Şimdi Ara

A101 - 6 Adet Yumurt 1,50 TL (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
1
Favori
5.077
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Skt 10 kasim ve m boy icin pahali. 11 kasimda satamayacagin urun o!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qedo

quote:

Orijinalden alıntı: yyaydin

quote:

a101 ..sok...bim bu uçu nden den mumkun oldugunca gıda malzemesi almayın.....

bu tarz marketlerde iceride calısan bır tanıdıgınız olsa........size neler dondugunu anlatsa...... aklınız cıkar....

bize bunlarımı yedırıyorlar dersiniz........

buyuk marketlerde carfoursa ve mıgrosu tercıh edin.....naciz hane tavsiyemdir...

nerelisin kardeş sen İSRAİL mi ? Fransa mı ? ingiltere mi millete çaktırmadan domuz eti yedirip yakalanınca da özür dileyen migrostan mı yapıcam alışverişi.

rahat ol kardesım ben TÜRK oglu TÜRK üm....

arkadas cevabı vermıs zaten ....benım birsey yazmama gerek kalmamıs.....

ben rahatım ciğer yüzde yüz türk malı olan 3 büyük türk marketini yerin dibine sokup, fransız ingiliz ve israil menşeili marketlerden alışveriş yapılmasını önermişsin o yüzden sordum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu tarz marketlerde iceride calısan bır tanıdıgınız olsa........size neler dondugunu anlatsa...... aklınız cıkar....

buyuk marketlerde carfoursa ve mıgrosu tercıh edin.....naciz hane tavsiyemdir...

nerelisin kardeş sen İSRAİL mi ? Fransa mı ? ingiltere mi millete çaktırmadan domuz eti yedirip yakalanınca da özür dileyen migrostan mı yapıcam alışverişi.

ben rahatım ciğer yüzde yüz türk malı olan 3 büyük türk marketini yerin dibine sokup, fransız ingiliz ve israil menşeili marketlerden alışveriş yapılmasını önermişsin o yüzden sordum.

3buyuk ahlak tan yoksun market desen daha dogru olacak.....

sen benım savundugumu anlamamıssın aslan parcası...hangi market musterısıne daha uzun omurlu urun sunuyor..tangisi en taze urunu getirmıs..ben onu tutarım....

yerli diye ..ahlaksız ...musterısıne bozuk urun satan ..tarıhı gecmıs malları ..ikaz ettigimizde kaldıran...kaldırırken birde of puf yapan marketten alısveris yapmam..

nacızhane tavsiyem..sende boyle seylere dikkat et ...

• quote:

Orijinalden alıntı: ReNeCaN

Yedikleriniz çok sağlıklıdır demiyorum.

İyi tarım uygulamaları ürünü ya da organik ürün alınırsanız çok sağlıklıdır diyebilirim. Bunun dışında tarladaki ürünü bakanlık özellikle gidip kontrol edemiyor.

Ben verdiğiniz örneklerden yola çıkarak zehirli değiller dedim.

En basitinden elma üzerine daha parlak görünmesi için parafin dökülüyor. Fakat parafin insan sağlığı için zararlı mı, buna dair bir araştırma olmadığı için zararlıdır zehirlidir diyemiyoruz. Ama zararı yoktur da diyemiyoruz.

Televizyonda çıkıpta o kanser yapar bu kanser yapar diyen doktorlardan bir tanesi gelsin bir ziraat fakültesine eğitim alsın bilgi sahibi olsun ondan sonra bu kadar çok konuşur mu.

Buna ne diyeceksiniz üstad?

http://m.hurriyet.com.tr/8-gdolu-yeme-izin-40010460

• Uzmanlar döktürmüş.....

Kaliteli, pahalı satan firmada yalan dolan olmaz rahatlıkla yiyebilirsiniz, yersen!

