Şimdi Ara

ACCENT YUMURTA / 1994-2000 (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.961
Cevap
38
Favori
462.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle hayırlı pazarlar...

yumurtamın şöför kapısı içerden 3-4 denemeden sonra açılıyo..
    daha önceki reno9 aracımda kendim halletmştim.. acaba sistem aynımıdır
    kendim acsam becerebilrimiyim... yardımcı olursanız sevinirim..
    hazır bugun evdeyken hallediyim...
  • 1.5 gls 97 model 165000 km de Metalik yeşil renkli aracımı 9750Tl ye anlaştık satıyorum.Fiyat olarak nasıl arkadaşlar
  • quote:

öncelikle hayırlı pazarlar...

Kapı kolunun dişlerinde atma var veya kırık ??
    sorun kapı kolunda ise rahtlıkla söküp değiştirebilirsiniz (tabi pandizotu komple sökmeniz gerekecek)

quote:

1.5 gls 97 model 165000 km de Metalik yeşil renkli aracımı 9750Tl ye anlaştık satıyorum.Fiyat olarak nasıl arkadaşlar

fiyatı biraz düşük tutmuşsunuz gibi aracın bi sıkıntısımı var ??

• Dün gece sol ön park lambası sönük sönük yanıyodu söktüm derdi ne diye kurcalarken ÇATT diye bi ses geldi
    sonuç: ön panel ışıklandırması çalışmıyo sigortasımı yandı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetozdogan06

quote:

Kapı kolunun dişlerinde atma var veya kırık ??
    sorun kapı kolunda ise rahtlıkla söküp değiştirebilirsiniz (tabi pandizotu komple sökmeniz gerekecek)

quote:

1.5 gls 97 model 165000 km de Metalik yeşil renkli aracımı 9750Tl ye anlaştık satıyorum.Fiyat olarak nasıl arkadaşlar

fiyatı biraz düşük tutmuşsunuz gibi aracın bi sıkıntısımı var ??

aracın sol şöför kapısı değişik tavanda güneş yanıkları var sol tarafında boya var bagaj kapağı değişik yürüründe bi sıkıntı yok arkadaşa satıyorum dışarıdan biri olsaydı 10500 civarı satardım ama arkadasın işi görülsün diye o fiyata bırakıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: çakırkeyf

Konunun kapı açma kısmını kontrol ediniz. Olur .Çokta basit tir
  • quote:

Orijinalden alıntı: raptile06

İyi fiyat tır.
    97 GLS KLİMALI LPG/LPG siz farketmez.
  • aracımı sattım arkadaşlar hyundai firmasına yaptıkları bu güzide araçlar için teşekkür ediyorum.Araç computestte 100 üzerinden 92 ile geçti olarak geçti
  • Merhaba arkadaşlar. 1997 yumurta kasa aldım lpg li sorularım olacak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    - kimileri 20/50 yağa öneriiyor ; kimileride 10/40 diyor hangi yağı kullansam daha iyi olur ?
    - lpg de yakıt tüketimi nasıldır ? bujilerini değiştirdim yakıtı çok yüksekti (km de 35 kuruş yakıyordu)
    ayarlarını yaptırdım şu an deneme aşamasında.
    - torpidosunda çatlaklar var çıkma temiz yada sıfır torpido bulabilirmiyim ve fiyatı nekadardır çıkmasını nereden bulabilirim?
    - sabahları zor çalışıyor birkaç kere marş a basmam gerekiyor bu normalmidir?
    - bor povver kullamamı önerirmisiniz? faydası varmıdır ?
    Özellikle sabahları zor çalışmasına çok takıldım.sebebi ne olabilir?
    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • Öncelikle hayırlı olsun.benim araçta 97 gls otamatik klıma abs olan modeli.yakıt benim defazlaydı buji kablosu,buji iyide bi ayar yaptırdım şuan net 100 kmde full şehir içi 11 litre yani 240-250 kuruş yakıyo.şehir dışı 100 geçmemek kaydıyla 170 ölçtüm.rakamlar net.hep opetten alırım aynı istasyon aynı pompa.yağ konusuna gelince ben 10-40 kullanıyorum.çatlak olayı can sıkıcı bende yok şükür.çıkma gögüs işini aklından çıkar.anasının nikahını isterler.ben bi tampon almaya kalktım ordan biliyorum.çatlak işini silikonla felan halleden bikaç kişi oldugunu duymuştum forumlarda.sabahları zor çalışması konusunda ogunmas bey yardımcı olacaktır.bende hiç olmadı çakar çakmaz alıyo maşallah.
    bor power konusunda bende merak içindeyim acaba işe yararmı.benim araç yag eksiltiyo çözüm olurmu merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eminhergun

