Şimdi Ara

A-Z Hackintosh Kurulum Rehberi (snow-Lion-virtualbox) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
507
Cevap
12
Favori
59.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abicim insan var insan var, çeşit çeşit. Bende MAC sahibiyim, millet imkanı yoksa da kullanabilsin şu işletim sistemini diye elimden geleni yapıyorum şurda. Bende PC de kullandım, zengin de değilim. 2. el bir mac mini ile başladım, al-sat vs. 1.5 senelik imac ım oldu. Napalım şimdi havaya mı girelim, telefonum hala 6630 2006 model yazılım yüklü. Kaya gibi :)
  • olsun sende bizdensin
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Orijinalden alıntı: Kharoon

Merhaba,

intel i5 750 işlemci

asus p7p55d anakart

hd 5850 ekran kartı

bu sisteme macos kurulurmu?

Kurulur arkdaşım, yönergeleri izle, denemeler yap, sonuçları paylaş.

Oncelikle bios da AHCI ve S3 aktif ediyorum ve cd ile boot ediyorum kuruluma baslamadan, hicbirsey yapmadan geri sayımdan hemen sonra ortada apple logosunun oldugu bir ekran geliyor logoyu gorur gormez restart atıyor. ne yaptıysam olmadı. bi arkadasim boot satırına -v cpus=1 maxem=2048 -32x yazmamı soyledi yazdım sorun devam etti. Fikirlernizi bekliyorum.

Donanim,

intel i5 750 işlemci
    Asus P7P55D anakart
    Ati HD5850 ekran kartı

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

intel i5 750 işlemci

asus p7p55d anakart

hd 5850 ekran kartı

Oncelikle bios da AHCI ve S3 aktif ediyorum ve cd ile boot ediyorum kuruluma baslamadan, hicbirsey yapmadan geri sayımdan hemen sonra ortada apple logosunun oldugu bir ekran geliyor logoyu gorur gormez restart atıyor. ne yaptıysam olmadı. bi arkadasim boot satırına -v cpus=1 maxem=2048 -32x yazmamı soyledi yazdım sorun devam etti. Fikirlernizi bekliyorum.

Donanim,

intel i5 750 işlemci
    Asus P7P55D anakart
    Ati HD5850 ekran kartı

Sorunun ile bir alakası yok, anakartlarımız aynı olduğu için ve ben apple logosunu göremediğim ve kuruluma geçiremediğim için soruyorum. Hangi DVD'yi kullanıyorsun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Furkán

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

intel i5 750 işlemci

asus p7p55d anakart

hd 5850 ekran kartı

Donanim,

intel i5 750 işlemci
    Asus P7P55D anakart
    Ati HD5850 ekran kartı

Sorunun ile bir alakası yok, anakartlarımız aynı olduğu için ve ben apple logosunu göremediğim ve kuruluma geçiremediğim için soruyorum. Hangi DVD'yi kullanıyorsun ?

bir cd var onda Snow_Leopard_10.6.1-10.6.2_SSE2_SSE3_intel_amd_by_hazard yazıyor. Birde dvd var oda IATKOS S3 V2. ikisinde de boot edebiliyorum ama hemen baslangicta gri ekran ortada logo olan ekranda hemen restart ediyor. Birde forumdan bir arkadas Mac OS X Install DVD Snow Leopard RETAIL isimli dvd onerdi ama bunun uzantısı .dmg oldugu icin henuz deneyemedim. .dmg uzantısını iso ya cevirmek icin 1-2 program denedim basarili olamadim. Bu konuda bir fikri olan var mı?

• mac os x bu bilgisayara yüklenemez hatası alıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: SymPhoney

mac os x bu bilgisayara yüklenemez hatası alıyorum

İlk sayfada sorunun çözümü anlatılıyor.
  • Bu hataya OS X dvd sinin içindeki platformsupport.plist yol açmakdadır. Çözümü OS X dvdsini çeşitlli yöntemlerle masa üstüne açıp içindeki bu plist dosyasını silmek ve tekrardan yeni bir imaj oluşturmak yada osxinstall.mpkg dosyasını pachlenmiş bir versiyonla deiştirmektir.

imgburn le yapabilir miyim? bi de dosyanın patchli sürümünü neden bulucam?
  • öyle bir dosya yok patchlisi de yok
  • quote:

öyle bir dosya yok patchlisi de yok

Ya arkadaşım çektiğin ney, nereye kurmaya çalışıyosun, kendin yazıp kendin cevap veriyosun. Bir anlat şu DVD yi çektim, şu makineye kurmaya çalışıyorum diye..

Bir kere LION kurmaya çalışıyorsanız elinizde MAC yada çalışan bir Hacintosh olmalı, Windows'tan hiç bir şey yapılmaz. Bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 23 Temmuz 2011; 14:51:16 >
  • quote:

quote:

öyle bir dosya yok patchlisi de yok

Ya arkadaşım çektiğin ney, nereye kurmaya çalışıyosun, kendin yazıp kendin cevap veriyosun. Bir anlat şu DVD yi çektim, şu makineye kurmaya çalışıyorum diye..

