Şimdi Ara

Aburcubur & Fastfoodlara Sağlıklı ve Daha Ucuz Alternatifler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
7
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle spor yapıp protein ihtiyacını karşılamak isteyenler için ya da spor yapmasa bile günlük protein ihtiyacını karşılamak için alternatifler var. Bunlar hem Fastfoodlara vereceğiniz paradan daha ucuz hem de protein içeriği yüksek besinler. Eklemek istedikleriniz olursa söyleyin bir liste oluşturalım

(Kural dışı konu değil bu konu spor ya da vg konusu değildir sadece aburcubur ve Fastfood yemek istemeyen insanların alternatiflerini içerir)

1-Disarida bir cafeye oturdunuz diyelim arkadaşlarınızla. Onlar içecek alacak ve o içecek hem sağlıksiz hem de 10 TL. Onun yerine yakınlardaki herhangi marketten içim ya da pınar in fit (sporcu) sütünden alabilirsiniz. Tadı cafedeki içecek kadar güzel en az. Zaten çikolatalı ve vanilyalı çeşitleri var. (başka çeşit var mı bilmiyorum) fiyatı da 4-5 TL arası. Pınar 26gr, içim 30gr protein içeriyor. Yani günlük ihtiyacin yarisi (spor yapmayan 70kg biri için)

Böylece dışarıda sağlıksız pahalli bir şey yerine daha sağlıklı ve ucuz (ve bence daha guzel) bir içecek içtiniz.

2-simdi yemeğe gelelim. Dışarıda bir menü en düşük 12 TL. çok sağlıksız ve pahalli. Bunun yerine (bir AVM'de olduğunuzu varsayiyorum.) (Eğer ton balıklı salata menüsü sunan bir yer yoksa) yine yakınlardaki bir yerde ton balığı alın. Ya da direkt arkadaşlarınız kabul ederse balıkçıya da gidebilirsiniz. Hadi bu olmadı diyelim onlar Fastfood yiyecek. O zaman avmye giderken yoldaki bir marketten bir ton balığı alın. Ikili kutusu 6-12 TL arası değişiyor. Bunun bir tanesi sizi bir öğün için hayli hayli doyurur. (Tavsiyem 2x160grlik ton balığı alın). Böylece Fastfood yerine 160gr ton balığı (yaklaşık 40 Gr protein içeriyor) yediniz. Hem lezzetli hem de çok daha ucuz. Ayrica 1 kutu da ton balığı kaldi onu da eve götürüp sonra yiyebilirsiniz. Dışarıdaki menülerden çok daha lezzetli. Içecek de alırsınız yanına oh misss.

Not: fazla ton baligi tüketmek vücutta metal birikimine neden olur (özellikle cıva). Sürekli Fastfood yiyenler her seferinde ton balığını tercih etmesinler

Sizin de aklınıza gelen şeyler varsa yazın da şu sağlıksız ve pahalli besinler yerine spor yapan veya yapmayan fark etmez herkes sağlıklı, lezzetli ve daha uygun fiyatlı besinler tüketsin.

Dediğim gibi konu sporla ya da vg ile değil daha çok sağlıklı beslenme ve Fastfood karşıtlığı ile alakalıdır. Adminler lütfen silmesin konu yanlış yerde değil

3-Evde cips niyetine yapılabilecek bir tarif:

@hastalavistababy
    "Tam buğday veya kepekli lavaşı dilimle, zeytinyağı ile yağla, baharatla, 10 dk fırında pişir. İyi bir protein kaynağı olmasa da cipsten kat kat faydalı bi atıştırmalık ortaya çıkar. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hallederizz -- 31 Ağustos 2017; 17:50:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Karı kiz konusu olmadığı için dikkat çekmedi anladım da hiç mi sağlıklı beslenmek isteyen yok yahu

• Tam buğday veya kepekli lavaşı dilimle, zeytinyağı ile yağla, baharatla, 10 dk fırında pişir. İyi bir protein kaynağı olmasa da cipsten kat kat faydalı bi atıştırmalık ortaya çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hastalavistababy

Tam buğday veya kepekli lavaşı dilimle, zeytinyağı ile yağla, baharatla, 10 dk fırında pişir. İyi bir protein kaynağı olmasa da cipsten kat kat faydalı bi atıştırmalık ortaya çıkar.

Evde yapılabilecek cipse gore daha sağlıklı bir şey. Listeye ekledim hocam teşekkürler

• Up

• hocam gayet yararlı bir konu olmuş.tek eksiği başlığa kıza açılıyorum yazmamanız.Onuda yazarsanız konu daha çok tutacaktır.

