Şimdi Ara

Accent Era mı Renault Clio III mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu iki araç arasında kararsız kaldım.İkisininde 1.5 dizeli veya 1.4 benzinlisi olabilir buna tam karar vermedim.Sizce bu iki modelden ve motor seçeneğinden hangisini almak daha mantıklı.Model olarak 2007-2009 arası bakıyorum.20-22 bin tl civarı bütçem var.

• Clio3 tabiki..
  • Neden tabiki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: djkarakan

Neden tabiki?

Aynen nedenini söylerseniz iyi olur. İki arabanında + ları - leri nelerdir
  • Clio III derim ben de
    Era nın yeri Symbol ile Clio III arasında bir yer bana kalırsa.
  • Era'yla karşılaştırılması gereken Clio III değil, Symbol'dür bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Side Chain

Era'yla karşılaştırılması gereken Clio III değil, Symbol'dür bana göre.

Symbol ü beğenmiyorum.Benim için sedan veya hatcback olması pek önemli değil.Bu yüzden Clio 3 le karşılaştırdım.Birde motor seçenekleri hakkında sorum olacak size.Ben yılda yaklaşık olarak 15 bin km yapacağım.İkinci elde benzinli ve dizel araçlar arasında yaklaşık 2-3 bin lira oynuyor(Clio ve Era için)Sizce bu araçların 1.4 benzinlisini mi yoksa 1.5 dizelini mi almalıyım.Yakıt konusunda dizelin azımsanmayacak bi üstünlüğü var ancak beni korkutan bakımları.Dizelin bakımının benzinliye göre daha pahalı olduğunu biliyorum.Bu pahalılık ne düzeydedir yani keseyi çok etkilermi onu bilmiyorum.Son olarak Clio 3 lerdeki 1.5 dizel motorlarda turbo varmıdır?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VW Polo MK3'mü Opel Corsa B'mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Renault da 1.5 dci motorda turbo vardır ve kendini ekonomik ve sağlamlık yönünden ispatlamış bir motordur. Ayrıca 1.4 benzinli ile 1.5 dizel motorun bakım maliyetlerinin aşırı fark yaratmayacağını sanıyorum. Tabi ikinci el olarak alınan dizeller iyi kontrol edilmeli ( özellikle turbo ) çünkü bizim milletimizde henüz turbo dizel araç kullanma kültürünün oturmadığı kanaatindeyim.
  • ömürlük bir motor,serilik,kalite ve nerdeyse bir üstün gömlek era yı tercih ederim. 1.5 crdicok meshur bir motordur 110 hp cok fena gider ve masraf adına hiçbirşey yoktur yakıt tüketimi cok iyidir. zaten 5 yıl garantiside var daha ne olsun saglam seçim hyundai.
  • Eranın yakıt tüketimi :
    1.5 CRDi-VGT
    YAKIT TÜKETİMİ* (lt/100km) (otm) Şehir içi 5,6 (7,7)
    Şehir dışı 4,0 (4,8)
    Ortalama 4,6 (5,9)
    Clio Hb
    Karışık 4,4
    Şehirdışı 4
    Şehiriçi 5,2

Clio hb ile era arasıda ki değerlerde görüldüğü gibi clio iyi. Olaya güvenlik açısından da baktıgınızda euroncapde clionun 5 yıldız aldıgını fakat eranın testinin bile bulunmadıgını göz ardı etmeyiniz.
  • İkisini de ara ara kullanıyorum.Arkadaşlarımın arabaları.Aşağı yukarı aynı donanım paketindeler.

Clio III tip olarak daha iyi. Ancak kendim için bunlardan birini alacak olsaydım Era alırdım. Daha kaliteli iç mekan, daha tok, daha iyi direksiyon hissi,daha fazla donanım.
    Era nın tip dışındaki eksisi görece sert süspansiyonu.
  • Bu ikisi arasından reno clio 3 derim, accent era ile clio symbolü karşılaştırmak daha doğru olur. Motor konusunda dci zaten kendini hem ekonomik olaraktan hemde dayanıklılık olaraktan kanıtlamış durumda, 2. el alırken sorunsuz ve temiz bir araç bulursanız sorun yaşamazsınız. Örnek olarak 200bin küsür kmde clio 3 kullandım ve sorun yaşamadım.
  • Era sedan, clio hb olan araç.

İkisini karşılaştırmak ne derece doğru olur ama yine de karşılaştırırsak 1.5 dCi motorlu olan clioyu tercih ederdim.

Bu motor Nissan ve Daciada da kullanılıyor. Yakıt ekonomisi ve sorunsuzluğuyla kendini kabul ettirmiştir. Performans bakımından da yüzleri güldürüyor.
  • Clio III keisnlikle

Öncelikle araç güvenli, euroncap 5 yıldız, ABS ESP 6HY gibi güvenlik donanımları var. Malzeme kalitesi yüksek, tasarımı güzel , yakıt tüketimi iyi (1.5 DCi için)...

Era, bildiğin taksici arabası, içine oturursan farkı anlarsın zaten.
  • Performans istiyorsanız 1.5 crdi 110hp Accent Era, manuel viteste sadece ve sadece 11.5 sn otomatikte ise 12 küsür saniye alan 0-100 km/h hızlanması ile ve ayrıca son hızı tam tamına 176km/h olarak bilimum porsche cayenne olsun, range rover sport olsun tokatlayabilirsiniz. Yok yani yapanlar var ordan biliyoruz forumcak.

Neyse ben olsam clio III alırım.
  • Clio 3 te neredeyse karar kıldım.Birde Clio 3 Grand Tour lar dikkatimi çekti.Aracın boyutları çok aşırı olmamasına karşın bagajı oldukça geniş sizce o nasıl bi tercih olur.
  • Clio3'ün Eraya göre

-Yol tutuşu, frenleri, donanımı, iç mekan kalitesi çok daha üstündür, en basidinden 6 aylık ERA ların kapıları bile tam açılmıyor o kadar hafif ki.. Ayrıca clio3 güvenliğini kanıtlamış bir model.

grandtour daha bile başarılı bir seçim olur, iç hacmi biraz daha geniş ve bence tipide daha başarılı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

Clio3'ün Eraya göre

-Yol tutuşu, frenleri, donanımı, iç mekan kalitesi çok daha üstündür, en basidinden 6 aylık ERA ların kapıları bile tam açılmıyor o kadar hafif ki.. Ayrıca clio3 güvenliğini kanıtlamış bir model.

grandtour daha bile başarılı bir seçim olur, iç hacmi biraz daha geniş ve bence tipide daha başarılı

Bende Grand Tour u ciddi ciddi düşünmeye başladım.Diğer stationwagonlar gibi çok büyük değil.Ayrıca bagajıda çok kullanışlı.Tek sorun piyasada çok fazla bulunmaması.İkinci elde bulmakta biraz zorluk yaşayabilirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.