Şimdi Ara

**A-T-İ-K-E-R** OTOGAZ SİSTEMLERİ DESTEK PLATFORMU-CANDAN MÜHENDİSLİK (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.511
Cevap
54
Favori
195.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lpg full olmasına rağmen gösterge kırmızıya düştü,atiker marka sistem var aracımda bir önceki depoda da böyle oldu arada bir yeşil göstergeler yanıyor ama genelde kırmızıda gösteriyor ama lpg full,sebebi ne olabilir acaba? Ayrıca yazlık kontrol kaç tl 'ye mal olur aracımın 10.000 bakımı geldi ve candan otoya gelmeyi düşünüyorum?
  • SAYIN CANDAN MÜHENDİSLİK

Aracımda ki hatayı maalesef garanti kapsamında bile olsa Şanlıurfa Distribütör sahiplenmedi. Aracım çok yakıyor ve buna rağmen çekiş iyi değil dedim. Enjektör kablolarının uzun olduğunu bunun bi hata olduğunu ve farklı bir beyin takılabilme durumunu söyledim.
    Şanlurfa Kaplan otogazda takılan tüpe kimse sahip çıkmadı. Burada Adıyaman da gittiğim Atiker bayiinden uzakdan yardımla ayarladılar ama sözde ayarladılar aracım çekişi düzeldi ama daha fazla yakmaya başladı. Önerileride şuydu 1.8 lik meme yarine 2 lik meme takmak. Sanki biz hiç birşey bilmiyoruz ya. Aracımın daha fazla yakması için bir öneriden başka birşey değildi. Ondan sonrada bana hiç dönmediler. Bugün gittim. Atiker bayisi var Adıyamanda burda Sitem otogaz bişey demedim bunun enjektör kablolarını olabildiğince kısaltın dedim. Bunu usta olan usta zaten öyle yapardı lakin boş. Şimdi arabam iyi. Atikerde özellikle bu bölgede Atiker lpg taktıran anlamazsa işten çok uğraşır.
    El hasılı kabloları nerdeyse 12-13 cm kısalttılar. Yakıtta bişey olurmu onuda bilmiyorum. Ayarınıda bira kısdı.
    Orijinalden alıntı: candan mühendislik

yakıtınız normal mudahalelik bi durum bence yok....
    Orijinalden alıntı: gunaysadi

-yakında iseniz buyrun gelin bakalım.
    -siyah kafa takmaya gerek yok zaten yakıtınız normal.
    - benzen sorunlarla ilgili www.otogaztr.com sitemizden faydalanabilirsin.

Sayın CANDAN MÜHENDİSLİK !
    Merhaba .
    Ben 2 ay önce Fiat Yeni Doblo 1.4 Dynamic 90 beygir benzinli ve Atiker marka lpg takılmış bir araç aldım. Halen garantisi devam etmekte. Daha önceleri lpg de enjeksiyon hatası yakıt sistemi hatası veriyordu o sorun şükür kalktı. Geçenlerde 130 km yol yaptım LPG fiyatı 2.36 idi ve yaklaşık 21,5 kr yaktı. Şehir içinde ise aynı yakıt 27,5 kuruş olarak ölçtüm. Kısacası şehir içi 1 lt lpg ile 8 şehirlerarası 11 km gidiyor.Acaba çokmu yakıyor acaba?

Maalesef Adıyamandayım.
    Enjektöre giden hortumları kısaltmak bunun bir yararı varmı yakıta yahut performansa etkisi varmı?
    Şehir içi 1 lt lpg ile 8 km gitmesi şehirler arası 11 gitmesi normalmi yanı.
    Saygılar.

Sayın Candan Mühendislik bir cevap verirmisiniz lütfen. Saygılarımla..

• selamlar yarın itibari il 91 model broadway marka araca sahip oluyorum araçta lpg yok ankara fiyat araştırması yaptırdığımda atker için peşin 400 tl lavato için 500 tl istemekteler sizce fiyat nasıl ve bu araçlara hangisi uyumlu ve daha sorunsuz.
  • arkadaşlar ben yeni lpg taktırdım. 2 3 defa gaz almama rağmen, hiç depoyu full boşaltıp gaz almamıştım.50 liralık 30 liralık filan alıyordum. bu sefer depoyu fulleyip gaz bitene kadar kullandım yani 275 KM gidebildim. sonra yine fulledim ve 2,30 TL den 33,900 litre gaz aldı,(halbuki tank simit tank 43 litre) 78 lira ödedim. 0,283kuruş yaktı. çok fazla. bunun sebebi ne olabilir. ne yapmam gerekiyor. yardım ederseniz sevinirim.

