Şimdi Ara

ACCENT YUMURTA / 1994-2000 (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.961
Cevap
38
Favori
466.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: crom

üstad od tuşunu anladımda vitesin dibinde sağ tarafta bi tuş var onun ne işe yaradıgını anlayamadım

Yazımda düzeltme yaptım.
  • ÖNDER bizim araba 350 km gitti buji,, lpg beyni değişimi ve gaz ayarından sonra 350 km gitti sanırım zaman geçtikçe düzelcektir.

200 km gidiyodu 70 tl lik gazla şimdi 350 - 400 gidiyo rahat 70 tl lik gazla ..

Yanlış buji takılı imiş bizmkinde

BUji ,buji kabloları karbürator temizlik +sibop ayarı +lpg beyni tabi rutin bakımınıda yaptırdık biz arabanın ...

SAYGILAR EFENİM...

• Hadi geçmiş olsun sen yırtmışsın yakıttan.bide biz bi ayar vereydik şuna.beyin degişti ,bujiler tüm bakımlar yapıldı yine 100 km de 14 litre yakıyo.
  • peki üstad sibob ayarı yakıtı ne kadar etkiler.bide nası anlarız sibop ayarının bozuk oldugunu.
  • Accentlerde sibop/subap ayarı yapılmaz malesef.
    subap ayarını kendisi yapar . Araç çalıştığında ilk çalışmada çok şakırtılı çalışır.sonra ses kesilir.

ses kesilmiyrosa subap iticileri sorun lu olabilir.

Burada yakıtı düşürmenin çeşitli kombinasyonları vardır.
    Yakıtın fazla olmasının en önemli etkenleri;
    oksijen sensörü/ katalitik konvertör/ayarsız karbürütör/ayarsız lpg/orj olmayan buji kablosu ve doğru kullanılamayn bujiler v.s

doğru kombinasyon yapıldığında olmayacak şey yoktur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogunmas

Accentlerde sibop/subap ayarı yapılmaz malesef.
    subap ayarını kendisi yapar . Araç çalıştığında ilk çalışmada çok şakırtılı çalışır.sonra ses kesilir.

oksijen sensörü/ katalitik konvertör/ayarsız karbürütör/ayarsız lpg/orj olmayan buji kablosu ve doğru kullanılamayn bujiler v.s

çok pardon ama adam sibop ayarı yaptık demişti neyse
    bu oksijen sensörü kaputun altında ne tarafta olur acaba kendimiz söküp değiştiremezmiyiz???

• peki üstad yukardada sormuştum econ norm modunu.ben bunu hep norm da kullandım .senin verdigin bilgilerden sonra econ a aldım.hakkaten fark etti çekiş felan düştü.bu ikisi arasında yakıt tüketimi ne kadar fark eder.
  • Dostlar bugün itibariyle 98 model 1.5 gls accentimle aranızdayım. Araç benzinli. Aldığım arkadaş 560km uzun yolu 103tl benzinle gittiğini söyledi. Sizce bu araca lpg taktırmalı mıyım? Yakıtta ne farkeder? Arabanın performansında bir düşüş oluşturur mu? Birde sıralı sistem mi takılması gerekiyor acaba bunlara? Aracı şehir içindede kullanacağım 1-2 haftada birde 200-300km uzun yol yapabilirim. Tavsiyeleriniz nedir öğrenmek isterim...
  • Beyler 7-8 ay önce sahip oldugum 98 yumurtam artık gönlü kırık bir yumurtaya döndü geçen zaman içinde.

En son bir hafta önce kardeşim kullanırken kendini bilmez yarış tutkunu bir hayvan yüzünden mahvoldu. Aracı

alırken kontrol ettirmiştim kendimde anlarım iyice incelemiştim tek bir cizik yoktu üzerinde arka kapıları ve

bagajı bile hiç kullanılmamıştı 68.000 km de ögretmen bayan aracıydı o derece temizdi..

Aracı bize geçtikden sonra önce park halinde iken sag iki kapıyı bir araç derin bir şekilde çizmiş ve kaçmış.

