Şimdi Ara

ABD: Broadcom'un Qualcomm'u satın alması ulusal güvenliğimizi riske sokar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Başlangıçta Broadcom'un satın alma teklifini geri çeviren Qualcomm'un artık bu fikre daha sıcak baktığı görülüyor. Ancak ABD Hazinesi tarafından Broadcom'un Qualcomm'u satın almasının ulusal güvenlik riski oluşturabileceğinin belirtilmesiyle, olası bir satın alma girişiminin ABD'li yetkililer tarafından engellenebileceği ortaya çıktı.

     

    Ayrıca Bkz.İstanbul'da taksiciler, müşteri gibi çağırdıkları Uber şoförüne dayak attı
    ABD Hazinesi, Singapur merkezli Avago Technologies tarafından satın alınan Broadcom'un yabancı bir şirket olduğunu ve bu durumun ABD için ulusal güvenlik riski oluşturduğuna inanıyor. Hatta ABD Hazinesi'nde çalışan üst düzey bir yetkili, hem Broadcom hem de Qualcomm yönetim kurullarına gönderdiği mektupta hükümetin endişeleri konusunda uyarılarda bulundu. 5 Mart tarihli mektubun Salı günü Qualcomm tarafından kamuya açıklandığını belirtelim.

     


    Çinli şirketlerin 5G'nin kontrolünü ele alabileceği düşünülüyor


    ABD hükümeti Broadcom'un yabancı kuruluşlarla olan ilişkileri nedeniyle endişeli. Birleşik Devletler'deki Yabancı Yatırımlar Komitesi (CFIUS) olası bir anlaşmanın ABD güvenliğini tehlikeye atacağına inandığını belirtirken, Broadcom'un bağlı olduğu iddia edilen yabancı şirketlerin adlarını açıklamadı ancak özellikle isimsiz bir "aktör"den bahsetti.

     

    Mektupta her ne kadar risk teşkil edebileceği düşünülen şirketler açıklanmasa da büyük ağ donanımı ve cep telefonu üreticisi Huawei de dahil olmak üzere Çinli şirketlerin, 5G olarak bilinen yeni nesil cep telefonu şebekelerini hakimiyeti altına alarak bundan faydalanabileceği belirtiliyor. Özellikle de Huawei'nin 5G kontrolünü stratejik bir avantaj olarak kullanma potansiyeline sahip Çin hükümetiyle yakın ilişkileri, ABD'li yetkilileri tedirgin etmiş durumda.








  • Tonla arka kapı çinlilerin kontrolüne geçecek tabi. Çakallaaaar...

  • çinliler alınca dinleme yapamıcaklar ondan karşı çıkıyorlar bence artık dünya değimeli abd nin tekelinden çıkmalı.

  • Demek ki qualcomm kullanan cihazlar sayesinde kendilerinin dinleme ve casusluk yaptıklarını itiraf etmişler skandal gibi olay aslında.

  • sen satın al o zaman... paran mı yok borç vereyim.... Fakir....

  • Trump: Hep ben kazanayım, sadece ben kazanayım, ortalığı karıştırayım silahlarım satılsın, işime gelene silah veririm, çinlilerden almayın, düzen sağlamak için işgal ediyoruz, göçmen istemiyorum, büyük firmalar çinlilerin eline geçmesin, ithal etmeyin başka ülkeler kazanmasın.

    Trump kafasını özetle bu doğru mu tabiki her ülke kendi menfaatlerini düşünür, ancak biranda bunu yapmaya çalışmanız aklınıza gelmeyecek size karşı ülkeler ittifakını doğurur ki nitekim bu gidişle olacak olanda bu.

  • Biz de ülke olarak casusluk yapan ürünlere kısıtlama getirmeliyiz. Örneğin Android, Ios, Windows-Windows Mobile gibi işletim sistemlerini ülkemize sokmamalıyız. Onun yerine Sailfish OS, Firefox OS, Ubuntu OS gibi ürünleri ülkemizde kullanmalı ve desteklemeliyiz.

    Ayrıca açık donanım ilkelerini desteklemeliyiz ki Intel, AMD, Qualcomm aracılığıyla ABD ülkemizde casusluk yapamasın.

  • bu coniler de tam aptal ülkenin en kritik kurumlarını özelleştir ki halkın seni 20 yıl poh pohlasın hatta tüm ülkeyi azılı düşmanlarına sat sana saltanat anahtarı versin, kafa yok kafa

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Avago Broadcom'u satın alıyor, sonra Broadcom' da Qualcomm'a sulanıyor ha? Sen neymişsin be Avago. Telefonlarımızın 3G 4G şebeke filtrelerinde ya da mutiplexer devrelerinde bir iki yongası olan bir şirket Avago. Başka baya işler de karıştırıyor demek...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biz telekomumuzu bir de kendi verdiğimiz borç ile başında eski İngiliz istihbaratının olduğu arap Oger'e satarken hiç umursamadık bunları. Gerçi umursayıp yapmayın diyenler oldu ama onlar dinsiz ilan edildi. Sattık bile sayılmaz, bir nevi bedava aldılar. Sonuçta bizden borç alıp parayı da geri ödemediler. Çok değişik harbi.

  • avago bu kadar büyük müydü? Şaşırdım doğrusu. Farketmez çin de aynı abd aynı. 15 sene sonra herşey çok farklı olacak.

  • joven kullanıcısına yanıt
    düşünseler bu halde olmazdık bizde mantık para gelsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye direk yabancilarin kucagina oturttu haberleşmeyi.

  • Turkiye'de olsa acik artitrmaya cikarip en cok rusvet veren firmaya satarlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.