Merhaba arkadaşlar. 1997 yumurta kasa aldım lpg li sorularım olacak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    - kimileri 20/50 yağa öneriiyor ; kimileride 10/40 diyor hangi yağı kullansam daha iyi olur ?
    - lpg de yakıt tüketimi nasıldır ? bujilerini değiştirdim yakıtı çok yüksekti (km de 35 kuruş yakıyordu)
    ayarlarını yaptırdım şu an deneme aşamasında.
    - torpidosunda çatlaklar var çıkma temiz yada sıfır torpido bulabilirmiyim ve fiyatı nekadardır çıkmasını nereden bulabilirim?
    - sabahları zor çalışıyor birkaç kere marş a basmam gerekiyor bu normalmidir?
    - bor povver kullamamı önerirmisiniz? faydası varmıdır ?
    Özellikle sabahları zor çalışmasına çok takıldım.sebebi ne olabilir?
    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

benim aracım 99 1,5 gl 124 binde aldıgımda yani 1 ocak 2011 de 114 bindeydi. aracım genel olarak şehir içinde 19 krş yakıyor tabi 5 binde bir hava filtresi değiştiririm bujileri 10,000 önce değiştirmişdim yağınıda yeni değiştirdim ufak tefek bakımlarını geçirmemeye çalışıyorum çokda fazla trafikde takılmıyorum bu nedenlede az yakıyor. uzun süreler trafikde beklesem daha çok yakacağı kesin. uzun yolda 16 krş civarında yakıyordu yazın ama sonra lpg ye zam geldi. benim ustamda 10-40 yağ koydu bu arabaya ve en son yağ değişiminden itibaren 1 litre yağ eksilttiği için bormax koydu henüz yeni koydugu icin bi yorum yapamayacağım belki 1 ay sonra bir yorum daha yazarım. işin ilginç yanı egzosdan yağ yaktığına dair bir belirti yok. çalışırken yağ çubugunu kaldırdığımda veya motor kapağını açtıgımda da yağ yaktığına dair bir duman vs. yok yani bana pek yağ yakıyor gibi gelmedi ama usta yakıyordur bor koyalım motoru korur dedi iyi dedim bende göreceğiz bakalım. aslında pek içime sinmedi böyle şeyler koymayı pek sevmiyorum ama neyse. bu yaşdaki arabada ufak tefek masraflar peşinizi bırakmıyor. kapı kollarından plastik aksamdan çok muzdaribim. ıvız zıvır ufak tefek masraf çıkartıp duruyor sanıyorum buda yaşı itibariyle normal olsa gerek. birazda daha evvelki ustaların özensizliğinden kaynaklı sorunlarda yaşadım ne yazıkki. çekişi idare eder bir araba sollama yapayım dediğinizde cidden vites küçültüp arabayı iyi bir bağırtmanız gerekiyor tasarruf için yapıldığından olsa gerek yüksek viteslerde alt devirlerde motor cansız ama 3. vitesde 4500 devire geldiğinizde araba resmen şahlanıyor koltuğa yapışıyorsunuz hatta insan hep o devirde kullanmak istiyor ama bu lpg fiyatıyla ne mümkün ufak tefek masraflarını saymam gerekirse
    1.şarj dinamosu değişti 90 tl
    2.triger değişti:90 tl (gerekli değildi ama emin olmak için değiştirdik)
    3.2 kere kışlık bakım yapıldı:200 tl
    4.bor koyuldu 40 tl
    5.sol amartisör değişdi 40 tl işçilik dahil çıkma takıldı
    6.otomatik kapı kilidini takan vatandaş röleyi kapının içne atmış su alan röle tüm kilitleri bozdu araba yanıyodu neredeyse 110 tl otomatik kilitler tuttu ama bu arabanın değil önceki ustanın mallığı sanırım.
    7.muayene yaptırdım mecburi olarak 200 tl civarı tuttu
    8.sis farı takdırdım 60 tl civarı bişey tuttu sanıyorum.
    9. kapı kolu değişti 60 tl civarı tuttu takan usta yanlış takmış kilitli kaldı gittim açtırdım sonra yine kilitli kalmış gene açtırdım :( hem yan sanayi olması hemde usta beceriksizliği nedeniyle bu kadar pahalıya mal oldu.
    10. park sensörü taktırdım 65 tl
    11. 2 kere paspas aldım toplam 30 tl
    12. direksiyon kılıfı vs. aldım 20 tl de o tuttu.