chevrolet kalos 1.4 SX 2005 - Atiker
  • öncelikle aracınızda otogaz açısından söyleyecegim olumsuz birşey yok , gerek motor ömrü gerekse performans açısından benzinile aynı şeyleri bulacaksınız( aracın motor garantisi biter).aylık 500 km nin üstü bir tüketim varsa bance lpg taktırın.bugün erteleseniz bile bi süre sonra gine gündeme gelecek.kazançlı sürüşler.ayrıntıları www.otogaztr.com adresinde.
    quote:

Orijinalden alıntı: kenanturkmen

Yılmaz Bey merhaba 2011 model Ford Fiesta 1,25 trend benzinli araç aldım. aracım henüz 1.200 km de olmasına rağmen bu kilometreye kadar benzini resmen içti. Bugüne kadar 600 tlyi geçen bi yakıt sarfiyatım oldu alırken hiç böyle hayal kurmamıştım. Kataloglardaki ve bize söylenen verilerin yanından bile geçmiyo şu anda. Servisle görüştüğümde aracın arıza ışığı yanmıyorsa herhangi bir sorun yoktur dedi. ilk 4.000 - 5.000 km çok yakar sonra düzelir dediler. O zamana kadar zaten aracın dizelle arasındaki farkı vericez benzine ki ben sarfiyatın sonradan o kadar abartılı düşeceğini de zannetmiyorum. LPG için bir kaç yerle görüştüm ama tereddütlerim var. Daha öncede yazılmış olan genel tereddütler bende de var garanti - motor ömrü - sarfiyatın benzine yakın kalacağı v.s. açıkçası kararsız durumdayım bilgi verirseniz sevinirim

• hiç şüpheniz olmasın montajımız süper oldu, eminimki babanızda hem servisimizden hem montajımızdan memnun kalmıştır. kazançlı kazasız sürüşler
    quote:

Orijinalden alıntı: ysaglam

Babamın Citroen Saxo aracını bugün Yılmaz Bey'in ellerine teslim ettik.. Adaşımın iyi iş çıkaracağından şüphem yok.. Yarın teslim alırız sanırım.. Yılmaz Bey kolay gelsin..
  • aracınızın 10 000 km bakımı için servisimize bekliriz geldiğinizde seviye sensörünüde değiştirirek görterge sorununu halledilecek. adresimiz www.candanotogaz.com da bulabilirsiniz
    quote:

Orijinalden alıntı: hidolgoo

lpg full olmasına rağmen gösterge kırmızıya düştü,atiker marka sistem var aracımda bir önceki depoda da böyle oldu arada bir yeşil göstergeler yanıyor ama genelde kırmızıda gösteriyor ama lpg full,sebebi ne olabilir acaba? Ayrıca yazlık kontrol kaç tl 'ye mal olur aracımın 10.000 bakımı geldi ve candan otoya gelmeyi düşünüyorum?

• yakıtınız bir miktar fazla eğer bize yakında iseniz buyrun servisimize gelin bakalım www.otogaztr.com
    quote:

Orijinalden alıntı: maybe22days

arkadaşlar ben yeni lpg taktırdım. 2 3 defa gaz almama rağmen, hiç depoyu full boşaltıp gaz almamıştım.50 liralık 30 liralık filan alıyordum. bu sefer depoyu fulleyip gaz bitene kadar kullandım yani 275 KM gidebildim. sonra yine fulledim ve 2,30 TL den 33,900 litre gaz aldı,(halbuki tank simit tank 43 litre) 78 lira ödedim. 0,283kuruş yaktı. çok fazla. bunun sebebi ne olabilir. ne yapmam gerekiyor. yardım ederseniz sevinirim.

• quote:

yakıtınız bir miktar fazla eğer bize yakında iseniz buyrun servisimize gelin bakalım www.otogaztr.com
    quote:

arkadaşlar ben yeni lpg taktırdım. 2 3 defa gaz almama rağmen, hiç depoyu full boşaltıp gaz almamıştım.50 liralık 30 liralık filan alıyordum. bu sefer depoyu fulleyip gaz bitene kadar kullandım yani 275 KM gidebildim. sonra yine fulledim ve 2,30 TL den 33,900 litre gaz aldı,(halbuki tank simit tank 43 litre) 78 lira ödedim. 0,283kuruş yaktı. çok fazla. bunun sebebi ne olabilir. ne yapmam gerekiyor. yardım ederseniz sevinirim.

fazla evet. peki ortalama kaç km gidebilmem gerekirdi? nekadar eksiğim var?

• sayın candan mühendislik

size 2 sorum olacak.

aracım 2004 model manuel vitesli vw bora.2009 yılında konyadan Atiker taktırdım.Lpg kitinde devir sensörüde sonradan takıldı.

1-Bu devir sensörü tam olarak ne işe yarıyor?

