Şimdi Ara

A101 İpana Pro Sensitive diş macunu 4.95, oral-b diş fırçası 6.95

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
4.821
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • A101'de 10 TL üzeri alışverişlerde İpana Pro Sensitive diş macunu 4.95 TL, oral-b diş fırçası 6.95 TL

Dün gelmiş, 4 tane diş macunu aldım. Diş fırçasını önceki kampanyada yedekli aldığım için almadım.

• Florürsüz diş macunu çürük oluşturur değil florürsüz diş macunu dişte oluşan çürükleri engelleyemez. Çürükleri engelleyen etken madde florür çünkü. Günümüzde internette tık çalmak için kıçından uydurup ilgi çekmeye çalışan bazı yazıları okuyanlar yüzünden toplumlarda yanlış algılar oluşuyor. Firmalarda bu kitleye ürün satabilmek için tüketiciyi memnun edebilmek adına florürsüz olduğu için diş çürüğünü engelleyemeyen diş macunları, alüminyumsuz olduğu için teri ve kokuyu önlemeyen rollon ve deodorantlar ve benzer amacını karşılayaman ürünler çıkartıyor. Bu tip ürünlerin amacı bir yaraya merhem olması değil "o zararlıymış bu zararsızmış" diye kandırılan tüketiciye bomboş ürünler satmak. Tamamen boşa çıkan tüketiciyi kapmak tek amaç.

Florür zararlı ama hangi dozda hangi yöntemle ne kadar süre kullanılırsa ne kadar zararlı? Youtubedaki clickbait videoları ve clickbait haber sitelerindeki fake haberleri saymazsak şuan dünya üzerinde florürlü diş macunuyla günde 2 defa 2 dakika diş fırçalamak kanser yapar diye bilimsel araştırma yok. Zaten bilime göre şu maddeyi kullanmak %100 kanser eder diye bir doğrulukta yok. Maden suyunda bile florür bulunuyor. Hergün maden suyu içen adamlar var.
    Lütfen yanlış Facebook bilgilerini yaymayalım. İşaretli kısımlar seri üretim bandında sensörler tarafından ambalajın doluluğunu dolayısıyla kesim yerinin fark edilmesi gibi direkt üretim ile alakalı fayda sağlıyor. Yani seri üretim bandında uygulanan otomasyonun getirisi.

İçerikle en ufak bir bağlantısı yok.
    SLS, paraben, florür vs. hangisi bir anda zararlı(ne miktarda) ilan edilse millet olarak bunları düşman belliyoruz. Bir üretici bunu farkediyor, içeriğinden bu maddeleri çıkardığı bir ürün üretiyor, reklamını yapıyor doğal diye(kime göre neye göre) hobaa baş tacı. Sonra içeriğine bir bakıyorsun renkli, tatlı/kokulu ve kıvamı arttırılmış su :D
    Yani, işin üretici tarafında değilseniz, ki bu azınlık miktarınca bile mümkün değil, neyin sizin için doğru veya yanlış olduğunu bilemiyorsunuz.

Bu yazıyı paylaşıyorum, böyle bir şey de varmış demeniz için. Bunu yazan kişi şampuan için yazmış fakat kimsenin şüphesi yoktur ki endüstride bu malzemeler tamamen aynı amaç güdülerek üretiliyor. Kullanıcı bizim ürünümüzü kullandığında o anlık faydasını görsün(şampuanda yumuşaklık/parlama, diş macununda geçici beyazlık), zararı veya can sıkıcı bir durum varsa ürün bunu bir şekilde gizlesin(şampuanda kırıkların onarılması, diş macununda diş kanaması), mümkünse ilk/hep bizim ürünümüzü kullansın(reklam), eğer başka bir ürüne geçerse de olumsuz bir tecrübe edinsin(kepek?).
    Uzun vadede hangisi daha iyidir, hangisi daha az zararlıdır hiçbir üreticinin umrunda olduğunu sanmıyorum. Çoğunun içeriği birbiri ile aynı, ya parfümü değişiktir, yada bir iki etken maddesi. Sonuçta hiçbiri kişiye özel hazırlanmış ilaç değiller. İlaç derecesinde öznel ürünler kullanmak için illa rahatsızlığa sahip olmak mı gerekir, düzgün yapılmayan ağız bakım/saç bakım da sorunlara yol açmaz mı? Bu noktada doktora gidip en doğrusunu ondan öğrenelim diyorsunuz fakat o da ne, marketteki ürünleri pazarlayan firmalar sizden önce gitmiş :) Bu anlamda içinde bulunduğumuz ortam/pazar, doktorun önerdiği markayı bile %100 savunacağımız noktadan uzak.
    Doğal denilenleri, doktorun önerdiklerini, tek geçilen diş macunlarını kullandım. Çok daha pahalılarını da kullanabilirsiniz, eğer kafayı kırmazsanız kullandığınız ürünle ilgili elinizdeki bilgi yine sınırlı olacak. İçindeki her maddeyi tek tek deneyemeyeceğinize göre ilgili makalelere/yazılara/incelemelere güvenmek zorundasınız. E madem birine güvenmeye dayanacak olay, bir şekilde yine pazarlama döngüsüne dahil olacaksınız :)
    Kaçış yok yani, bu durumun geçerli olmadığı bir sektör yok herhalde; gıda, kozmetik vs.. Çözüm? Çözüm de yok. Hakkında çokça konuşulacak, bir kaç kişi kullandığı marka ile ilgili şikayetlere bakıp farklı kişilerin şikayet ettiği markaya geçecek ve belki memnun kalacak. Endüstri/sektör bunun farkında ve her zaman bir adım önde. Biz kullanıcılar olarak her zaman bir ürünü en ucuza en kaliteli şekilde almak isteriz, üretici/sağlayıcı da her zaman en az maliyetle, en çok faydayı sağlamaya çalışır. Bu esnada tutundukları bazı şeyler olur, SLS, florür, palm yağı?? :) Biz bazılarının zararlarını dillendiririz, ya vazgeçerler ya da aklamaya çalışırlar. Yerine başka bir şey bulup bizim gazımızı alsalar da bilmeliyiz ki çarkı aynı mentaliteyle işletmeye devam ederler.
    Sonsuz bir süreç gibi, ne onlar vazgeçer ne de biz. Mutlak doğru yok, duraklar var daha çok.
  • Içinde sls olan dis macunlarını kullanmayın arkadaşlar. Boşuna bunlari ucuza vermiyorlar. Paso zehir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macunu boşver de fırçaların kalitesi nasıldır acaba?
  • YaptikBirHataKomiserBey Y kullanıcısına yanıt
    Daha önceki kampanyada yumuşak vardı. Dün gittiğimde zaten yedek fırçam var diye dikkatimi çekmedi fırçalar. Kontrol etmedim bu yüzden.

