Şimdi Ara

A101 12'Li Oreo 38 GR 24 TL yerine 10 TL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
11.940
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    100 gram içindekiler kısmında 40 gram şeker yazıyor bunu facebook da bir sayfa karşılaştırmis idi. Her şeyde böyle hocam mesela temizlik ürünlerinde bakıyorsun bütün şampuan markalarına masum olmadığı kanitlanamayan bir sürü içerik sles sle vs bir sürü etken madde var hepsi maliyet için pazara göre koyulmuş içerikler.
    Bebek ürünleri için araştırma yaptım baktım bir sürü zararlı olabilecek madde var e o zaman ben bebeğime kullanmadığım şeyi kendime niye kullanıyorum bende insanım.
    Bayıla bayıla duş jeli stoklamistim markaların içerik araştırmasına girmiştim hep soru işareti olan içerikler.
    Ülkemiz de ki bu denetimsiz lik bu şeker düşkünlüğü bizi bitiriyor.
    Son olarak şimdi aklıma geldi mesela reklamlar da deterjanlarin hep ne kadar güçlü leke çıkarıcı olduğunun reklamı yapılıyor peki bu kadar güçlü birşey sağlıklı mi?
    Hiç sağlıklı olduğu yönünde reklam var mı yok ama tüketici de talep etmiyor etse bunlar bu kadar at kosturamaz.
    Velhasıl kelam markalara bütün güvenim sarsıldı sisteme zaten yoktu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 20likcivi kullanıcısına yanıt
    Koladaki durum garip geldi, markete gittiğimde bakacağım. Diğer dediklerinize katılıyorum, müşteri beklentileri doğrultusunda ( saç yumuşak olsun rahat taransın, deterjan leke çıkarsın güzel koksun gibi) zararlı olan/olabilcek kimyasal bombardımanına tutuluyoruz tabi bir de ticari kaygılar var giydiklerimizden yediklerimize kadar.

• TaurusX T kullanıcısına yanıt
    Yine masum değil palm yağı kullanilmış bir sürü koruyucu var. ayriyeten glikoz şurubu yerine şeker kullanınca sağlıklı olmuyor. Bizim millette tatlı hastalığı var her şeyi aşırı şekerli yiyoruz. Torku şeker pancarı kullanıyor ama şeker oranı nedir? Sırf torku için değil yine pastanelerde herşey aşırı şekerli. Mesela ekler bile aşırı şekerli ve yine kullanılan endüstriyel yağlar. Tulumba tatlısı dan tut baklavaya kadar. Yabancilara baklava ikram ediliyor hep aynı yorumda bulunuyorlar çok şekerli.
    Bilinçsizce bir şeker tüketimi var.
    Reçel diye birşey var içinde ki meyve ne olursa olsun tadı safi şeker seker oranı yüzde 60 70 80 lerde halbuki onun yerine daha az şekerli ama daha çok aromalı olan marmelatı talep etmeliyiz. Yani oturup bunları düşünmemiz lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: conqierors

Negro, eski negro değil ki! Tamamen yapay bir tat var. 84'lü birisi olarak eski negronun tadı maalesef yok. Bu eski tadı oreoda alıyorum.
    hiç bir bisküvi hatta abur cuburda yok.. ben 90 larda yediğim hanımellerin tadını hala ararım pakedi açarsın kakao ve terayağı kokardı şimdi makina yağı ve yapay bir çikolata kokusu var..

• quote:

Orijinalden alıntı: 20likcivi

Yine masum değil palm yağı kullanilmış bir sürü koruyucu var. ayriyeten glikoz şurubu yerine şeker kullanınca sağlıklı olmuyor. Bizim millette tatlı hastalığı var her şeyi aşırı şekerli yiyoruz. Torku şeker pancarı kullanıyor ama şeker oranı nedir? Sırf torku için değil yine pastanelerde herşey aşırı şekerli. Mesela ekler bile aşırı şekerli ve yine kullanılan endüstriyel yağlar. Tulumba tatlısı dan tut baklavaya kadar. Yabancilara baklava ikram ediliyor hep aynı yorumda bulunuyorlar çok şekerli.
    Reçel diye birşey var içinde ki meyve ne olursa olsun tadı safi şeker seker oranı yüzde 60 70 80 lerde halbuki onun yerine daha az şekerli ama daha çok aromalı olan marmelatı talep etmeliyiz. Yani oturup bunları düşünmemiz lazım.
    80 ler 90 larda şeker faydalı gibi lanse ediliyordu enerji verdiği doğru fakat erken ölmek içinde enerjiye gerek yok. Ufak çay bardağına 3 şeker atan bir milletiz...

• quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

Paylaşım için teşekkürler. Oreo fazlasıyla abartılmış, şişirilmiş bir ürün. Bir çok bisküvi çok daha güzel ama siz yine de şekerli hazır gıda yemeyin.
    Orası öyle ama bizdeki oreo ile Amerikadaki hiç benzemiyor o çok daha kaliteli kısaca bizimki tr de üretiliyor olabilir değilsede kesinlikle adisin yolluyorlar bize lakin elimde çinden aldıgım oreolarda var bizdeki den de kötü..

• Bakıyorum her abur cubur fırsatında biri çıkıp şu zararlı, bu zararlı, aman şunu yemeyin, bunu içmeyin diye uyarılar yapıyor; istisnasız her abur cubur fırsatında böyle biri çıkıyor..

Yapmayın, etmeyin, hiç kimseyi uyarmayın, insanları kendi haline bırakın!

Eti, ülker ... Bunlar gramajları azaltıp zam yapıyorlar, buna gizli zam deniyor.. Buna rağmen bu 2 marka toplum tarafından boykot edilmeyip tepki de gsterilmiyor..İnsanımız Tıpış tıpış gidip almaya devam ediyor...

