Şimdi Ara

AC Amper Ölçme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim bir tane kullandığım AC Pens ampermetre var.Bu ölçü aletinde 200A kademesinde 180 amper ölçerken, kademeyi 1000A kademesine alınca 190 amper ölçüyor.Bu cihaz hangi kademede doğru amper ölçer?

• Cihazın kullanım kitapçıgında hangi kademede % kaç tolerans ile ölçüm degeri verecegi belirtilmiştir. 190A ölçeceksen cihaz 200A kademesinde de olmalıdır . Kademe yükseldikce hata yüzdesi artar.
  • İkisindede aynı olması lazım.Alette sıkıntı var.Pil zayıf olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert.gur.165

Benim bir tane kullandığım AC Pens ampermetre var.Bu ölçü aletinde 200A kademesinde 180 amper ölçerken, kademeyi 1000A kademesine alınca 190 amper ölçüyor.Bu cihaz hangi kademede doğru amper ölçer?

Ustteki arkadasa katiliyorum ve ekliyorum. Kademeler hatalari en aza indirmek icin var.

Soyle dusun benim elimde cetvel var 1 mm araliklarla boyle cizgi koymuslar cetvele aliyorum 30cm yeri bunla olcuyorum. Benim yapacagim okuma hatasi hani cizgiden kafanda kalsin 1mm civari bir seydir ya bir cizgi eksik okurum ya bir cizgi fazla demi daha fazla hata etmem.

Ancak daha uzun bir yeri olececegim misal baska bir cetvel aliyorum ama boyle 2 metre falan olcecegim adam da her 1cm ye cizgi koymus bu sefer cok cizgi olmasin diye. Ben bu sefer olcerken ne kadar hata yaparim? 1 cm falan hata yaparim 1 cizgi eksik okusam.

Yani mantik bu, voltmetrede falan olcum yapilirken yuksek kademelerden baslar asagi kademelere inersin kendine en yakin bir ust kademeye kadar. Cunku ne kadar yakinsan o kadar hassas olur ve yaklasik yapacagi hata da yuzde cinsinden hata sinifi olarak verilir ona bakman lazim. Sonuc olarak en yakin ust kademeyi secip oyle olc en dogru sonucu orada alirsin. Yoksa adam niye tek tek kademelendirmekle ugrasin degil mi? En buyuk kademeyi koysun tum her seyi olc.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ac Voltajda Ters Bağlı Diyot
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.