sanıyorum baskada masrafım olmamışdır.

yani arabayı aldığımdan beri arabanın bana çıkarttığı masraf 180 tl sanıyorum bunun dışında kendimin keyfe keder yaptığım masraflarla birlikde 2000 tl civarında bir masrafım oldu (ses sistemi vs.)

kısacası pek masraf çıkartmayan ekonomik çekişi yeterli bir aile arabası. bu araba ile ilgili 3 tane sıkıntım var.
    1. bagaj çok ufak birde tüp girince iyice ufalmış
    2. kaportası ince
    3. yeterince aktif bir motoru olmadığını düşünüyorum ama yol tutuşu oldukça iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 25 Ekim 2011; 17:58:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: crom

Öncelikle hayırlı olsun.benim araçta 97 gls otamatik klıma abs olan modeli.yakıt benim defazlaydı buji kablosu,buji iyide bi ayar yaptırdım şuan net 100 kmde full şehir içi 11 litre yani 240-250 kuruş yakıyo.şehir dışı 100 geçmemek kaydıyla 170 ölçtüm.rakamlar net.hep opetten alırım aynı istasyon aynı pompa.yağ konusuna gelince ben 10-40 kullanıyorum.çatlak olayı can sıkıcı bende yok şükür.çıkma gögüs işini aklından çıkar.anasının nikahını isterler.ben bi tampon almaya kalktım ordan biliyorum.çatlak işini silikonla felan halleden bikaç kişi oldugunu duymuştum forumlarda.sabahları zor çalışması konusunda ogunmas bey yardımcı olacaktır.bende hiç olmadı çakar çakmaz alıyo maşallah.
    bor power konusunda bende merak içindeyim acaba işe yararmı.benim araç yag eksiltiyo çözüm olurmu merak ediyorum.

T eşekkürler arkadaşım . İlginiz ve alakanız için.
    Ben daha önceki aracıma bor powwer kullanmıştım.Faydasını gördüm.(renault spiring) araç daha rahat çalışıyor ve sanki bir vites artmış gibiydi yani daha önce rampada 4.vites ten 3.vitese düşürken ; bor kullandıktan sonra 4.vites le devir kaybetmeden çıkmaya başladı. bu aracıma da koyacağım bor powwer sizede tavsiye ederim. ama alırken dikkat edin piyasada sahtesi çok firmayı aradım ihlas mağazalarında satıldığını söyledi.birde büyük marketlerde satılıyor yanılmıyorsam bauhaus olması lazım.fiyatı 45-50 tl arası ihlas mağazalarında peşin fiyatına taksit yapıyorlarmış.:=)

• https://www.facebook.com/pages/Hyundai-Accent/178484288904092#!/pages/Hyundai-Accent/178484288904092?sk=wall

facebook taki sayfamız herkez kendi aracının resmini koyup yada sorunlarını yazabilir. çözümleri ve sıkıntıları paylaşalımmı?
  • @Selmand
    Sen o aracı 3500-4000 d/dk dan aşağı vites atmadan kullan. Sonra tekrar konuşalım.
    Hele 5000 lere tırnmanda neler olduğuna sende şahit olacaksın.