Geçen kurban bayramında insan evladının bir tanesi cenazeye yetişirken arkadan tamponu indirdi dalmış

adamcagız kusurluda olsa kızamadım...

En son olarakda kardeşim kavşakta beklerken yarışan hayvanlardan bir tanesi sürücü tarafından frensiz

bodoslama dalmış iki kapı tavan ön cam vs vs ortalıkta yok...

O kadar sogudum ki satabilirsem yapıldıkdan sonra gidip kazalı araç alacagım en azından degeri düşük olur

en azından böyle olaylardan sonra içim yanmaz...

Allah sizlere kimseye kaza bela vermesin ....

• EFEKAN arkadaşım aracın hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin ve aramıza hoş geldin lpg oalrak sıralı sistem takılır yakıtta pek farketmese bile llitre fiyatından kazanırsın bence taktır aradaki fark dağ gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert107

Beyler 7-8 ay önce sahip oldugum 98 yumurtam artık gönlü kırık bir yumurtaya döndü geçen zaman içinde.

En son bir hafta önce kardeşim kullanırken kendini bilmez yarış tutkunu bir hayvan yüzünden mahvoldu. Aracı

alırken kontrol ettirmiştim kendimde anlarım iyice incelemiştim tek bir cizik yoktu üzerinde arka kapıları ve

bagajı bile hiç kullanılmamıştı 68.000 km de ögretmen bayan aracıydı o derece temizdi..

Aracı bize geçtikden sonra önce park halinde iken sag iki kapıyı bir araç derin bir şekilde çizmiş ve kaçmış.

Geçen kurban bayramında insan evladının bir tanesi cenazeye yetişirken arkadan tamponu indirdi dalmış

adamcagız kusurluda olsa kızamadım...

En son olarakda kardeşim kavşakta beklerken yarışan hayvanlardan bir tanesi sürücü tarafından frensiz

bodoslama dalmış iki kapı tavan ön cam vs vs ortalıkta yok...

O kadar sogudum ki satabilirsem yapıldıkdan sonra gidip kazalı araç alacagım en azından degeri düşük olur

en azından böyle olaylardan sonra içim yanmaz...

Amin Geçmiş olsun sizin araçta bulunmaz hint kumaşı cinsindenmiş kader kısmet sıkmayın canınızı Uzun yıllar binme hesabınız var ise satmayın çünkü pazara çektiğinizde emin olun bu araba 10 takla atmış 5 kere kafa kafaya kaza yapmış muamelesi görceksiniz bizim arabadada kaput ve çamurluk değişik 1-2 yerdede boya var çok takmıyorum kafama sizde takmayın hayırlı günler..

• arkadaşlar bi sorum var 98 1.3 hyundai avans ayarını düşürme imkanım varmı arabayı kısa mesafe kullanıyorum çok yüksek devirde çalışıyor km de 350 kr yakıyor avans ayarını düşürürsem problemimi gidermiş olacağımı sanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetozdogan06

quote:

Accentlerde sibop/subap ayarı yapılmaz malesef.

çok pardon ama adam sibop ayarı yaptık demişti neyse
    bu oksijen sensörü kaputun altında ne tarafta olur acaba kendimiz söküp değiştiremezmiyiz???

Onu kim yapmışsa ..... yapmış dostum. Accentlerde subap ayarını araç kendi yapar.

Oksijen sensörü Aracın altında manifolttan sonra bir susıturucu ve buan giren bir lablo bağlantısı görürsün.Bu bağlantının soketini be anahtarını bulup çıkarırısan elinde olan Oksijen sensörüdür.

• quote:

Orijinalden alıntı: crom

peki üstad yukardada sormuştum econ norm modunu.ben bunu hep norm da kullandım .senin verdigin bilgilerden sonra econ a aldım.hakkaten fark etti çekiş felan düştü.bu ikisi arasında yakıt tüketimi ne kadar fark eder.

onu kendin bulacaksın dostum, araca göre değişir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efekan258

Dostlar bugün itibariyle 98 model 1.5 gls accentimle aranızdayım. Araç benzinli. Aldığım arkadaş 560km uzun yolu 103tl benzinle gittiğini söyledi. Sizce bu araca lpg taktırmalı mıyım? Yakıtta ne farkeder? Arabanın performansında bir düşüş oluşturur mu? Birde sıralı sistem mi takılması gerekiyor acaba bunlara? Aracı şehir içindede kullanacağım 1-2 haftada birde 200-300km uzun yol yapabilirim. Tavsiyeleriniz nedir öğrenmek isterim...

