Şimdi Ara

A3 Sedan (199. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.342
Cevap
59
Favori
265.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumq

    24-25 kuruş km de. 5,2 lt / 100 km, biraz fazla gibi sanki, ben aynı hızlarla bagaj dolu ama 2 kişi olarak 4,6-4,7/ 100 km ve km de 21 kuruş yakmıştım. Ankara -
    İstanbul - Ankara, sizin güzergah neresiydi.

    5 litre değeri bence normal.
    İstanbul-Afyon yolculuğunu 3 kişi 3 bagaj ortalama 130 ile gidiyorum, 5 litre görüyorum.
  • Kuray K kullanıcısına yanıt
    İstanbul-Afyon bence de normal.
  • forumq F kullanıcısına yanıt
    İstanbul-Yozgat-Sivas-İstanbul güzergah hız düşürmedim neredeyse virajlarda bile 100 ün altına inmedim diyebilirim bi de bakımı yaptırmadım 60000 etkisi olurmu bilmem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahbuz7 -- 23 Mayıs 2017; 19:25:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • safakan1987 S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.
    Doğuş üzerinden ben direkt sipariş vermedim.Ender elektronik veriyor.Onlar tüm parçaları Doğuş'tan orjinal istiyorlar.Siz aşamalara bire bir tanık ediliyorsunuz ama.Parçaların gelişi,garantisi vs.
    İsterseniz siz de direkt Doğuş'tan sipariş verebiliyorsunuz ve Ender'e montaj yaptırabiliyorsunuz ancak siz son kullanıcı olarak sipariş verirseniz ücret daha yüksek oluyor.Ender elektroniğin belli ki ciddi indirimi var.Ben her iki türlü de fiyat almıştım çünkü.Direkt ben alsam sırf parçalara 4.000 TL gibi bir fiyat açıkmıştı.
    Ender sizin getirdiğiniz parçaya da montaj yapıyor ama sadece montaj hatalarına karşı garanti veriyor.Parçadan oluşan bir sıkıntı söz konusu olursa ben karışmam diyor.
    Ama parçayı kendi getirir ise , parça garantisi de Ender'e ait oluyor.
    Ben 3.600 TL (montaj dahil) yaptırmıştım.Ama euro'nun durumuna göre fiyatlar değişebiliyor.Karar verdiğinizde Ender , Doğuş'a parça soruyor fiyat alıyor ve karını +montajını koyup size fiyatını veriyor.
    Konu ile Metin bey ilgileniyor.İşinde gayet uzman bir arkadaş.
    Garanti konusunda da , aracın arka stopları ve oraya ait elektrik aksamı , Doğuş garantisinden çıkıyor.Artık orada bir sıkıntı olursa muhatap Ender Elektronik.Bunun dışında garanti'yi etkileyen bir durum söz konusu olmuyor. Bunu da zaten Doğuş Teknik ile konuşarak da öğrenebilirsiniz.
    Zaten Ender'i de tavsiye edenler onlar.
    Bu arada not: parçayı taktırırsanız , işlem sonrası hemen kaskonuza yeni stoplarını (fatura görseli ile) eklettirmelisiniz.Çok çok cuzzi (20-30 TL gibi ) bir fark vereceksiniz.
    Malum , bir kaza bela olursa ve kaskoya yeni parça eklenmemiş ise , o zaman Doğuş eski halojenleri takar gene.

    Umarım açıklayıcı olmuştur.




