Şimdi Ara

AB, Apple'ın ekosistemini rakiplerine açmasını istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AB, Apple'ın ekosistemini rakiplerine açmasını istiyor
    Avrupa Birliği'nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, büyük şirketlerin pazar güçlerini kötüye kullanmalarını önleyerek daha yüksek düzeyde rekabet sağlamak amacıyla Dijital Piyasalar Yasasını (DMA) yürürlüğe koydu. Hedef alınan şirketlerden biri olan Apple’ın kendi ekosistemini rakip şirketlere açması gerektiği ifade ediliyor. Bu istek doğrudan Avrupa Komisyonu İç Pazar Komiseri Thierry Breton tarafından Tim Cook'a iletilmiş durumda.



    AB'nin Apple'a baskısı sürüyor



    Breton, Apple CEO'su ile Brüksel'de bir araya geldiğini ve Apple'ın iPhone kullanıcılarının elektronik cüzdanlar, tarayıcılar ya da uygulama mağazaları gibi rekabetçi hizmetlerden faydalanmasına izin vermesi gerektiğini söylediğini açıkladı. Cook'un kullandığı karşı argümanlardan biri güvenlik ve mahremiyeti tehlikeye atabileceğiydi ancak DMA, bunlardan herhangi birini tehlikeye atmadan böylesi bir adımın atılabileceğini belirtiyor.





    AB, yeni kurallara uyması gereken firmaları da bu ayın başında açıkladı: Alphabet (Google'ın sahibi), Amazon, Apple, ByteDance (TikTok'un sahibi), Meta (Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi) ve Microsoft. Bu firmaların belirlenen ürün ve hizmetleri Dijital Piyasalar Yasasına 6 Mart 2024 tarihine kadar uymak zorunda.



    Avrupa Komisyonu'nun web sitesine göre, Dijital Piyasalar Yasası, bu firmaların üçüncü taraf şirketlerin kendi hizmetleri içinde birlikte çalışmasına izin vermesini, kurumsal kullanıcıların kendileri tarafından üretilen verilere erişmesine izin vermesini ve işletmelerin platform dışında sözleşmeler ve anlaşmalar yapmasına izin vermesini istiyor.




    Kaynak:https://www.reuters.com/technology/eus-breton-tells-apple-ceo-open-its-ecosystem-rivals-2023-09-26/







  • Güvenlik gizlilik çevrecilik ayağına her istediğini yapmasına izin verilmeyince tim    



    "Ekosistemi açmak güvenlik ve mahremiyeti tehlikeye atabilir" Öyle mi bütün ünlülerin kaç kere patlatılan icloudları nolacak insanların kaç kere çıplak fotoğrafları yayıldı her yere utanmadan söylemiş mi bunu  


    apple bir taraftan sözde çevreyi düşündüğünden (!) iphone kutularına şarj aleti koymayıp ayrı satıyor.
    diğer yandan tüm dünyanın kullandığı type-c yerine lightning kabloları yıllarca millete dayayıp fazladan kablo aldırdı. evde 1 android 1 iphone telefon varken kablo paylaşma imkanı varken bunu engelledi. çevreyi düşündüğünden (!) fazladan bir kablo daha aldırdı.
    AB'nin zorlamasıyla en sonunda type-c'yi kullanmaya başladı. AB zorlamasaydı bence iphone 15 de lightning'le gelecekti.

    diğer konularda diretmesinin sebebi güvenlik falan değil, karlılığını azaltacak olması. type-c'ye direnmesinin sebebi de aksesuar pazarından iyi para kazanması. dünya ile uyumsuz bağlantı şekilleri kullandığında aksesuarlar üzerinde daha fazla söz sahibi olup satılan her üründen lisans parası alabiliyor.
    Adam orjinal kablo kullanmıyorsun, orjinal ekran kullanmıyorsun diye uyarı veriyor, kullanımını engelliyor. Nedeninin güvenlik ya da kalite kaygısı olmadığını da hepimiz biliyoruz. Zaten kutudan çıkan şarj/data kablolarının kalitesizliğinin herkes farkındadır. Ve bu kalitesiz kabloları min. 600 küsür liradan satıyor Apple. Düşünsenize, 2023'de satın aldığın telefon usb2.0'la geliyor ve kablosuna bu paraları veriyorsun. Bana çok korkunç geliyor. Zaten AB olmasa sittin sene usb c'ye de geçmezlerdi.

