin markası farklı olsa çalısır mı ?
access point ve önerebileceginiz modemler
Access point in sinyalini başka bir access point sinyali tekrarlar mı ?
Teşekurler
Sorularınızın bazılarını biraz daha açıklıkla yanıtlayayım:
1) Eğer kablolu bir modeminiz varsa, bu modemin arkasındaki Ethernet çıkışından (LAN çıkışı) bir düz kablo ile (Kablosuz) Access Point'ın arkasındaki WAN girişine bağlantı sağlarsınız. Bu durumda kablolu modeminiz "kablosuz modem" haline dönüşecektir.
2) Eğer kablosuz bir modeminiz varsa, bunu (Kablosuz) AP'nize yine kablosuz olarak tanıtabilir, bu şekilde yayın mesafenizi genişletebilirsiniz. Ancak bu durumda kablosuz modminiz ile kablosuz AP'nin aynı markalar olması gerekecektir (%90 olasılıkla...). Bunun nedeni her iki cihazdaki kablosuz devre chipsetleri'nin aynı üreticiden olma gerekliliğidir.
3) Bir kablosuz AP'u, aynı marka (ve tercihan aynı model) bir ikinci AP'a kablosuz olarak tanıtarak kablosuz yayın mesafesini arttırabilirsiniz.
Burada izninizle marka/model tavsiyesinde bulunmayayım. Bu biraz da kullanım ortamınız ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda incelenip karar verilmesi gereken bir durum...
-
-
önce acces e girip isim ve şifre verin şifreyi neti dağıtacak olan modemle aynı yapın.....
sonra ana modeme girerek kablosz ayarlardan imesh den acces pointe izin verip
acces pointi ise kablosuz ayarlardan tekrarlayıcı moduna alarak .. kendi modeminizi bulup seçin işlem bu kadar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 27 Eylül 2009; 3:27:34 > -
@nihat1551
Hocam bahsettiğiniz tekrarlayıcı modu gateway modu mu , bridge modu mu ? Bende de aynı sorun var ayarlayamadım bir türlü . -
Sayın @yavuz126: Bu iş, yaptığınız çizimden sonra, zannedildiği kadar basit ve başarısı garantili bir durum değil bana göre... Üstteki mesajlarda diğer arkadaşlarca yapılan öneriler de "teoride" olur ama pratikte ne kadar olur; deneyip de görmek lazım.
Ancak herşeyden önce siz bu konuyu biraz yanlış yerde açmışssınız. Admin'lerden rica edelim; bu konuyu Network & Güvenlik Forumu altındaki "Network"e taşısınlar. Veya siz açtığınız başlığı, yaptığınız çizimle vs. birleştirip bu dediğim konumda yeni bir konu açınız. Orada katılımlar daha fazla (deneyimli uygulayıcılar orayı takip ediyorlar...) ve bilgilendirici olacaktır. Ben de önerilerimi orada takdim etmeye çalışacağım.
Bilginize... -
quote:
Orijinalden alıntı: jackosman
@nihat1551
Hocam bahsettiğiniz tekrarlayıcı modu gateway modu mu , bridge modu mu ? Bende de aynı sorun var ayarlayamadım bir türlü .
bende kablosuz kısmında çalıkşma modu diye yazıyor .. ingilizcesini bilemiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: ogulcanozugenc
up.
@mafaky
bunu alırsam
http://www.hepsiburada.com/airties-ap-400-54-mbps-4-portlu-access-point-7dbi-anten-hediyeli-/productDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd71711
rt 211 modemim ile arada kablosuz bağlantı kurarak alanı büyütebilirmiyim acaba ? acemiyim bu konularda teşekkürler.
hepsiburadada bir arkadaşın yorumu da dikkatimi çekti. herşeyi anlatmış fakat sonuçta modem ile AP arasındaki bağlantının kablolumu kablosuzmu olduğunu anlamadım.
alıntı:
arkadaşlar çihazı kullanmayı bilmeyen veya ayarları yapamayan arkadaşlar olumsuz yorum yazmış .bence bu cihaza haksızlık ediyorlar çok kaliteli bir ürün 5-10 dk ayarları yapabilirsiz .yanında 7 dbi anten hediye geldi bir tane airties wus-300 125 mb kablosuz usb adaptor geldi çok güzel sadece bu hediyelerin fiatı acces point fiatı eder çok avantaşlı tavsiye derim.
ayarları yapamayanlara kısaca tarif edeyim
elimde airties 211 kablosuz modem var . modeme ethernet kablosunu takın bilgisayara baglayın internet adres satırına 192.168.2.1 yazın kulanıcı adı ve şifresini girin modeme bağlanın sol menüde kablosuz a basın altındaki kablosuz ağ güvenliğinden şifreleme siztemini web yapın ve 10 haneli sadece sayılardan oluşan şifre belirleyin ve kaydedin.yine sol menüden yine kablosuz a basın altında mesh yazan yere basın ortada çıkan köprü baglantı ayarlarını etkinleştirin yazan kutuyu etkinleştirin.şimdilik bu tamam ama tekrar dönecegiz buraya. şimdi ap 400 geçelim eternet kablosunu bu sefer ap 400 takıyoruz .internet adres satırına 192.168.2.254 yazıp çıkan yere direk tamam basıp geçiyoruz sol menüden kablosuz aga basıp altındaki çalışma moduna basıp tekrarlayıcı olarak seçip kaydediyoruz, sonra ap400 u yeniden başlatıyoruz .yeniden menüsüne girdiğimizde soldaki kablosuz ağ ayarlarına girince altta tekrarlayıcı ayarları aktif oluyor ona tıklıyoruz sağda tarama yapıyor orda bizim modemimizi buluyor ,onu işaletleyip kaydede basıyoruz.sonra yine sol menüde kablosuz güvenlige tıklayıp web i seçiyoruz şifreyi modeme verdiğimiz şifrenin aynısını yazıyoruz kaydediyoruz.bunun işi tamam. şimdi tekrar modemimizi takıyor kabloyu ona bağlıyoruz menüsüne girip kablosuz a basıp altaki mesh e basıyoruz tarama yapıp bizim ap400 u buluyor onuda işaretleyip kaydediyoruz işlem tamam .bukadar toplamda 5-10 dk işlem tamam. halledemeyenlere yardımcı olabilirim.
harun arda - Yaş: 33 , SİLOPİ/Şırnak/Türkiye
tekrarlayıcı modunda eternet lan çıkışları için
yerel ip adresi .... 192.168.2.254
ağ maskesi 255.255.255.0
dhcp sunucusu devre dışı
vlan etkin
noty bu ayarlar kendi cihazım olan airties ap400 ü tekrarlayıcı modunda lan portlarınıda kullanarak çalıştırıyorum ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 27 Eylül 2009; 16:22:55 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X