Şimdi Ara

A-X-B-Y tuşları basınca duyarlımı *... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Gaz-fren triggerlardayken vitesi hangi tuşlarla değiştiriyorsunuz? Benim pc'de direksiyonum vardı, live for speed falan derken manuel kullanmaya alıştım oyunlarda. Şimdi de fazı A'ya freni X'e vites değişimlerini de triggerlere vermiştim. Ama bu basınca hassaslık durumu varsa kullanmak lazım. PGR4'te özellikle hızlı arkadan itişli arabaların viraj çıkışlarında arkasını toparlamak çok zor oluyor digital tuşlarla. Aslında en iyisi direksiyon yapmak bi tane. Gittigidiyorda var bi alet çok sağlam duruyor ama 160 ytl istemiş satıcı.
  • Left bumper ve right bumper'ları vites olarak kullanabilirsin sol bumper - , sağ bumper+ olarak
  • Bumper dediğiniz trigerların üstündekiler mi? Eğer öyleyse hayatta kullanamam gibi geliyor bana resmen kasılıyorum o tuşları bir arada kullanırken.
    Parmaklarım kasılıyor, bir de kayıyor aşağı.
  • X(vites düşürme) ve B(vites yükseltme) tuşu vites olarak çok rahat kullanılabiliyor. Sol baş parmağınızla vites değiştiriyorsunuz. Alışması çok kolay.

    Tetik tuşlarına kesinlikle işaret parmaklarınızla basın. Orta parmaklarla ayarı tutturamıyorsunuz. Orta parmağı aşağı yüzük parmağının yanına kıstırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.N.G.A.K.A -- 8 Kasım 2007; 15:31:43 >
  • Olabilir o dediğinizi bir deneyelim.
    Zaten mecburen bir değişikliğe gidecektim çünkü PGR'de kullandığım tuş dizilimi Forza'da yok. En yakın olan dizilimde el freniyle frenin yerleri değişik. Haliyle Forza'da fren yerine el frenine basında yarışınız bitiyor o dakikada. Belki bu trigger'in gaz olduğu dizilişte ortak bir kullanım tutturabilirim. Yoksa olacak iş değil ya Forza ya PGR oynamam gerekiyor aksi halde.
  • al otomatiğe gitsin. çok kasıyorum ferrariyi dönderecem diye.merette hakkaten at gibi haaaönce zaptedmeyi öğrenmek lazım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayozyer -- 8 Kasım 2007; 15:34:14 >
  • İşte o yüzden gaza A'ya birden değil alıştıra alıştıra basacaksın tetikle
  • yazıları okuyunca merak ettim ps3'de bu var mı felan diye.x,kare,üçgen ve o tuşları acayip hassasmış.sanki analogla oynuyorum.niye 360'da yokkk
  • otomatik iyi olmuyor hocam, frenlemede özellikle çok faydası var manuelin. Frene basarken birer birer vites düşürünce çok etkili duruyor arabalar. Tavsiye ederim.
  • Merhabalar,

    360 gamepad'i FPS'lerde ne kadar basariliysa, yaris ve spor oyunlarinda da o derece basarisizdir bana kalirsa. Dualshock 2 ve Sixaxis'deki basinca duyarli analog dugmelerin olmamasi buyuk kayip. Playstation gamepadlerinde d-pad haric tum tuslar analogdur, yani basinca duyarlidir. Hatirladigim uzere 208 kademeli basinc gucu vardir. Bunun disinda da analog stick'ler, yine yanlis hatirlamiyorsam 8 bitten 10 bite cikarilmistir, bu da inanilmaz bir hassasiyet anlamina gelir. Tabi yapimcilarin bunu kullanmasi gerekir, kimisi basariyla uygular kimisi uygulayamaz ya da ugrasmaz.

