Şimdi Ara

A101 - 6 Adet Yumurt 1,50 TL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
5.077
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ReNeCaN

Hiçbir tavuk günde iki defa yumurta üretemez. Biyolojik olarak imkansızdır. Yumurta oluşumu 23-26 saat arasında gerçekleşmektedir.

Ayrıca bu köy tavuğu muhabbetini de bırakmak gerek artık. Her yumurtanın biyolojik değeri aynıdır. Kimyasal ışık nedir ilk defa sizden duydum ki, böyle bir şey de yok zaten. Işık ile yumurta oluşumu arasında bir korelasyon yoktur.

Televizyonda kendide doktor, kanser uzmanı diyen kişiler hiçbir araştırma yapmadan tavuk günde 3-4 kere yumurtluyor, efendim kimyasal veriyorlar falan derse sıradan bir vatandaş neler düşünmez.

Ziraat mühendisiyim.

eskisehirde 2 tane tavuk ciftligi sahıbı arkadasım var.....

iki tesis in ortalama fiyatı 4 milyon tl ye denk geliyor eskı para ile 4 trilyon....

keskinoglu ve banvit civciv leri getiriyor ...

hersey otomatik...tavuklar hareket bile etmıyor...oldukları yerde donup duruyorlar

günde iki defa yumurtluyorlar....

bunu acıklarmısın bana nasıl yapıyorlar.....bilmedigim için soruyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qedo -- 10 Kasım 2015; 12:26:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: qedo

a101 ..sok...bim bu uçu nden den mumkun oldugunca gıda malzemesi almayın.....

bu tarz marketlerde iceride calısan bır tanıdıgınız olsa........size neler dondugunu anlatsa...... aklınız cıkar....

bize bunlarımı yedırıyorlar dersiniz........

buyuk marketlerde carfoursa ve mıgrosu tercıh edin.....naciz hane tavsiyemdir...

10 yıldır saydığnız marketlerden ürün alırım, şimdiye dek gıda ürünlerinde hiçbir sorun yaşamadım. Özellikle süt ve et ürünleri çok iyi.

Carrefour ve migros kadar tüketiciyle alay eden başka market bilmiyorum. Son kullanma tarihi yaklaşan ürünlerde indirim, berbat şarküteri hijyeni ultra yüksek fiyatlar. Migros sanal marketi tercih ediyorum ama Carrefour kadar berbat bir market yok.

Herkes her konuda uzman kimden ne duysa görse gelip burada savunuyor. Ziraat mühendisi arkadaş gerekli cevabı vermiş halen kaynımın tavuklar günde 2 yumurtluyor diyor adam. Burada saçmalamaya devam etmektense google boşluğuna 4 kelime yazıp araştırmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 10 Kasım 2015; 12:30:52 >

• madmax50 kullanıcısına yanıt
    yasamaman dilegi ile ... cunku bir olumsuzluk yasarsan hastanede aırsın solugu.....ben nacizhane uyarıyorum.....

inan carefou ve migros un kalitesine ...ne bim ; ne sok market ; nede a101 erisemez.....
  • quote:

yasamaman dilegi ile ... cunku bir olumsuzluk yasarsan hastanede aırsın solugu.....ben nacizhane uyarıyorum.....

inan carefou ve migros un kalitesine ...ne bim ; ne sok market ; nede a101 erisemez.....

Arkadaşım elinde delil var mı? yok. Bir senin arkadaşın mı buralarda çalışıyor sanıyorsun. Bir kere söylediğin çok mantıksız bir iddia. Binlerce mağazası olan bir market zinciri son kullanma tarihini değiştirip ürün satmak riskine giremez. Bu yönde oluşacak bir haber sonrası şirket milyonlar kaybeder. Elindeki 50-100 bin liralık ürün için böyle bir riske hiçbir işletme giremez.

Nacizhane uyarmaya devam et ama körü körüne bilgin olmadan her duyduğuna inanma.

Herkes her konuda uzman kimden ne duysa görse gelip burada savunuyor. Ziraat mühendisi arkadaş gerekli cevabı vermiş halen kaynımın tavuklar günde 2 yumurtluyor diyor adam. Burada saçmalamaya devam etmektense google boşluğuna 4 kelime yazıp araştırmıyor.

