Turistik bölgelerdeki esnaf kesinlikle denetimden geçirilmeli, ülkenin turistik imajını etkiliyor bu tip şeyler. Adam gelip youtube videosu çekiyor, böyle dolandırıldım şöyle dolandırıldım derse ülkenin turistik cazibesine eksi puan olarak yazılır. Taksicilerimiz zaten dünyaca ünlü. Turistik yerlerde daha prezentabl, eli yüzü düzgün nazik adamlar olması gerekirken bizde mesela nerede at hırsızı var oralarda. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 12 Haziran 2024; 15:53:49 > |
ABD'den gelen 5 turist 1500 liralık hesaba tepki gösterince, esnaf 'burası abd değil' dedi. (3. sayfa)
-
-
Yorum yapanlar pek gezmiyorlar galiba. Tanesi 10 dolar etmiyor, Amerika'da ancak köpürtülmüş dondurma alırsınız.
Fiyat yazmayan yerde sormadan alıyorsanız erkekliğinizi cebinizle göstereceksiniz. Çocukluk etmenin yeri yok. Esnaf zübüğün teki olabilir... doğru olabilir... konu bu değil. Fiyatlar iyi yerlerde de yazmaz, etrafı posterlememek için.
Koca koca tipler, okyanusu geçip gelmişler, 10$ için dondurma kavgası yapıyorlar
-
Anladik esnafsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Almayin sizde
Anlamamışsın, müşteriyim. Gittiğim yerlerde böyle tiplerin olmasını tercih etmem, kimse de etmez.
-
Geçen sene Santa Monica' da işlek bir barda bir bardak birayı 1 USD' ye aldım ve gayet iyiydi.
Şişede isterseniz 8 USD...
-
Koca koca tipler, okyanusu geçip gelmişler, 10$ için dondurma kavgası yapıyorlar
İşte aradığım ahlak seviyesi. Adam okyanusu geçip gelmiş ya istediğin gibi saplayabilirsin yani
-
Kendi ülklesinde de 10$. Hatta daha fazla. Avrupa'da gittiğim çoğu yerde de. Burada neden daha ucuz olsun ki. Bana pahalı gelmedi, saplamak gibi de gelmiyoır, kusura bakma.
Kendi ahlakınızı da arada sırada sorguluyor musunuz? Özellikle küçük yazıların yarısnı alıntılayıp bağlamından koparırken?
-
Amerikalı muhtemelen buradaki kuralları bilmiyor. Sanıyor ki adama bir tane çaksa uzun süre uğraşacak. En fazla bir gece nezarethanede tutulacağını bilse hoplatırdı.
Dune kadar daha ucuzdu bugun ne oldu da daha pahali oldu??
Dondurmacıya iktisatçıyla gidelim... On dolarlık şey, pahalıysa ikinci defaya almazsın. Otellerde de böyle bunlar, hesaplarını bilmezler, resepsiyonda on dakika pazarlık yaparlar. Çocukça şeyler.
Ahlak dersi vermeye çalışıp trenin peşinden gidenlerin kaçırdığı detay: ilk fiziksel teması yapan Amerikalı. Esmer vatandaşı beğenmeyebilirisiniz, veya kendinize yakın bulmayabilirsiniz, cevabı da hırt... ama haklı.
Ucuz diye bir Yunan adasına gitseniz, dondurmacı Türkiye ile aynı fiyatı söylese tartışır mısnız... Kusura bakmasınlar, ben buradaki turistlerin hırtlıklarını ıskalamıyorum.
Ne mi oldu. Enflasyonla ülkenin kaynaklarını çaldılar. Teknik hırsızlık yüzünden hesaplar tutmuyor, TÜİK davalık, ortalama hesaplayamıyor. Belediyeler hizmet olarak geçinme limitleri açıklıyorlar... bu oldu. Bunu dondurmacıyla tartışacak zavallılar maden suyu içsinler, daha ucuz.
-
DH grubu olarak keko dolandırıcı dondurmacısına gidip hesabı ödemeden kaçalım lol
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dükkanın kapatılması lazım, eğerki gerçekten fiyat buysa çağır polisi faturayı kes, anlat olayı gereği yapılsın. Turiste gidipte burası Türkiye bilmem 40 adam 50 adam falan diye ülkenin imajını kötüleyici bir tavırda bulunmak bence suç olmalı dükkan mühürlenmeli haklı olsa bile mühürlerim farketmez.
-
kişi başına yaklaşık 9 dolar. bence çok değil. oy verdikleri yöneticileri, dünyayı inletiyor. 1500 tl isteyen esnaf, insaflı bile davranmış.
-
Amerikalı ben olsam dondurmacıyı döverdim. Nezarete koyarlar ertesi gün serbest kalır dondurmacı şikayetçi olsa adamı yakalayana kadar tatili biterdi zaten bir daha gelmez. Dondurmacı dayağı yediğiyle kalırdı.
-
Ruslar bile pahalılıktan Antalya yı terk ediyor. Ortalık kekoklara, surilere, afganlara kaldı.
Her gün daha da Hindistan olmak için çaba sarfediyor güzel ülkem.
-
Amerikan kibarlığından,
Medeniyetin merkezinde yan baktın kavgası olmaz zira kimse kimseye yan bakmaz...
-
ne nezareti, hayal görme. Türkiye'de Türk Türke yapsa ,vuran dayak yiyenden önce çıkıyor karakoldan.
Turizm bölgesinde turisti nezarette yatıramazsın, hele böyle ufak tefek tartışma,hır gür için.
Konsolosluk aracı 1 saatte kapıya dayanır, siyah giyimli adamlar araçtan iner,karakolda çaylarını içerken,
çıkış işlemleri halledilir.
Bu arada bizimkiler afra tafra yapıyorlar ama İrlandalı Turist vukuatını unutmuşlar galiba.
-
parayı alırsın ürünü verirsin.
olay niye çıkıyor anlamıyorum.
turizmi etkileyecek hareketlerde bulunanlara büyük cezalar verilmeli.
ortalık karışsa kavga çıksa dünyaya rezil olacaktık. öyle bir olayın maliyeti bize belki milyar dolara mal olacaktı.
-
bunlar kesin amerika dan buraya yürüyerek gelmişlerdir.
turistik bölgelerde 5 kişi 1500 lira normal para 50 dolar bile yapmaz. kazıklama yok burada
Amerika'dakilerin Türkiye deki enflasyondan haberi yok 3 kişi herşey dahil 500dolar hotel rezervasyonu yapınca burası ucuz ülke sanıyorlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X