Bir kere LION kurmaya çalışıyorsanız elinizde MAC yada çalışan bir Hacintosh olmalı, Windows'tan hiç bir şey yapılmaz. Bilginiz olsun.

Kullandığım iso bu: Snow_Leopard_Client_Server_10.6.2_SSE2_SSE3_Intel_AMD_by_Hazard
    Kurduğum sistem: Win7 Virtualbox (4.1) üzerine

Şimdiki tek sorunum şu: Diski biiçimlendirip kuruluma başlıyorum. Kurulum bitiyor restarlıyorum. Hoşgeldiniz ekranı gelicekken ta hadi baştan tekrar kurulum ekranına geliyor.

?? sorun burda hoşgeldiniz diyip işletim sistemine geçmiyor

• hehe komikmiş :)

Sebep şu, virtualbox dan kurulum DVd sini unmount etmyosun, sürekli ondan açıyor. VB nin menüsünden cd/DVd ordan da remove virtual device deyeceksin.
  • quote:

hehe komikmiş :)

Sebep şu, virtualbox dan kurulum DVd sini unmount etmyosun, sürekli ondan açıyor. VB nin menüsünden cd/DVd ordan da remove virtual device deyeceksin.

öyle yapınca da sağ tarafta siyak ekrandaki gibi hata alıyorum. Sol tarafada özelliklerinin koydum belki orda bir hata yapmışımdır.

http://imageshack.us/photo/my-images/6/adszbew.png/
  • EFI seçeneğini kaldıracksın VB yi başlatmadan evvel ayarlardan. Sistem yazan yerde
  • quote:

EFI seçeneğini kaldıracksın VB yi başlatmadan evvel ayarlardan. Sistem yazan yerde

Şimdi de FATAL: No bootable medium found - heralde diske yüklenmedi bu

Biri gelip mac kursun

• Murat abi Virtual Box ile kurulum yapayım dedim ama normal kurulum yapmaya çalışırken verdiği hatayı verdi yine. Bu sorun neyden kaynaklanıyodur.

A-Z Hackintosh Kurulum Rehberi (snow-Lion-virtualbox)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkán -- 24 Temmuz 2011; 0:46:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkán

Murat abi Virtual Box ile kurulum yapayım dedim ama normal kurulum yapmaya çalışırken verdiği hatayı verdi yine. Bu sorun neyden kaynaklanıyodur.

A-Z Hackintosh Kurulum Rehberi (snow-Lion-virtualbox)

Mac OS X'i kurmak öyle kolay değil, önce zorlukları aşacaksın!!

• Furkan cihazın nedir işlemcisi falan, imzandaki ise 9.5 kernel görmez o işlemciyi. Hangi sürüm o kurduğun, eski bir sürüme benziyor.

Ah bu ASUS anakartlar yokmu, bela gerçekten. 40 yaşına geldim daha bi kere uç noktada bişey çalıştırdıklarını görmedim. Herifler aman alan alsın windows kursun işine baksın mantığı ile yapıyor herhalde. Hoş zamanında kendi anakartı ile ekran kartı bile bir arada çalışmıyordu bu ASUS un :)

Artık yapacak bişey yok ama Allahtan yaşınız küçük daha çok pc niz olur. Kulağınıza küpe olsun, Gigabyte ve MSI dan şaşmayın anakart konusunda.
  • quote:

Mac OS X'i kurmak öyle kolay değil, önce zorlukları aşacaksın!!

Sen ne yaptın, kurabildinmi ?

Sanala kurulum yapacaklar, eğer herşey yolunda gider kurulum ekranında diski seçip kuruluma başlama kısmına kadar gelirseniz, kullandığınız DVD den sadece ama sadece chameleon RC4 yada 5 ne varsa işte onu seçeceksiniz. Başka bişey seçmenize gerek yok.
  • quote:

Furkan cihazın nedir işlemcisi falan, imzandaki ise 9.5 kernel görmez o işlemciyi. Hangi sürüm o kurduğun, eski bir sürüme benziyor.

Ah bu ASUS anakartlar yokmu, bela gerçekten. 40 yaşına geldim daha bi kere uç noktada bişey çalıştırdıklarını görmedim. Herifler aman alan alsın windows kursun işine baksın mantığı ile yapıyor herhalde. Hoş zamanında kendi anakartı ile ekran kartı bile bir arada çalışmıyordu bu ASUS un :)

Artık yapacak bişey yok ama Allahtan yaşınız küçük daha çok pc niz olur. Kulağınıza küpe olsun, Gigabyte ve MSI dan şaşmayın anakart konusunda.

Abi anakartım imzamdaki. 10.6.2 Hazard kurmaya çalışıyordum o SS'yi alırken. iATKOS S3 V2'dede aynı hatayı alıyorum. Benim anakartı gören kernel hangi DVD'de var ? Anakarta kurulum gerçekleştirenler 10.6.3 ile retail kurulum yapmışlar. Birde onun ile deneme yapıcam ama ilk önce indirmem ve çift katmanlı bir DVD bulup yazdırmam lazım

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.