  • darkrapsodi D kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.
    Sunroof konusunda demek ki durum tüm grupta aynı.
    Benim bir önceki aracım olan Leon'da da aynıydı.
    Geçenlerde yıkanırken sunroof 'u güzelce temizlettim , şimdilik kesildi.
    Bu durumda ben gene henkel kauçuk spreyimi bagajda bulundurayım.
    Dediğiniz gibi çok rahatsız edici bir ses değil zaten ama acaba durum Leon'daki ile aynı mıdır diye merak etmiştim.
    Aynı olduğunu öğrenmiş oldum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baba63


    quote:

    Orijinalden alıntı: darkrapsodi


    quote:

    Orijinalden alıntı: gyrmann

    Herkese tekrar merhabalar.
    2016 Eylül-ekim gibi bu konu altında edindiğim olumlu yorumları da hesaba katarak a3 sedan almaya karar vermiş , Kasım ayında da ÖTV zammından 3 gün önce aracımı almıştım.
    A3 sedan tdi design+prestij paket olan aracıma bir de Led takıntılı olduğum ve Led'li istediğim aracı bulamadığım için Doğuştan sipariş geçip Ender'de monte ettirerek dinamik sinyalli arka ledleri taktırmıştım.

    Bazı arkadaşlar özelden çok soruyorlar , nasıl oldu sorun var mı vs diye?Şimdiye kadar hiç bir sorun olmadı ve bence bayaa da güzel oldu.Bir çok kişi aracın özel değişik bir paket olduğunu sanıyor.Bir resmini ekliyorum merak eden arkadaşlar için.

    Bir de sorum olacak uzun süredir kullanan arkadaşlara.
    Leonum'da da yaşadığım sunroof tıkırtısı şu günlerde sanki A3'te de başladı inceden inceden.Leon'da durumu Henkel Kauçuk sprey ile hallediyorduk.Ses 1-2 ay kesiliyordu.
    A3 için tecrübe eden arkadaşlar oldu mu acaba ?Henkel sprey dışında bir öneri ?

    Bu arada yakıt konuşulmuş yakın zamanda.
    Benim araç ,eski Leon'um ile neredeyse aynı yakıyor ki zaten motorda aynı motorun bir yeni versiyonu.Leonu satarken bakmıştım 3 yılın ortalaması 6,6 (yaklaşık 40-45bin km İst, 15-20 bin km şehir dışı)
    Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul-Ankara yaptım ve sakin gittim.130 'a sabitledim çoğu yerde.Yeni araç olmasına rağmen gayet güzel yakıtı.5,2-5,4 ile 3 kişi açık klima, dolu bagaj ile İstanbul-Ankara yaptım.Tırmanışlarda 100-110 lara düşüp genelde 120 ile gitseydim eğer 5'in altına inerdi.




    merhaba;

    öncelikle aracınızın arka farları çok güzel olmuş allah güle güle kazasız belasız binmeyi nasip eder inşallah.

    ben de aracın 2014 model full donanımlı olanını kullanıyorum, spor direksiyon, xenon far, cam tavan, spor koltuk vs baya bir opsiyonu var, daha önce boş a3 kullanıyordum böyle ufak detaylar gerçekten çok şeyi değiştiriyor.

    sunroof'tan gelen sesler konusunda ise;iki çeşit ses var, birisi tok ve gerçekten bir şeyler sanki vidaları gevşemişte sallanıp tıkırtı yapıyormuş gibi bir ses o tıkırtılar aynı sizin söylediğiniz gibi araç daha yeniyken olmuştu ilk servise girerken söylemiştim geçmişti. ne yaptıklarını sorduğumda vidalarını sıktıklarını ve ayar yaptıklarını söylediler. diğer tür ses sadece bozuk yollarda daha çok plastik bir yüzey cama sürtünüyormuş gibi inceden bir gıcırtı yapması, onun spreylenmesi dışında bir çözümünü duymadım açıkçası sadece bozuk yollarda ve çok az bir ses olduğu için duymaz oldum o yüzden takılmıyorum aracım 72 bin km'de o ses hiç bir zaman rahatsız edici düzeye gelmedi. dilim döndüğünce bu konudaki tecrübelerim bu şekilde.

    Almanya'da oturan bir arkadaşım var. Bizim parayla 1600 TL'ye bu ledleri bana alacaktı fakat; Kargo 600 TL istedi, oda garantisi yok, yolda birşey olur falan mesuliyet kabül etmiyorlar. Buraya gelen kimse de yoktu diye iptal ettim siparişi. Çokta üzülmüştü. Ender Elektronik 100 de 100 karla satıyor bu ürünü...Tabi ilgisiz tavırları, o Metin denen adamın artist artist konuşmaları da cabası.

