Şimdi Ara

A-Z Hackintosh Kurulum Rehberi (snow-Lion-virtualbox) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
507
Cevap
12
Favori
59.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anakartım gigabyte z68mx ama gel gör ki retail snow leo kurulumu yapıyorum. aslında kurdum da combo update yapınca açılışta gri ekran da kalıyor. update yapmadan da multibeast filan kuramam karışık işler :/

lion kurdum bu sefer de "-x" ile açılıyor sadece.

hayır %100 uyumlu tony mac önerdi diye aldım. gene olmuyor gene olmuyor denemediğim bişey kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 17 Kasım 2011; 14:41:41 >
  • tony mac kim yaw :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Aslında o sisteme kurulum yapılır gibi duruyor. Tek sorun Asus ana kart. Kim önerirse önersin nefret ediyorum Asus markasından.

10.6.6i Hazard çekip dene bakalım olacakmı, o olmassa iatkos s3v2 dene, Lion dene diyecem ama sürünür o cihazla. En az 2gb ram istediğini düşününce.
    Teşekkür ederim hocam cevap için. Hazardı deneyeyim bakalım. Amacım Logic, garageband gibi yazılımları kullanmak. Gerçi after effects ve türevi programları da kullanıyorum ama, macteki render işlemi, windowsa göre rezaletti.

Başka önerisi olan varsa dile getirsin lütfen. Saygılar.
  • Aklıma bir detay geldi, onu da söylemek istedim.

Ben kurulumu 80gblık pata harddiske kuruyorum. Cd-roma paralel olarak bağlı. Ayrıca bir pata girişi yok anakartta. 4 sata girişi mevcut. Ana harddiskim 160gb sata.
    Bu detay kuruluma bir etki ediyor olabilir mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

tony mac kim yaw :))

tonymacx86.com işte yahu.

özel mesajla kakewalk dene dedi bir arkadaş. şimdi onu deneyeceğim.

bu arada ekran kartım yok. corei5 işlemci üzerindeki gpu ile çalıştıranlar gördüm umarım ben de beceririm. gerçi yakın zamanda hd6870 almayı düşünüyorum. full uyumluymuş.
  • sorunsuz bir lion kurabildim sonunda kakewalk ile. artık -x ile açmama gerek yok direk açılıyor. seslerde problem yok mükemmel çalışıyor. ethernet önce çalışmadı ama bi paket indirdim direk kurdum o da halloldu.

birazdan update yapacağım umarım ondan sonra problem çıkarmaz.

şu an tek problemim 1024*768 de çalışıyor oluşum. intel graphics hd 3000 çalışıyor diyorlar, 2 tane kext buldum onları kuracağım birazdan. onu da yapabilirsem çözünürlüğü arttırabilirim ama tüm effectler aktif hale gelir mi hiç bilmiyorum. tam uyumlu bi ekran kartı almak şart oldu artık. sapphire hd 6870 gibi mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 17 Kasım 2011; 23:59:33 >
  • Sen gel kardeşini dinle git nVidia al. En azından PSYHX desteği de olur windows ta ki oyunlarda bari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

Bana calisan lion retail linki yollayabilecek var mi? 2 tane indirdim her ikisi de problemli. Iboot ile boot ettigimde ve retail dvdyi taktigimde elmayi gorur gormez res atiyor. Anakartim tonymac in onerdigi z68 mx.

arkadaslar yokmu sevabına bi yardımcı olacak bi fikir verecek bilgi sahibi bir insan :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuzakhayaller

quote:

Orijinalden alıntı: andromeda9

çok kolay bir şekilde kurabilirsin kext.com da işlemcinin ve anakartının dsdt dosyası var
    http://www.kexts.com/view/1261-dsdt_asus_p7p55d-e.html

selamlar olsun kardeslik.
    ya kusura bakmassan bişiy sorucam.ben bu macos sistemlere merak sardım son zamanlarda.ve laptopuma kurmak istiyorum.kextlerden wireless ve ekran kartını buldum.dsdt sinide buldum indirdim.elimde dvd ye çekilmiş halde hazır bi 10.6.6i sonowleo da var.hatta bitane efi cd de var ama ben ne yapacagımı nasıl yapacagımı bilmiyorum.bana yardımcı olmanızı bir yol gostermenizi rica etsem acaba cok sey mi istemiş olurum ? yani ben cidden bu sistem konusunda neredeyse sıfır bilgiye sahibim :( yardımcı olursanız cok sevinirim.iyi forumlar..Not: Bilgisayarımın donanım özellikleri şu şekildedir : HP G62 B16ST NOTEBOOK.G62 ANAKART.i3 370M 2.40 GHZ işlemci.3GB 1333MHZ RAM.ATI Mobility Radeon HD5470M EKRAN KARTI (ONBOARD INTEL 4500M HD IKINCI EKRAN KARTI).REALTEK ALC270 ONBOARD SESKARTI.BROADCOM 4313 WIRELESS.LAN:Realtek PCIe FE Family Controller.320 GB 7200 RPM HITACHI HDD.WINDOWS 7 64 BIT

arkadaslar yokmu sevabına bi yardımcı olacak bi fikir verecek bilgi sahibi bir insan :(

• apple da artık yeni nesil mac lerinde amd kullanıyor ekran kartı olarak. sanırım o yüzden eskisi gibi bi özelliği kalmadı nvidiaların. açıkçası artık ati kartların çoğunu birkaç uğraşta sonra kurabiliyoruz hackintosha. bir de fiyat performans oranları daha iyi windows tarafında. o yüzden terciğim amd-ati olacak ekran kartında.