Yumurta 1.5 GLS lere laf söyletmem aliallah...
  • merhaba arkadaşlar.bizim ailede de 2000 lx 1.3 var benzinli.tabi üniyi kazanınca ailenin yanında gittik başka şehre arabayı pek kullanamadık.şuan kendime ait 92 model şahin var.alalı 1 sene oldu çok uygun fiyata aldım aldığımdan beride ön takım hariç bir masraf çıkarmadı çok şükür.o da benim sayemde oldu.neyse öğrencide olduğumda kuş grubu fiyat ve parça bakımından uygun geldiğinde aldım.uygun bir fiyata aldım aracı.kısmetse önümüzdeki yaz biraz daha para biriktirip bu aracı satış 97-2000 arası accent almayı düşünüyorum.bu düşünmemdeki sebep az yakması ve daha önceden kullandığım bildiğim bir araba olması.sormak istediğim bu araç gerçektende isteklerimi karşılayacak bir araçmı?yakıt açısından tofaşa göre daha karlı özellikle lpg ise.gerçi bizim 1.3 accent benzinde de çok fena değil yakıt açısında.

2.sormak istediğimden parça işçilik fiyatları.tofaşların malum parçası uygun işçiliğide çok değil.araca 3 ay önce ön takım yaptırdım 2 amortisör değişti,ön takozlar akslar balatalar falan değişti hepsi işçilik dahil 300tl verdim 200 tlsi parça parası.arka stopların plastiğini değiştirdim tanesi 7.5tl.marş kömürü bitti 45 tl işçilik dahil değiştirdim.accentlerde bunlar ve bu tarz değişimler bakımlar nasıldır fiyat açısından?sonuçta öğrenci olduğumdan parçası pahalı çok sorun çıkartan bir araç kullanmam benim için baya zararlı olur.gerçi bu ülkede normal çalışanda arabasına gönül rahatlığıyla binip gezemiyo ya o ayrı mevzu.

birde fiyat aralıkları ne olmalıdır bu arabalarda normali?alırken nelere dikkat etmek gerekir?örneğin kazalı olması vs gibi şeyler çok eksimidir bu araçlarda?bir tane 97 1.3ls var mesala önden kaza yapmış ve komple boyalı 125bin de lpg li 8bin istiyor adam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgty89 -- 8 Kasım 2011; 0:06:24 >

• herkese selamlar,

arkadaşlar yumurda kasa accent almayı düşünüyorum. otomatik, sıralı lpgli ve abs li araçlar öncelikli. klima + avantaj tabi. tavsiyede bulunabilecek veya kendi aracını satmayı düşünen arkadaşların yardımını rica ediyorum. Ankaradayım.

daha önceden 5 yıl süreyle bu kasanın manueli vardı bizde, hiçbir sorun yalamadık. ancak otomatikler hakkında hiç bilgim yok. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını paylaşabilirler mi? sorun çıkarır mı otomatik?

şimdiden teşekkürler
  • @cgty89
    Aracını inşallah alırısn.
    2. söylediğin için yazıyorum. Ortlama aynı fiyatlar olur.
    Armortisörler tanesi 40-45 tl
    Stopl lambası yan sanayi 10-15 TL civarı
    Takozlar ( ki kolay beri bozulmaz) tanesi 15 TL
    Ön batalalar Takımı 10+20 TL

En önemli fark kullnım süreleridir.
  • @fırtına333

Düzgün kullnılmış bir araç sorun çıkarmaz.
  • dün hyundai 1.5 gls klimalı 99 model 147binde araç aldım. depoyu fulledim (tüp) yola çıktım 173 kilometre sonra tekrar fulledim 71 tl aldı ya. 40 kuruş demek bu neden böyle oldu :(
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.