Şimdi Ara

ACCENT YUMURTA / 1994-2000 (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.961
Cevap
38
Favori
466.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cevap verecek kmse yokmu arkadaşlar yha
  • Hiç anlamam
  • saol ahmet abi bi cevap attıgın için de bizim ogunmas abi nerde yha abi nerdesin şu soruma bi cvp yazarmısın birde bu yagmurdan sonra arabanın deviri 1500 den aşagı düşmüo ya
  • Merhaba arkadaşlar..

2000 model yumurta kasa 1.5 GLS aracımda AMORTİSÖR problemim var, en ufak bi çukara bile girsem çok büyük sarsıntı yaşıyorum çok ses geliyor, yani artık dayanamıyorum minicik bi kasis, çukurda bile deprem oluyormuş gibi sarsıntı yaşıyorum, şimdi AMORTİSÖR fiyatlarına baktım 90-100 lira civarı, 4 AMORTİSÖR'üde değiştirmem mi gerekiyor? Eğer öyleyse işçilik dahil 500-600 lirayı bulucak bunuda yapamam maddi durumdan dolayı siz ne önerirsiniz? 2 tanesini falan değişsem kısmen düzelirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: singlegun!

Merhaba arkadaşlar..

2000 model yumurta kasa 1.5 GLS aracımda AMORTİSÖR problemim var, en ufak bi çukara bile girsem çok büyük sarsıntı yaşıyorum çok ses geliyor, yani artık dayanamıyorum minicik bi kasis, çukurda bile deprem oluyormuş gibi sarsıntı yaşıyorum, şimdi AMORTİSÖR fiyatlarına baktım 90-100 lira civarı, 4 AMORTİSÖR'üde değiştirmem mi gerekiyor? Eğer öyleyse işçilik dahil 500-600 lirayı bulucak bunuda yapamam maddi durumdan dolayı siz ne önerirsiniz? 2 tanesini falan değişsem kısmen düzelirmi?

Singlegun! bende 2 hafta önce rot balans ayarları için ön amortisörleri değiştirdim ORJİNALLERİYLE HEMDE maysan marka tanesi 70 lira idi pazarlıkla 65 tl ye aldık biz alamasan bile amörtisör tamiri olduğunu sölemişti bizim usta daha ucuza denk gelebilir ama en sağlıklısı yeni amörtisör işcilik de 100 tl yi aşmaz sanırım can sıkan sadece arka amörtisörler koltuklar falan sökülüyo sadece o yani fazla pahalıya maal olmaz heleki 500-600 e

• http://www.akparca.com az önce bu siteyi inceledim sağ sol amörtisör adeti 45 lira 55 tl den indirim yapmışlar 45 tl ye gayet uygun fiyat ilgilenebilirsin bu siteyle..
  • ahmetozdogan06, daha tam sorunu bilmiyorum insallah 4 amörtisörüde değiştirmeye gerek yoktur bakıcaz artık sanayiye gidince, ayrıca 2 tanesini değişmeye toplam ne kadar işcilik verdin? Ben korkuyorum bizim burda sanayiye gitmeye hiç tanıdığım yok , yoluncak kaz misali bakıyorlar adama burada nedense :)
    artı bi sorunum daha var aklıma gelmişken belirtmek istedim motor devir saatim çalışmıyor yani çok çok nadir 100 km de ancak 4-5 km çalışır durumda geri kalan zamanda çalışmıyor, oto elektrikçisinemi göstericez onu sorun ne olabilir?
  • dün akşam akraba ziyaretine gitecektik ben biraz erken inmiştim arabaya koltuğu geriye yatırdım ve nr görem direksiyonun sol alt tarafında bi boşluk var soket takılan yer orda kırmızı ışık bana göz kırpıyo cep telefonun ışığı ile baktım ki sanırım 6 tane falan vardı o ısıktan nedir acaba OGUNMAS ustam bılır emme bu sıralar hiç takılmıyo foruma :D:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ÖNDER_64