Alabilen gitsin köylüden alsın ihtiyacını(tanıdıktan), içine ilaç vs koymuşssa söylüyor zaten.
    Ben petek bal aldım 30liraya, çok az şeker verdim arılara diyor adam. %100 şekersizi 60lira diyor mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2yumurta1sucuk -- 15 Kasım 2015; 16:16:53 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Türk olduğu ne belliymiş? Ortaklarının milletine bakıpta mı söyledin? Ben bir israilli olsam gidip bim hisseleri alsam ne olacak yani? Her market vergisini bu ülkeye ödüyor. Hepsi aynı şekilde çalışıyor. Hepsi ülke içindeki tesislerde kendi markası için ürün üretiyor.
    Kimse babamın oğlu değil hangisi ucuzsa ondan alırım. Senin o beğenmediğin eleştirdiğin marketler çalışanlarına diğerlerinden daha iyi maaş ve çalışma şartları sunuyor.Bu bile bir artı. Git bim ve şoktakilere bak adamlar hayattan bezmiş.

• Pazarlarda büyük boy yumurta 8 lira zaten, 9 liradan daha yükseğe satıldığına hiç rast gelmedim. 6-7-8 lira hep
  • Her seferinde yumurta ve tavuk eti ile ilgili atıp tutanları görüp kendimi tutuyordum. Bu sefer yazacağım. Kulaktan doğma bilgilere inanmayın okuyun.

1 tavuk günde kaç adet yumurta verir? 1 tavuk yumurtası 25 saat civarı oluşur. 1 tavuk günde 1 den fazla YUMURTLAYAMAZ. Bununla ilgili bilimsel çalışmalar yapılmıştır. Günde 1 adet yumurta + olarak 1 adet kabuksuz yumurta (sadece zar ak ve sarı) elde edilebilmiştir. Bununda ticari değeri yoktur. Bundan dolayı çalışmalar sonuca ulaşamamıştır.

Kabuksuz yumurta nedir diye merak edenler için

A101 - 6 Adet Yumurt 1,50 TL

Tavuklara hormon veriliyor mu? Sürekli denetim altında bulunan işletmelerde hormon işlemi uygulanamaz. Merdiven altı, markasız tavukları alırsanız bilemeyeceğim.

Tavuklar doğada da hızlı büyürler. İyi cins bir tavuk tam dengeli beslendiği zaman 90 gün civarı sürede kesime gelir.

Ticari olarak elde edilmiş hibrit tavuklar ise 42 gün civarı kesime geliyor. Bunun hormon, ilaç vs. ile alakası yoktur. Islah çalışmaları ile elde edilmiş hibrit hatlar ile bu gelişme hızı yakalabilmiştir. Dünyada bu tür hızlı gelişen hibrit tavukları üreten bir kaç firma vardır. Köyde aç gezen hayvan elbette 2 yılda anca büyür. Ayrıca ırkına göre kilo alır yada almaz.

Halk arasında ''israil tohumu'' denilen hibrit ve çok verimli tohumlar da aynen tavuklar gibi ıslah edilmiş tohumlardır. Mantık aynıdır.

Köy yumutası ile çiftlik yumurtasının besin değeri farklı mıdır? Değildir. Yumurtanın % olarak içeriği değişmez. Ama büyüklüğü değişir. Genel olarak çiftlik yumurtası daha büyük olduğu için toplamda daha çok besin maddesi içerir (% değeri aynıdır)

Peki köy yumurtası neden küçüktür? Bunun nedeni köy tavuklarının yeterli beslenememesidir. Sağda solda gezme, günde 1-2 kere buğday serpme ile tavuk yeterli olarak beslenemez. Metiyonin gibi bazı aminoasitler yumurta verimini ve büyüklüğünü sınırlarlar. Çiftlik tavuklarının yemlerine sentetik olarak üretilen bazı aminoasitler ilave edilir. Bundan dolayı çiftlik tavuklarının beslenmesi mükemmeldir. İnsanlardan bile daha iyi beslenirler. İhtiyaçları olan her besin maddesini tam olarak aldıkları için daha fazla yumurtlarlar ve yumurtaları büyük olur. (Yumurta verimi ve büyüklüğü üzerine tavuğun cinsi de etkilidir.) Bizim aldığımız vitamin hapları gibi düşünün.

Kahverengi yumurtalar köy yumurtası mıdır? yumurta rengini tavuğun cinsi belirler. Çiftlik yumurtası da olabilir, köy yumurtası da.

