|
ABD-Çin teknoloji savaşında yeni cephe: RISC-V
-
-
amerikan çıldırmış olmalı dostum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Demek ki o kadar açık kaynak değilmiş
-
Alınan yasaklar kaçınılmazı geçiktirmeden öte değildir.Çin er yada geç işlemcisini üretecektir.
-
Süper devletlerin kendi kendilerine yetme çabası, soğuk da olsa savaş içinde olmaları..
Beyler 1984 live-action yapmanıza gerek yokk!!
-
Amerika kendini kaybetti eskiden böyle şeylere ihtiyaç duymazdı.
Son dönemde arka arkaya büyük yanlışlıklar yapıyor bunlar bilinçli değil korkakça geliyor.
Bunlar
-Huawei' yi banlamak çinin çip üretimini yasaklamak. Bu amerikanın çinle çip üretim konusunda yasak olmadan baş edemiyeceği anlamına geliyor.
- yıllardır yılda 30.000 filistinli öldüren İsraile açık destek vermek
- pyd' ye milyarlarca dolarlık silah bağışı yapmak
Bunlar da mafya-terör devleti haline geldiğini gösteriyor. Teknoloji de geri kaldı parası azaldı gsyih in iki katı kadar dünyaya borcu var Türkiye dış borcu ise gsyih in yarısı kadar.
Ukrayna' da yıllık 150 milyar dolar zarara sokacak ekonomilerini. Rusya batının tüm teknolojilerini görmek istiyor savaşı yavaşlatıyor.
Amerika bu işten nasıl çıkacak bakacağız şu anda Türk ordusu petrol sahalarını yakarak cümle aleme rezil ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F03B400 -- 8 Ekim 2023; 23:35:52 >
-
Soran olursa bunlar "democracy" "ihracatçısı" falan :)
Doların koltuğu çürüdükçe nereye saldıracağını şaşırdı deli gibi
Gücü paylaşmamak için yapmayacakları pislik yok
-
Amerika dünya tarihinin en kısa imparatorluk devleti olmaya adaydır.
-
Fazla a haber izlemişsin azaltmanı tavsiye ederim :D Filistin zamanında topraklarını satmasaydı madem ayrıca filistin dediğin ülke Türk düşmanı yani beter olsunlar. Ayrıca Ukraynaya verdiği destek yıllık savunma bütcelerinin %1 i bile değil adamların yıllık 800 milyar dolarlık savunma sanayi bütceleri var :) Sen şuna rusyanın kağıttan kaplan oldugunu söyle en iyisi. Ve üzülerek söylemeliyim ki zamanında Trump ülkemizin cumhurbaskanına hakaret içeren mektup yazıp malvarlığını açıklamakla tehdit etti. Bunun karşılıgında rahibi saldık yani kim rezil oldu bilmiyorum
-
Arap sevicileri şimdi de çin seviciliği yapıyor. Bir de büyük resmi görmüş gibi yazmıyorlar mı tam bir komedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 8 Ekim 2023; 22:53:35 >
-
Sende tabi olduğun tarafı tutarak yazıyorsun ona ne diyeceksin peki, Beceriksizliğinden ötürü öne geçemediği ve şimdiden kaybedeceğini anladığı için her türlü çirkefliği yapan tarafı tutuyorsun, arap seviciler çinli sever oldu diyorsun birde, ismindenden anlaşılacağı gibi ruhun da onlardan ama bu milleti kör sanıp birde akıl vermesen nasıl olur.
-
Ne açığı yahu yaygınlaşınca altını dolduracakları türden bir sözleşme işte, açık kaynak tabi ki yersen kirşen
-
al sana dış borç tablosu tam tersine genellikle yabancı kaynakları takip ederim gizmochina gibi. en.wikipedia.orgList of countries by external debt - Wikipediahttps://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt
ayrıca hamas zamanında izzettin el kassam önderliğinde osmanlı için savaşmıştır.bu izzettin el kassam osmanlı uğruna şehit olmuştur.
