Şimdi Ara

A1 Ehliyeti ile kw geçmeyip cc geçen motor kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
17.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben kışın A1 ehliyetimi alacağım bir motor beğendim 150 CC 8.4 kW güce sahip A1 ehliyet 125 CC 11 kW sınırına sahip ben bu motoru sürebilir miyim?Trafiğe sordum sıkıntı olmaz dediler de çevirmeye girince sıkıntı çıkarırlarsa diye korkuyorum.

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çevirmeye girince tabiki sıkıntı çıkacaktır. Motorun ruhsatta cc değeri yazıyor senin ehliyetinde ortada bunu farketmeyecek trafik polisi yoktur. Bence böyle bir riske girmeye değmez ama büyükşehirde kullanacaksan kesinlike bu riske girmemelisin.
  • Yönetmelik diyor ki:

"A1 sınıfı sürücü belgesi silindir hacmi 125 santimetreküpü, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir."

Şimdi bu cümlede bence anlaşılmayacak bir şey yok. Anlayamayana anlatmanın yerinin de burası olduğunu düşünmüyorum. Eğer birtakım trafik polisleri "bişi olmaz", "sen o kısmını boşver, bu kısmına bak" türünden yüksek zekâ ürünü yorumlar yapıyorlarsa, bu onların trafik kurallarını anlama yeteneğinden mahrum olduğunu gösterir, o kadar.

Eğer ille de A1 ehliyetle 150 cc motor kullanacağım derseniz, bunun milli piyango bileti almaktan pek bir farkı kalmaz. Piyango "size de çıkabilir", ceza (ve parka çekme) "sizin de başınıza gelebilir". Bu ülkede yanlışlar, genellikle yapanın yanına kâr kaldığı için boşverip kullanmayı deneyebilirsiniz.

Trafiğe sordum diyorsunuz. Şahit veya kanıt var mı? Eğer %100 sağlamcı iseniz, bu soruyu mesela ilçe trafik müdürlüğüne yazı ile sorarak yazılı bir cevap talep edebilirsiniz. Bakalım altına imza attıkları zaman ne diyecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entarhan -- 20 Kasım 2016; 10:39:17 >

• 135438135151 kez yazdım, 4 farklı trafık ekıbıne bızzat sordum,kı ıkısı motorlu trafık polısıydı.He onlar degıl ben bılıyorum ben saksı degılım en cok bana soracaksınız dıyen forum uyesı varsa bılemem..

gucu ruhsatta 11 kw yı gecmıyorsa sorun yok ,hero hunk ıle kuryelık yapan arkadasım var 1 yıldır sorun yok,ayrıca nettekı motor bılglerınden zıyade bayıde gosterırlermı bılemem ama sanayı bakanlıgının verdıgı arac bılgı kagıdı var ruhsat almaya gıderken lazım olan,oradakı guce bakın 11 kw altındaysa almay dusundugun model a1 ıle sıkıntı mıkıntı yasamazsınız.
  • Polisler dahil devlet memurlarının verdiği sözlü bilginin hiç bir kıymeti yoktur. Yönetmelikteki o bilgileri manzara olsun diye yazmamışlar. Cahil cühela polislerin yorumları, aynı durumdaki forum üyelerinin yorumlarından daha geçerli değil. Burası Türkiye, her konuda mevcut durum ile olması gereken durum arasında çok ciddi farklar olabilir ve mevcut durum daima kişiye bağlı olarak değişebilir. Günün birinde okumayı yazmayı daha iyi beceren bir yetkili iş başına gelir, "toplayın şunları" der, kesilecek cezayı ödeyemezsin. Sen sen ol, ayağını yere sağlam bas, bir iş yaparken kimseye gebe kalmadan yap, "yasada yönetmelikte ne diyorsa o" diyenlere karşı saygısızca konuşmakta mahzur görmeyenlerin yavelerine kulak asma.
  • 16 yaşında ehliyet almak isteyen bir çocuğa al kardeşim hiçbir şey olmaz dersen o da senin sözüne itibar eder uygularsa (ki çoğunlukla yapılan şeydir), günün birinde bir çevirmeye denk gelir. İşini bilen bir polis oluverir karşısında, bakar ruhsata keser cezayı, ceza kesmekle kalmaz bu motoru bu ehliyetle kullanamazsın der bağlar motoru. O zaman da gelip kurtarır mısın arkadaşı acaba çok merak ediyorum. Yoksa "Aaa hayret ben öyle biliyordum 1 milyar kere sormuştum halbuki mi" dersin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kuryelik için 50 cc motor
    5 yıl önce açıldı
    vW kredisi ile cc almak :)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne tesadüf, az önce şu habere denk geldim. Gerçi tıpa tıp uymuyor, ama benzerlik çok fazla. Elektrikli bisiklet/motosiklet konusunda dur durak bilmeden ahkâm keserek fetva veren sayısız arkadaşa da(*) bu haber kapak olsun. Şimdi bunlar haberi okusalar da anlamazlar. Neymiş? Elektrikli bisiklete dahi plaka ve ehliyet gerekiyormuş.

http://www.hurriyet.com.tr/bisikletini-alan-polislerin-aracini-yakmak-istedi-40290239

(*) Arkadaş kelimesi sözün gelişi kullanılmıştır. Yoksa haşa, benim böyle arkadaşım olamaz, olsa da hızla eğitilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.