Peki pazarda satılan bir yumurtanın köy yumurtası olduğunu nasıl anlarız? Kesin olarak anlamak çok zor. Genelde pisliğe bulanmış ve saman ile getirilen yumurtalar çiftlik yumurtası olarak kabuk edilirler. Tabi bazı sahtekarlar kahverengi çiftlik yumurtasını pisliğe bulayıp köy yumurtası diye satmaya çalışıyorlar.

Köy yumurtası alırken dikkat etmeniz gereken hususlara değinmek gerekirse, İlk olarak köy yumurtası ufak olur. Kabuğu incedir(Yeme kalsiyum kaynağı katılmadığı için). Kolay kırılır. Ayrıca sarısı daha koyudur(merada otlayan tavukların yumurta sarıları daha koyu olur).

Köylü fabrika yemi alıp köyde tavuklarına yedirirse bu saydığım özellikleri yumurta da göremezsiniz. O yumurtaya da köy yumurtası demek pek de mantıklı olmaz zaten.

Peki köy yumurtası ne kadar sağlıklıdır? Tartışılır. Kısaca tartışalım. Köyde genel olarak çiftçiler hem bitkisel üretim hemde hayvansal üretim yaparlar. Köyde tavuklar akşama kadar etrafta gezer, akşam kafeslerine girerler. Tabiki etrafta ilaçlanan tarım arazisi varsa orayada girer, zehirli böcek, tahıl, ot, vs. leri bulup yerler. Vücuda alınan zehirli bileşenler kanatlılarda dışkı ve yumurta ile atılır. Uzun lafın kısası ilaçlanmış arazilerde gezen tavukların yumurtaları bir miktar zehir içerirebilir.

Buradan her köy yumurtası zehirlidir gibi bir anlam çıkmasın. Ben izahati yaptım. Ayrıca köy tavukları her türlü pis ortama girdikleri için hastalık taşıma riskleri çok kuvvetlidir. Asla ciğ tüketilmemelidir. Hatta mümkünse haşlanmalıdır.

E peki kardeşim o zaman biz ne yiyelim? Paraya kıyıp organik yumurta ve organik tavuk eti alın. Lafta organik değil, sertifikalı organik ürünlerden bahsediyorum. En sağlıklı ve sihatli ürünler organik ürünlerdir. Yeminden tutun tavuğun barındığı mekana kadar her şey denetim altındadır. Yemler özel, sertifikalı üretiminde kimyasal ilaç kullanılmamış ürünlerden oluşur. Tavukların yeri geniştir. Gezerler tozarlar, hızlı gelişen cinsler kullanılmaz vs. vs.

Her şeyin bir bedeli var elbette. Organik ürünleri almak için normal yumurtanın, normal tavuk etinin 3-4 katı para ödemek gerekir elbette üretim masraflarından dolayı.

Parayı veren düdüğü çalar.

Sorusu olan varsa cevaplayabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 15 Kasım 2015; 23:01:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bozoklu66

hocam kümeste beslenen tavukla doğal ortam daki hiç aynı besin değerine sahip olabilir mi

eğer sorun besin ise
    babalarımız doğal beslendi cocukları oldu
    bizde gdolu beslendik cocuklarımız oldu

fark var mı ?
  • bi keresinde şokta 15li yumurta 3.15ti markasını hatırlamıyom skt dikkat etmedim gayet güzeldi
  • olmak la ölmek farklı şeyler hocam biraz araştır istersen beklenen yaşam süresi türkiyede yıldan yıla neden düşmekte bunun nedenlerinden biri de sağlıksız beslenme
  • GDO 'ların kanser vb. bir sağlık sorununa yol açtığına dair resmi bir yazı var mı ?

GDO'lu yem ithalatı ülkemizin yem bitkileri politikasından kaynaklanıyor.

Zaten artık dünyada GDO içermeyen bir ürün bulmak gittikçe imkansız hale geliyor. Kapalı olarak aldığınız ürünlerin %90'ı soya içermektedir. Dünya üzerinde üretimde kullanılan soyaların %80'inden fazlası GDO'lu soyalardır. O zaman hiçbir şey yemeyin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReNeCaN -- 18 Kasım 2015; 11:45:53 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.