Şimdi Ara

A-X-B-Y tuşları basınca duyarlımı *...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar xbo360'ın kolundaki tuşlar basınca duyarlımı acaba bilgisi olan var mı..forza 2 oynuyorum da,gt4'den kalma alışkanlık işte gaz ve fren ayarı x ve kare tuşundan iyi oluyordu ps2'de ,xbox360'da sezemedim böyle bişi ,bilgisi olan veya ayar yeri falan var mı acaba..hiçte aramadım ama kusura bakmayın..

• rt ve lt tuşları çok hassas ve basınca duyarlı ama diğerlerinden emin değilim.
  • Açıkçası bu sana bağlı.Tetik gibi tuşun bana bir artısı olmaz zaten forzayı "A"ve"X" tuşlarıyla oynuyorum(bazı oyunlarda buna izin yok illa triggerlarla oynatıyorlar)Ama yok galiba hassasiyet normal düğmelerde
  • lt ve rt tuşlarını biliyorum ama bunlarda gaz ve frene alışmam çok zaman alacak gibi..a-x tuşları ila oynuyorum ferrariyi bi dönderemedim viraj'dan ..gt4'de dehşet dönüyordum virajları...o tuşlar basınca duyarlı idi..aslında xboxta'da basınca duyarlı idi tuşlar ama xbox360 da yapmamışlar heralde.. olsa iyi olurdu..veya bi ayarı falan mı var acaba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayozyer -- 7 Kasım 2007; 17:25:18 >
  • Vallahi ben FORZA 2'yi direksiyonla oynuyormşum gibi rahat oynuyorum "A" ve "X" tuşlarıyla
  • Ben Forza 2'yi paso LT RT ile oynuyorum. A B X Y'de gaz fren olduğunu yeni keşfettim
    Emin ol analog kullanmaktan 1000 kat daha iyi bu Tetikli gaz fren olayı.
  • Sega'dan hatta atari2600 zamanından beri alışmışım altaki tuşlarla oynamaya.İlk defa PGR oynamaya başlayınca triggerlara mahkum olmuştum FORZA alınca bii ürkeklik vardı içimde ama a ve x tuşlarının kullanılabilir olması beni çok mutlu etti.Açıkçası TRİGGER ile oynayamamamın sebebi; parmaklarım birbirine çok uzak kalıyor ve tam olarak ipleri elime aldığımı hissedemiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    B E Y L E R :d [S
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O tuşlar çift kadelemli. Az basılıyor ve bir de çok basılıyor. İki seçeneğiniz var yani.
  • elder ,ozaman tuşlar basınca duyarlı...nereden ayarlanıyor az ve çok basabilme olayı...tetiklerle hadi gaz biraz ayarlanıyor ama,freni hiç beceremiyorum.viraja yaklaşınca hafif dokunayım diyorum durmuyor.asılıyorum oda köklüyor,hakimiyrti kaybediyorum.biraz daha uğraşacam herhalde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fh-b170

elder ,ozaman tuşlar basınca duyarlı...nereden ayarlanıyor az ve çok basabilme olayı...tetiklerle hadi gaz biraz ayarlanıyor ama,freni hiç beceremiyorum.viraja yaklaşınca hafif dokunayım diyorum durmuyor.asılıyorum oda köklüyor,hakimiyrti kaybediyorum.biraz daha uğraşacam herhalde.

Forza 2'de fren basıncını yarıya indir. Yarıya indirdikten sonra Frene tam bastığında yarım basmışsın gibi davranacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 007ybse04

quote:

Orjinalden alıntı: fh-b170

elder ,ozaman tuşlar basınca duyarlı...nereden ayarlanıyor az ve çok basabilme olayı...tetiklerle hadi gaz biraz ayarlanıyor ama,freni hiç beceremiyorum.viraja yaklaşınca hafif dokunayım diyorum durmuyor.asılıyorum oda köklüyor,hakimiyrti kaybediyorum.biraz daha uğraşacam herhalde.

Forza 2'de fren basıncını yarıya indir. Yarıya indirdikten sonra Frene tam bastığında yarım basmışsın gibi davranacak.

BRAVA

fh-b170
    Dostum solak olsaydın daha rahat kontrol ederdin freni bence.Belki ondan kaynaklanıyordur

• oabilir solak olsam bu seferde gazla başım dertte olurdu..ama tuşlara oyun dışında basınca sanki duyarlıymış hissi veriyo,çözecem bu işi..yada tetiklere alışacaz.
  • İyi de triggerlar daha güzel. Bastığın kadar veriyor gazı. Çok daha iyi bence.
  • aslında duyarlılık açısından tuşlardan çok iyiler.ama tuşlar kadar rahat kullanamıyorum.heralde bendeki alışkanlık meselesi..ama tetiklere alışacağım..
  • ön taraftaki triggerlar hariç xbox controllerında basınca duyarlı bir tuş yok (analoglar tuş değildir). nerden biliyorsun derseniz microsoftun programcılar için geliştirdiği "XNA Game studio" uygulamasını inceledim. orada gamepad ile ilgili kodlama örneklerine ulaşabilirsiniz. oradada belirtildiği gibi trigger düğmeleri "0,+100" aralığında değerler alır (yani 100 kademeli basınç sensörü vardır), fakat diğer tuşlar sadece 1 ve 0 değerlerini alırlar. yani ya tuşa "basılmıştır" yada "basılmamıştır". zaten elinizle hissetmiyormusunuz arkadaşlar eğer öyle bir kademe olsaydı tuşlara basarken anlamazmıydınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 7 Kasım 2007; 19:21:00 >
  • xbox360 ın gamepadte rt lt tuşları (tetik) tuşları yarış oyunlarında kullanılıyor ve analoglar kadar hassas. O yüzden çok iyi kullanım sunuyor. A X B Y tuşları kademeli değil her türlü aynı hissediyor diye biliyorum.
  • Ayar yapılacak bir durum yok. Hafif ve sert basmaya göre değişiyor.
  • ilk xbox'ta tuşlar basınca duyarlıydı,ps2'dede tuşlar basınca duyarlı,keşke bunda da olsaydı.bence gerçekten işe yarıyordu..tetik tuşları "dirt" gibi daha aksiyon araba yarışlarında bana göre sanki yetersiz kalıyor.o yüzden a-x-b-y tuşlarıyla oynuyorum,fazla hassasiyet gerektirmiyor ama hızlı olmak zorunda..forza 2'yi tetik tuşları ile oynamaya yavaş yavaş alışıyorum ama,"dirt" hiç olmuyor.
  • PGR 4 ile mükemmel oluyor
  • onuda edineyim hemaan...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.