Ayrıca kendim orta kullanıyorum. Yumuşak kullanmak dişlerde plak oluşumuna yol açıyor. Plak oluşunca diş eti çekilmesi oluyor. Bu yüzden orta daha iyi bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0404A10AF -- 21 Haziran 2020; 20:6:35 >
  • spyfox kullanıcısına yanıt
    Hassasiyet için ne önerirsiniz başka?

• spyfox kullanıcısına yanıt
    SLS var. Fakat evdeki diğer marka macunları kontrol ettim. Onlarda da var. Hepsinde varsa belki gerekli bir şeydir diş sağlığı için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bana bak uygulamasında ne var hocam?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok hocam hesabım var, üniversitede açtırmıştım da ne kadar veriyor fiş ile.10tl yemeksepeti 15k fazla geldi de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengizGurkan -- 21 Haziran 2020; 13:2:48 >
  • Fişten fişe değişiyor. Kampanyalar sürekli değişiyor. Mesela şuan migrostan 50 liralık alırsan 5000 puan veriyor. Diş fırçasına 1500 veriyor. Tüm kişisel bakım ürünleri ekstra bir kampanya yoksa 1000.

• Teşekkürler bilgi için hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: deresay

Macunu boşver de fırçaların kalitesi nasıldır acaba?
    Diş fırçaları 3. Dünya ülkeleri için özel üretim yurtdışında yok. Hindistan malı fırçalar
  • fearless_X kullanıcısına yanıt
    Tahmin ettiğim gibi.Gözle görmeden yermek istemiyorum ama görsele yakınlaştırdım hiç iç açıcı değil.
  • Bana oral b şarjlı diş fırçasıyla kullanılacak lekeleri yokedip beyazlatacak bir macun lazım hangisini önerirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: fearless_X

Diş fırçaları 3. Dünya ülkeleri için özel üretim yurtdışında yok. Hindistan malı fırçalar

Alıntıları Göster
    Diğerlerini bilmemde en baştaki heryerde var. Sadece ülkeden ülkeye ve bazı senelerdeki üretimlerde dış ambalaj değişik. Yurtdışı sitelerde incelemeleri var.
  • Lithium kullanıcısına yanıt
    Doğal içerikli macun arıyorsan,
    DK Dent Aktif Karbon tavsiye ederim.
    Yine Eyüp Sabri Tuncer in karanfilli diş macunu da başarılı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi press-tij -- 22 Haziran 2020; 7:48:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: press-tij

Doğal içerikli macun arıyorsan,
    DK Dent Aktif Karbon tavsiye ederim.
    Yine Eyüp Sabri Tuncer in karanfilli diş macunu da başarılı...
    O renkler bantta ambalaja konulan renkle ilgili. Ürün içindeki doğallıkla alakası yok daha önceden açıklanmıştı. Ayrıca est florürsüz o yüzden işe yaramaz. Florürsüz diş macunları uzun kullanımca çürük oluşturuyor. Çürüğü önleyen ana madde florür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhans19 -- 21 Haziran 2020; 13:49:17 >
  • gokhans19 kullanıcısına yanıt
    Evet bu konuda farklı görüşler var ancak içeriği kimyasal yüklü macun da denedim doğala yakın macun da.
    Benim kullandıklarım iceriğe göre bu renk açıklamalarına uygun.
    İçeriği doğala yakın bir macun ambalajında kırmızı veya siyah renk bulursan burda paylaşmanı istiyorum.
    Ben bulamadım.
    Florür konusuna gelince evet diş üzerinde etkili fakat kanserojen etkisi fazla.
    Düzenli fırçalama ve diş ipi kullanımı ile florürsüz macunlarda kullanılabilir. Florürsüz diş macunu çürük oluşturur mantığı yanlış...
    Çürüğün ana nedenleri; asitli yiyecek içecek, şeker..vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi press-tij -- 21 Haziran 2020; 14:12:0 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.