arkadaşıma aldığımız boardı orjinal sitendine çektiğimiz en son bios ve orjinal bios update programı ile flashladık ve anakart açmıyor cmos clear açılırken inserte basama hepsini denedik sorun ne olabilir
anakart pilini tak çıkar
yanlış bi bios çekmiş olmayasınız tam adresini versene bi.bide civil kardeş e sor istersen o da güncellemişti biosu..
hımm kunteper arkadaşa çok söledim ama doğrusunu çektiğinden emin belkide yanılıyodur peki bios yanlış çekildi ise biz nasıl kurtarabiliriz fikrin varmı
sitesinden indirdiğiniz biosun içinde award flashın son versiyonu olması lazım onunla flashlamadınızmı? Doğru biosu kurduğunuza eminmisiniz? Hangi bios? bios update esnasında ters giden bir şey oldumu?
en son bios indirildi exe dosyası idi açıldı bir klasöre bin dosyası+awd flash açıldı daha sonra abitin kendi update programı ile bios update from file seçilerek awd+bin dosyasının olduğu dosyadan bin dosyası seçildi sorun çıkmadan flashlandı restart et dediğinde açılmadı yanlış bişey yok tek sorun yanlış bios olabilir bunu garantiye yollamadan nasıl yaparız çünkü daha kartı alalı 1 gün oldu
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ---CAN---</i> <br />hımm kunteper arkadaşa çok söledim ama doğrusunu çektiğinden emin belkide yanılıyodur peki bios yanlış çekildi ise biz nasıl kurtarabiliriz fikrin varmı <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
valla servise yollamadan yapabileceğiniz tek şey doğru biosu bulup awd flashla birlikte bir disketin içine kaydetmek (zaten abitin webdeki biosları bir zip şeklinde awd ile beraber geliyo) daha sonra disketi takıp bilgisayarı açıp alt+f2 duşuna basarak otomatik bios yazdımak:) buda olmazsa pclabsta bios güncelleme ile ilgili bi yazı vardı anlattığımdan tek farkı bios yükleme komutlarını bi autoexec.bat dosyasına yazıp disketi taktıktan sonra hiç bi tuşa basmadan güncelleme yapması :P
ya bende o pclabs yazısını gördüm ama şimdi bulamıyorum acaba bulursan link verirmisin
abitin kendi update programı yok.. var var ama henüz beta aşamasında ve sorumluluk kabul etmiyorlar uyarıları var.neden onunla update ettiniz.klasik yöntem en iyisi.awardflash ve bin dosyasını bir sistem disketine kopyalayıp (yada sistem olmadan sadece award ve bin ilede olur.normal başlangıç disketiyle A: ya düştükten sonra bios disketini takıp dir lersiniz) o şekilde flashlayınız aceleci kardeşlerim benim:)
demekki bios update fosmuş biz aslında test etmek amaçla yaptık [:P]
bu arada yapamadık mesela diyelim boardı garantiye göndermek şart oldu olayı bu şekildemi anlatalım yoksa board geldi biosa girdik kitlendi bi daha açılmadı tarzında falanmı uyduralım garanti dışı kalma olayı falan varmı?
http://fae.abit.com.tw/eng/download/bios/nf7-s2.htm şimdi doğru bios bu sanırım nf7 için var bide nf7/nf7-s 2.0 yazmışlar onu seçtim ben şimdi bi başlanfıç disketi hazırlıyacam ve bunları onun içine atıcam ve powera basınca alt+F2 ye basıcam yanlış anlamadı isem bu arada board hiç post etmiyor umarım alt+f2 yi yer
X-s-@-r-i-o çok teşekkür ederim dostum işallah kurtarıcaz
nf7d14 değilmi biosun adı
X-s-@-r-i-o linkteki dikdörgen bioslar için bizim boardda kare bios var
şimdi civil ve kunteper http://fae.abit.com.tw/eng/download/bios/nf7-s2.htm adresindeki biosu indirdim ismi<font color='red'>NF7D_14[/simage] dosyayı açtıktan sonra içinden [red]NF7D_14.BIN AWDFLASH ABITFAE RUNME NF7D_14.TXT</font id='red'> şimdi bunları diskete attım tam olarak ne yapacağımı anlatırsanız sevinitim bu arada tekrarlıyorum <b>ANAKART HİÇ POST ETMİYOR EKRANA GÖRÜNTÜ FALAN GELMİYOR</b>
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ---CAN---</i> <br />X-s-@-r-i-o linkteki dikdörgen bioslar için bizim boardda kare bios var <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>Upps Pardon yanlış Link [drknrd]
valla can, Allaha şükür hiç başıma gelmediği için bios kurtarma işini hiç yapmadım,sanırım police yapmıştı o sana daha iyi tarif eder.
yinede şöyle bir tarif var bende ama ben denemedim. ------------------------------------------------------
- Award BIOS Kullanan Anakartlar İçin BIOS Kurtarma Şimdi anlatılacak çözüm ise, AWARD BIOS kullanan bir çok anakart kullanıcıları için geçerli olacak bir çözüm (ASUS hariç). AWARD BIOS’a sahip anakartlarda işe yarayan bir kurtarma olayı otomatikleştirilmiş bir olay. örneğin BIOS Güncelleme sırasında, elektrik kesilmesi gibi bir sorun oluştu ve bilgisayarınız açılmaz hale geldi. Panik yapmadan hemen İnternet erişimi olan başka bir bilgisayar bulun ve işlemlere başlayın .
1. İlk olarak bir sistem disketi oluşturun : format a:/q/s
2. Anakartınızın üreticisinin WEB adresine gidin ve kendi anakartınız için olan yeni BIOS dosyasını indirin. AWDFLASH programını da indirin. AWDFLASH programını ve BIOS dosyasını diskete kopyalayın. Ve sisteminizdeki Autoexec.bat dosyasını da diskete kopyalayın. Şimdi Disket Sürücünün içindeyken, Autoexec.bat dosyasına sağ tuş tıklayıp düzenle deyin. Autoexec.bat içerisindeki tüm satırları silin. Ve şunları yazın:
A:\AWDFLASH W6334VMS.bin /SN /PY /CP /CD /CC Bu arada yukarıda AWRDFLASH programının AWDFLASH.EXE şeklinde bulunacağı varsayılarak, AWDFLASH yazıldı. Ama aynı program AWDFL770 gibi isimlerle de bulunabilir. çektiğiniz AWARD BIOS Güncelleme programının ismine göre, verdiğimiz komut satırını değiştirmemiz gerekiyor.
örneğin :
A:\AWDFL770 w6334VMS.bin /SN /PY /CP /CD /CC Autoexec.bat dosyası içindeki değişiklikleri yaptıktan sonra, bunu kayıt edin.
3. Bu disket ile, sistemi açın. Ekrana görüntü gelmeyecektir. Bip sesiyle beraber, Disket Sürücü ışığının yanmasıyla işlem başlayacaktır. 1,5 – 2 dakika arası sürecek bir işlemden sonra, disket sürücünün ışığı sönecektir. Ve sistemi artık başlatabilirsiniz! Fakat bu yöntem her anakartta çalışmıyor.
OK CİVİL AMA YALNIZ BİR SORUN VAR BU İŞLEMLERİ YAPTIM FAKAT BOYUT 1.66MB dolayısı ile diskete sığmadı nasıl yapıcaz
NF7D_14.BIN, AWDFLASH ve auotoexec.bat dosyası hariç diğer gereksiz dosyaları sil sığar o zaman :)yani inşallah sığar :))