Şimdi Ara

A disk read error occured hatası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar foruma daha bugün katıldım. Bu konu daha önce açıldı mı bilemiyorum ama tekrardan açtıysam kusura bakmayın.
    Ben yaklaşık bir ay önce çok sevdiğim hocalarımın birinden GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 marka bir laptop almıştım. Bana içine virüs girdiğini ve sıfırlamamı istediğini söyledi. Kendi format CD'si yoktu ve ayrıca laptopun CD-ROM'u bile yoktu. Ben de kendi orjinal CASPER format CD'mi flash belleğe aktararak kullandım. Her şey sıfırlandı Eset Antivirüsü falan kurdum virüslerden temizledim. Ardından bilgisayarı kapatıp birkaç saat sonra geri başına döndüm. Açtığımda ise A disk read error occured hatası vermeye başladı. Aynı format USB'mi tekrar kullanmak için boot menüsünden öncelikleri değiştirdim. Ama her şekilde aynı hatayı vermeye devam etti. Kendi bilgisayarım olmadığı için bir yerlerini sökmek istemiyorum. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.A disk read error occured hatası.A disk read error occured hatası.

• Yüksek ihtimal boot bölümü silinmiş. Kurulum flaşı ile Bilgisayarınızdaki yazılım aynımıdır? Aynı ise bilgisayarınızı usb bellekten başlatın. Dil seçimi menüsünde ileri deyin ve bilgisayarı onar yapın. Bilgisayarınızı onarın'a basın. Çıkan yerde 3.yere basın ( adını hatırlayamadım şimdi ) . Oradan komut istemine girip şu komutları deneyin.

diskpart
    list volume
    exit
    Cmd ekranında çıkan yazıları buraya fotoğraf atın öncelikle. Sonra şu komutları yazın;

cls
    Bootrec /fixmbr
    Bootrec /fixboot
    Bootrec /rebuildbcd
    Cmd ekranında çıkan yazıları buraya fotoğraf atın.

Kolay Gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspectorGadget03 -- 18 Temmuz 2019; 5:10:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Microsoft'tan windows isosu indirip temiz kurulum yapmanızı öneririm. Bahsettiğiniz casper cdsi eğer bir geri yükleme medyasıysa (recovery cd) ve içinde driver'lar yüklü şekildeyse, grundig laptopda uyumsuzluk yapabilir.

• Merhabalar. Casper CD'sinin içindeki tüm dosyaları flashıma atıp ilk formatı öyle atmıştım. Aynı şekilde yaparak bilgisayar açılmadığı için boot menüsünden önceliği flash belleğe vermeme rağmen aynı hatayı vermeye devam ediyor. Yani bilgisayar A disk read error occured kısmında takılı kalıyor. Ne yapabileceğim hakkında en ufak bir fikrim kalmadı.
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Onu da denemeye çalışacaktım ama bilgisayar A disk read error occured hatasından ileriye gitmiyor. Boot sıralamasında Flash belleğimi öne alsam bile işe yaramıyor.
  • anilkupelioglu A kullanıcısına yanıt
    İstediğiniz Windows'u başka bilgisayara iso dosyası halinde indirin. Ardından rufus programı ile flaşınıza kurun.

Kolay Gelsin

• Öneri için teşekkürler. Hemen deneyeceğim ve sonucu söyleyeceğim.
    Çok teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Checking Media Hatası
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dediğinizi yaptım ama bu seferde böyle bir hata geldi. Ne yapmalıyım bundan sonra?
    A disk read error occured hatası.
  • Dosyalar bozuk gitmiş sanırım. Veya usb'den başlatırken flaş bellek yerinden çıktı.

• Size ne kadar teşekkür etsem cidden çok az kalır. Dediğiniz gibi Flash tam yerine oturmuyormuş. Ben de başka bir sokete takıp tekrar denedim. Korkarak açtım ama çalıştı. Onarmak yerine internetten indirdiğim yeni Windows'u yüklemeye karar verdim. Her şey için çok teşekkürler.
  • anilkupelioglu A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun diyelim.

İyi Günler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.