Şimdi Ara

A2 mi A mı ehliyeti alayım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
23.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce hiç motosiklet kullanmadım. Ben ehliyet aldığım zaman hepsini kapsayan genel bir ehliyet olsun istiyorum. A ehliyet almak bayağı zormuş. Yaşım yetiyor, ama o hacimde motor kullanmam heralde. A2 yeterli mi? A2 ayrıca, a1, m ve b1 sınıflarını kullanabiliyor değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: entarhan

Arkadaşlar, insanları yanlış yönlendirmeyin. Bu cevaplarınızı okuyacak kim bilir kaç kişi yanlış beklentilere kapılacak. A sınıfı ehliyet doğrudan alınmaz. Önce en az 2 sene süreyle A2 ehliyet sahibi olmak gerekir. "A ehliyet veren yer az" ifadesi yetersiz. Kafadan A ehliyet veriyorum diyen bir tane kurs gösterebilir misiniz? İyi niyetinizden şüphe etmiyorum, ama ne olur şu lanet olası Karayolları Trafik Tüzüğü'nü okuyun da kamuoyuna ondan sonra yardımcı(!) olun.

Cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir!

şu lanet olası tüzüğü düzgün oku dostum, sonra yardımcı(!) olursun :)
    quote:

Arkadaşlar, insanları yanlış yönlendirmeyin. Bu cevaplarınızı okuyacak kim bilir kaç kişi yanlış beklentilere kapılacak. A sınıfı ehliyet doğrudan alınmaz. Önce en az 2 sene süreyle A2 ehliyet sahibi olmak gerekir. "A ehliyet veren yer az" ifadesi yetersiz. Kafadan A ehliyet veriyorum diyen bir tane kurs gösterebilir misiniz? İyi niyetinizden şüphe etmiyorum, ama ne olur şu lanet olası Karayolları Trafik Tüzüğü'nü okuyun da kamuoyuna ondan sonra yardımcı(!) olun.

Bende sizin iyi niyetiniziden şüphem yok ama kimseyi yanlış yönlendirdiğim yok.Keşke sizde bahsettiğiniz mevzuatı okusaydınız.Şu ana kadar verdiğim bilgileri araştırarak veriyorum merak etmeyin.

A sınıfı sürücü belgesi alacak 24 yaşını doldurmuş adaylarda birinci fıkranın (b) bendinin birinci alt bendinde öngörülen deneyim şartı aranmaz. (9)

45 yaşından büyüğüm. (24 yaşından büyük herkes direk A ehliyet alabilir, 20-24 yaş arası bireyler en az 2 yıl A2 ehliyetine sahipse, A ehliyet alabilir).
    Hiç motor tecrübem yok.
    25 yıldır (istanbulda) düz ve otomatik araba kullanıyorum B ehliyetim var.
    Son 3-4 senedir de hafta sonları İstanbul anadolu yakası sahilde aktif bisiklet kullanıcısıyım.
    Ben de bu yaşta motosiklete heves ettim (aldığım kurs bisiklet kullanıyorsan rahat öğrenirsin dedi).
    Direk A ehliyetine başvurdum. Önce 2 hafta dandik bir 150lik Kuba ile motora alıştırdılar. Daha sonra 700 cc 75 bg Yamaha MT-07 ile eğitim verdiler.
    İlk seferde rahatça aldım ehliyeti MT-07 ile.
    MT-07 ağır bir motor (180 kg falan) eğitimde 2 kere düşürdüm. İkisi de dururken. Mesela hafif gidon dönük duruyorum. Nizami ayağımı yere koyuyorum ama gidon o tarafa dönükken biraz yatık oluyor ya daha ağır oluyor ve ayakta tutamıyorum.

Bence A ile başlamakta sorun olmaz.

Daha motor falan almadım. Bu hafta ünlü bir markanın motosiklet akademisinde birinci seviye ileri sürüş eğitimi alacağım. Mart nisana doğru da bir motor..
    Yapay Zekanın Yanıtı

A2 mi A mı Motorsiklet Ehliyeti Almalısın?

Motorsiklet ehliyeti almak istiyorsan, A2 ve A ehliyet türleri arasında seçim yapman gerekecektir. Hangisinin senin için daha uygun olduğuna karar vermeden önce her birinin özelliklerini ve gereksinimlerini bilmen önemlidir.

A2 Ehliyeti

• 18 yaşında veya daha büyük olmayı gerektirir.
    • En fazla 35 kW güce ve 0,2 kW/kg'dan az güç-ağırlık oranına sahip motosikletleri kullanmaya izin verir.
    • A1 ehliyeti olmadan doğrudan alınabilir.