• sakın ol sampıyon....

sana delil lik bir sey soylemıyorum ...gozumle gordugum bir olayı anlatıyorum..

ve bir sey daha anlatayım...

bim de basıma geldi... yogurt aldım alırken dikkat etmedim kasada gordum kucuk bir yesillenme ( kuflenme )..uyardım bir tekrar dondum yogurt ve sut reyon una

10 yogurttan 3 u kuflemeye baslamıs...uyardım ...cok afedersınız deyip aldılar arka tarafa goturduler.....

bu yeterlimi ..bu hiç basına gelmedimi alısveris yaparjken...gelmediyse alısveris yapıyorum deyip işkembei kubradan konusmıyacaksın.....

tamam marketleri savun ama bilinmeyenlerden konusuyorsan hıc bır yere varamayız... ben basıma gelenleri ve gozumle gorduklerimi anlattım.....

ve senın hic bir sorun yasamaman baskasının sorun yasamadıgı anlamına gelmez....
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ( Herkes her konuda uzman kimden ne duysa görse gelip burada savunuyor. Ziraat mühendisi arkadaş gerekli cevabı vermiş halen kaynımın tavuklar günde 2 yumurtluyor diyor adam. Burada saçmalamaya devam etmektense google boşluğuna 4 kelime yazıp araştırmıyor.

bunuda savunmussun ...musait oldugumuz bir zaman istersen senınle eskisehir e gidip canlı ızleye biliriz ....

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

birde nacizhane bir uyarı daha yapayım ...illlaki büyüjk market olması onemli degil ....kucuk marketten bile alısveris yapıyorsanız sirkülasyon u cok olan marketkleri tercih edin ..cunkü bu tarz marketlere her aksam gunluk mal gelir....

ve oyle marketler varkı 3 uncu gun malı reyondan kaldırırlar iade ederler.....

• quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

quote:

Arkadaşım elinde delil var mı? yok. Bir senin arkadaşın mı buralarda çalışıyor sanıyorsun. Bir kere söylediğin çok mantıksız bir iddia. Binlerce mağazası olan bir market zinciri son kullanma tarihini değiştirip ürün satmak riskine giremez. Bu yönde oluşacak bir haber sonrası şirket milyonlar kaybeder. Elindeki 50-100 bin liralık ürün için böyle bir riske hiçbir işletme giremez.

Nacizhane uyarmaya devam et ama körü körüne bilgin olmadan her duyduğuna inanma.

Alıntıları Göster
    .alıntı yapmayı unutmusum mesajı gor dıye alıntı yaptım....

• quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyaraziz

Tek bir tanesi değilki. Ben kaç defa market çalışanlarına günü geçmiş ürünü zorla market raflarından kaldırttığımı bilirim. Zorlamasan gittiği yere kadar satacak.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bak bu mesajıda yenı gordum.....

demekkı neymıs ....sen sorun yasamadın diye baskası da sorun yasamaz degilmıs...dimi....

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

imzanı cok begendim. : ( nacizhane kucuk bir latife)

Cahil ile etme sohbet, her sözü bir baş incitir.
    Sarraf olmayan ne bilsin, zanneder her taş incidir. Aşık Düçari

• qedo kullanıcısına yanıt
    Tesisin parasından banane. He diyorsan ki bu parayı bi şekilde çıkarması gerek vs gidip destek alsaymış ya da almıştır zaten.

Yumurta olayına gelirsek Yumurtanın oluşumu yumurtalıklarda yumurta sarısının oluşumuna kaynaklık eden foliküllerin olgunlaşması ile başlar ve yumurta kanalında geçen 25 saatlik sürede, yemde bulunan ham maddelerin yumurtaya dönüşümü ile tamamlanır. Bu sürenin yalnız 11 saati yumurta kabuğunun oluşumu sırasında geçer. Bir yumurta yumurtlanmadan bir sonraki yumurta kanalına düşmez. Hormon vererek dahi bunu gerçekleştirmek mümkün değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Her gıda konusunda bilmişlik taslayan insanlar var, ne desem bilemiyorum.

