Şimdi Ara

A2 ehliyet ve motor siklet toplam masarafi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar cok motor sevdam var fakat baslangici bir turlu yapamadim. Simdi a2 ehliyet basalangic icin motorsiklet ne kadara maal olur bana tavsiyeniz nedir? B ehliyetim var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kurs ücreti : 350tl
    • Sınav ücreti : 90tl
    • Vitello Life 80 : 1600tl
    • Noter ücreti : 111tl
    • A2 Harç ücreti : 100 küsur
    • Ehliyet ücreti : 119tl

Bunların yanında kursa kayıt olurken isteyecekleri şeylerin ücretleri var. Mesela ben vesikalık foto için 40lira verdim. Sağlık belgesi içinde para isteyebilirler belli olmaz. Aynı zamanda direksiyon derslerine git gel harcadığım benzinde var. Son olarakta motorumun sigortası ve kask kaldı. Onlarada 400lira diyebiliriz(yaş 22)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Açıkçası benimde vardı ve bu serüvenine bir şekilde başlamaya çalıştım. Acelede ettim 2016 ya kalıp yeni sisteme uymak için değil , sadece daha çabuk motosiklet alabilmek için ettim dolayısıyla kurslar hep doluydu saçma sapan bir kursa kaydoldum ne eğitim aldım ne bir şey ona rağmen kursa 550 TL civarı para verdim, resmen kazıklandım. Onun dışında 60 TL yazılı sınav ücreti veriyorsun sınavı geçersen direksiyon sınavı içinde bi 60 TL ücretti var yalnız her zaman ödeme işlemlerini kendin bankadan yap direksiyon harcı için 100 TL gibi rakamlar istiyorlar soruncada yok efnedim öğretmenleri ücretleri burdan ödeniyor gibi yalan cümleler kuracaklar. Taksim gibi yerlerde sakın kurs alma derim :D Bundan sonrada 250 lira civarı ehliyeti kazanında veriyorsun 125i motorlu taşıtlar vergisi 125i kart ücreti gibi birşey. Bunları halledip kursunu tamamladıktan sonra 250 lira civarına kaskını alırsın ( Tam kapalı kasktan şaşma ). Sonrasında motoru ikinci el alacaksan motor ücreti dışında sadece zorunlu trafik sigortası yaptıracaksın sıfır alacaksan tam ücretleri bilmiyorum :D

• Ensferium kullanıcısına yanıt
    Taze ehlıyet almıs bırı olarak sıze danısmak ıstedım,benım motor tecrubem toplasanız 50km yoktur,oda yıllar once 3-5 kez arkadaslarla yazlıkta kıralamıstık hında kınetıc ve benzerı scooterlar.Dolayıyla vıtesten zerre anlamam,ama b ehlıyetım 15 yıldır var ve aktıf surucuyum,keza bısıklette halen ayda 5-6 saat bınerım sahılde.Yas olarak 30 u devırelı baya oldu

sınav zormu,sınav motrunun dandıklıgınden dezavantaj yasanıormu? kursdakı surdugumuz motormlamı snava gırıoruz yoksa o gun surprız bır modele denk gelme ıhtımalı varmı? totalde kac dk suruduruorlar asagı yukarı? bu ve benzerı puf noktalarını musaıt anınızda yazarsanız sevınırım benım ıcınde yol gosterıcı olacaktır,tesekkurler.
    Benim gördüğüm kadariyla motosiklet sınavlarını çok umursamıyorlar. Kurs bana yarı otomatik motorla resmen şu şekilde anlattı kardeş bunu 2'ye takıp verecez sen gideceksin hatta yanımdakilere direk olarak otomatik bu şeklinde söyledi. Kısacası kursun eğitim verdiği motorla giriyorsun ama yinede eğitmenlerine sormanda fayda var. Onun dışında genelde 3 parkur oluyor 1. dubaların arasından geçiyorsun 2. si yere 8 şekili çiziyorlar ve şekli takip ederek 2-3 defa üzerinden geçiyorsun 3. sü ise yere uzun dikdörtgen şeklinde bi platform koyuyorlar üzerinden geçmen gerekiyor. Bunları yapman ortalama 10 dk filan sürecektir eğer yanlış bir şey görmezlerse seni trafiğe çıkarıyorlar arkandan bir araçla takip ediyorlar kısa bi rota oluyor 10-15 dakika dakika da o sürüyor. Sağ şeridin ortasından yavaş yavaş gitmen , dönerken ve şerit değiştirirken silyal vermen yeterli sadece ışıklarda dursan bile aralara girmemen gerekiyor aslında trafik kurallarına göre yasakmış böyle birşey. Araba gibi devam ediyorsun biraz pratiğin varsa rahat rahat yapabilirsin.