A Ehliyeti

• 20 yaşında veya daha büyük olmayı gerektirir.
    • Sınırsız güce sahip motosikletleri kullanmaya izin verir.
    • A2 ehliyetin en az 2 yıl kullanılmış olmasını gerektirir.

Direkt A Ehliyeti Alınabilir mi?

Hayır, doğrudan A ehliyeti alamazsın. Önce A2 ehliyeti almalı ve en az 2 yıl kullandıktan sonra A ehliyetine yükseltme yapabilirsin.

A2 Almadan A Alınabilir mi?

Hayır, A2 ehliyeti almadan A ehliyeti alamazsın. A ehliyeti, A2 ehliyetinin üst seviyesidir ve A2 ehliyetini belirli bir süre kullandıktan sonra alınabilir.

A2 Ehliyetim Var, A Almak İstiyorum

A2 ehliyetin varsa ve A ehliyetine geçmek istiyorsan, aşağıdaki adımları izlemelisin:

• En az 2 yıl boyunca A2 ehliyetini kullanmış ol.
    • Bir A sınıfı motosiklet kullanımı sınavına gir ve geç.
    • A ehliyeti başvurusunda bulun.

Motorsiklet ehliyeti türü seçimi, sürüş deneyimine, bütçene ve sürmek istediğin motosiklet türüne bağlıdır. A2 ehliyeti, yeni başlayanlar veya daha düşük güçlü motosikletler sürmeyi tercih edenler için iyi bir seçenek olabilirken, A ehliyeti sınırsız güçte motosikletler sürmek isteyenler için gereklidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Her sınıf kendinden küçük olan tüm sınıfları kullanabiliyor.A ehliyet veren yer az zaten.Verenler de pek yanaşmıyor direk a vermeye.Önce a2 sonra tekrar A dan para kazanmak daha tatlı geliyor.Tabi herkes para için yapmıyor çünkü şu açıdan bakmak lazım A alabilmen için en az 600 cc motorla eğitim görmen ve sınava girmen lazım.E yeni başlayana 600 cc baya bi tehlikeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SercaN__

Her sınıf kendinden küçük olan tüm sınıfları kullanabiliyor.A ehliyet veren yer az zaten.Verenler de pek yanaşmıyor direk a vermeye.Önce a2 sonra tekrar A dan para kazanmak daha tatlı geliyor.Tabi herkes para için yapmıyor çünkü şu açıdan bakmak lazım A alabilmen için en az 600 cc motorla eğitim görmen ve sınava girmen lazım.E yeni başlayana 600 cc baya bi tehlikeli.

Bugün gittiğim kurs beni bu konuda zorlamadı. Ama A sıfının zor ve tehlikeli olduğundan bahsettiler. Hiç motosiklet tecrübem yok diyince bana, "varsa arkadaşlarının motosikletleri onlarla biraz çalışırsan iyi olur, çünkü A sınıfının motoru direkt yüksek motorludur" filan dediler. Bu bakımdan sıkıntı yok. Ama A2 iyi bence. Zaten yüksek cc'li bir motor kullanmam heralde. Ben sadece alırken bir kere alim hepsini kapsasın diye düşünmüştüm.

• İstersen önce A sınıfı ehliyet almak için gereken şartları bir öğren (Karayolları Trafik Yönetmeliği), karar vermen kolaylaşır belki.
  • direkt a almak sıkıntı yaratır. çünkü altına hemen 35kw dan güçlü 600cc den yüksek alet verecekler. bu da baya sıkıntı demek. eğitime gidersen sana yavaş yavaş 150likten başlayarak eğitimi verirler 600lüğe kadar da götürür ehliyetini verirler. 0 bilgiden a alınmaz, a2 al. zaten a aldığında direkt o büyük motorları kullanamazsın 4-5 sene zaman gerekir o vakitte de a ya geçersin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MotosikletPilotu

direkt a almak sıkıntı yaratır. çünkü altına hemen 35kw dan güçlü 600cc den yüksek alet verecekler. bu da baya sıkıntı demek. eğitime gidersen sana yavaş yavaş 150likten başlayarak eğitimi verirler 600lüğe kadar da götürür ehliyetini verirler. 0 bilgiden a alınmaz, a2 al. zaten a aldığında direkt o büyük motorları kullanamazsın 4-5 sene zaman gerekir o vakitte de a ya geçersin.

Teşekkürler hocam A2 alıcam. A ehliyetini ileride de almaya gerek görmüyorum artık. Baya yarış motoruymuş onlar.