2-Benim kafama takılan şöyle bi durum var.Aracıma yaklaşıyorum ve kumandadan kapıyı açıyorum ve o an anahtarı marşa sokmadan benim lpg lambalarım yanıp sönüyor.Sonrasında anahtarı kontağa sokuyorum ve aracı çalıştırıyorum.

Acaba benim lpg nin elektriği aracın kilt sistemine mi bağlı?Eğer bağlıysa bunun zararı olur mu?

Dün bi forum sitesinde bunun zarar vereceği hatta aracın 2. ve 3. marşta çalışacağı yazılmış.Ayrıca lpg nin elektriğinin de kontak sisteminden alınması gerektiği bildirilmiş.
  • merhabalar candan mühendislik
    -2011 ford focus comfort 100 ps aracıma 4 gün önce atiker safe fast lpg montajı yapıldı ilk dikkatimi çeken yolbilgisayarının 100 kmdeki ortalama tüketim değerinin yükselmesi idi.önceden 100 kmdeki ortamamam 8,5-9 lt arası olurdu lpg montajından sonra ortalama tüketim 9,4-10 ltye yükseldi bunun sebebi nedir acaba,(kullanım tarzı ve güzergah aynı)

-lpg tüketiminin benzine göre %10-15 fazla olduğunu biliyorum,yol bilgisayarım şuan lpg tüketiminimi ölçüyor acaba aradaki farkın nedeni bu mu?
  • max 10-11 lt gaz harcaması (şehir içi) gerekir..

yakıtınız bir miktar fazla eğer bize yakında iseniz buyrun servisimize gelin bakalım www.otogaztr.com

fazla evet. peki ortalama kaç km gidebilmem gerekirdi? nekadar eksiğim var?
  • -devir sensörü? aracında böyle bir sensör var bundan mı bahsediyorsun.
    -wv grubu araçlarda kaoı açıldıgında benzin enjektörlerine dolayısıyla gaz dügmesine sinyal gelir (enjektörlerden ceyran alındıgı için) , bunun sebebi araç rahat çalısması için koyulan bi özellik dolayısıyla mahsuru yok..
    quote:

Orijinalden alıntı: alpergndz

sayın candan mühendislik

size 2 sorum olacak.

aracım 2004 model manuel vitesli vw bora.2009 yılında konyadan Atiker taktırdım.Lpg kitinde devir sensörüde sonradan takıldı.

2-Benim kafama takılan şöyle bi durum var.Aracıma yaklaşıyorum ve kumandadan kapıyı açıyorum ve o an anahtarı marşa sokmadan benim lpg lambalarım yanıp sönüyor.Sonrasında anahtarı kontağa sokuyorum ve aracı çalıştırıyorum.

Acaba benim lpg nin elektriği aracın kilt sistemine mi bağlı?Eğer bağlıysa bunun zararı olur mu?

Dün bi forum sitesinde bunun zarar vereceği hatta aracın 2. ve 3. marşta çalışacağı yazılmış.Ayrıca lpg nin elektriğinin de kontak sisteminden alınması gerektiği bildirilmiş.

• -devir sensörü? aracında böyle bir sensör var bundan mı bahsediyorsun.
    -wv grubu araçlarda kaoı açıldıgında benzin enjektörlerine dolayısıyla gaz dügmesine sinyal gelir (enjektörlerden ceyran alındıgı için) , bunun sebebi araç rahat çalısması için koyulan bi özellik dolayısıyla mahsuru yok..
    quote:

Orijinalden alıntı: alpergndz

sayın candan mühendislik

size 2 sorum olacak.

• merhabalar candan mühendislik
    -2011 ford focus comfort 100 ps aracıma 4 gün önce atiker safe fast lpg montajı yapıldı ilk dikkatimi çeken yolbilgisayarının 100 kmdeki ortalama tüketim değerinin yükselmesi idi.önceden 100 kmdeki ortamamam 8,5-9 lt arası olurdu lpg montajından sonra ortalama tüketim 9,4-10 ltye yükseldi bunun sebebi nedir acaba,(kullanım tarzı ve güzergah aynı)

-lpg tüketiminin benzine göre %10-15 fazla olduğunu biliyorum,yol bilgisayarım şuan lpg tüketiminimi ölçüyor acaba aradaki farkın nedeni bu mu?şuan yol bilgisayarının verileri ile lpg tüketimi litre bazında birbirini tutuyor
  • her aracın yol bilgisayarı ve ölçümü farklı olabilir .bildiğim benzini ölçmeye devam eder ,bu ölçümün üzerine +1 lt ilave ederek gazın tüketimi bulunur.. ama focus için takip edip burada paylaşırsanız seviniriz..
    quote:

Orijinalden alıntı: ajf39

merhabalar candan mühendislik

-lpg tüketiminin benzine göre %10-15 fazla olduğunu biliyorum,yol bilgisayarım şuan lpg tüketiminimi ölçüyor acaba aradaki farkın nedeni bu mu?şuan yol bilgisayarının verileri ile lpg tüketimi litre bazında birbirini tutuyor