Suriye'nin Lazkiye kasabasına bağlı Cebale köyünde doğdu. Ailesi son derece dindardı. Köy öğretmeni olan babası hayat görüşünün oluşmasında büyük rol oynamıştır. 14 yaşında köyünden ayrılarak Kahire'de El-Ezher Üniversitesi'ne kaydoldu ve burada Müslüman Kardeşler'e katıldı. Çok geçmeden kendi çevresini oluşturdu. Daha sonra köyüne dönen el-Kassam köyün camisinde imamlık yapmaya başladı. Vaazlarında İslâmî dirilişin ancak öze dönerek sağlanacağını, emperyalizmin en büyük düşman olduğunu dile getirdi. Kassam'ın ünü giderek tüm Suriye'ye yayılmaya başladı.
1911'de İtalya'nın Trablus'u işgal etmesi üzerine bölgeye giderek Osmanlı birlikleriyle İtalyanlara karşı savaştı. I. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı ordusuna yazıldı. Savaşın ardından Şam'ın Fransız işgalinden kurtarılması için mücadele etmeye ve halkı örgütlemeye başlayan el-Kassam, gıyabında ölüm cezasına çarptırıldı. 1922'de Suriye'yi terk etmek zorunda kaldı ve o zaman Filistin topraklarında olan Hayfa kenti yakınlarında bir köye yerleşti. Filistin topraklarının Yahudi göçmenlerce satın alınmasına ya da işgal edilmesine şiddetle karşı çıktı. Hayfa'daki İslâmî bir okulda öğretmenlik yapmaya başladı ve Genç Müslümanlar Birliği'ne katıldı. Burada tesadüf eseri Filistin ulusal savaşına önderlik eden el-Fetih'in fikir babası Hacı Emin el-Hüseyni ile tanıştı. Ancak onun milliyetçi fikirlerinden uzaktı. Yıllar sonra Hacı Emin ve el-Kassam'ın fikir önderliğini yaptığı hareketler, Filistin Kurtuluş Örgütü ve HAMAS haline dönüştü ve birbirlerine rakip olmaya devam etti.
Şeyh İzzeddin el-Kassam, Fransız işgaline karşı direnmek amacıyla küçük askeri hücreler kurdu. Lübnan-Filistin sınırında gerilla savaşı başlattı.
El-Kassam'ın silahlı mücadelesi Filistin'de bir Yahudi devleti kurulmasını destekleyen İngiltere'yi rahatsız ediyordu. 1935 yılında el-Kassam bölgede dolaşırken 500 İngiliz askeri tarafından kuşatıldı ve öldürüldü.
sen bu adamın tırnağı olamazsın.
-
Sana akıl veren olmadı üzerine neden alındın ? Fikrimi yazmakta özgürüm, ben sana karışıyor muyum? Aynen çok beceriksizler, dünyadaki en büyük teknoloji şirketleri hep amerikanın. Kullandığın her cihazın yazılımı, donanımı ve uygulaması amerikan şirketi ama sorsan beceriksizler batıyorlar. Hayırdır sen bu milletin avukatı mısın ? Senin isminde arap kökenli, arap sevici rahatsız olmuşsun. Çinliler Türklere soykırım yaparken sesin çıkmaz ama amerika çine baskı yapınca hemen koşa koşa savunmaya gelirsin. Tipik arap sevici davranışları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 8 Ekim 2023; 23:28:42 > -
Amerika'nın Çin'le savaşında yeni bir kalem olarak Risc-V'i kullanması en azından bu mevzunun da haber edilmesi amerikan-avrupa sevicilere takılacak kapak üretimi için yeterince hammadde veriyor.
Amerika'nın savaşında tabi ki onları tutacak değiliz, Çin'in dünyaya yayılmış köleleri yok ama batılılar için durum öyle değil tam tersi içimizde onların devşirdikleri var.