    Sonuç olarak adamlar kendi ekosistemlerinde tekel olup, güvenlik ayağına at koşturuyor; AB de gerekeni yapıyor. Açıkçası AB'nin adımlarını taktir ediyorum. Sadece Apple yaptırımları için değil belirli bir standart yaratma çabalarından dolayı takdir ediyorum.

    Yine çoğunlukla sığ sığ yorumlar. Yine abesle iştigal tek satırlık cümle öbekleri. İşin detayını bilmeden önüne geleni "fönboy fönboy" diye suçlayan bonobolar... Bilgisi yok, fikri var!


    Ekosistemi neden başka şirketlere açması gerekiyor? Ekosistem çekincesi olmadan mobil ürün kullanmak isteyenler Android tercih etsin. AB oturduğu yerden her şeyi istiyor.


    Madem bu durumdan şikayetçiler kendi "mobil işletim sistemlerini yaratarak" bir marka kursunlar ve Apple'a rakip olsunlar. Avrupa'da böyle bir yazılımsal üretim var mı? Yok. Peki cep telefonu üreten kaç marka var? Onlarca.


    Hadi onu da geçtim, Apple yaklaşık olarak 1995 sonrasından beri zaten dışarıya kapalı. 30 sene sonra mı aklınıza geldi. Cevap tabii ki HAYIR!


    Avrupa'nın klasik ikiyüzlülüğünü burada da görüyoruz, dertleri kişisel data ve metadata'ya erişmek;


    "Avrupa Komisyonu'nun web sitesine göre, Dijital Piyasalar Yasası, bu firmaların üçüncü taraf şirketlerin kendi hizmetleri içinde birlikte çalışmasına izin vermesini, kurumsal kullanıcıların kendileri tarafından üretilen verilere erişmesine izin vermesini ve işletmelerin platform dışında sözleşmeler ve anlaşmalar yapmasına izin vermesini istiyor."


    Pardon ama bunu zaten Apple hariç saydığınız şirketlerin tamamı yapıyor! Eğer DMA ile siz o verilere erişmek istiyorsanız amacınızın bambaşka olduğunu da en başından söylemeniz gerekir. Ki zaten Tim Cook'ta belirtmiş. Gizlilik ve mahremiyeti tehlikeye atar bu durum diye.


    Zaten biraz markayı bilen, takip eden kişiler Apple'ın "Apple Privacy" politikaları sonrası son kullanıcı verilerinin gizliliğini en ön plana alarak ve hatta bir AppStore'dan bir uygulama yüklediğinizde "UYGULAMA BENİ TAKİP ETMESİN" seçeneği bile çıkartarak veri gizliliği konusunu ne kadar ön plana çıkarttığını bilir. AB'nin de özellikle bu gizlilik atağı sonrası sesi çıkmaya başladı, derdi bunun önüne geçmek. Neden?


    Nedeni şu; Avrupa'daki 3. parti kuruluşların Apple kullananların verilerine bu sayede erişmesi ve toplanan verilerin satışı. Yani AB bir yandan özgürlük getir derken bir yandan yatırım yapmadan insanların ve kurumların datalarını satarak cebini doldurma peşinde. Bunu da hayatta hiçbir b*ktan haberi olmayan Android loserları... pardon userları çok matah bir şeymiş gibi algılıyor. Bu durumdan şikayetçi değilsen zaten Android kullanıyorsun, o zaman derdin ne? Şikayetçiysen git bir tane Apple ürünü al.


    Anca mabaddan gazel okursunuz. Aç oku bakalım Apple Gizlilik Politikası'nı;


    Apple Legal
    Legal - Privacy Policy - Apple
    https://www.apple.com/legal/privacy/tr/

    Üstelik Türkçe. Aaa pardon zaten okuyan, araştıran ve sorgulayan biri olsan bu kadar sığ cevaplar vermezdin. Neyse, dursun şurada.


    Bunun dışında Apple'ın APEC CBPR ve APEC PRP sertifikalarının olduğunu bilen kaç tane Android kullanıcısı var burada? Sıfır! Fikrin var mı? Mabad full kapasite çalışıyor ona şüphe yok!