    Sonuc olarak tetiklerin basinca duyarli olmasi benim acimdan yeterli degildir. Bir futbol oyununda hafifce basip pas atmak ya da sut cekmek ayri bir olaydir, bir yaris oyununda tetik tuslarinin yaninda normal tuslarla da hafif gaz verebilmek buyuk bir artidir (yoksa yukardaki arkadasin dedigi gibi anca pompalayarak gaz verebilirsiniz ki bu da zaten turbo arabalada basinci dusurur, olumsuz bir etki yaratir, pompalama yapmak baska bir tekniktir cunku) boylelikle tetik tuslarina baska gorevler atamak mumkun olmaktadir. FPS disinda, PS gamepad'leri bu bakimdan bir hayli ondedir.

    Sevgiler.




  • xbox 360'ta A,B,X,Y tuşları basmaya duyarlıdır. hatta en azından tigger'ların yarısı kadar duyarlıdır fakat bu bi anlıktır. tiggerların basıncını tuştan elinizi çekmeden değiştirebilirsiniz ama A,B,X,Y'lerde yapamazsınız. bu tuşlar ilk bastığınızdaki basınca göre hareket ederler. sonrasında isterseniz tuşu joystiğe gömün, ek bi getiri olmaz.

    sonuç olarak A,B,X,Y tuşları kesinlikle dokunmaya ve basmaya duyarlıdır. duyarsız diyen kişi ya hayatında hiç xbox 360 controller'ı kullanmamış ya da xbox 360'ı kötülemek için bunu söylüyor. onlara söyleyeceğim söz, ilk xbox'ın bile tuşlarının basmaya duyarlı olduğudur. bunun en iyi örneğini dead or alive xtreme beach volleyball'da görebilirsiniz. o oyundaki hopping oyunu, kızları zıplatma oyunudur. bu oyunda A'ya güçlü basarsanız kız daha yukarıya zıplayacaktır. ayrıca aynı oyunda voleybol oynarken (B ya da X, artık hangisiyle topa vurduğunu unuttum) vurma tuşuna sert basıldığında topa daha sert biçimde vurduğu açıkca görülmektedir.

    A,B,X,Y tuşarlı basmaya karşı duyarlı ve hassastır. Sonradan eklenmiş bir özellik değildir. ilk makineden son makineye, her makinede bu vardır.

    ayrıca şunu da belirteyim. xbox 360 controller'ı her tür konuda en üst performansı gösterebileceğiniz tek controller'dır. analogların konumu ele göre dizayn edilmiştir. fps'lerde silah tetiği gibi kullanılan tetikler, yarışlarda da direksiyon kadar hassastır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@triXbox -- 8 Kasım 2007; 16:25:07 >




  • Selamlar,

    Komik bir yazi olmus sevgili M@triXbox arkadasimizin yazisi. Anlasilan, tam kavrayamamis konuyu. Sevgili kardesim, basinca duyarli derken kademeli duyarliliktan bahsediyoruz. Elbette her dugme, buton vs basinca duyarlidir, yoksa dugme olmaz, degil mi? Dediginiz olay anlik basinctir ve her oyunda da zaten yoktur. 1 ya da sifirdir. Sert basarsaniz ona gore tepki, yumusak daha dogrusu dusuk hizda basarsaniz ona gore tepki alirsiniz. Bu Amiga joystick'lerinde bile vardi. Karsitirmissiniz konuyu, bununla da kalmayip bir de insanlari 'kotu amacli' olmakla ve 'gamepad'i hic kullanmamis' olmakla suvluyorsunuz. Baska baslik altinda soyledigimi burda da tekrarlayayim, hic etik degil bu tip sozler. Lutfen konuya hakim olun bir yazi yazmadan evel.

    Sonuc; 360 tuslari kademeli basinca duyarli degildir, anlik basinc ile kademeli basinc arasinda fark vardir. Acin bir yaris oyununu, atayin bir tusa gaz ya da freni, bakin. Bu kadar basit.

    Sevgiler.

