Şimdi Ara

ABD kanallarının görüntüsü neden soluk?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Küçüklüğümden beri merak ediyorum neden ABD film ve dizileri hatta kanallarının ekran görüntüleri soluk duruyo ama bizim kanallarımız görüntüsü çok parlak nedeni nedir? Bana soluk daha hoş geliyo sanki daha doğal gibi?

• boşuna google bakmayın olmuyo. neden acaba varmı bilen
  • hayır asıl ilginci kullanılan kameralarda sanırsam aynı modeller niye onların görüntüler daha doğalken bizim görüntüler neden tuval gibi çok canlı gözüküyo.
  • yayın ntsc .. belki ondandır.
  • çünkü onlar soluk derili
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaZAaRa

yayın ntsc .. belki ondandır.

sadece diziler değil sinema filmleride öle.
  • benimde dikkatimi çekiyordu konuyu görünce yine aklıma geldi

pal ntsc olayından olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bildiğim kadarıyla Amerikan televizyon kanalları Amerika'nın geliştirdiği görüntü standartı olan NTSC (National Television System Committee) kullanıyor.

Avrupa ve dolayısıyla biz Almanya'nın geliştirdiği PAL (Phase Alternate Line) standartını kullanıyoruz.

Muhtemelen bununla ilgili bir durumdur bu. Görüntü ve renk izlediğiniz coğrafi bölgeye göre değişebilir diye düşünüyorum. Senin renksiz (soluk) izlediğin görüntü Amerika'da çok daha iyi izlenebilir zira Amerika'dan alınıp Türkiye'de izlenemeyen VHS'ler varmış zamanında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paintbox -- 19 Temmuz 2011; 2:09:04 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.