Şahsi fikrim Çin'in bu işi ne kadar başardığını ancak somut örnekler gördüğümüzde anlayabiliriz, Çin'den ne kadar sağlıklı bilgi gelir belli değil, soğuk savaşta batılı haber kaynaklarının savaşı adeta harlamak için yaptığı haberleri okuyoruz. izlemeye devam edelim.
-
Seni ciddiye alıp tek tek yazıyorum, amerika-çin savaşında ikiside aynı nane olsa'da amerikanın çökmesi bizim işimize geleceği için tabiki Çin'i tutuyoruz ne işimiz olur, Tüm dünya'da gönüllü köleleri olan başka milletlerden köle devşirip yine o ülkelerin başına bela eden amerika'yı biye tutalım.
Adın arap demişsin cahilliğin zirvesindesin bilmiyorsan git öğren ama işine gelmez tabi, mehmet türk ismidir telafuz farklılığından doğmuştur bu isim sadece türklerde verilir. Sen önce memleketinin değerlerine sahip çık onları benimse ondan sonra bak bakalım Amerika'yı tutabiliyormusun kendin gör.
Çinlilerin ne naneler yediğini biliyoruz inkar eden kim görmeyen kim, sesimiz ülke olarak çıkıyor da bir işe mi yarıyor sanki. ileride belki o güç seviyesinde oluruz kim bilir?
-
Arkadaşlar, Android open source yani açık kaynak proje olmasaydı Huawei'nin bugün işletim sistemi diye bir şey yoktu. Abd'nin ulusal çıkar saçmalıklarını etik bulmuyorum ama adamlar özel - devlet eliyle bizim gibi sıradan insanların bile erişebileceği nitelikte en azından belli başlı kısımlarıın, genel teknolojileri isteyerek veya istemeden open source geliştiriyorlar e Çin gibi totaliter ülkeler napıyor? Komşunun bahçesinin kapısı açık diye gidip oradan istediğini toplayıp kendi bahçesini siyah koca duvarlarla kapatmış durumda.
Apple, Çin'e mal satabiliyor. Çin'de üretim yapabiliyor. Çin, Apple'ın Abd hükümetine zerre kadar casusluk, bilgi sızdırdığını düşünse Apple'a kallavi bir ceza kesip uzun vadede Apple'ın girişini yasaklamaz mı? Her ne kadar Apple'ın Çin piyasasına üretim yoluyla kazandırdığı milyar dolarları kaybetmek istese de affetmez fakat Çin hükümetinin Huawei'ye etkisi, otaritesi, gücünün 100'de 10'u kadar güç Abd hükümetinde yok Apple'a karşı agresif bir şekilde politika - devlet çıkarları adı altında.
Tabi bundan biz zararlı çıkacağız o ayrı konu tüketiciler olarak. Intel, Amd, Qualcomm, Arm yaşasın iyice tekellik azalacak diyorduk olur mu, gerçi iki ülkenin de - özel sektördeki bu alandaki devlerinin de derdi kendi tekelliklerini korumak. Boşuna Çin övüyorsunuz, Çin Allah korusun süper güç olursa, Abd'yi mumla aratır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 9 Ekim 2023; 0:7:49 >
-
Beni ciddiye alıp almaman benden bir şey eksiltmez ve ya artırmaz ama karşındaki insanlara saygı duymak lazım. Ben sana kırıcı şeyler yazmayacağım, kalp kırmaya gerek yok. Senin fikirlerine katılmıyorum, sende benim fikrime katılmıyorsun belli ki. Bu saatten sonra benim yazacaklarım senin düşünceni değiştirmez biliyorum. Türkler tarih boyunca hep çinlilerle savaşmıştır. Günümüzde bile orta asya'da çinliler Türklere soykırım yapıp zorla asimile ediyorlar. Bunu zaten sende iyi biliyorsun.
