Şimdi Ara

Acaba Doğuş oto haklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yabacı bir forumda alman araçlarının kullanıcı merkezli olduğunu, parça değiştirirken daha fazla sök tak yapıldığını. bunun da servis maliyetini arttırdığını. bu yüzden bakımlarının tamirlerinin daha pahalı olduğunu yazmış. Yurtdışında da benzer durum varsa, acaba doğuş otoya haksızlık mı ediyoruz? Opel'in de servisi ucuz değl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alakası yok.

• Arkadaşım Borusan'da kışlık paspas alıyor. Fatura bir geliyor paspas ücreti ayrı, paspası takma işçiliği ayrı fatura edilmiş. Biraz da doğuş oto'nun adı çıkmış gibi.

Paspas takma denilen de pas pas ın çıt çıt ını geçirmek sadece belki 2-3 dk lık bir iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Alakası yok.

bir malın maliyeti fazlaysa satis fiyatının fazla olması da doğal değilmi?

• VW'de peryodik bakım fiyatları çok abartılı değil. Servisi çok ucuz denen Fiat'ta bile dizel Bravo'nun ilk bakımı 400 TL.nin üzerinde. Honda, Toyota, vs Japonlar deseniz fiyatlar düşük gibi göründe de bakım aralıkları dar. Volvo deseniz kalite sınıfı biraz yüksek ama bakımları bulutların üstünde.

VW yüksek araç satış fiyatları ve kırpılmış donanımları yüzünden haklı olarak eleştirilebilir ama bakım fiyatları anormal değil. Diğerlerine kıyasla tabi, yoksa hemen her markada düdük had safhada.
  • mıtsubıshı ASX kullanıyorum 30 binde bir (kirlenirse 15 binde hatta 10 binde) bir değişmesi öngörülen hava filtresinin fiyatı 115 tl. Bu kadar pahalı değildir heralde VW yedek parçası ve bakım maliyetleri
  • 2008 yılı falandi kuzenim golf 5 kasa arabasını ankara doğuş oto'ya götürüyor 30.000 bakımı için. Faturayı aldım inceledim 450 lira bakıma yazmışlar. Daha da kötüsü silecekleri de değiştirin demiş 3 sileceğe 147 lira yazmışlar böyle fahiş fiyat normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 2 Şubat 2013; 9:43:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

2008 yılı falandi kuzenim golf 5 kasa arabasını ankara doğuş oto'ya götürüyor 30.000 bakımı için. Faturayı aldım inceledim 450 lira bakıma yazmışlar. Daha da kötüsü silecekleri de değiştirin demiş 3 sileceğe 147 lira yazmışlar böyle fahiş fiyat normal mi?

Aracı aldığımız zaman bizimde 60bın km bakımı yaklasıyordu. 2009 da. Yekılı servıste 900 tl ye yaptırdım bakımı. Aracta megane 2. Trıger fılan degısıyormus agır bakımda. O zaman sıleceklere 100 kusur lıra ıstemıslerdı. Yanı renault servıslerı de pahalı. En son yılbası oncesı 90bın bakımı ıcın 680tl ıstendı dısarıda kendı ustamızda 165 tl ye yaaptırdım.
  • quote:

2008 yılı falandi kuzenim golf 5 kasa arabasını ankara doğuş oto'ya götürüyor 30.000 bakımı için. Faturayı aldım inceledim 450 lira bakıma yazmışlar. Daha da kötüsü silecekleri de değiştirin demiş 3 sileceğe 147 lira yazmışlar böyle fahiş fiyat normal mi?

3 sileceğe 147 lira yazan bir müessese nin ortasında uçan adam sabri gibi " ALLLAAAH" diye bağırıp yerlerde yuvarlanırdım. Ulan 23 yaşındayım böyle kazık görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

quote:

3 sileceğe 147 lira yazan bir müessese nin ortasında uçan adam sabri gibi " ALLLAAAH" diye bağırıp yerlerde yuvarlanırdım. Ulan 23 yaşındayım böyle kazık görmedim.

3 silecek için 147 lira gene iyi bence. ford fiesta ön silecek takımı 135 tl

• quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

quote:

quote:

yahu siz ciddi ciddi bunlara neden para veriyosunuz ki. Dışarda muz sileceklerin tanesi maksimum 10 lira.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

quote:

quote:

yahu siz ciddi ciddi bunlara neden para veriyosunuz ki. Dışarda muz sileceklerin tanesi maksimum 10 lira.

yok hocam vermedim ben 135 tl felan. o kadar salak değilim ya

kampanya vardı kdv dahil 450 tl üzerinde ön silecek takımı hediyeydi. o zaman söylediler fiyatı. bana beleşe geldi yani
    motor temizleme de cabası

• Daha önce de yazmıştım bir iki defa...
    Otomobil dergileri uzun dönem test araçlarıyla sahil lokantalarını gezeceklerine , 100 000km'lik maliyet tablosu oluşturmalılar. Özellikle B ve C sınıfı modeller için...
  • quote:

Benim arabanın ön sağ sileceğinde, kauçuk yerinden çıkmış.... Haberim yok. Babam da sağolsun japonla yapıştırmış. Öyle sertleşmiş ki, ilk kullandığımda çıkan sesle "Aha, vurdular arabaya" dedim. O derece rezalet. Aracımın silecekleri piyasada mevcut. Çektim aksesuarcının yanına. 20" 1 adet aldım. Ben beceremem, siz değiştirir misiniz dedim.... Değiştirdiler.... Verdiğim para 5 TL.

• Opel kullandım. Dizel 137 binde sattım. Garanti boyunca bakımlar yetkili serviste yapılmıştı. 2007 de periyodik bakıma 400 tl den aşağı vermiyordum. Her periyodik bakımda sunu değişelim bunu değildelim diyorlardı ben hepsini dışarıda 4 te bir fiyatına yaptırıyordum. Periyodik bakım 15 binde bir idi.

Sonra Toyota dizel aldım.
    10 binde bir periyodik bakım yapıyorlar;
    Ama hava ve polen filtreleri 20 binde bir değişiyordu.
    10 bin bakımı 270 civarı
    20 bin bakımı 400 civarı idi.
    30 bin bakımı 270 civarı.

Sonra seat aldım periyodik bakım 15 binde bir.
    15 bin bakımı 340 tl 5 yıl önceki opelden bile ucuz. Doğusu bilmem ama Avek oto nun servis ücreti ucuz.
    Dolaylı düşünürsek doğuşun servislerinin fiyatı digerlerinden uygun. Zaten satarken güzel kazanıyorlar servisle ürkütmek istemezler.
    Ayrıca c sınıfı bir araca 60 bin üstü verip 15 binde bir gelen bakıma 350 yerine 500 verince hayiflanmak saçma. Alırken kac tane fazladan 150 veriyorsun topu topu 6veya 7 bakım kalacak araç sende.

• adamlar geçiriyor işte ne haklısı
  • Hiç bi markanın servisi haklı yada helal değil.
    1'i 3'e satıyorlar. Başka bir şey yok. Bi akrabanın elektrikli aynası kırıldı, araba çarpmıştı.
    Servis 1400TL mi ne masraf çıkarttı. Bizim özel usta , tamirci 250Tlye halletti. Bu isterse silecek suyu olsun hep üstüne koyarak satıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.