Aburun cuburun zararını bilmeyen yok, buna rağmen gene de çok satılıyor ve güpür güpür yenilip mideye gönderiliyor.. İnsanların akıllanması için illa bir hastane yolu tutulacak, abur cuburdan dolayı hasta olunacak.. Bu olmadan evladın bile olsa ona abur cubur farkındalığı veremezsin. İlla bir musibet gelecek ki sağlığa, ondan sonra akıl başa gelip abur cuburun zararı anlaşılacak..

Yoksa burdan yazıp çizerek uyararak olmaz bu iş, hepsi hikaye.. Bu yüzden lütfen artık burdan o zararlı bu zararlı muhabbetine bir son verelim..

• BNYZ kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi kontrol ettim Cola da ki şeker 100 Ml de değil 330 Ml de imiş. Hatta bu oran meşrubat veya bazı limontalar da coladan da fazla yanlız bu firmaların pazara göre iş yaptıkları gerçeğini değiştirmiyor şöyle bir haber var yeni sayılır.

www.cumhuriyet.com.tr
    İngiltere'de 5, Türkiye'de 10... Coca Cola Türkiye'de neden daha şekerli!
    http://www.cumhuriyet.com.tr/amp/haber/turkiye/953854/ingiltere_de_5__Turkiye_de_10..._Coca_Cola_Turkiye_de_neden_daha_sekerli_.html

• Ben aldım.

Tam olarak bu:
    A101 12'Li Oreo 38 GR 24 TL yerine 10 TL

İçeriğinde şeker yok. Tamamen glikoz-fruktoz şurubu. Her 100 gr'da 38 gr şeker var. Palm yağı ile yapılmış başka yağ yok.
    Yani her yediğiniz 3 paketin 1 tanesi tamamen glikoz. Bunu bilerek tüketin.

Her pakette 4 adet bisküvi var büyük paketler gibi bir seferde bitirme hissiyatı doğurmuyor. Günde 1 paketten fazlasının tüketilmemesini tavsiye ederim.
  • Eskiden paket gıda epey tuketirdim. Kilo yürüyordu yukarı. Epey epey azalttım. Bir ara spora da gittim. Ama bıraktım artık sporu. Yine ıvır zıvır şeyleri yemiyorum. Az bilincinde olunca yemeye değmeyeceğini anlıyorsunuz. Nasıl mı? Spor yaparken hep bakardım. Alışkanlık gibi oldu. 1 paket puskevit misal. 100 gram. 3 5 tane bisküvi yiyorsun aldığın kalorinin haddi hesabı yok. Değmez yani yediğine. Sonuç? Birakamiyorsaniz en azından azaltın. Çok faydasını görürsünüz.

• 20likcivi kullanıcısına yanıt
    Şeker bağımlılık yapar. Bundan faydalanıyorlar. Browni reklamında bile tatlı krizim geldi diyorlardı.

• Tam da evdekiler almış bir kutu. Konuyu okudum sonra yiyesim gelmedi. Hakikatten çevremizi öyle bir işgal etmişler ki farkında olmadan kansere doğru yolculuk yaptırıyorlar.
  • tekkral34 kullanıcısına yanıt
    Paketin üzerindeki içeriği dikkatli okuyun bence. Yanlış bilgi vermeyin insanlara.
    İçinde çoğunlukla Şeker var. Evet çok şekerli, ama şurup olmasından iyidir.
    Ben de aldım ve içeriği aynen yazıyorum paketin üzerinden:

Buğday unu, şeker, palm, kakao tozu, nişasta, glukoz-fruktoz şurubu, kabartıcılar ...

İçindekiler sıralaması en yüksekten başladığına göre ve kakao %3.5 olduğuna göre,
    %1-2 civarı bir şurup içeriyor tahminen. Keşke hiç içermeseydi tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moozcan -- 7 Ekim 2019; 9:37:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20likcivi

Ben de masum olduğunu söylemedim zaten. Sadece bir öneriydi. Sizin de söylediğiniz gibi şeker tamamen zararlı. Ancak glikoz şurubu yerine şeker pancarı yemeyi tercih ederim. Hele hele palm yağsız neredeyse ürün kalmadı. Aslında en güzeli paketli gıdalardan tamamen uzaklaşmak. Uzaklaşamıyorsan da içinde olabildiği kadar az suni gıda bulunan ürünleri tercih etmek.

• dünyada gıda terörünü yöneten şirketler ve başlıca markaları.
    Ve emin olun bu şirketlerin hepsinin Pfizer, Sanofi, Johnson&Johnson, Novartis, Bayer, Glaxo gibi ilaç firmaları ile organik bağı var.. ve bu kesinlikle tesadüf değil.

A101 12'Li Oreo 38 GR 24 TL yerine 10 TL

• nihilist76 kullanıcısına yanıt
    Epey marka var.. İsrailin parmağı var mı? Yoksa Tabandan zaten içinde diyebilirmiyiz..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lene kullanıcısına yanıt
    tabi ki içinde.. hiç şüphen olmasın.

petrol, gıda&içecek, tohum, ilaç, silah ve mücevher... bunların hepsi, çoğu yahudi kökenli 10-15 ailenin tekelindedir. Habsburg, Oppenheimer, Dupont, Astor, Morgan, Rockefeller, Rothschild ve diğerleri.

• nihilist76 kullanıcısına yanıt
    Anladım. Bilgi için teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bile bile 2 paket aldım ama pişman oldum tahtadan hallice bir bisküvi ve aşırı şeker tadı var
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.