Ticaretimizin büyük kısmını batıyla yapıyoruz. Ülkemize gelen turistler yine batıdan geliyor. Batı şirketlerinde çalışam binlerce vatandaşımız var. Atatürk bile yüzünü batıya çevirmiş. Son olarak mehmet ismi muhammed isminden türemiş arap kökenli bir isimdir. Google'a yaz bana inanmıyorsan. Ha çok mu önemli ? Hayır ama sen bana ismim üzerinden önyargılı davrandığın için söyledim. İleride olsak bile ne sen ne ben o günleri görmeye ömrümüz yetmeyecek. Aradaki uçurum her yıl artıyor. Eğitim seviyemiz sürekli düşüyor. Eğitimli vatandaşlarımız yurtdışına göçüyorlar. Hayırlı forumlar kardeşim, polemiğe gerek yok. Herkes düşüncesini yazmakta özgür, tartışmak farklı fikirler sunmak iyidir.
-
Sen ne anlatıyon ben ne anlatıyom ah be kardeşim. Git filistin bayrağının nasıl ortaya çıktığına bak sonra gel konuş. Destan yazmışsın ama boşa Filistinliler tarih boyunca hep arkamızdan vurdu. Günümüzde azerbaycan ermenistan savaşında ermenileri destekledi.
-
Sen hamas ile fetihi karıştırıyorsun hamas el fetihe yani seküler arapçı Türk ve İslam düşmanlarına düşman zaten.
Diğer taraftan hamas( kassam tugayı) eskiden beri osmanlı yanlısı trablusgarp'ta koca bir ordu ile el kassam bizim toprağımız korudu.
Seküler filistinlilrrce hamas Türk ajanı olarak görülüp dışlandı Arap çocuklarını çanakkaleye trablusgarpa götürüp öldürüyor iftirası atıldı. Siz şimdi el fetih yüzünden hamasa kin güderseniz en başta kendi şehidimize ihanettir.
Izzettin el kassam a ihanettir ayrıca.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Demek ki o kadar açık kaynak değilmiş
|
Soran olursa bunlar "democracy" "ihracatçısı" falan :)
Doların koltuğu çürüdükçe nereye saldıracağını şaşırdı deli gibi Gücü paylaşmamak için yapmayacakları pislik yok |
Amerika kendini kaybetti eskiden böyle şeylere ihtiyaç duymazdı.
Son dönemde arka arkaya büyük yanlışlıklar yapıyor bunlar bilinçli değil korkakça geliyor. Bunlar -Huawei' yi banlamak çinin çip üretimini yasaklamak. Bu amerikanın çinle çip üretim konusunda yasak olmadan baş edemiyeceği anlamına geliyor. - yıllardır yılda 30.000 filistinli öldüren İsraile açık destek vermek - pyd' ye milyarlarca dolarlık silah bağışı yapmak Bunlar da mafya-terör devleti haline geldiğini gösteriyor. Teknoloji de geri kaldı parası azaldı gsyih in iki katı kadar dünyaya borcu var Türkiye dış borcu ise gsyih in yarısı kadar. Ukrayna' da yıllık 150 milyar dolar zarara sokacak ekonomilerini. Rusya batının tüm teknolojilerini görmek istiyor savaşı yavaşlatıyor. Amerika bu işten nasıl çıkacak bakacağız şu anda Türk ordusu petrol sahalarını yakarak cümle aleme rezil ediyor. |
Adamlar safi zarar, bu resmen teknolojinin gelişmesini önlemek. ABD’nin bu konudaki kararlarının etki alanının ABD içinde kalabilmesi sağlanmalı. Örneğin Huawei’ye saldırıyorlar, ben bir Türk kullanıcısı olarak bundan zarar görüyorum. Devletler de kendi vatandaşının hakkına müdahale edilmesine göz yumuyor, oysa ki buna karşı ortak hareket edilse (ki bu konuda en büyük aday yine AB) ABD’nin bu şekilde at koşturması engellenebilir.
|
Benzer içerikler
- 1 telefonda 2 whatsapp
- telegram premium ücretsiz
- whatsapp okundu bilgisi kapatma
- instagram aktiflik kapatma
- whatsapp tek tık
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X