Şimdi Ara

A2 ehliyeti ile ilgili sorularım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. A2 ehliyet ile ilgili aklıma takılan konuları sormak istiyordum.

1-) Ben Mayıs 97 doğumluyum seneye ehliyet alabiliyor muyum(29 Haziran 2014'deki sınava girmeyi düşünüyorum olursa.)

2-) 2012 yılındaki bir sınavı yaptım 60 sorudan 46 doğru yanıt çıkardım yani ehliyeti almak için %70 başarı oranı gerekiyormuş ben %77 yaptım. Bu durumuma göre benim sürücü kursuna gitmem gerekli olur mu?

3-) Sürücü kursuna gitsem kaç günde tamamlarım?

4-) Ehliyeti almaya kalkıştığımda ehliyeti alana kadar bana ne kadar masraf çıkartır? (Sürücü kursu dahil ve dahil olmadan cevaplarsanız iyi olur.)

5-) Scooter tarzı motor kullanmayı düşünüyorum ve Scooter'lar 50 cc üstü olduğu için A2 almak gerekiyor fakat ben bu A1-A2 olayını anlayamadım aralarında ne gibi bir fark var? Ben şimdi seneye 29 Haziran'daki sınava girsem direk A2 alabilir miyim yoksa ilk A1 alıp üstünden bir süre geçtikten sonra mı A2 alırım?

6-) Ben şimdiden para biriktirmeye başlayıp seneye motoru aldıktan sonra sınava kendi motorumla girmeyi düşünüyorum fakat ben seneye motoru alsam motorun ruhsatını üstüme alabiliyor muyum yoksa bir aile büyüğünün mü üstüne yapmam gerekli?(Tam 18 değilim.)

7-) Şuan lise 2 okuyorum liseyi okurken ehliyet alabilir miyim yoksa illa lise mezunu mu olmam gerekir? Veya bu sene liseyi bırakıp ortaokul mezunu olduğum halde de ehliyet alabilir miyim?

• 1- 17 yaşını dolduracağınız gün Mayıs 2014 de kursa kayıt yaptırmalısınız. Sınav tarihleri değişebiliyor.
    2- Kursa kayıt olmadan sınava girmeniz mümkün değil.
    3- Sürücü kursuna sormanız gerek kurs programları değişken
    4- Sürücü kursu dahil olmadan diye bir seçenek yok. min 600TL-800TL masraf çıkar.
    5- A1 ile 50cc ye kadar motosiklet ve elektrikli bisikletleri kullanırsınız. 50cc üzeri A2 almalısınız. Önce A1 sonra A2 alınmalı diye bişey yok direkt A2 alınabilir.
    6- Sınava kendi motorunuz ile giremezsiniz sürücü kursunun vitesli motorunu kullanacaksınız. scooter olmuyor. ruhsatı çıkarabilmek için 18 yaşını doldurmanız lazım. Yoksa ebeveyn üzerine çıkarabilirsiniz.
    7- Öğrenci belgesi ile ehliyet alabilirsiniz. En az ilkokul mezunu olmak yeterli, liseyi terk edecekseniz ortaokul diplomanızı alırsınız.

Not: 2014 te yeni trafik tasarısı yasalaşacak buna göre B sınıfı için stajer sürücü dönemi gibi önemli değişiklikler var. A2 için de bir düzenleme gelebilir.

• Gerekli cevapları aldım çok teşekkür ederim.

Birşey daha sorucaktım;
    Bu 2014'deki tasarı benim için avantajlı mı olur dezavantajlı mı olur acaba? Yani bu stajer sürücü dönemi tam olarak ne oluyor?
    otomobil için 1 yıl stajer sürücü ehliyeti veriliyor. B sınıfını 1 yıl vukuatsız tamamlarsanız o zaman hakediyorsunuz. Motosiklet için böyle bişey sözkonusu değil. Yeni tasarının size tek avantajı belki yaş sınırının A1 için 16 ya düşürülecek olması olabilir. onun haricinde herşey zamlanacak kurslarla ilgili de bir yapılandırma gelirse süreç daha da zorlaşabilir. Direksiyon sınavları kademeli olarak zorlaştırıldı zaten. Yeni tasarıda nasıl olacak kimse bilmiyor.
  • Yaşın 16'ya düşmesi beni pek etkilemez açıkcası zaten Mayıs ayında zamanım geliyor zaten. 5 ay erken alsam pek fark etmez benim için açıkcası. Ne kadar zor olabilir ki en fazla? Hayatında motora binmemiş insanlar direksiyon sınavını geçebiliyorlar şuan için. Sınavda da zaten ezbere dayalı şeyler çıkıyor diye biliyorum kursa gitmek bile gereksiz bence daha hiç bir bilgim bile olmadan 2012'nin sınavını yapabilmiştim. Kursa gitsem hayli hayli yaparım büyük ihtimal.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    AMD Ryzen 7 5700X3D | ASUS X470-PLUS TUF GAMING | GSkill 2X8 GB RipjawsX 3200Mhz | ASUS Dual RTX 4070 Super White OC
    Samsung 860 EVO 250 GB | Samsung 980 NVMe 500 GB | WD Blue 1 TB 7200rpm | WD Blue 1 TB 7200rpm
    CORSAIR Carbide SPEC-06 | Noctua NH-D15 chromax.black | Cooler Master MWE 650W 80+
  • E30a Biner Yan Yan Gider kullanıcısına yanıt
    Ayıp ettin.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.