s.a öncelikle tüm accentcilere arakadaşlar benim bi sorunum var ilk defa başıma geldi dün sabah 6:30 da aracımı dükkanımın önüne koydum ve gece dükkanı kapattıktan sonra 12 gibi arabamın yanına geldim ama sabahtan beride aralıklarla yagmur yagıodu herneyse marşa bastım almadı sanki içinde yakıt yokmuş gibi davrandı sonra aradan 10 dk geçti bvu arada sürekli basıyorum ve en sonunda farkt ettim aracın marşına basılı tutunca arabanın motoru çalışıo marşı bırakınca stop edio araç sonra çalıştı biraz ilerledim normala döndü derken göl olmuş bi yoldan geçtim ve araba ilk önce kendini öne doğru silkeledi sonrada stop etti bnm sorunum bu stop etme neden olabilir arkadaşlar buji ve buji kabloları kuruydu ama bujinin bi kaplosu daha var silegeçlerin orda kaputun içinde bi silindire benzer bişey war onu sildim karbüratörü sildim biraz düzeldi motor ççalıştı acaba hangisinden ve neden

Kontağın kontrol ettir
    + Buji ve kabloları kesinlikle değiştir.

Yağmurlu yada göletimsi yerlerden geçerken dikkat beyin , buji kabloları, bujiler ıslanırsa sorun yaşatır.

• quote:

Merhaba arkadaşlar..

40-45 TL yumurta kasa MAysan manto amortisör fiyatı. 4 adet 180 tl yapar.
    Patlak bozuk amortisör bulunup çifti değişimi yapılır.

Tek değişim yerine karşılıklı değişim tavsiye ederim.
    malzeme ve işçilikle 250 civarında heis biter.Yolda çokta rahat edersiniz.

• quote:

ahmetozdogan06, daha tam sorunu bilmiyorum insallah 4 amörtisörüde değiştirmeye gerek yoktur bakıcaz artık sanayiye gidince, ayrıca 2 tanesini değişmeye toplam ne kadar işcilik verdin? Ben korkuyorum bizim burda sanayiye gitmeye hiç tanıdığım yok , yoluncak kaz misali bakıyorlar adama burada nedense :)
    artı bi sorunum daha var aklıma gelmişken belirtmek istedim motor devir saatim çalışmıyor yani çok çok nadir 100 km de ancak 4-5 km çalışır durumda geri kalan zamanda çalışmıyor, oto elektrikçisinemi göstericez onu sorun ne olabilir?

Az mekanikten anlıyrosanız takometreyi isöküp bağlantı teline ve motorda gelen bağlantı teli kontrolü ile sorunu çözersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogunmas

quote:

Merhaba arkadaşlar..

Öncelikle ogunmas ustama teşekkürler.
    Bugün arabayı sanayiye götürdüm ilk önce motor devir saatini bi elektrikciye gösterdim ben anlamam dedi bağımsız bi hyundai servisine gittim ön takometre panelini söküp bağlantı noktalarını sağlamlaştırdı ve devir saatim yeniden çalışmaya başladı yarım saatde halletti 20 tl verdim ama çalışıyor olması değdi buna.Ardından arabanın ön 2 amortisörünü ve direksiyon körüğünü işçilik dahil 170 tl'ye değiştirdim 4 taksit :)
    Yanlız yaptırdıkdan sonra anladımki aylardır kendime işkence çektiriyormuşum 80 km hızlara gelince direksiyon titremesi ve en ufak bi çukurda tümsekte deprem etkisi sarsıntılar artık yok. Bu arada amortisörlerin markası maysan mando, garantisi 20 bin km en azından faturada öyle yazıyor.
    Şimdi danışmak istediğim bir nokta daha var bilindiği gibi yumurta kasaların orjinal lastikleri 13 inch, çelik jant takmayı düşünüyorum arabam gümüş gri acaba nasıl bir jant tavsiyesi yapabilirsiniz + sizce 14 inch lastik ve jantlar arabada bi sorun yaratırmı? Özellikle ön düzen'de ve çekiş de ? Bujon aralıkları nasıl olucak acaba 14 inch için?

Aşağıda beğendiğim bi kaç 14 inch jant'ın linki var acaba bu jantların bujon aralıkları bizim yumurta kasalara uyarmı?

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar herşey için..

