Şimdi Ara

A101 Orkide 5 LT Sıvı Yağ 59 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
5.518
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BèRuTTì

    Ben 10 yıldır falan ayçiçek yağı pek kullanmam fritöze patatesleri bile zeytin yağı ile kızartırım


    bir notta ekliyim ayçiçek yağı ile max 2-3 sefer kızartılır yanar hemen çünkü zeytin yağı geç yandıgı için 7-8 defa işlem görebilir.



    Alıntıları Göster

    Annem göğüs kanseri oldu. Doktor kızartma yasak dedi. Annem pek aram yok dedi yersemse çok nadir yerim hatta onuda zeytinyağı ile kızartıyorum dedi. Belli ondan kanser olmuşsun dedi. Zeytinyağı ile kızartma mı olur dedi. Yersen ayçiçek yağ ile kızart dedi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ravanel R kullanıcısına yanıt
    Doktor da gurmeymis hani...tum alem biliyor ne yaparsan yap zeytinyağı daha sagliklidir..neyin kafasindaymis o doktor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr Thoth

    içinde ne idüğü belirsiz yağa 12 lira vereceğinize 20 liraya sızma zeytinyağı alın, çok daha sağlıklı

    20 liraya sızmayı bırak riviera bile bulunmuyor artık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgahan22

    Zeytin yağının gec yandığı bilgisini hangi kaynaktan elde ettiniz acaba google da zeytin yağının yanma noktasinin daha dusuk olduğu bilgisi dolanıyorda.

    Bilgi kirliliği yok, gerçekten de zeytin yağı en hızlı yanan yağlardan biridir, kızartma yapmaya kalkarsanız bütün mutfak duman altı olur, o yanık dumanıdır.

    Ayrıca çabuk yanan yağlar yakılırsa trans yağa dönüşür ve zeytin yağı da olsa hindistan cevizi yağı da olsa kanser yapar.

    Arkadaş karıştırmış. Gerçi evine margarin giren insanların trans yağ konusunda endişe etmesine gerek olmadığını düşünüyorum.

  • Buİnsansa kullanıcısına yanıt

    Refika birgül'ün youtube kanalında görüp şaşırmıştım, ben de zeytinyağını sizin gibi o en kolay yanan yağlardan zannediyordum. Birkaç videosunda da sözlü olarak söylediğini hatırlıyorum.


    İlgili videonun linki: https://www.youtube.com/watch?v=7A0nm0SxwKI&feature=youtu.be

    A101 Orkide 5 LT Sıvı Yağ 59 TL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cvplar için tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun Bimde 4 LT birma yağ vardı 47.99 a aldım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakuboo -- 3 Şubat 2021; 1:34:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgahan22

    Zeytin yağının gec yandığı bilgisini hangi kaynaktan elde ettiniz acaba google da zeytin yağının yanma noktasinin daha dusuk olduğu bilgisi dolanıyorda.

    Yanma değil tütme (smoke) noktası düşüktür.

    Zeytinyağı, fındık yağından sonra en geç yanma noktasına sahip aktüel yağlardandır.

    Smoke point olarak ararsanız google'da daha fazla kaynağa ulaşırsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m.hüseyin kullanıcısına yanıt
    Ben de böyle bir görsel paylaşıyım. Zeytinyağı yanma derecesi konusunda verileri genelde yurt dışı kaynaklı sitelerden alıyoruz. Onların marketlerinde light, dark, virgin, extra virgin gibi terimler var. Benim bildiğim hücrelerde toksik birikmeyle alakalı yayınları olan doktorların söylediği kadarıyla zeytin yağını yüksek ısılara çıkarmamamız gerektiği. Kendim de zaten mutfakta bunu deneyimliyorum.
    Aşağıdaki tabloda ayçicek yağı yüksek yanma derecesine sahip, rafine zeytin yağı orta, virgin zeytinyağı ise düşük.
    A101 Orkide 5 LT Sıvı Yağ 59 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buİnsansa -- 3 Şubat 2021; 2:11:1 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ravanel

    Annem göğüs kanseri oldu. Doktor kızartma yasak dedi. Annem pek aram yok dedi yersemse çok nadir yerim hatta onuda zeytinyağı ile kızartıyorum dedi. Belli ondan kanser olmuşsun dedi. Zeytinyağı ile kızartma mı olur dedi. Yersen ayçiçek yağ ile kızart dedi.



    Alıntıları Göster

    Saçmalamış o doktor. Ege de, Yunanistanda italyada zeytin yağıyla yapılır tüm kızartmalar zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BèRuTTì kullanıcısına yanıt
    Zeytinyağı ile kızartma mi ? Balığı falanda tavada zeytinyağı ile yapıyorsundur sen öooohhgh
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgahan22

    Zeytin yağının gec yandığı bilgisini hangi kaynaktan elde ettiniz acaba google da zeytin yağının yanma noktasinin daha dusuk olduğu bilgisi dolanıyorda.

    Yabancı sağlık programlarında kalp uzmanları söylüyordu bizde de sabah programlarına çıkan doktorlar da söylüyordu hatta tek bi kaynak değil yani ama sonra nolduysa internet zeytin yağı çabuk yanar haberleriyle doldu bi anda son zamanlarda araplar ayçiçek yağlarını satın alınca türkiyede bi katalulli yaptılar gene.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BèRuTTì -- 3 Şubat 2021; 11:56:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bırakın birbirinizle sidik yarıştırmayı. Fiyat iyi mi değil mi daha ucuzu varmı yokmu kuponla v.s daha ucuza bir yerden alınamıyorsa alalım bunu evde yağ kalmadı

  • Tariş 26 dan alıyor yağları, muhtemelen o fiyata zor bulursunuz.
  • Biz kızartmayı tereyağı ile yapıyoruz :)

  • biz de gres yağıyla yapıyoruz

  • 40TL olana kadar #ALMIYORUZ.

  • Oguzhan97 kullanıcısına yanıt

    Yemeği nasıl yapıcaz :(

  • quote:

    Orijinalden alıntı: uyaran

    Bu mesaj silindi.
    aynen, 57 liraya yağ alıyoruz, şükürler olsun. (normalde bim 'deki 60 lira fiyatıni yazardım ama bu hükümet yanlısı arkadaş, geçenki epttavm'de 57 liraya satılıyordu diyecekti, o yüzden 57 dedim)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.