• SercaN__ kullanıcısına yanıt
    MotosikletPilotu kullanıcısına yanıt

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 senede A2'den C1 olur mu?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bende sizin iyi niyetiniziden şüphem yok ama kimseyi yanlış yönlendirdiğim yok.Keşke sizde bahsettiğiniz mevzuatı okusaydınız.Şu ana kadar verdiğim bilgileri araştırarak veriyorum merak etmeyin.

A sınıfı sürücü belgesi alacak 24 yaşını doldurmuş adaylarda birinci fıkranın (b) bendinin birinci alt bendinde öngörülen deneyim şartı aranmaz. (9)

• 45 yaşından büyüğüm. (24 yaşından büyük herkes direk A ehliyet alabilir, 20-24 yaş arası bireyler en az 2 yıl A2 ehliyetine sahipse, A ehliyet alabilir).
    Hiç motor tecrübem yok.
    Son 3-4 senedir de hafta sonları İstanbul anadolu yakası sahilde aktif bisiklet kullanıcısıyım.
    Ben de bu yaşta motosiklete heves ettim (aldığım kurs bisiklet kullanıyorsan rahat öğrenirsin dedi).
    Direk A ehliyetine başvurdum. Önce 2 hafta dandik bir 150lik Kuba ile motora alıştırdılar. Daha sonra 700 cc 75 bg Yamaha MT-07 ile eğitim verdiler.
    MT-07 ağır bir motor (180 kg falan) eğitimde 2 kere düşürdüm. İkisi de dururken. Mesela hafif gidon dönük duruyorum. Nizami ayağımı yere koyuyorum ama gidon o tarafa dönükken biraz yatık oluyor ya daha ağır oluyor ve ayakta tutamıyorum.

Daha motor falan almadım. Bu hafta ünlü bir markanın motosiklet akademisinde birinci seviye ileri sürüş eğitimi alacağım. Mart nisana doğru da bir motor..

• quote:

şu lanet olası tüzüğü düzgün oku dostum, sonra yardımcı(!) olursun :)
  • Merhaba

Kursa kaydol eğitime git sınava git dosyayı al trafiğe git sonra ehliyet almaya trafiğe git üstüne birde para harca.. Neden bunları 2 defa yapacaksın ki. Yaşın 24 den fazla ise A sınıf ehliyeti al. Kapısını çalacağın her kursta sana ehliyet verir merak etme. Eğitimde ve sınavda Mt-07 kullandırıyorlar ama kurslar sana öğretene kadar eğitim veriyor.Ben yeni alıyorum ehliyeti tamamı kapalı alanda olan bir sınav ve akan trafik olayı da pazar yerinin sağ kapısından çıkıp sol kapısından giriyorsun.
    Motosikleti kullanmaya başladıktan sonra büyük motorlara geçmek isteyeceksin...
  • Bende sırf 6 ay var 24e diye bekliyorum. Bir yanım boşver A2 al başla biran önce diyor diğer yanım ileride tekrar sınavla kim ugrasacak bekle diyor. Bekleyeceğim büyük ihtimalle. Herkes yükseltirsin diyor yükseltmesen bile çevrede yüksek motoru olan olunca belki bir tur binmek istersin sıkıntı çıkmasın

• Almışken hepsini kapsasın A alayım mantığı doğru değildir. Neden mi?
    1. Hiç motosiklet tecrübesi olmayan birinin eğitim alsa dahi A ehliyeti sınavında başarılı olma ihtimali çok azdır. Çünkü 600-700cc ağır bir motosiklet ile sınava girer. ilk sekiz çizmede veya u dönüşünde motoru devirir.
    2. A2 ehliyet ile çoğu 300-400cc motosikletleri kullanabilirsiniz. Bu size ömrü billah yetebilir.
    3. Daha ötesini alacak kullanacak kişi o aşamaya geldiğinde A ehliyeti masrafını dert etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

45 yaşından büyüğüm. (24 yaşından büyük herkes direk A ehliyet alabilir, 20-24 yaş arası bireyler en az 2 yıl A2 ehliyetine sahipse, A ehliyet alabilir).
    Hiç motor tecrübem yok.

benim hikayemin bir benzeri olmuş. tek fark benim yaşım 36.

kursa kayıt sırasında onu bunu demediler. eğitimin yerini bildirmek için aradıklarında bisiklete binebiliyor musun dediler. hepsi bu.

125'lik honda
    200'lük pulsar
    650'lik er6n ile 4er saatten eğitim aldım.

125lik'ten 200lüğe geçtiğimde bariz fark hissettim. motor "ben gidiyorum, sen de üzerimde dur bir şekilde" diyordu. 200den 650'ye geçtiğimde ise motor gücü kaynaklı böyle bir tırsma yaşamadım.