    Merhaba,
    1.600 TL gerçekten çok güzel bir fiyat.Değiniz gibi neredeyse yarısı.Hatta yarısından bile az olabilir euronun durumuna göre.
    Ben montaj dahil 3.600 TL'ye mal ettim.Sanırım parça fiyatı da 3.250 gibi birşeydi.
    Metin bey benimle gayet güzel ilgilendi açıkçası.Tüm aşamalarda arabanın başında bekledim , her şeyi sorup durdum, güzel güzel açıkladı bana.
    Evet dediğiniz gibi hafif alaycı bir tavrı olduğu kesin.Biraz kendine güven , biraz da mizacı sanırım ancak ben de araçlardan az çok anlayan biri olarak müşterisi iken bana herhangi bir ukalalığı olmadı ya da olmadı .

    Dediğim gibi ben memnun kaldım işlemlerden, umarım ileride de bir sıkıntı olmaz.

    Kargo olayı gerçekten risk tabi.Ama montaj çok önemli.Eğer Ender'e değil de başka bir yere de yaptıracaksanız mutlaka daha önce yapmış olduğu bir referans isteyin(makyajlı kasa).
    Sonra sinyal verince geriler , geriye takınca sisler yanmasın :)

    (kodlama ve kablo bağlantıları için şema var ellerinde, o şemayı birebir uygulayamazlar ise düzgün çalışmıyor.Maalesef soket sokete değişim değil.A4'lerin ki öyle ama.Şahit oldum , yeni kasa a4'te , eskileri sök, soketelere yenileri tak , çalışıyor ama a3'te kablo çekiliyor. )




  • Arkadaşlar merhaba, malum sitede bir ilanda vardı kayan sinyallerin videosunu koymuş . O arkadaş ender de yaptırmış.

    Bir sorum olacak usb den müzik oynatmanın bir yöntemi bar mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Megane 3 'te 60bin km yapmış Efficient Grip Goodyear'leri Dunlop ile değiştirmiştim, daha iyi olması gerekirken 60bindeki lastikten daha kötü bir sürüş performansı ile karşılaşmıştım

    Dunlop tavsiye etmem kimseye o yüzden. Sahip olduğum en kötü lastik. Lassa Petlas bile daha iyiydi.
  • 2015 Nisan cikisli aracimim bugun 45.000 bakimina girdi.

    On Fren Balatalarinin bittigi soylendi. 45.000 KM erken mi yoksa normal midir? Birde 450'ye yakin ucret cikar dendi cok degil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuray

    2015 Nisan cikisli aracimim bugun 45.000 bakimina girdi.

    On Fren Balatalarinin bittigi soylendi. 45.000 KM erken mi yoksa normal midir? Birde 450'ye yakin ucret cikar dendi cok degil mi?

    Otomatik bir araçta 45bin frenler için çok anormal değil. Ön balatalar için 60bin, arkalar için 80bin normal görülebilir fakat hem otomatik bir araç hem de dur kalklı İstanbul trafiğinde 40binde balata değiştirmek anormal değil.

    450 çok, bütün araçların balataları aynı fiyattır aşağı yukarı. Çünkü üreten firmalar aynı, malzemeler aynı boyutlar aynı.

    Sanayide orijinal parça ile değiştirmenizi tavsiye ederim, en fazla 150 liraya değiştirirsiniz.

    Kimse de anlayamaz. Sarf malzeme garanti dışı bırakmaz.