• Bende spor yaptığım zamanlar gece acıktığım zaman mutfakta çekmecedeki bisküvi kraker yerine dolapta bulabildiğim meyvelerden alıp yıkayıp varsa çekirdeği ayıklayıp küçük küçük doğrayıp yoğurtla karıştırıp yiyorum.Hem yorgunluk olduğu için laktik asit sayesinde gece daha rahat uyuyorum hemde yatmadan önce casein almış oluyorum ve hoşumada gidiyor deneyin derim :).Birde bu tam buğdaylı yada kepekli lavaş olayı aklıma yattı ama nerden bulcaz onları ben hiç görmedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En ucuz sigara hangisi?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cigilimigilimanto

Bende spor yaptığım zamanlar gece acıktığım zaman mutfakta çekmecedeki bisküvi kraker yerine dolapta bulabildiğim meyvelerden alıp yıkayıp varsa çekirdeği ayıklayıp küçük küçük doğrayıp yoğurtla karıştırıp yiyorum.Hem yorgunluk olduğu için laktik asit sayesinde gece daha rahat uyuyorum hemde yatmadan önce casein almış oluyorum ve hoşumada gidiyor deneyin derim :).Birde bu tam buğdaylı yada kepekli lavaş olayı aklıma yattı ama nerden bulcaz onları ben hiç görmedim

Marketlerde bulunuyor hocam paket olarak

• Faydalı konu keşke daha fazla ilgi çekse.
  • He knk avm ye veya cafeye oturup süt ve konserve ton balığı getirelim

• Yer fıstığı abur cubur yerine geçebilecek en sağlıklı besindir. Hemde bol protein ve sağlıklı yağ içerir.
  • 3 harfli

MUZ

• quote:

Orijinalden alıntı: cigilimigilimanto

Bende spor yaptığım zamanlar gece acıktığım zaman mutfakta çekmecedeki bisküvi kraker yerine dolapta bulabildiğim meyvelerden alıp yıkayıp varsa çekirdeği ayıklayıp küçük küçük doğrayıp yoğurtla karıştırıp yiyorum.Hem yorgunluk olduğu için laktik asit sayesinde gece daha rahat uyuyorum hemde yatmadan önce casein almış oluyorum ve hoşumada gidiyor deneyin derim :).Birde bu tam buğdaylı yada kepekli lavaş olayı aklıma yattı ama nerden bulcaz onları ben hiç görmedim

Yatmadan once seker yemek

• Dilim kaşar peyniri satılıyor Pınar'ın 1 Tl ye. Gram fiyat olarak pek uygun olmasa da alınabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: askerim102

He knk avm ye veya cafeye oturup süt ve konserve ton balığı getirelim

Kanka avmlerde herkesin oturduğu ortak alan var ya heh oralar herkese ait istediğin şeyi koyup yiyebilirsin bir cafeye giderken de elinde süt götür nolacak utanıyor musun yoksa boyle şeylerden

• Gayet mantıklı. Özellikle de atıştırmalık kısmı çok iyi. Karı kız konularından daha faydalı. Teşekkürler dostum ;)
  • ne dışarıda yerim ne abur cubur tüketirim ama faydalı,up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • +rep

• quote:

Orijinalden alıntı: kshmrmusic

Ton balığı gibi balık türlerinin çoğu tüketildiğinde vücuda cıvanın alınması kaçınılmazdır. Sudaki bakteri türlerinin bir reaksiyonu olarak ton balığı vücudu suda yaşadığı süre boyunca cıvayı emmektedir. İnsan vücudu ise cıvayı hemen vücuttan atmak zorundadır. Fazla cıva sinir sistemini etkileyerek hasara uğratabilir. Ayrıca çocukların zihinsel gelişimini engelleyebilir. Eğer vücutta cıva birikirse, geri dönüşü olmayan yan etkiler gözlemlenebilmektedir. Ton balığı ve benzeri balıkların tüketimini durdurmak cıva alımına engel olmak için bir seçenek olabilmektedir.

Birde sen bunu hep yapın diyorsun.

Hocam ben ayda ya da iki ayda bir Fastfood yiyorum o yüzden aklı gelmedi ama surekli yiyenler olabilir konuya ekleyim teşekkürler

• Et veya tavuk döner mcdonals veya burgerden yemek yerine dolduruyorum döneri ayranı veya balık ekmek bitiyor

Atıştırma için közlenmiş mısır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 31 Ağustos 2017; 18:2:51 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.