650lik üzerine oturunca, bu epey büyükmüş, nasıl dönülür bununla diye düşündüm, ancak 3 turdan sonra slaloma ve engelden kaçmaya başladım. ilk seferinde sınavı geçtim. ehliyeti aldım. motor henüz almadım. ilk acemilikle mt-09 tracer falan baktım. olmaz dediler :) araştırdım. olmayacağına kanaat getirdim. şimdilik daha makul cihazlara bakıyorum.

motor-debriyaj-gaz üçlüsünün mantığını biliyorsan, pratiğin de varsa; alabildiğin en yüksek sınıfı al.

• 37 yaşındayım hayatta iki tekerlekli motorlu bir şey sürmemiştim bu pazar A sınıfı direksiyon sınavından 650cc suzuki ile geçtim. Korkmayın rahat alırsınız zaten direk büyük motoru vermiyolar. 125 - 250 - 650 sırasıyla biniyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: xpug

quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

Hiç motor tecrübem yok.

benim hikayemin bir benzeri olmuş. tek fark benim yaşım 36.

kursa kayıt sırasında onu bunu demediler. eğitimin yerini bildirmek için aradıklarında bisiklete binebiliyor musun dediler. hepsi bu.

125'lik honda
    200'lük pulsar
    650'lik er6n ile 4er saatten eğitim aldım.

125lik'ten 200lüğe geçtiğimde bariz fark hissettim. motor "ben gidiyorum, sen de üzerimde dur bir şekilde" diyordu. 200den 650'ye geçtiğimde ise motor gücü kaynaklı böyle bir tırsma yaşamadım.

650lik üzerine oturunca, bu epey büyükmüş, nasıl dönülür bununla diye düşündüm, ancak 3 turdan sonra slaloma ve engelden kaçmaya başladım. ilk seferinde sınavı geçtim. ehliyeti aldım. motor henüz almadım. ilk acemilikle mt-09 tracer falan baktım. olmaz dediler :) araştırdım. olmayacağına kanaat getirdim. şimdilik daha makul cihazlara bakıyorum.

motor-debriyaj-gaz üçlüsünün mantığını biliyorsan, pratiğin de varsa; alabildiğin en yüksek sınıfı al.

Ben de geçen Hondaya gittim. NC750S DCT baaktım. Biliyorsunuz camiada buna acemi dede motoru deniyor.Çift kavramalı otomatik vitesli. Fakat satıcı "tecrübeniz yoksa bunu vermeyiz bu 200 kilonun üstünde yatırırsınız bunu" dediler ve PCX önerdiler.
    Ünlü markanın sürüş akademisine gittim onlar sürüşümü beğendi , scpooter la uğraşma 250lik naked ile başla sonra yükseltirsin dediler. Şu namıssız MT-25 ABSli olsa çoktan almıştım :)

• entarhan E kullanıcısına yanıt
    Ne yaptın hocam yazmadan bir araştırsaydın keşke :) ben direk A ehliyeti aldım hem de hiç tecrübem yokken :)
  • Dostum A ehliyeti almak zormuş diye bir şey yok. Bütün ehliyet sınıfları aynı sınava giriyor fark sadece kullandığın motorlar. 500 cc ve üzeri motoru kullanamayacağını düşünüyorsan zaten A sınıfını hiç düşünme. Ama yanlış hatırlamıyorsam aralarında 100 TL gibi bir fark var. Ben almışken bi daha uğraşmamak için A aldım. İyi bir eğitimle çok rahat geçilebilir.
  • 600cc motoru yakın tarihte kullanamayacağımı düşündüğümden A2 alayım diye düşünüyorum lakin ana problemim başka. O da şudur, biraz çelimsizim A sınıfı için verilen son eğitimlerde ve sınavda, baskülde 60KG gelen ben zorlanırım diye düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşlar bi' aydınlatırsa mutlu ederler
  • quote:

Orijinalden alıntı: DgnByz

600cc motoru yakın tarihte kullanamayacağımı düşündüğümden A2 alayım diye düşünüyorum lakin ana problemim başka. O da şudur, biraz çelimsizim A sınıfı için verilen son eğitimlerde ve sınavda, baskülde 60KG gelen ben zorlanırım diye düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşlar bi' aydınlatırsa mutlu ederler

O kiloyla A ile zorlanirim dersen A2 ilede zorlanirsin.Bende 250 cc var arada bana bile zor geliyor senin 2 katın kilom olduğu halde Kilodan ziyade teknik ve tecrübe işi bunlar.Ne minnak bayanlarimiz koca koca motorlar kullaniyorlar korkma.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.