• Ensferium kullanıcısına yanıt
    oncelıkle tesekkurler,bırcok vıdeoda ızledım,ama kursuna ılcesıne gore parkur ıyı yada kotu olabılıormus,bırde mısal trafıkte cıktıgımız esnada ısık yada kavsakta ayakları yere koyarsak kalıyormuyuz sınavdan.
  • Crauls kullanıcısına yanıt
    Hayır kesinlikle öyle bir şey olamaz zaten yoksa ışıkta nasıl duracaksınız ? Sinyaline, konumuna dikkat edeceksin sadece, kursta size eğitimini verirler illaki. Eğer eğitim vermeyen bir yerse hiç düşünmeden oradan kaçın.
  • hocam motosikleti umursayan yok. hepsi para kazanayım derdinde. arabaları bmw ve minicooper olan bi sürücü kursu var. motorları ön arka kampana bin tl lik kırık dökük motor. gidip mondial drift alanı da gördüm ama gördüğüm en lüx oydu. birisi de gidip bari 125ace alayım falan dememiş.
  • Benim gittiğim kursta Kanuni Seyhan vardı şahane rahattı. Ama öncesinden çalışmanız lazım, biliyor bile olsanız sınava gireceğiniz motoru önceden bir kullanın. Bilmiyorsanız kursa güvenip sınava girmeyin, gidin honda'dan falan eğitim alın.
    Herşeyden önce motosiklet ehliyeti almayı bir masraf olarak görmeyin. Elbette bir ücreti var ama önemli olan ücret değil, sizin trafikte güvenle motosiklet kullanabilme becerisi kazanabilmeniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 11 Ocak 2016; 17:56:03 >
  • Bende A2 (Otomatik ) ehliyet almak istiyorum , çünkü vitesli motor kesinlikle düşünmüyorum ,
    biraz fiyat araştırması yaptım ama sonuç felaket ; birçok kurs şuan a2 ehliyet veremiyoruz dedi , gelecek ay netleşir durum dediler ,

A2 (otomatik) ehliyet verebilenler ise ;
    -750 tl kurs ücreti
    - 70 tl sınav ücreti
    - 350 tl emniyet ücreti olarak , anahtar teslim fiyat önerdiler ,

2016 yılında asgari ücrete zam gelmesini fırsat bilenler herşeye zamladılar , sanırım bu seviyede fiyatlar olacak .....

Ben bir süre daha bekleyip Mayıs ayında almaya karar verdim
    Emniyet ücretini kurs ödemez. Sertifikayı kurstan aldıktan sonra bankaya ehliyet harcı yatırır ve makbuzu ile birlikte emniyete gidersiniz. Ehliyet ücretini de yatırdıktan 1 hafta sonra da gider ehliyetinizi alırsınız.
    Eğer kullanmayı bilmiyorsanız (ki öyle tahmin ediyorum) mayısa kadar mutlaka bir eğitime gidin öğrenin. Kurslarda doğru dürüst öğrenilmiyor.
  • Halihazırda B sınıfı ehliyetim var. A2 motosiklet ehliyeti almak istiyorum. Şu anda kullandığım ehliyete mi işlenicek yoksa yeni model çipli sisteme mi geçicez? Otomatik kullaniyorum mesela onun için sınava mı giricem yine? (arabalar için ayrım olacakmış)

Orijinalden alıntı: Weezer

Halihazırda B sınıfı ehliyetim var. A2 motosiklet ehliyeti almak istiyorum. Şu anda kullandığım ehliyete mi işlenicek yoksa yeni model çipli sisteme mi geçicez? Otomatik kullaniyorum mesela onun için sınava mı giricem yine? (arabalar için ayrım olacakmış)

eski ehliyeti veriyorsunuz o iptal oluyor yeni kart basılacak. Henüz çipli ehliyetlere geçiş başlamadı, başladığı zaman 5 yıl içinde değiştirilecek.
    yukarıdaki mesajda da yazdığım üzere motosiklette otomatik/vitesli ayrımı yok. A2 için direksiyon sınavına gireceksiniz ve sınavda kullanacağınız motosiklet vitesli olacak. B ehliyetini hiç almamış olup da sadece otomatik vitesli otomobil kullacaklar B1 ehliyeti alacak sınava otomatik vitesli ile girecekler ve vitesli otomobil kullanamayacaklar.