    AB'nin type-c zorunluluğunun kötü karar olduğunu düşünmüyorum. Şu an bende bir iPad ve bir iPhone var ve yanlarında toplam 1 şarj aleti, 2 de lightning kablo geldi. şu an bunları kullanıyorum. ama bunlar bozulduğunda, elimde hali hazırda bulunan çok sayıda type-C kablodan herhangi biri işime yaramayıp yeni lightning kablo alıp çevreye zarar vermem gerekecek. apple ne kadar çevreyi düşünüyor değil mi?

    apple her zaman çevreyi düşünür
    apple her zaman kullanıcılarının gizliliğini düşür

    apple sunumlarını izlediğinde hep bunları duyarsın değil mi?
    apple herşeyin her zaman en iyisini yapar.
    apple her zaman için kullanıcıları için en iyisi neyse onu düşünür.

    sadece apple'ın dediklerini dinlersen belki inanırsın bile bunlara.

    ben de sana farklı bir açıdan olayı anlatayım:
    apple bir özel bir şirket ve sadece ve sadece daha çok kar etmeyi düşünür.
    bunu nasıl yapar?

    müşterilerinin kendilerini özel hissetmelerini sağlayarak yapar
    müşterilerini müşterilerinden daha çok düşündüğüne inandırarak yapar
    müşterileri adına düşünür karar verir ve müşterilerini bir kalıba sokar, apple'ın istediği şekilde düşünmelerini sağlar.



    ben bir mobil uygulama geliştiricisiyim. bazı uygulamaların sadece ve sadece şu sebeple reddedildi:

    We noticed that your submission includes information about third-party platforms that may not be relevant for App Store users.
    Your app includes trick or joke functionality which is intended to or may be used to deceive users.

    Rededilen uygulama bir şaka uygulaması. Telefonuna bu uygulamayı kuruyorsun. eski tuşlu bir nokia telefon görüntüsü geliyor. masaya koyuyorsun. 1 dakika sonraya ayarlıyorsun, nokia melodisi çalıyor, telefonu açıyorsun, arkadaşların şaşırıyor vs. böyle bir uygulama. yukarıdaki sebeplerle red edildi. Apple kullanıcıları apple ekranında eski tuşlu nokia telefon resmi görmek istemezmiş. apple kullanıcıları şaka yapmak istemezmiş. Apple yüzlerce milyon apple kullanıcısının ne isteyip ne istemeyeceğine karar veriyor. sizin karar vermenize gerek yok. apple sizin yerinize karar veriyor ne de olsa.

    Apple kullanıcılarını böyle zararlı şeylerden koruyor işte.
  • AB iyice saçmalamaya başladı.
    Kapalı diye alıyoruz biz bu sistemi.

    Lightening kadar rahat bir girişi bırakıp sırf AB’nin keyfi yüzünden Type C’ye geçtiler zaten, bari diğer özelliklere dokunmayın. İlla dokunacaksanız kendiniz nasıl istiyorsanız öyle telefon yapın satın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AB apple android üreticileriyle karıştırdı. Neden böyle saçma bir isteyi yapsın? Apple böyle bir şey yaparsa kendisine ihanet etmiş olur. Steve abimizin kemikleri sızlar, apple kuruluş amacına uygun değil. Steve jobs android ve windows bitireceğim diyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umarım gerçekleşir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçek tüketiciler için iyi haber fanboylar kahroluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • maximus01982 M kullanıcısına yanıt
    Daha adını yazamıyorsun. Gelmiş burda övüyorsun. Neden övdüğün de belli değil. Apple zaten yıllardır kullanıyordu type c yi macbook ve ipad lerde.

  • Sadece NFC kullanımını bankalara açsa yetecek. Sırf kendim kontrol edeceğim diye illa Apple Pay üsteliyor. Diğerleri konusunda ise AB tamamen haksız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güvenlik gizlilik çevrecilik ayağına her istediğini yapmasına izin verilmeyince tim AB, Apple'ın ekosistemini rakiplerine açmasını istiyor AB, Apple'ın ekosistemini rakiplerine açmasını istiyor AB, Apple'ın ekosistemini rakiplerine açmasını istiyor 



    "Ekosistemi açmak güvenlik ve mahremiyeti tehlikeye atabilir" Öyle mi bütün ünlülerin kaç kere patlatılan icloudları nolacak insanların kaç kere çıplak fotoğrafları yayıldı her yere utanmadan söylemiş mi bunu AB, Apple'ın ekosistemini rakiplerine açmasını istiyor 


    AB, Apple'ın ekosistemini rakiplerine açmasını istiyor




  • Yine çoğunlukla sığ sığ yorumlar. Yine abesle iştigal tek satırlık cümle öbekleri. İşin detayını bilmeden önüne geleni "fönboy fönboy" diye suçlayan bonobolar... Bilgisi yok, fikri var!


    Ekosistemi neden başka şirketlere açması gerekiyor? Ekosistem çekincesi olmadan mobil ürün kullanmak isteyenler Android tercih etsin. AB oturduğu yerden her şeyi istiyor.