Cms 6,0J X 14 4*108 ET35 Cms 456 Db Jant

http://www.hepsiburada.com/Liste/cms-60j-x-14-4108-et35-cms-456-db-jant/ProductDetails.aspx?productId=otysf111174&categoryId=20006830#Gorseller

Kormetal 6x14 PCD 4x100 ET 35 KM 194 BD Jant

http://www.hepsiburada.com/Liste/kormetal-6x14-pcd-4x100-et-35-km-194-bd-jant/ProductDetails.aspx?productId=otkmt61194003&categoryId=20006830

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singlegun! -- 8 Aralık 2010; 0:07:45 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ogunmas

quote:

Merhaba arkadaşlar..

Öncelikle ogunmas ustama teşekkürler.
    Bugün arabayı sanayiye götürdüm ilk önce motor devir saatini bi elektrikciye gösterdim ben anlamam dedi bağımsız bi hyundai servisine gittim ön takometre panelini söküp bağlantı noktalarını sağlamlaştırdı ve devir saatim yeniden çalışmaya başladı yarım saatde halletti 20 tl verdim ama çalışıyor olması değdi buna.Ardından arabanın ön 2 amortisörünü ve direksiyon körüğünü işçilik dahil 170 tl'ye değiştirdim 4 taksit :)
    Yanlız yaptırdıkdan sonra anladımki aylardır kendime işkence çektiriyormuşum 80 km hızlara gelince direksiyon titremesi ve en ufak bi çukurda tümsekte deprem etkisi sarsıntılar artık yok. Bu arada amortisörlerin markası maysan mando, garantisi 20 bin km en azından faturada öyle yazıyor.
    Şimdi danışmak istediğim bir nokta daha var bilindiği gibi yumurta kasaların orjinal lastikleri 13 inch, çelik jant takmayı düşünüyorum arabam gümüş gri acaba nasıl bir jant tavsiyesi yapabilirsiniz + sizce 14 inch lastik ve jantlar arabada bi sorun yaratırmı? Özellikle ön düzen'de ve çekiş de ? Bujon aralıkları nasıl olucak acaba 14 inch için?

Aşağıda beğendiğim bi kaç 14 inch jant'ın linki var acaba bu jantların bujon aralıkları bizim yumurta kasalara uyarmı?

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar herşey için..

Cms 6,0J X 14 4*108 ET35 Cms 456 Db Jant

http://www.hepsiburada.com/Liste/cms-60j-x-14-4108-et35-cms-456-db-jant/ProductDetails.aspx?productId=otysf111174&categoryId=20006830#Gorseller

Kormetal 6x14 PCD 4x100 ET 35 KM 194 BD Jant

http://www.hepsiburada.com/Liste/kormetal-6x14-pcd-4x100-et-35-km-194-bd-jant/ProductDetails.aspx?productId=otkmt61194003&categoryId=20006830

Kormetalim KM ürünleri daha güzel dir (bana göre)
    14" cant geçişinde 4 adet 14" lastikte alman gerekecektir.
    Bijon aralıkları seçmene gerek yok aracına uygun olanı cant satıcısı verecektir.
    Cant taban genişlemesi sürüş performansı ve aracın yere tutunma yüzeyini arttırdığı gibi YAKIT ı da malesef sürtünme arttığında dolayı yükseltir.

• Ogunmas ustam ;

Cevabın için teşekkürler,

Jant olayı biraz bekliyicek sanırım çünkü başımda bi bela var, bugün sabah arabamda silkeme sorunu basladı araç benzindeyken aniden duraklıyor ve benzin kesiliyor araç bi anda yığılıyor duraksıyor..yanlız bunu gaz'a geçtikden sonra yapmıyor, sıralı sistem olduğu için araba benzinde çalıştığı her zaman yapıyor bugün sanayiye gittim 100 tl masraf yaptım ilk önce gaz da sorun var sandık ama yine aynı şey devam ediyor 3 ustaya gösterdim hiçbiri anlıyamadı çok uyuz oldum servise götürsem acaba anlıyabilirlermi bilmiyorum sence neden olabilir? Umarım durumu anlatabilmişimdir.
  • quote:

Ogunmas ustam ;

Cevabın için teşekkürler,

Jant olayı biraz bekliyicek sanırım çünkü başımda bi bela var, bugün sabah arabamda silkeme sorunu basladı araç benzindeyken aniden duraklıyor ve benzin kesiliyor araç bi anda yığılıyor duraksıyor..yanlız bunu gaz'a geçtikden sonra yapmıyor, sıralı sistem olduğu için araba benzinde çalıştığı her zaman yapıyor bugün sanayiye gittim 100 tl masraf yaptım ilk önce gaz da sorun var sandık ama yine aynı şey devam ediyor 3 ustaya gösterdim hiçbiri anlıyamadı çok uyuz oldum servise götürsem acaba anlıyabilirlermi bilmiyorum sence neden olabilir? Umarım durumu anlatabilmişimdir.

