Şimdi Ara

Accent era far parlatma işlemi (Meguiars Plastx ve Headlight Protectant)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
2.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim arabanın farlarında çok aşırı çizikler vardı gerek tırnağa takılanlar gerek takılmayanlar.Bunları gidermek için çok araştırdım çoğu forumda ki çoğu konuları okudum inceledim.Çoğu videoları izledim.

    Ve n11 üzerinden plastx seti sipariş verdim önce sürücü tarafında ki farı denedim başarısız olursak bari 1 adet yeni far parasıyla kurtaralım diye ama sonuç gayet yeterliydi benim için.

    Öncelikle malzemelerimiz:
    https://preview.ibb.co/iihhBc/IMG_20180406_110410.jpg
    https://preview.ibb.co/fqTNBc/IMG_20180406_110500.jpg


    600'lük zımparayı kullanmadım.Belki kullansam geriye kalan çiziklerin bir kısmı daha giderdi ama ilk defa yaptığım için fazla gelir diye korktum.


    Uygulama öncesi farın hali:
    https://www.youtube.com/watch?v=KbQBa2pVUxA
    https://i.hizliresim.com/0EorzB.jpg

    Uygulama sonrası farın hali:
    https://www.youtube.com/watch?v=9TR66qVnxQ0
    https://i.hizliresim.com/Vr1BDZ.jpg
    https://i.hizliresim.com/XPrlMk.jpg
    https://i.hizliresim.com/vjvyaz.jpg

    Uygulamayı nasıl yaptım?


    800-1000-1200-1500-2000-3000 numaralı su zımparalarını önce 5-6 saat su içinde beklettim.Sonra cam sil spreyine sonax cilalı şampuan ve su karışımını doldurdum.Bol bol bu karışımdan sıktım sprey bittikçe yenisini doldurdum.Her zımparayı zımpara takozuyla 10 dakika boyunca dairesel hareketlerle uyguladım (iki kişi yaparsanız daha rahat kardeşimle 5 dakika dönüşümlü olarak uyguladık daha az yoruluyor insan).1200e kadar mat halde olan far yüzeyi 1500den sonra parlamaya başladı.

    Zımparalar bittikten sonra cilalı şampuan ve mikrofiber sünger ile güzelce farın yüzeyini temizleyip mikrofiber bez ile kuruladım ve plastxi matkap ucu pedi ile en düşük devirde 5 dakika boyunca dairesel olarak uyguladım.

    Plastx uygulaması bititkten sonra cilalı şampuan ile temizleyip kuruttum ve Headlight Protectant'ı bulaşık süngeri ile dairesel olarak güzelce ovalayıp yedirdim kuruyunca temiz mikrofiber bir bez ile sildim.Çok derin çizikler gitmesede (belki 600lükle başlasam bazıları giderdi) çoğu çizik gitmişti ve far inanılmaz parlıyordu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnym97 -- 7 Nisan 2018; 11:29:29 >







  • elinize saglik. guzel uygulama.. bunlari basardikca insanin arabası icin daha neler neler yapası geliyor.
  • onurmaurer kullanıcısına yanıt
    Başarmak için çabalamak gerekiyor hocam.Araştıracaksın internet ortamında zararlı şeyler olduğu bi o kadarda yararlılar var.Arabalarımızda ki sorunları çözerken harcadağımız paranın yarısı işçilik ücretine gidiyor.

    Bizim forumlarımızda pek olmasada yabancıların forumlarında neyi nasıl değiştirebileceğinizi kullanmanız gereken anahtar numarasına kadar resimli şekilde anlatıyorlar.Biraz araştırmayla aracınızın çoğu şeyini kendiniz yapabilirsiniz.

    Böyle şeyleri araştırıp öğrenince ulan ne kolaymış boşuna para vermişiz diyor insan
  • ben direkt 2 far siparişi verdim
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Ne kadara aldınız hocam
  • benim corsa nın bir far da kılcal çizik var içten gibi gözüküyor güneş yıpratmış gibi ama sizinde uygulama öncesi çizik varmış gibi duruyor

    uyguladığınız ürünler güzel iş çıkarmış, bende deneyeyim bir ara umarım faydası olur
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    2 far 360 TL, en kaliteli muadil üründen aldık.
  • @bnmy97 Konunun üzerinden hayli zaman geçmiş ama sormak istedim. Ben de farlarımı zımrara artı kloroform yani plexi yapıştırıcı ile buharlı temizlettim. Farlar çok güzel oldu ama uzun süreli devam etmesi için üzerine bir koruma katmanı araştırıyorum.