    Madem bu durumdan şikayetçiler kendi "mobil işletim sistemlerini yaratarak" bir marka kursunlar ve Apple'a rakip olsunlar. Avrupa'da böyle bir yazılımsal üretim var mı? Yok. Peki cep telefonu üreten kaç marka var? Onlarca.


    Hadi onu da geçtim, Apple yaklaşık olarak 1995 sonrasından beri zaten dışarıya kapalı. 30 sene sonra mı aklınıza geldi. Cevap tabii ki HAYIR!


    Avrupa'nın klasik ikiyüzlülüğünü burada da görüyoruz, dertleri kişisel data ve metadata'ya erişmek;


    "Avrupa Komisyonu'nun web sitesine göre, Dijital Piyasalar Yasası, bu firmaların üçüncü taraf şirketlerin kendi hizmetleri içinde birlikte çalışmasına izin vermesini, kurumsal kullanıcıların kendileri tarafından üretilen verilere erişmesine izin vermesini ve işletmelerin platform dışında sözleşmeler ve anlaşmalar yapmasına izin vermesini istiyor."


    Pardon ama bunu zaten Apple hariç saydığınız şirketlerin tamamı yapıyor! Eğer DMA ile siz o verilere erişmek istiyorsanız amacınızın bambaşka olduğunu da en başından söylemeniz gerekir. Ki zaten Tim Cook'ta belirtmiş. Gizlilik ve mahremiyeti tehlikeye atar bu durum diye.


    Zaten biraz markayı bilen, takip eden kişiler Apple'ın "Apple Privacy" politikaları sonrası son kullanıcı verilerinin gizliliğini en ön plana alarak ve hatta bir AppStore'dan bir uygulama yüklediğinizde "UYGULAMA BENİ TAKİP ETMESİN" seçeneği bile çıkartarak veri gizliliği konusunu ne kadar ön plana çıkarttığını bilir. AB'nin de özellikle bu gizlilik atağı sonrası sesi çıkmaya başladı, derdi bunun önüne geçmek. Neden?


    Nedeni şu; Avrupa'daki 3. parti kuruluşların Apple kullananların verilerine bu sayede erişmesi ve toplanan verilerin satışı. Yani AB bir yandan özgürlük getir derken bir yandan yatırım yapmadan insanların ve kurumların datalarını satarak cebini doldurma peşinde. Bunu da hayatta hiçbir b*ktan haberi olmayan Android loserları... pardon userları çok matah bir şeymiş gibi algılıyor. Bu durumdan şikayetçi değilsen zaten Android kullanıyorsun, o zaman derdin ne? Şikayetçiysen git bir tane Apple ürünü al.


    Anca mabaddan gazel okursunuz. Aç oku bakalım Apple Gizlilik Politikası'nı;


    AB, Apple'ın ekosistemini rakiplerine açmasını istiyorApple Legal
    Legal - Privacy Policy - Apple
    https://www.apple.com/legal/privacy/tr/

    Üstelik Türkçe. Aaa pardon zaten okuyan, araştıran ve sorgulayan biri olsan bu kadar sığ cevaplar vermezdin. Neyse, dursun şurada.


    Bunun dışında Apple'ın APEC CBPR ve APEC PRP sertifikalarının olduğunu bilen kaç tane Android kullanıcısı var burada? Sıfır! Fikrin var mı? Mabad full kapasite çalışıyor ona şüphe yok!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 28 Eylül 2023; 4:25:1 >




  • apple bir taraftan sözde çevreyi düşündüğünden (!) iphone kutularına şarj aleti koymayıp ayrı satıyor.
    diğer yandan tüm dünyanın kullandığı type-c yerine lightning kabloları yıllarca millete dayayıp fazladan kablo aldırdı. evde 1 android 1 iphone telefon varken kablo paylaşma imkanı varken bunu engelledi. çevreyi düşündüğünden (!) fazladan bir kablo daha aldırdı.
    AB'nin zorlamasıyla en sonunda type-c'yi kullanmaya başladı. AB zorlamasaydı bence iphone 15 de lightning'le gelecekti.

    diğer konularda diretmesinin sebebi güvenlik falan değil, karlılığını azaltacak olması. type-c'ye direnmesinin sebebi de aksesuar pazarından iyi para kazanması. dünya ile uyumsuz bağlantı şekilleri kullandığında aksesuarlar üzerinde daha fazla söz sahibi olup satılan her üründen lisans parası alabiliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok bilmek kullanıcısına yanıt
    AB'nin type-c zorunluluğunun kötü karar olduğunu düşünmüyorum. Şu an bende bir iPad ve bir iPhone var ve yanlarında toplam 1 şarj aleti, 2 de lightning kablo geldi. şu an bunları kullanıyorum. ama bunlar bozulduğunda, elimde hali hazırda bulunan çok sayıda type-C kablodan herhangi biri işime yaramayıp yeni lightning kablo alıp çevreye zarar vermem gerekecek. apple ne kadar çevreyi düşünüyor değil mi?