• 2016 YILINDA Motosiklet Ehliyet sınıfları ve ehliyet sistemi tamamen değiştirildi ,

A2 VİTESLİ ve A2 (OTOMATİK) sınıfları mevcut , A2 otomatik ehliyeti alanlar vitesli motosiklet KULLANAMAZLAR!!!

http://istanbulalpaysurucukursu.com/default.asp?dizayn=a2_tipi_ehliyet

Konuyu eğitim almak amacı ile aradığım GİS Akademi de Onayladı.

Lütfen araştırmadan okumadan bilgi vermeyelim .....

Orijinalden alıntı: sevenpounds

2016 YILINDA Motosiklet Ehliyet sınıfları ve ehliyet sistemi tamamen değiştirildi ,

A2 VİTESLİ ve A2 (OTOMATİK) sınıfları mevcut , A2 otomatik ehliyeti alanlar vitesli motosiklet KULLANAMAZLAR!!!

http://istanbulalpaysurucukursu.com/default.asp?dizayn=a2_tipi_ehliyet

Konuyu eğitim almak amacı ile aradığım GİS Akademi de Onayladı.

Lütfen araştırmadan okumadan bilgi vermeyelim .....

Okumadan bilgi vermem; yayınlanan kanun değişikliğini okudum orda öyle birşey yazmıyordu.
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/04/20150417-3.htm

Yeniden bir düzenleme geldiyse bilmiyorum. sürücü kursunu veya web sitesini referans almıyorum.

• sizin referans aldığınız resmi gazete tarihi 17 Nisan 2015 , çok eski bir tarih ,

evet yeni bir düzenleme gelmiş ,

direksiyon sınavındaki parkura bile müdahale edilmiş , ss kuralına göre sürücü kurslarını referans almak zorundayız.
    a) 8 inci maddesi, 9 uncu maddesi ile değiştirilen 76 ncı maddenin birinci, ikinci, üçüncü ve altıncı fıkraları, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 31, 32, 34 üncü maddeleri, 35 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri ile 36 ncı maddesinin (c) bendi 1/1/2016 tarihinde,
    b) Diğer hükümleri yayımı tarihinde
    yürürlüğe girer.

17 Nisandan sonra 15.05 ve 06.06. da da iki adet değişiklik daha var ama bunlar ehliyet sınıfları ile ilgili değil. Her halükarda kurs öyle söylediyse bir bilgisi vardır. Belki de kanunda yazması gerekmiyordur. Ehliyet üzerine A2 (vitesli) veya A2 (otomatik) diye basılacak olabilir.
    Eski A2 ehliyeti olanlar da ehliyet değişirken direkt A sınıfı olarak alabileceklermiş.
  • @sevenpounds arkadaşımız haklı. 1 ocak 2016 itibariyle a2-otomatik şanzımanla kullanabilir ibaresi olacak şekilde sadece otomatik vites kullanabileceğiniz ehliyet alabilirsiniz vitesle uğraşmak istemiyorsanız.Aynı şey, araba için de geçerli. Üstte fiyatlar falan yazılmış ama, bunlar taban fiyat uygulaması öncesi fiyatlar. Biraz önce başka bi arkadaşa anlatmıştım. Mesajları okursanız yardımcı olacaktır.http://forum.donanimhaber.com/m_113640576/tm.htm
  • valla sunu bır netleyelım bende 15 yıllık b var,subat yada mart gıbı a2 ye basvurcam ve motrda tecrubem cok zayıf acıkcası sınavda gozumu korkutmuyor degıl,eger a2 otomatık mevuzusu varsa ole gırerım en azından sınavda otomatıkle gecer benım ıcın cok daha az streslı olur.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.