Şimdi Ara

A Disk Read Error Occured Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayar açılırken görüntüdeki ekranı vermeye başlamıştı arada açılıyordu artık hiç açılmıyor bazen de bunun yerine siyah ekranda öylece duruyor ,daha önceki konularda bunun harddiskten kaynaklandığını öğrendim fakat başka bir yöntemle veya formatla düzelmez mi bu durum?

asus k53sc-windows7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky1905 -- 4 Ekim 2014; 10:26:18 >

• Güncel
  • Öncelikle boot seceneklerinde hdd 1. sirada mi buna bak ona ragmen bu uyariyi aliyosan ya diskin bozulmus yada windowsun... Tekrar windows yuklemeyi deneyebilirsin ama gene ayni ariza ile karsilasirsan yada hic yukleyemezsen disk al.
  • diski çıkarip başka bilgisayara bağlama şansın varsa CHKDSK deneyebilirsin.
  • Usta boot option 1 de harddisk tanımlı gözüküyor (hitachiymiş) burada bir sıkıntı var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky1905 -- 6 Ekim 2014; 11:32:28 >
  • diskin kablolarini cikar ..pc yi ac..hdd bulunamadi hatasi gelince pc yi kapat..sonra kablolari geri tak..hdd yi gorecek pc..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptop usta kablosu yok direk hdd yi çıkartıp bilgisayarı mı açıyım ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Checking Media Hatası
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mavi_Şimşek

Laptop usta kablosu yok direk hdd yi çıkartıp bilgisayarı mı açıyım ?

aynen..pc de hdd olmadan baslat..hdd bulunamadi yada ingilizce olarak yazar bazi pc lerde..o uyari gelince pc kapat..hdd yi geri tak..pc yi ac..

• hdd arıza yapmış gibi duruyor

başka bir hdd takıp denersen belli olur
  • Büyük ihtimal hdd sorunlu Teknik servis dvdlerinden edin ve pcyi DVD den başlatarak mini bir Windows oradaki harddisk programlarından biriyle harddiski onarmaya çalış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka bir hdd bulmam zor bir tane daha var açarsam garanti gider laptopun

Usta hd tune adlı programda hdd yi taradım fakat tamamen yeşil görünüyordu inş harddisk gitmemiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay_tech

quote:

aynen..pc de hdd olmadan baslat..hdd bulunamadi yada ingilizce olarak yazar bazi pc lerde..o uyari gelince pc kapat..hdd yi geri tak..pc yi ac..

Bunu denedim hddsiz çalıştırdım uyarı verdi , power tuşundan kapattım takıp tekrar açtım değişmedi..
  • quote:

quote:

quote:

Bunu denedim hddsiz çalıştırdım uyarı verdi , power tuşundan kapattım takıp tekrar açtım değişmedi..

bu sekilde cok denedim sorun ortadan kalkiyodu..dvd in varsa baslangic onarimi yapmayi dene.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu sekilde cok denedim sorun ortadan kalkiyodu..dvd in varsa baslangic onarimi yapmayi dene.

nasıl yapıyoruz bilmiyorum ki

• windows baslangic onarma yaz..adim adim resimli anlatiliyor..senin icin daha saglikli olur.

• Hiçbiri olmayınca formatladım bilgisayar açıldı fakat abuk sabuk yerlerde donmaya başladı şimdi de Windows başlatılıyorken dondu kaldı yine açılmıyor

yeni hdd almasam mı
  • En sonunda yeni harddisk aldım sorun ancak böyle çözüldü yardım eden arkadaşlara teşekkürler konu kilit -rep ban.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky1905 -- 10 Ekim 2014; 12:05:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.