Şimdi Ara

ABD versiyon Cruze

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ABDdeki chevrolet cruzelar için safkan amerikan chevroleti deniyor ve kalitesi daha yüksekmiş.. kore üretimi olanlara ise daewoodan bozma cruze deniyor.. bunu bir otomobil gazetecesi demişti.. ne kadar doğru?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 16 Ekim 2019; 15:58:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Chevrolet Chevroletdir herkes bir laf söylüyor siz her söylenene böyle kafayı takarsaniz ohoo o gazeteciler her şeyi söylüyor her marka hakkında onlara kalsa zaten bütün arabalar çöp.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gazetecilerin her dediğini ciddiye alma teyit araştırma vs yok bir iddia atılınca kesinmiş gibi çat haber yapılır. Sonra düzeltme yapılmaz haberi yapmamış gibi utanmadan gazeteciyim haberciyim demeye devam ederler. Bugün uğraşsam tobb yerli otomobil ile ilgili bir gerçek dışı belge hazırlayıp 130bg , 280nm tork vs vs sızdırılmış diye atsam ciddiye alıp haberini yaparlar. Yalanlansa bile firmanın üstüne yapışabilir.

Hoş bu gazetecilere özgü değil otomobil konusunda genel olarak bilgi sahibi olan çok insan kanal yani içerik yok revaçta olan kanallar rezalet kaliteyi konsolla ölçen mekaniği duygularla anlatan , bilimsel dayanağı olmadan kişisel önyargılarla araba anlatan galerici ensaf kırması insanlarla dolu. Türkçede Matek , Anlatan Adamlar dışında izlediğim youtube kanalı kalmadı. Yabancılarda Scotty Kilmer isimli adamı takip ediyorum. Türkyide şöyle 40+yıllık deneyimini aktaracak bir usta yok mudur arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 16 Ekim 2019; 22:19:27 >

• Doğru bence Trdeki Chevroletler ABD malı değil renodan farkı yok.Aksini idda eden gidip dolaşıp gelsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A8D122BA5

Chevrolet Chevroletdir herkes bir laf söylüyor siz her söylenene böyle kafayı takarsaniz ohoo o gazeteciler her şeyi söylüyor her marka hakkında onlara kalsa zaten bütün arabalar çöp.
    TR de ki çoğu Chevrolet'in kasasını Daewoo yapıyor , yani her Chevrolet , Chevrolet değildir.
  • TR'deki Cruze'lar ile ABD'deki Cruze'lar motor/donanım seçeneklerindeki farklar dışında aynı arabalar.

GM, Daewoo'yu ilk satın aldığında çıkan bazı modeller için "Daewoodan çok şey var bu arabada" denebilir belki ama Cruze'un Daewoo ile uzaktan yakından alakası yok.

TR'ye gelen Cruze'lar zaten motor, şanzıman ve daha bir çok parça Astra J ile ortak. Diğer kısımlardaki üretim de GM kaynaklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S1000XR

TR de ki çoğu Chevrolet'in kasasını Daewoo yapıyor , yani her Chevrolet , Chevrolet değildir.

Alıntıları Göster
    Fark etmez bana göre hepsi 4 teker 1 direksiyon ben ayrım yapmıyorum.Her sene yeni bir model çıkarıp para kazanma derdinde otomotiv firmaları kullanıcılar ise ihtiyacı olmadıği halde zırt pırt model değiştirme çabası içinde farklı bir algıları var bana göre ulaşım aracıdır hepsi aynıdır götürüyor mu götürüyor gerisi mühim değil tofaşda götürüyor Ferrari de götürüyor insanın ne istediği önemli burada.Ben chevrolet kullanıyorum hiç öyle daha lüks daha rahat daha kaliteli bir araçda aramıyorum yada kullandığım araç kalitesiz gelmiyor bana.Götürüyor işte.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    Cruze, yeni aveo ve captiva hariç chevrolet modelleri daewoo modelleriydi zaten.

• Platform Delta-2.
    O dönem GM'in bünyesindeki Opel'in Astra J için geliştirdiği ve GM bünyesindeki orta sınıf araçlar için Buick, Daewoo, Chevrolet gibi markların da kullandığı bir platform.

Amerikadaki üretim fabrikasının üretim kalitesi, işçilik, yalıtım malzemeleri, donanım gibi şeyleri daha iyi olabilir.

Türkiye'ye gelen Cruze'lar GM'in güney koredeki fabrikasında üretilmiş olabilir. Arada işçilik ve malzeme kalitesi farkları olabilir.
  • 4 YIL 70bin km 2012 modeline bindim.Bence ön yargılı olunmayacak derecede güzel bir araç.4 yılda ne çıkarabilirse arıza onu çıkardı hakkını yiyemem.Bizim iş bilmez ustalar elinde nicesi harap oldu.
  • Chevrolet iyi bir araba değil ki, sıradan bir araba.
    Amerikan Chevroletleri az da olsa geliyor, mesela Camaro.
    İçine bak, malzeme kalitesi ve tasarım rezalet.
    Amerikanı da sıradan koresi de sıradan.
    Chevrolet Amerikan şahinidir ve Amerikalılar otomobil üretiminde 60lardan sonra yok hükmündedirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD'de SAE spesifikasyonları biraz daha yüksektir. Bundan dolayı bazı bakımlardan daha yüksek kaliteye sahip olabilir. Mesala ön cam laminasyonları, tampon mukavemetler, fren/süspansiyon test standartları, lastik test standartları, elektrik devre güvenliği ve sigortalama, klasik ampul ömürleri SAE "spec."lerde daha yüksektir. Burada 60 bin komponenti teker teker sayamayız, ezbere de hepsini bilemem ama genelde SAE standartları daha yüksektir, Avrupa E standartları ise nadiren daha yüksektir.