    apple her zaman çevreyi düşünür
    apple her zaman kullanıcılarının gizliliğini düşür

    apple sunumlarını izlediğinde hep bunları duyarsın değil mi?
    apple herşeyin her zaman en iyisini yapar.
    apple her zaman için kullanıcıları için en iyisi neyse onu düşünür.

    sadece apple'ın dediklerini dinlersen belki inanırsın bile bunlara.

    ben de sana farklı bir açıdan olayı anlatayım:
    apple bir özel bir şirket ve sadece ve sadece daha çok kar etmeyi düşünür.
    bunu nasıl yapar?

    müşterilerinin kendilerini özel hissetmelerini sağlayarak yapar
    müşterilerini müşterilerinden daha çok düşündüğüne inandırarak yapar
    müşterileri adına düşünür karar verir ve müşterilerini bir kalıba sokar, apple'ın istediği şekilde düşünmelerini sağlar.



    ben bir mobil uygulama geliştiricisiyim. bazı uygulamaların sadece ve sadece şu sebeple reddedildi:

    We noticed that your submission includes information about third-party platforms that may not be relevant for App Store users.
    Your app includes trick or joke functionality which is intended to or may be used to deceive users.

    Rededilen uygulama bir şaka uygulaması. Telefonuna bu uygulamayı kuruyorsun. eski tuşlu bir nokia telefon görüntüsü geliyor. masaya koyuyorsun. 1 dakika sonraya ayarlıyorsun, nokia melodisi çalıyor, telefonu açıyorsun, arkadaşların şaşırıyor vs. böyle bir uygulama. yukarıdaki sebeplerle red edildi. Apple kullanıcıları apple ekranında eski tuşlu nokia telefon resmi görmek istemezmiş. apple kullanıcıları şaka yapmak istemezmiş. Apple yüzlerce milyon apple kullanıcısının ne isteyip ne istemeyeceğine karar veriyor. sizin karar vermenize gerek yok. apple sizin yerinize karar veriyor ne de olsa.

    Apple kullanıcılarını böyle zararlı şeylerden koruyor işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 27 Eylül 2023; 23:51:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzelim sorunsuz şarj soketini ab istiyor diye gidip rezil etmek zorunda kaldılar. Apple ab den çekilip üretmeye devam etse daha iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt
    lightning portunun sorunsuz olduğunu sanmıyorum. iphone'larde çok fazla toz yüzünden şarj olmama sorunu duydum. android telefonlarda bu sorunu hiç duymamıştım. bunun sebebi lightning portunun yapısından olabilir. lightning kabloda iletimi sağlayan pin'ler açıkta ve tozdan daha fazla etkileniyor olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 28 Eylül 2023; 0:15:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yönetim kurulu Amerikan ordusu ve politikacılarla dolu bi şirkettin haşa güvenli zart zurt hikayelerini yiyenler var inanılır gibi değil. Yalan sürekli ve kaliteli şekilde söyleninde inanıyorlar tabi belli bi hasta kitle.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çetooooo kullanıcısına yanıt
    Adam orjinal kablo kullanmıyorsun, orjinal ekran kullanmıyorsun diye uyarı veriyor, kullanımını engelliyor. Nedeninin güvenlik ya da kalite kaygısı olmadığını da hepimiz biliyoruz. Zaten kutudan çıkan şarj/data kablolarının kalitesizliğinin herkes farkındadır. Ve bu kalitesiz kabloları min. 600 küsür liradan satıyor Apple. Düşünsenize, 2023'de satın aldığın telefon usb2.0'la geliyor ve kablosuna bu paraları veriyorsun. Bana çok korkunç geliyor. Zaten AB olmasa sittin sene usb c'ye de geçmezlerdi.

    Sonuç olarak adamlar kendi ekosistemlerinde tekel olup, güvenlik ayağına at koşturuyor; AB de gerekeni yapıyor. Açıkçası AB'nin adımlarını taktir ediyorum. Sadece Apple yaptırımları için değil belirli bir standart yaratma çabalarından dolayı takdir ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 28 Eylül 2023; 13:49:19 >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    bir de 2023 yılında USB 2.0 hızını kendisine yeterli görüp, güzelim lightning portu getti diye ağlıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.