@tuzakhayaller laptoplar çok sorunlu ya. bende de vardı samsungr522 kurulum yapabiliyordum ama hiç bir şeyi çalışmıyordu doğru düzgün. o yüzden yeni kasa topladım gerçi sırf nedeni elbette mac os değil ama almışken uyumlu alayım dedim. çalışan retail lion istersen özele gel oradan atayım linki.

snow leo için burdan yararlanabilirsin:
    http://tonymacx86.blogspot.com/2010/04/iboot-multibeast-install-mac-os-x-on.html

lion için de şu şekil:
    http://tonymacx86.blogspot.com/2011/10/unibeast-install-mac-os-x-lion-using.html

ayrıca burda senin cihaz ile birşeyler yapanlar var bak:
    http://www.youtube.com/results?search_query=hp+G62+hackintosh&oq=hp+G62+hackintosh&aq=f&aqi=g1&aql=&gs_sm=e&gs_upl=5661l7156l0l7291l10l10l0l8l8l1l176l301l0.2l2l0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 18 Kasım 2011; 10:23:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

apple da artık yeni nesil mac lerinde amd kullanıyor ekran kartı olarak. sanırım o yüzden eskisi gibi bi özelliği kalmadı nvidiaların. açıkçası artık ati kartların çoğunu birkaç uğraşta sonra kurabiliyoruz hackintosha. bir de fiyat performans oranları daha iyi windows tarafında. o yüzden terciğim amd-ati olacak ekran kartında.

Yanlışsın, apple ın kullandıkları mobil olan ati kartlar. Yani 6870m gibi. Senin alacağın kart yine sorun çıkaracaktır. Karar senin. Diyecek bişey yok. Sonra sen apple a ne bakıyorsun, yarın gider intel verir başka bişey vermez. Apple politikalarını anlamak pek mümkün değil.
  • nvdia cuda ile farkı açtı herne kadar atinin görüntüsü daha güzel gelsede sorunsuz bi win-mac için nvidia dan şaşma.
  • Ati karşıtı bir insandım. Feci şekilde nvidia taraftarıydım. Ama benim mevcut nvidia kartımın özelliklerinden biraz daha zayıf özelliklere sahip ati denedim bilgisayarımda.

After effects
    Photoshop
    3d max
    Cinema 4D gibi programlar kullanıyorum. Render süresini, nvidianın neredeyse yarı süresine düşürdü Ati. Ama Nvidianın bendeki kartının idare edecek şekilde oynattığı bi oyunda, Atinin performansı yerlerdeydi.

Oyun oynayacaksanız Nvidia alın, yoksa tasarım programları için hertürlü Ati alın. Pc ya da Mac farketmez. Tecrübe ve testlerle sabittir.
  • katılmıyorum sapphire 5870 v2 al sorun kökden bitsin
  • @Blindingblow

nivdia kartın neydiiki..
    söylediğin programlarda render ve convertte eşdeğer kartlarda nvidia cuda daha hızlıdır .
  • ideneb v1 3 mac os x v10 5.5 torrent arıyorum lütfen yardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

@Blindingblow

nivdia kartın neydiiki..
    söylediğin programlarda render ve convertte eşdeğer kartlarda nvidia cuda daha hızlıdır .

Hocam cudayı bilmiyorum. Ama şöyle bir göz attım. Ramleri hayvanat değerlerde kartlar sanırım. Nvidia tesla ve quadro fx (cuda enabled) diye bir yapım var. Hasılı 3gb ramli bir kartı 1999$ olarak gördüm.
    Diğerlerini bilmiyorum ama, fiyatları asgari olarak 1000$ bile olsa, fazla bence (ya da home office için).

Mevcut kartım, gforce 9500gt 1GB. Denediğim ati kart ise; 512MB readon 3650'li bişiydi sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CagdasyavasTR1

ideneb v1 3 mac os x v10 5.5 torrent arıyorum lütfen yardım.

Torrent linki veriyorum. Kaynağı fena değil. Dene şansını. :) (bt'den sonraki çizgiyi kaldır.)

http://bt-junkie.org/torrent/iDeneb-v1-3-10-5-5-Leopard-OSx86-by-cavallo27/37838278ed054a38897281d32b7639fd25fb23a665d7
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blindingblow

quote:

Orijinalden alıntı: CagdasyavasTR1

ideneb v1 3 mac os x v10 5.5 torrent arıyorum lütfen yardım.

Torrent linki veriyorum. Kaynağı fena değil. Dene şansını. :) (bt'den sonraki çizgiyi kaldır.)

http://bt-junkie.org/torrent/iDeneb-v1-3-10-5-5-Leopard-OSx86-by-cavallo27/37838278ed054a38897281d32b7639fd25fb23a665d7

Çok teşekkürlerde ben bi tane kendim buldum 4.5 gb gibi bişeydi inmesi şimdi tamamlandı flash bellekten nasıl kurbilirim bilginiz vamı ? flash bellekte başka hiç bir dosya falan olmıcakmı

• quote:

Orijinalden alıntı: Blindingblow

quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

@Blindingblow

nivdia kartın neydiiki..

Hocam cudayı bilmiyorum. Ama şöyle bir göz attım. Ramleri hayvanat değerlerde kartlar sanırım. Nvidia tesla ve quadro fx (cuda enabled) diye bir yapım var. Hasılı 3gb ramli bir kartı 1999$ olarak gördüm.
    Diğerlerini bilmiyorum ama, fiyatları asgari olarak 1000$ bile olsa, fazla bence (ya da home office için).

Mevcut kartım, gforce 9500gt 1GB. Denediğim ati kart ise; 512MB readon 3650'li bişiydi sanırım.

yok yeni bütün kartlar destekliyo cudayı .
    tabi kartın hızına görede değişiyo performans
    ama etkili

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.