  • Kendi açımdan tüketim rekorumu az önce kırdım



    Kozyatağı-bağdat caddesi












    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar iç dikiz aynası konum ayarı nasıl yapılıyor, ben yapamadım, aynayı kırabilirim diye endişeliyim, çok sert ve sabit duruyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alphi3458

    Kendi açımdan tüketim rekorumu az önce kırdım



    Kozyatağı-bağdat caddesi













    Bu değerler anlık mı stabil olarak mı ortaya çıktı, ben de 2.5 lt ye kadar değerler yakalıyorum ama bu genelde uzun bir yokuş indikten sonra oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumq

    Arkadaşlar iç dikiz aynası konum ayarı nasıl yapılıyor, ben yapamadım, aynayı kırabilirim diye endişeliyim, çok sert ve sabit duruyor.

    Sağından solundan destekli tutarak klasik sistem deneyebilirsiniz hocam. Uzun zamandır ellemediyseniz sıkışmış olabilir. Elinizde kalmaz merak etmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toripida gözünde bulunan bir kapak var filtreli gibi, o kapaktan nereye erişim oluyor bilgisi olan var mı? Merak ettim o gün göremedim bir şey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumq


    quote:

    Orijinalden alıntı: alphi3458

    Kendi açımdan tüketim rekorumu az önce kırdım



    Kozyatağı-bağdat caddesi













    Bu değerler anlık mı stabil olarak mı ortaya çıktı, ben de 2.5 lt ye kadar değerler yakalıyorum ama bu genelde uzun bir yokuş indikten sonra oluyor.

    Anlık değil ekranda da görüldğü üzere tüketim ortlaması 10 km mesafede elde edilen tüketim ortalaması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumq

    Arkadaşlar iç dikiz aynası konum ayarı nasıl yapılıyor, ben yapamadım, aynayı kırabilirim diye endişeliyim, çok sert ve sabit duruyor.

    Biraz sert ama ayarlamada bir sorun yaşamadım ben.
  • Kuray K kullanıcısına yanıt
    Biraz erken ancak abartı da değil.
    Bu iş biraz da kullanımınız ve kullandığınız trafik ile ilgilidir.
    45bin 'in neredeyse hepsini yoğun şehir içi trafikte yaptıysanız ve/veya çok ve sert frenleme yaptıysanız değişmesi gerekir.

    Ben genelde 60-70 binlerde değişirim. ama 60-70 bin in %30-40 ı da şehirlerarası yoldur.Şehir için de son dakika freni zorda kalmadıkça yapmam.Genelde erken gazdan çekerek
    hız keserim.

    Bunların hepsi etken tabiki.ama 45bin de çok çok erken bir km değil tabi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gyrmann

    Biraz erken ancak abartı da değil.
    Bu iş biraz da kullanımınız ve kullandığınız trafik ile ilgilidir.
    45bin 'in neredeyse hepsini yoğun şehir içi trafikte yaptıysanız ve/veya çok ve sert frenleme yaptıysanız değişmesi gerekir.

    Ben genelde 60-70 binlerde değişirim. ama 60-70 bin in %30-40 ı da şehirlerarası yoldur.Şehir için de son dakika freni zorda kalmadıkça yapmam.Genelde erken gazdan çekerek
    hız keserim.

    Bunların hepsi etken tabiki.ama 45bin de çok çok erken bir km değil tabi.



    45'in 40'ı şehiriçi diyebilirim fakat genede büyük bir çoğunluğu nispeten gece zamanı CC ile gidilen yollar..
    CC ile gidiyorum en şehiriçinde bile o yüzden ışık vs. görünce CC iptal edip freni minimuma indiriyorum.

    Değişti gitti artık, düşünmenin anlamı yok




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alphi3458


    quote:

    Orijinalden alıntı: forumq


    quote:

    Orijinalden alıntı: alphi3458

    Kendi açımdan tüketim rekorumu az önce kırdım



    Kozyatağı-bağdat caddesi













    Bu değerler anlık mı stabil olarak mı ortaya çıktı, ben de 2.5 lt ye kadar değerler yakalıyorum ama bu genelde uzun bir yokuş indikten sonra oluyor.

    Anlık değil ekranda da görüldğü üzere tüketim ortlaması 10 km mesafede elde edilen tüketim ortalaması

    10 dk. değil mi o ?




  • 
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.