    Şeffaf film, akrilik vernik vs önerileri okudum ama uzun süreli koruma sağlamıyor zamanla sararma başlıyor diyenler var.


    Sonrasında meguiars headlight protectant ürününü gördüm. Siz de bu ürünü kullanmışsınız uzun dönem koruması nasıl oldu farlar tekrar sarardı mı? Ürün açıklamasında üç ayda bir kullanmak yeterli demiş geçerliliği var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthsev -- 23 Haziran 2021; 23:27:16 >
  • fthsev F kullanıcısına yanıt

    Hocam kusura bakmayın bildirim gelmedi mesajınızı çok geç gördüm.



    3.5 sene olmuş yapalı şuan çok hafif bir sararma var. Geçen yazdan beri ihmal ettim yıkama sonrası headlight protectant ürününü sürmeyi. Fakat hala iyi durumda. Kloroform uygulaması yapıp üstüne her 2-3 yıkamada bir (haftada 1 su tutuyorum ben araca ortalam 2-3 hafta yani) sürekli headlight protect uygulaması yaparsanız bir sorun yaşamazsınız. Üç ayda bir uygulama bence yetersiz hele ki yaz günlerinde.


    Fakat benim kapalı garajım var genelde güneş görmüyor farlar onunda etkisi büyük diye düşünüyorum. Arabayıda pek kullanmıyoruz. Araç sürekli dışarıda ve güneşin altında kalıyorsa daha güçlü koruma araştırın. Şeffaf film kaplatıyorlardı bir ara koruma için onuda araştırın derim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fthsev

    @bnmy97 Konunun üzerinden hayli zaman geçmiş ama sormak istedim. Ben de farlarımı zımrara artı kloroform yani plexi yapıştırıcı ile buharlı temizlettim. Farlar çok güzel oldu ama uzun süreli devam etmesi için üzerine bir koruma katmanı araştırıyorum.


    Şeffaf film, akrilik vernik vs önerileri okudum ama uzun süreli koruma sağlamıyor zamanla sararma başlıyor diyenler var.


    Sonrasında meguiars headlight protectant ürününü gördüm. Siz de bu ürünü kullanmışsınız uzun dönem koruması nasıl oldu farlar tekrar sarardı mı? Ürün açıklamasında üç ayda bir kullanmak yeterli demiş geçerliliği var mı?

    bu konuyu arastiriyordum. hangi yontemi secmeliyim tavsiyeleriniz nedir?

  • aggalor A kullanıcısına yanıt

    Geç yanıt için kusura bakmayın lütfen. Belki sizin işinize yaramayacak ama yeni okuyacak olanlar için faydası olur umarım. Şimdiye kadar iki araçta iki farklı yöntem deneme fırsatım oldu.


    İlk araçta klasik far temizle yöntemi ile bu işi yapan bir yerde iç dış farlarımı temizlettim. Yaklaşık bir yıl kadar sonra farlar tekrar sarardı. Sonrasında aynı yerde sadece dışarıdan tekrar temizlettikten sonra onun da tavsiyesi ile şeffaf film kaplattım. Şu an yaklaşık üç yıl oldu şeffaf film de hafif sararma var ama öncesine göre çok iyi rahatsız eden bir durum yok. Burada kaliteli bir yerde kaliteli bir film uygulatmak çok önemli.


    İkinci araçta ise yeni çıkan kloroform yöntemi ile temizlettim. Farlar yeni gibi oluyor, bu işlemi kalıcılığından bağımsız söylüyorum çok beğendim. Sonrasında meguiars headlight protectant ürününü aldım ve ara ara uyguluyorum. Yaklaşık altı ay olmuş ve farlarda bir sararma yok. Far koruma ürününü bu süreçte 3 veya 4 kere uygulamışımdır. Aracı mümkün olduğu kadar az yıkatıyorum ve fırça ile farları temizletmemeye çalışıyourm.


    Kişisel yorum olarak kloroform yöntemini far yenileme açısından daha başarılı buldum. Uzun süre koruması konusunda ise yeterli bir test sürecim olmadı şimdilik yaklaşık altı ay. Meguiars headlight protectant ise ne kadar koruyucu bilmiyorum belki de hiç sürmesem de farlarda sararma olmayacaktı belki de faydası oldu. O kadar kapsamlı test edemedim maalesef.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.