• Benim Önerim Şu Olacak Pegeot 307 Aracım Var 1.6 2003 Model Prins Lpg Kiti Takılı.Ben Çok Menunum Ses Denen Birşey Yok Enjektör Sesi Benzindeki Çekişi Neyse Gazdada Aynı 200km Benzinliyken Çıkmıştım Gazlada Aynı Sürati Gördüm.soguken zor çalışma gaz Yememe rolanti sorunu Gibi Sorunlar Yaşamadım.Arıza Işıgım Hiç Yanmadı.Yani On Numara bir kit ben menunum palı belki digerlerine nazaran ama sorun yaşamak istemiyorsanız tavsiyem Prins Olur.işçilik Usta Derseniz Bayiden Şaşmayın derim.Ben İst Floryada Ömer Usta Otogazda Taktırdım.Allah Razı Olsun On Numara Oldu Arabam.Nazar Degmesin Maşallah diyin:)He birde Pegeot Lpg Taktırmak isteyen arkadaşların kafasında şu soru vardır uyum saglarmı pegeot sorunluymuş lpg bende çok araştırdım arkadaşlara referans olabilirim.Prins pegeot 307 Hiç Bir sorun yok bende bir sorun yok 190 tl yakıyor kmde 2350 gazın litresi.Umarım bazı arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.İstanbuldaki Arkadaşlara Usta Derseniz.Prins Yetkili Bayisi Ömerusta Otogaz Tavsiye Ederim...

• Önce maşallah diyeyim... Eleştiri olarak değil ama Prins marka kiti sıfır araç alırsam takarım ben şahsen. Çünkü bildiğim kadarı ile ruhsata işleme masrafları ile 3000 liraya yaklaşıyor. Ben Bora marka aracıma Atiker taktırdım işleme masrafı ile birlikte 1300 lira ödedim (şu an kitin iki taksiti kaldı). Taksitleri bitmedi ama telafisini çoktan yaptı. Şimdi ben 3000 lirayı telafi etmem için öncelikle en az 3 sene binmem gerekir aracıma. Benim aracım 22-23 kuruş yakıyor lpg litresi 2.41. Sizin aracınız 19 diyorsunuz. Sizin aracınızın daha az yakmasını aracınızın markasına ve gaz fiyatı farkına bağlıyorum. Bora gibi bir araca binseniz Atiker de taktırsanız Prins te taktırsanız aynısını yakacaktı. Sorunsuz istiyorsanız kaliteli montaj yapan dönüşümcüler var. Neredeyse aramızda 2000 lira var ve bunu telafi etmenizde biraz zaman alacak...

quote:

Orijinalden alıntı: Kasperskygs

Benim Önerim Şu Olacak Pegeot 307 Aracım Var 1.6 2003 Model Prins Lpg Kiti Takılı.Ben Çok Menunum Ses Denen Birşey Yok Enjektör Sesi Benzindeki Çekişi Neyse Gazdada Aynı 200km Benzinliyken Çıkmıştım Gazlada Aynı Sürati Gördüm.soguken zor çalışma gaz Yememe rolanti sorunu Gibi Sorunlar Yaşamadım.Arıza Işıgım Hiç Yanmadı.Yani On Numara bir kit ben menunum palı belki digerlerine nazaran ama sorun yaşamak istemiyorsanız tavsiyem Prins Olur.işçilik Usta Derseniz Bayiden Şaşmayın derim.Ben İst Floryada Ömer Usta Otogazda Taktırdım.Allah Razı Olsun On Numara Oldu Arabam.Nazar Degmesin Maşallah diyin:)He birde Pegeot Lpg Taktırmak isteyen arkadaşların kafasında şu soru vardır uyum saglarmı pegeot sorunluymuş lpg bende çok araştırdım arkadaşlara referans olabilirim.Prins pegeot 307 Hiç Bir sorun yok bende bir sorun yok 190 tl yakıyor kmde 2350 gazın litresi.Umarım bazı arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.İstanbuldaki Arkadaşlara Usta Derseniz.Prins Yetkili Bayisi Ömerusta Otogaz Tavsiye Ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinmb407 -- 10 Mayıs 2011; 18:59:57 >

• quote:

-devir sensörü? aracında böyle bir sensör var bundan mı bahsediyorsun.

bu linkteki devir sabitleyici takıldı.Kusura bakmayın devir sensörü yazmışım..

Bu parça ne işe yarar?

• quote:

-devir sensörü? aracında böyle bir sensör var bundan mı bahsediyorsun.

bu linkteki devir sabitleyici takıldı.Kusura bakmayın devir sensörü yazmışım..

Bu parça ne işe yarar?

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.