    Kucuk bir ekleme:

    Sanirim arkadasimiz gamepadleri Xbox padleri ile karistirdi, simdi anladim. cunku hatirladigim kadariyla onlar da belli bir kademeye kadar basinc vardi. ancak bu ozellik analog tetikler haric diger butonlardan cikarildi 360 padlerinde. Hatta Itagaki'nin bu konudaki yakinmasini da bulabildim. Bilginiz olsun. (Uzun zaman oldu eski padleri elime alali, bulabilirsem ayrica kontrol eder yazarim.)

    quote:

    Itagaki states that because the buttons on the Xbox 360 controller are not analogue, the gameplay will have to be adjusted accordingly.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HongKong -- 8 Kasım 2007; 22:40:15 >




  • anlık basınç kavramında tek kademe varsa bir hızdan nasıl bahsedebiliriz ben onu anlamadım, yani yumuşak tepki sert tepki diye bir tepki alamayız bildiğimiz düğmede, sadece tepki alırız
  • benim dediğim şey zıplama olayı. ps3'ü bilmiyorum ama xbox 360'ım var. A,B,X,Y tuşlarına daha sert bastın mı daha iyi tepki verir oyunda. oyunun da desteklemesi lazım tabii ki.

    benim dediğim şey zıplama olayı. mesela zıplama tuşu da A. dead or alive xtreme beach volleyball'da A'ya daha sert basarsanız daha yukarı çıkar. tutup da A tuşundan tigger gibi tepki bekleyemezsiniz. zaten böyle bir tepki olsa bile parmaklarınızla o kadar küçük bir aralıkta gaz ayarını doğru tutturmanız imkansıza yakın olur. gaz ayarını tuttursanız bile ona o kadar çok konsantre olursunuz ki bu sefer dönmeye ya da fren yapmaya bile taakatiniz kalmaz. bildiğim kadarıyla da xbox 360'a çıkmış olan dead or alive xtreme beach volleyball 2 oyununda da bu zıplama oyunu var. benim bildiğim kadarıyla da A,B,X,Y tuşlarında hala hassaslık var ilk xbox'taki gibi. ayrıca ilk xbox koluyla da karıştırmadığımı belirteyim. sadece oyunu örnek olsun diye verdim. ilk xbox'tan bir oyun olduğu için de ilk xbox'ın controller'ına da değindim.

    Küçük Ekleme:
    ona bakarsan senin yazdıkların da bana komik geldi ama düşüncemi dile getirmemiştim.




  • arkadaşlar,forza 2 de gaz tuşunu A"ya ayarlayı,freni"de X"ye,ya gaza kökünü kadar basıyorsun yada hiç basmıyorsun,frende hakeza aynı..ama ilk xbox"ta hassasiyet vardı çünkü bikaç araba yarışı oynamıştım ve bizzat şahit oldum.ps2"deki gt serisinde ve cm serisinde okadar işe yarıyordu ki oyuna ayrı bi zevk katıyordu,hatta şunu hatırlıyorum yüzüklerin efendisi ilk seride yönettiğiniz karakterin kullandığı silah olarak yay"ı tuşa basınç ölçüsünde gerip bırakabiliyordu ve çok şaşırmıştım.bu konuyu kötülemek için açmadım.ps2"den sonra ilk xbox"ım 360 oldu.ve gow"da azım açık kaldı desem yeridir.ve şu anda dehşet eğleniyorum.duyarlılıkla ilgili belki bi ayarı vardır diye konu açtım.ingilizcem çok kötü olmasada pek iyi değil(aöf"den 90 alacak kadar iyi) o yüzden konuyu saptırmayalım makina gerçekten iyi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayozyer -- 8 Kasım 2007; 17:50:02 >




  • directx sdk dan:

    the xbox 360 controller has two analog directional sticks, each with a digital button, two analog triggers, a digital directional pad with four directions, ad eight digital buttons
  • Selamlar,

    Lt.Chuck,

    Teknik detayini bilemiyorum, yani nasil yapildigini, ancak kademeli basinc ile hiza duyarli olmasi arasinda fark var, bu aslinda eski bir teknoloji nispeten. Nasil yapiyorlar bilemiyorum ancak var.