İkinci olarak kaliteli çeliğe ulaşmak ABD'de daha mümkün. Vidalar, saclar ABD ürünlerinde daha kaliteli olur. Ama bunu kullanıcı farketmez.

İşçilik olarak ise ABD üretimleri Avrupa ve uzakdoğuya göre genelde daha kötüdür. Platiklerinde kalıp izleri, sac vidalarında ise aks kaymaları olur. Kumaş ve döşemeler daha kaliteli dikişleri ise daha kötüdür. Rus arabaları gibi.

* * *

Chevrolet gibi bir üretim parça ortaklaştırmasından dolayı bazı bakımlardan SAE standartlarından istifade eder. Gördüğüm kadarıyla bazı süspansiyon versiyonları, orta dikiz aynası, cam birleştirme/yapıştırma detayı Kore üretimlerinde de SAE standartlarındaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 17 Ekim 2019; 17:8:11 >

• Hocam bunu diyen adam arabadan hic anlamiyordur.
    Ya ikisi de Daewoodan bozma olur ya ikisi de olmaz. Ikisi de ayni arac sonucta ama uretim yerleri farkli.
    Daewoodan bozma deyince ben Daewoonun gelistirdig, Daewoo altyapisi kullanan bir arac dusunuyorum. Birinin boyle olup oburunun olmamasi imkansiz.

Bakin Daewoodan bozma degildir demiyorum. Belki de oyledir ama o zaman ikisi de oyledir.
  • Burada satılan chevrolet modelleri güney kore de üretilmekteydi ve dediginiz gibi daewoo üretimi

https://www.netcarshow.com/daewoo/2004-lacetti_sx/

Mesela epica aslında daewoo tosca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaa89 -- 17 Ekim 2019; 18:6:47 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Aynı delta 2 platformundaki Astra'nın motoru Macaristan'da, gövdesi Almanya'da üretiliyor, Polonya'da birleştiriliyor. Sacını Hindistan'lı Tata sağlıyor. Neredeyse tüm parçalar Cruze ile ortak. Demek istediğim, Cruze veya Astra aldığın zaman GM almış oluyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Hocam bunu diyen adam arabadan hic anlamiyordur.
    Ya ikisi de Daewoodan bozma olur ya ikisi de olmaz. Ikisi de ayni arac sonucta ama uretim yerleri farkli.
    Daewoodan bozma deyince ben Daewoonun gelistirdig, Daewoo altyapisi kullanan bir arac dusunuyorum. Birinin boyle olup oburunun olmamasi imkansiz.

Bakin Daewoodan bozma degildir demiyorum. Belki de oyledir ama o zaman ikisi de oyledir.
    Cruze zaten, Daewoo lacetti premier dir.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Cruze zaten, Daewoo lacetti premier dir.
    https://www.google.com.tr/search?hs=DKk&q=daewoo+lacetti+premiere&tbm=isch&source=univ&client=opera&sa=X&ved=2ahUKEwiKyKH8oKXlAhWIzaQKHRIVDFIQsAR6BAgDEAE&biw=1880&bih=938

Alıntıları Göster
    Hocam Korede Daewoo LAcetti Premier adiyla satilmasi bir sey degistirmez. Tam tersini de soyleyebilirz Daewoo Lacetti Premier zaten Cruze dur da diyebilirz.

Baktim biraz Cruze GM platformunda gelistirilmis (Opel Astra ile ayni platform). DAewoo ve Opelin ortak olarak calistigi bir projeymis. Yani LAcetti yi alip Chevrolet amblemi takip Cruze yapmislar gibi bir durum yok ortada. Global bir arac gelisitrilmis. Cogu markette Chevrolet Cruze diye satilmis. Kore de LAcetti, bazi yerlerde Holden Cruze adi ile satilmis.

Nasilki uretim yeri araci araci kimin yaptigini deegistirmiyorsa, uzerindeki amblem de degistirmez. Mesela Bmw X3 ve X5 Amerikada uretiliyor bunlara aslinda bunlar Bmw degil Amerikan araci diyebilir miyiz? Ya da Passat Cinde de uretiliyor. Cin de uretilen Passata cakma VW diyebilir miyiz?

Ha fabrikalar arasinda iscilik farklari tabiiki olabilir. Ozellikle birlesim yerleri vs. gibi yerlerde bu fark ortaya cikabilir ama bu onlari baska markadan bozma yapmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 18 Ekim 2019; 16:58:18 >

• La 10 sene oldu hala bu arabayla uğraşıyor millet :)

• Ne cruze imis arkadas... milletin icinde uhde kaldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki Chevrolet-USA çok kaliteli araç üretiyor... ABD araçları düşük kalitesi ile meşhur Avrupa'da, bu yüzden hiç satılmıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.