Gercekten bende 27 yasima geldim hala su cay sevdasini anlayabilmis degilim. Sabahlari guzel bi kahve yaparim kendime okadar ki onunda bagimlisi degilim oyle gunde 4-5 bardak kahve icenler gibi. Ama su cay da cay diye ölenleri anlamiyorum. Sanirim sigara icmedigim icin boyle bi bagimliligim yok bilmiyorum genelde caycilarin hepsi sigara iciyo < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ABİ İNSANLAR NİYE ÇAY İÇİYOR YA DELİRECEM (12. sayfa)
-
-
Ben insanların çay içişine kızmıyorum,
sıcak bir içecek olduğu için aynı kahve gibi ben de içerim ama çoğunlukla bitki çaylarını..
Ama çay ile ilgili 2 şeye acayip tav oluyorum:
1- Yurdum insanı tabu yapmış gibi kahvaltıda yaz kış çay içiyor. ''Arkadaşım böyle bir anayasa maddesi yok, sabahları kahvaltıda neden ısrarla çay içiyorsun anlamıyorum'' demek istiyorum hepsine..
Ben mesela kahvaltıda bazen su içerim ve bu insanlara çok garip gelir- alay ederler.. Neden? Çünkü şartlanmışlar, ille çay olacak.
Sadece sahlep içtiğim de oldu kahvaltıda,
sadece meyve suyu da..
Bence insanımızın bu çay tabusunu aşması gerekiyor..
Zamanında Rizelilerin ülkeye attığı en büyük kazık bu çay..
Rizelilerin attığın en büyük 2. kazığı söylemiyorum zaten tüm cümle alem biliyor :)
2- Kulpsuz bardakla çay içmek..
Arkadaş valla bizim insanımız sadist-mazoşist..
Elin yana yana nasıl tutuyorsun o bardağı aklım almıyor.
Ne zevk alıyorsun o sıcak bardağın sıcaklığını elinle hissederek..
İngilizlerin bizi bu çay konusunda en çok eleştirdiği kısım da buydu.
Not: 17 yıllık rehber.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doory -- 8 Şubat 2021; 17:50:16 >
-
Hocam anlamadığın konulara burnunu sokma 😀 -
Dh en saçma konular top 10
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizim sülalede herkez günde min. 3 kez demler içeriz , içilmeyen sürelerde boşluğa düşülür ,keş gibi aranır ama daha corona olan yok , ölüm ortalama yaşımız +80...belki çaydandır + çok şükür sülalemde sigara içmeyende yok sayılır anne , baba , dede , torunlar..bilemedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiu_jitsu1905 -- 8 Şubat 2021; 18:24:17 >
türk kültüründe kahve 500yıllık bir içkiyken çay henüz 100yıllık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERENAL. -- 8 Şubat 2021; 18:49:21 >
Niyesini bilmem ama Rizeli olarak işimize geliyor.
sen kahveden ne anlıyorsun? tadı kiremit gibi kokusu berbat boğucu
-
Çayı sekerli icsen serbet iciyormussun gibi geliyor, sekersiz icsen zehir iciyormus gibi oluyorsun. Cay sevilmez, tiryakisi olunur ayni sigara gibi. Çünkü çay bağımlılık yapıyor yoksa tadi guzel falan degil. Ben içmeyenlere, icmemesini tavsiye ederim. Benim babam çok guzel cay yapar ama yine tadi kotu tabii. Cay yerine alternatif yok bu yuzden cok tuketiliyor.
Yıllardır büyük keyifle şekersiz bitki çayı içiyorum, mutluyum.
İnsanlar neden çay içmiyor diye konu açmak ile arasında fark yok. Damak zevki kimse kimseye zorla birşey içirmiyordur.
Ben bir karadenizliyim evde günde 3 demlik çay içiyorum kahvaltıyı yapıp kalan çayı öğlene kadar içiyorum ara da duman tüttürüyorum öğlen yemeği ve akşam yemeği de öyle hatta gün arasında çalışırken esnafa gidip çay alıyorum kendime bir tür bende bağımlılıktan da öte bişey inanın çaysız ölürüm biterim.
Şekersiz ve bazen kaşık değmesi şekerle içerim çok sıcak severim -
çay pişiriyorum
-
Orada dur bakalım Z kuşağı işte orada dur.
*Çayın ve kahvenin tadı şekersiz çıkar.
*Çay sıcak havada neden şekersiz içilir bilir misiniz? Hayır, nereden bileceksiniz. Sadece karalama yapın. Meşhur ve artık çay ile özdeşleşmiş bir cümle vardır. Nedir o cümle? Çay harareti alır. Evet, doğrudur. çay harareti alır ama şekersiz çay harareti alır. Çayı şekerli içerseniz hararetinizi almadığı gibi iyice susarsınız. Gerçek çay tadı şekersiz çay ile anlaşılır.
*Çay ince belli bardakta içilir. Aida diye satılan bardaklar uygundur. çabuk soğumasını önler. Porselen kırmızı nokta desenli çay tabaklarında servis edilir.
*Kokusu bile cezbeder şekersiz çayın. özen ister, beceri ister, çaba ister. bir yudum çeker, demine bakar ve oh çekersin. sonra manzaranın zevkine varırsın. çayı şekersiz için tadını alın arkadaşlar.
*Şekerli çay soğuk havaların iç ısıtan sıcak içeceğidir. Hem şekerle vücuda gereken enerji alınmış olur hemde eller o soğukta çok güzel ısıtılır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayhanpulurbey -- 8 Şubat 2021; 20:47:7 >
-
Ben çay içerken sıcak su icmis gibi hissediyorum. Bunun sebebi nedir -
Çay bahane ,muhabbet şahane. Olayın ana teması bu genç. -
Görende ekspresso filtre kahveden yapılmıyor sanacak. Adam belki dopio içiyor nerden biliyon.
Cahilce bir yorum yapmışsın. ben olsam silerdim.
Aynen bende 👍 -
İngiliz mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X