HAyırlı olsun kazasın belasız kullanın inşallah.

Aracınız 1-2 haftada bir 200-300 km yapacaksa LPG tavsiyedir.

KESİNLİKLE SIRALI taktırın. KESİNLİKLE.
    Çünkü araç Enjeksiyonlu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: trimpot79

arkadaşlar bi sorum var 98 1.3 hyundai avans ayarını düşürme imkanım varmı arabayı kısa mesafe kullanıyorum çok yüksek devirde çalışıyor km de 350 kr yakıyor avans ayarını düşürürsem problemimi gidermiş olacağımı sanıyorum.

Kısa mesafe kullnıyorsunuz ve araç ısınmadan gideceğiniz yere varıyorsunuz.
    Bildiğim 1.3 lerde avansı elektronik beyin vermesi gerekiyor. (anlışım olabilir.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert107
    ......

Çok büyük geçmişler olsun,

Olmuş ile Ölümün çaresi olmazmış. Vardır bundada bir hayır.

Tekrar büyük geçmiş olsun. Cana gelmesinde Mala gelsin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trimpot79

arkadaşlar bi sorum var 98 1.3 hyundai avans ayarını düşürme imkanım varmı arabayı kısa mesafe kullanıyorum çok yüksek devirde çalışıyor km de 350 kr yakıyor avans ayarını düşürürsem problemimi gidermiş olacağımı sanıyorum.

Kısa mesafe kullnıyorsunuz ve araç ısınmadan gideceğiniz yere varıyorsunuz.
    Bildiğim 1.3 lerde avansı elektronik beyin vermesi gerekiyor. (anlışım olabilir.)

yani ogün abi sibop ve avans ayarı bizim arabalarda (1,3) otomatikmi oluyor???
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: efekan258

Dostlar bugün itibariyle 98 model 1.5 gls accentimle aranızdayım. Araç benzinli. Aldığım arkadaş 560km uzun yolu 103tl benzinle gittiğini söyledi. Sizce bu araca lpg taktırmalı mıyım? Yakıtta ne farkeder? Arabanın performansında bir düşüş oluşturur mu? Birde sıralı sistem mi takılması gerekiyor acaba bunlara? Aracı şehir içindede kullanacağım 1-2 haftada birde 200-300km uzun yol yapabilirim. Tavsiyeleriniz nedir öğrenmek isterim...

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetozdogan06

EFEKAN arkadaşım aracın hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin ve aramıza hoş geldin lpg oalrak sıralı sistem takılır yakıtta pek farketmese bile llitre fiyatından kazanırsın bence taktır aradaki fark dağ gibi

HAyırlı olsun kazasın belasız kullanın inşallah.

Aracınız 1-2 haftada bir 200-300 km yapacaksa LPG tavsiyedir.

KESİNLİKLE SIRALI taktırın. KESİNLİKLE.
    Çünkü araç Enjeksiyonlu...

Eyvallah saolun. Sıralı sistemlerden hangisini tavsiye edersiniz peki?

• Saolun arkadaşlar allahtan ufak bir sıyrık bile yok kardeşimde en büyük temennide zaten bu!

hyundai'i ben çok sevdim bu elimdeki aracı satarım ya da satmam Allah ömür verdigi sürece binecegiz inecegiz otomobile ve her zaman alırken hyundai markasını ilk sıraya koyacagım fiyat kalite performans olarak..

Yumurta'dan i40'a geçmeyi çok isterdim fakat yetkili birisi hyundai'de satıcı konumundaki i40'ın 2 litre motor ile gelecegini söyledi ne kadar dogru bilmem..
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.