Evet Rusya belirli ürünleri almadı ama almadığı ürünler zehirli falan değil. Gıda ürünlerinde Tarım ilacı kalıntısı belirli bir miktara kadar sorun oluşturmaz. Dünya Sağlık örgütü bu sınırları belirliyor. Rusya bu sınırların bile çok çok altında bir miktarı kabul ettiği için sıkıntı oluyor.

Tavukların antibiyotik kullanımı yasaktır. Ya da veteriner kontrolünde belirli şartlar altında belirli durumlarda verilir. Öyle bilip bilmeden sallamayın.

Gıda güvenliği, denetlemesi konusunda bakanlık çalışıyor.

Akdeniz sineği de makul karşılanması gereken birşey midir acaba? Veya batı çiçek tripsi? Rusların bünyesi çok zayıf bizimkilerin ise çok kuvvetli olmalı. Onların sağlığa zararlı bulduğu şeyleri biz yiyoruz.

http://m.radikal.com.tr/ekonomi/turkiyeye-sok-bu-kez-uzumler-1457021

http://mobil.zaman.com.tr/ekonomi_rusya-185-ton-nari-turkiyeye-geri-gonderdi_2322427.html

• İnsan sağlığına zararlı değiller. Bunlar ürün kalitesine etki eden zararlılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Orijinalden alıntı: yyaydin

quote:

bu tarz marketlerde iceride calısan bır tanıdıgınız olsa........size neler dondugunu anlatsa...... aklınız cıkar....

buyuk marketlerde carfoursa ve mıgrosu tercıh edin.....naciz hane tavsiyemdir...

nerelisin kardeş sen İSRAİL mi ? Fransa mı ? ingiltere mi millete çaktırmadan domuz eti yedirip yakalanınca da özür dileyen migrostan mı yapıcam alışverişi.

varsa kaynağınız koyun, yoksa iftira atmayın.

kaynak koy dedi migros'un domuz eti sattığı şubeleri var, kurtuluşta, gayrettepe'de, kendi sitesinde de başlık altında var, ama ürünler görünmüyor
    http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/sclist/30161-domuz-sarkuteri

bunun dışında kipa ve real de satıyor, hatta kendi gözümle gördüğüm, real gayrettepe şubesi domu pastırma ,sosis satıyordu

http://www.uludagsozluk.com/k/migros-ta-domuz-eti-sat%C4%B1%C5%9F%C4%B1na-ba%C5%9Flanmas%C4%B1/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 10 Kasım 2015; 13:18:58 >

• ReNeCaN R kullanıcısına yanıt
    orasını bilemem tesıs ın parasını cıkartıp cıkartmayacaklarını...gunahı vebalı onları boynuna.....insanlara ne yediriyorlarda...ben bunları gordugumden beri tavuktan yumurtadan uzak duruyorum....

benım sadece ogrenmek ıstedıgım bunu nasıl yapıyorlar.....gozumle gormesem hadı be kardesım tavuk ıkı yumurta yaparmı gunde diye makara yaparım ....

yemlere beyaz toz karıstırıyorlar...bu toz nedir?.....

tavuk kılo alsın diye hareket ettırmıyorlar....bu tabıkı saglıklı degil.....

birde 45 gunden sonra tavukta tümor olusuyormus bu tumor u gormedigim için bir sey diyemıyorum ....bu dogrumu ?

biraz fazla soru sordum ama lutfen kusuruma bakma ...ogrenmek ıcın soruyorum....
    Yemlere karıştırılan beyaz toz kalsiyum içeren bir maddedir. Yumurta kabuğunun oluşumu için gereklidir.

Yumurta tavuğunun şişman olmasının manası yoktur. Zaten hareket ettirilmiyor değil, bahsettiğiniz sistem kapalı kafes sistemi. Hayvan hareket ederse ya da etmezse diye herhangi bir ayrım söz konusu değil yumurtada.

Bazı tavuklar akşam bazıları gündüz yumurtlar, bunu görmüş olmayasınız? Birçok ziraat fakültesinin kendi çiftlikleri var. Eğer böyle bir şey olsa fakülteler bunu gerçekleştirir ve zengin olurlardı.

Bakın ben size yapamazlar demiyorum. Biyolojik olarak imkansızdır diyorum. Bir kadın 9ay 10 gün içerisinde kaç doğum yapabilir? 1 dimi? Aynı olay.