Arka koltuk altındaki Benzin otomatiğini kontrol ettirin,
    Gerekirse leğimlerini tekrar yaptırın yada değişim gerekirse değiştirin !

• ustam işyerinde olduğum için bu hafta götüremiyicem arabayı ama içinde çok çok az benzin vardı bazı arkadaslar benzin pislenmiş yada su karışmış olabilir dediler 40 tl lik benzin aldım şimdi biraz geçti gibi ama bilmiyorum eğer sorun devam ederse salı izinli günümde götürücem..
  • Arkadaşlar 96 gls yumurtanın gösterge ışıkları yetersiz geliyor.Led yapmak istiyorum.
    Deneyen veya bilgisi olan varmı?
  • 4 adet Power led, mavi yada beyaz , mükemmel durur.
    en fazla 10-15 TL ye iş biter

Hatta 30 civarına çıakrsanız ön parklar ve arka plakalıkta Beyaz Power led olabilir
  • Bende aranıza katıldım 97 model 1.5gls klimalı arabamı 8800e aldım 155000 km de araba.Arabayı computeste soktum 100 üzerinden 94 aldı.Sol tarafta boya ve hafif kazası var tavan ve direkler sağlam.Sıralı sistem tüp var.Ruhsata ben işletecegim.Araç çok hoş.Tamponlarında ufak çatlaklar falan var yavaş yavaş düzeltmeye çalşacağız.Sormak istediklerim:

1-Kışlık lastik olarak ne önerirsiniz(Benim tercihim michelin olacak gibi)
    2-Araca koyacagım yağ seçimi nasıl olmalı?
    3-Kışlık bakımları yaptırmak istiyorum mahallemizde AKBAK servisi var kaç tl civarı tutar(yağ,hava filtresi,yağ filtresi)
    4-Acemi bi sürücüye önerecekleriniz nelerdir yada nelere dikkat etmeliyim(her akşam 1 saat civarı gece 11 den sonra çalışıyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: raptile06

Bende aranıza katıldım 97 model 1.5gls klimalı arabamı 8800e aldım 155000 km de araba.Arabayı computeste soktum 100 üzerinden 94 aldı.Sol tarafta boya ve hafif kazası var tavan ve direkler sağlam.Sıralı sistem tüp var.Ruhsata ben işletecegim.Araç çok hoş.Tamponlarında ufak çatlaklar falan var yavaş yavaş düzeltmeye çalşacağız.Sormak istediklerim:

1-Kışlık lastik olarak ne önerirsiniz(Benim tercihim michelin olacak gibi) *** doğru tercih
    2-Araca koyacagım yağ seçimi nasıl olmalı? *** Mobil / Shell / Castrol 10w40
    3-Kışlık bakımları yaptırmak istiyorum mahallemizde AKBAK servisi var kaç tl civarı tutar(yağ,hava filtresi,yağ filtresi) ***** Aracınzın km ve araç durumuna göre değişir. SAdece antifiriz ortalam 15-20 TL
    4-Acemi bi sürücüye önerecekleriniz nelerdir yada nelere dikkat etmeliyim(her akşam 1 saat civarı gece 11 den sonra çalışıyorum)**** Accent 1.5 GLS kullanımı rahat yumuşak bir araçtır.DEbriyaja basmadan araç çalışmaz!
    lastikleriniz ve süspansiyon iyi ise viraj virişleri süperdir.Acele etmeyin, aracınız vites de kaldırırken 1500 D/Dkdan aşağı düşürmeyin.Profesyonel kullanımda 3000 D/Dkdan önce vites değişmeyin tadından yiyemezsiniz.

Aramıza hoşgeldiniz hayırlı olsun.

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.