    M@triXbox,

    Anlayamadigim sey hala iddia ediyor olman, kabul etsen ne guzel olur. Bahsettigin sey dereceli hassaslik degil (pressure sensivity), o yok 360 gamepadinin normal butonlarinda. Zaten yukarda alinti yaptigim kisim da Itagaki'nin DOA hakkinda soyledigi bir seydi.

    Eski DOA oyununda, Xbox'da tuslar analog oldugu icin, yeni 360 versiyonundaki DOA 360 padlerinde de bu basinc olayi kaldirildigi icin oyunun ona gore ayarlanmasi gerekiyor demisti. Keske bir PS padi alip denesen, farki gorursun zaten. 'Tutup da A tusundan tetik efekti bekleyemezsiniz' gibi talihsiz sozler soylemezsin boylece. Cunku uzun sure X tusuyla gaz, L1 ile de fren olarak oynadim GT4 oyununu. Aynen tetik gibiler, tek farklari tetik olmamalari. Lutfen biraz arastiralim.

    Bu arada benim yazdiklarimda komik birsey yok, sen komik bulursun o ayri. Ama seninkinde tutarsizliklar var, devam ettigin olcude de daha komik duruma dusuyorsun, uyarayim dedim.

    Sevgiler.




  • Xbox360 gamepad'i araba yarışlarında niye kötü kontrollü olsun ki?
    Triggerlara alışamadığınız için size öyle geliyor. 3,5 senedir xbox gamepadine alışkın biri olarak trigger'lar ile çok harika yarışıldığını belirtmek isterim.
    Ps2 koluna alışırsanız onda iyidir dersiniz.
  • Selamlar,

    Tetiklere alisamadigimi nerden cikardiniz? Gayet iyi oynarim tum araba yarislarini ben 360'imda. Benim dedigim genele bakildiginda, PS gamepadinin bu konuda daha ilerde olusudur. Hem zaten siz de, dikkat ettigim kadariyla, 360'da FPS oynanir PS'de oynanmaz diyenlerden degil misiniz? Bu durumda bunu diyenlerin de 'alisamadiklarindan dolayi' oynayamadiklarini mi kabul etmemiz gerekecek? Konu sudur; ben genel olarak futbol, araba yarislari gibi oyunlarda PS padinin daha basarili oldugunu gozlemledim. Kendi adima ise FPS'lerde her iki konsolda da hicbir fark gozlemlemedim, her ikisi de gayet rahat. Cunku benim icin analog sticklerin pozisyonu ile butonlarin basinca duyarli olup olmamasi acisindan fark var. Sekil degisikligi etkilemiyor ama teknolojik degisiklik etkiliyor.

    Ornek:

    Gaz = Sag analog stick kullaniyorum.
    Fren = R1
    El Freni = R2 (boylelikle el frenini kademeli olarak cekebiliyorum, 360 padinde buna olanagim yok, degil mi?)
    Arkaya bakma = L1
    Geri vites = L2 (yine kademeli gaz mumkun)

    Bu sekilde 360'da oynayamiyorum, mumkun degil cunku bahsi gecen butonlardaki basinc eksikligi yuzunden... Oglum ise mesela sol analog stick ile fren yapiyor, tarzlar farkli iste, her stile uygun olmasi bakimindan bu konuda PS padi bir adim onde benim icin. Umarim yeterince net anlatmisimdir.

    Sevgiler.




  • Ben her oyunu default tuş ayarlarıyla oynuyorum. Zaten hemen her oyun benzer konfigürasyonda geliyor. Hiç sorun yaşamıyorum. Tetikler gaz ve fren için harikalar. Ayrıca Moto GP'deki gibi sağ analoğun gaz ve fren olarak kullanılması da süper fikir ama araba yarışlarında kullanılması saçma. Motorsikletlerde daha iyi gidiyor. İşin içine ön ve arka fren girince iş biraz daha komplike bir hal alıyor çünkü.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.