Tümör konusunda veteriner bir arkadaş cevaplasın, o konuda bir bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReNeCaN -- 10 Kasım 2015; 13:29:41 >
  • quote:

Yemlere karıştırılan beyaz toz kalsiyum içeren bir maddedir. Yumurta kabuğunun oluşumu için gereklidir.

Yumurta tavuğunun şişman olmasının manası yoktur. Zaten hareket ettirilmiyor değil, bahsettiğiniz sistem kapalı kafes sistemi. Hayvan hareket ederse ya da etmezse diye herhangi bir ayrım söz konusu değil yumurtada.

Bazı tavuklar akşam bazıları gündüz yumurtlar, bunu görmüş olmayasınız? Birçok ziraat fakültesinin kendi çiftlikleri var. Eğer böyle bir şey olsa fakülteler bunu gerçekleştirir ve zengin olurlardı.

Bakın ben size yapamazlar demiyorum. Biyolojik olarak imkansızdır diyorum. Bir kadın 9ay 10 gün içerisinde kaç doğum yapabilir? 1 dimi? Aynı olay.

Tümör konusunda veteriner bir arkadaş cevaplasın, o konuda bir bilgim yok.

sizin soylediginiz ve arkadasımın soyledigi aynı sey...tavuklar cok kısa surede yumurtladıgı ıcın bu beyaz tozu veriyorlarmıs yumurta kabugu cabuk olussun diye

yoksa yumsak bir kabuk oluyormus tavuklar yumurtladıklarında.....bu bilgi için cok tesekkurler....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

belkıde hem sabah.. hem aksam yumurtlayanları gormus olabilirim...ben yanıldım...amavelakin arkadasım gunde ıkı yumurta aldıgını soyluyor bir kumesten....

1kumeste 6000 tavuk oldugunu soyledi...zaten ıgne atsan yere dusmez sekilde o kumesler

belkıde bu nedenle ..tavukları zorladıkları ıcın ..tavuklar da tumor oluyor.....

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bir veteriner arkadas bu konuyu gorsede su tumor olayı hakkında bizi bilgilendirse.....

Anlatamadım sanırım.

Kalsiyum verilmek zorunda çünkü verilmediği takdirde kabuk oluşmaz. Günde iki yumurta almak ile kalsiyum verilmesinin ilişkisi yok. Yumurta kabuğu kendisi zaten kalsiyum içerir. Eğer tavuk günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamazsa ya kabuk oluşmaz ya da çok ince bir yapıda yani zayıf olur.

Siz tavuğa bol bol kalsiyum verirseniz günde birden fazla yumurta alırsınız diye bir durum söz konusu değil.

• quote:

Anlatamadım sanırım.

Kalsiyum verilmek zorunda çünkü verilmediği takdirde kabuk oluşmaz. Günde iki yumurta almak ile kalsiyum verilmesinin ilişkisi yok. Yumurta kabuğu kendisi zaten kalsiyum içerir. Eğer tavuk günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamazsa ya kabuk oluşmaz ya da çok ince bir yapıda yani zayıf olur.

Siz tavuğa bol bol kalsiyum verirseniz günde birden fazla yumurta alırsınız diye bir durum söz konusu değil.

anladım ...verdiginiz bilgiler için cok tesekkur ederim......en azından kafamdakı beyaz toz olayı aydınlandı

digerler iki soruya cevap aramaya devam edeyim....
  • doğal yumurta yazanlarda bir halta yaramıyor köy yumurtası kesinlikle tercih edilmeli hatta birazda kabugunda b.k olanını
  • quote:

Orijinalden alıntı: yyaydin

quote:

nerelisin kardeş sen İSRAİL mi ? Fransa mı ? ingiltere mi millete çaktırmadan domuz eti yedirip yakalanınca da özür dileyen migrostan mı yapıcam alışverişi.

rahat ol kardesım ben TÜRK oglu TÜRK üm....

arkadas cevabı vermıs zaten ....benım birsey yazmama gerek kalmamıs.....

• bozoklu66 kullanıcısına yanıt
    Köy yumurtasının farkı ne ola ki?

• ReNeCaN R kullanıcısına yanıt
    hocam kümeste beslenen tavukla doğal ortam daki hiç aynı besin değerine sahip olabilir mi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.