Şimdi Ara

A-CLASS (177. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.124
Cevap
54
Favori
355.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • A200 AMG ile A180 AMG arasında ne fark var? A200 de xenon standart sanırım, başka ne farklar var?
  • Merhabalar;
    A180 CDİ URBAN sahibiyim bugün ekranda pre-safe çalışması sınırlandırıldı diye bir uyarı çıktı aramızda bununla karşılaşan oldumu?teşekkürler
  • PVH kullanıcısına yanıt
    donanım olarak başka hiç bi fark yok
  • Merhaba
    A180 cdi 30000 km bakimini yaptiran var mi?
    Ne kadar odeniyor.
    Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

quote:

Orijinalden alıntı: Error 404

benim gibi aracından memnun olmayan var mı merak ediyorum ? özellikle bundan önce ki araçlarında da mercedes kullan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

neyinden memnun olmadığınızdan da bahsedebilir misiniz

daha önce e ve c serisi kullanan biri olarak tipine vurulup aldığım arabamın bir "mercedes" olmadığını düşünüyorum. çok güzel araç ama kıyası mercedes değil güzel bir golf güzel bir a3tür anca. mercedes kalitesi hissini vermiyor iç donanım olarak. kaplamalar koltuklar dikişler ön konsol gibi ince detayları çok seven biri olarak a serisi beni bu yönden tatmin eden bir araç değil malesef. tek a serisi için söyleyemem bunu. b serisi ve cla serisi de aynı. biraz daha kalite hissi uyandırsın isterim mercedes bende. en azından daha önce kullandığım araçlar bu konuda ki kıstasımı farklı yerlere taşıdı. tabi diyeceksiniz e ve c serisi onlar diye ama e serisi kullandığım araç 2001 meşhur kasası idi. c kasam bir önceki kasaydı. çok daha fazla mercedes hissi uyandırıyordu bende. şimdi mercedes lüks değil satış odaklı düşük maliyetli araç üretir oldu. bmw de öyle. bu hayal kırıklığı benim için. şimdi merakla yeni kasa c yi bekliyorum. gayet güzel duruyor. umarım binince de aynı hissiyatı verir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

quote:

benim gibi aracından memnun olmayan var mı merak ediyorum ? özellikle bundan önce ki araçlarında da mercedes kullan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

neyinden memnun olmadığınızdan da bahsedebilir misiniz

daha önce e ve c serisi kullanan biri olarak tipine vurulup aldığım arabamın bir "mercedes" olmadığını düşünüyorum. çok güzel araç ama kıyası mercedes değil güzel bir golf güzel bir a3tür anca. mercedes kalitesi hissini vermiyor iç donanım olarak. kaplamalar koltuklar dikişler ön konsol gibi ince detayları çok seven biri olarak a serisi beni bu yönden tatmin eden bir araç değil malesef. tek a serisi için söyleyemem bunu. b serisi ve cla serisi de aynı. biraz daha kalite hissi uyandırsın isterim mercedes bende. en azından daha önce kullandığım araçlar bu konuda ki kıstasımı farklı yerlere taşıdı. tabi diyeceksiniz e ve c serisi onlar diye ama e serisi kullandığım araç 2001 meşhur kasası idi. c kasam bir önceki kasaydı. çok daha fazla mercedes hissi uyandırıyordu bende. şimdi mercedes lüks değil satış odaklı düşük maliyetli araç üretir oldu. bmw de öyle. bu hayal kırıklığı benim için. şimdi merakla yeni kasa c yi bekliyorum. gayet güzel duruyor. umarım binince de aynı hissiyatı verir.

E180 Elite = 166 bin tl
    A200 Urban = 104 bin tl

Şimdi bu iki rakam bir şey ifade ediyor mu sizin için ?

Yada Vergisiz fiyatları :

E180 elite = 96 bin tl
    A200 Urban = 62 bin tl

Araçlar arasında konfor ve dokunma farkı olacaktır , olmasıda doğaldır . C segmenti bir araç alıyorsunuz ve o segmentte bir araç ne kadar Mercedes olabilirse A klas o kadar Mercedes . Tutup C ve E ile kıyas yapıp aracımdan memnun değilim derseniz bende size bundan daha doğal bir şey yoktur derim .

Suç ne Mercedes te , ne A ,B , CLA klasta , suç sizde binmeden mi aldınız aracı beklentiniz ne ise ona yönelik araç tercih etmek laizm .

A klas AMG paket çok sert , tüm paketlerde gelen ROF lastikler aracı maalesef kazık gibi sert yapıyor konfordan uzaklaşıyor ancak , aracın fiyatını E klasa yaklaştırdığınızda mesela :

Exclusive paket , hafıza paketleri , konfor süspansiyon , distronic , konfor koltuk paketi , 17 jant vs ile alırsanız araç gayette güzel ve kaliteli olur . Neyse bunlar önceden de çok konuşuldu . Beğenmeyen satar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 22 Ocak 2014; 3:53:40 >

• Error 404 kullanıcısına yanıt
    30000km bakımı 860 tl tuttu bir hafta önce ankara mengerlerde yapıldı...

A180 cdi sahiplerine bir uyarım olacak
    Debriyaj pedalının agresif kullanımlarda takılı kaldıgını hissettiğimi söyledim..
    aracı test ettiler..haklı oldugumu ve sorunun debriyaj alt merkezinden kaynaklandıgını söylediler..
    Garanti kapsamında değiştirileceğini ancak parcanın almanyadan min 10 gün içinde geleceğini söylediler.
    Moral alt üst oldu tabi:(
    Ben aracı bu şekilde kullanmak istemediğimi ve ikame arac verilmesi gerektiğini söyledim. Tabi veremeyiz dediler yokuş yaptılar..
    En son servis müdürü pazartesi ilgineceğini söyledi..Haftasonu yolda kalırsanız kimse yardımcı olamıyor yani..!
    Neyse pazartesi gittiğimde yazışmalrın sürdüğünü söylediler..Ben bu arada Mercedes şikayet hattına şikayetimi ilettim..
    Akşam artık sinirden aracımı almak için yola cıktım..Müşteri temsilcisi arkadas hala sonuc olmadıgını söylemişti..
    Servise gittim kapanmak üzereydi...bana ikame aracı son anda vermişler...sonuc olarak ikame aracı aldım 10 gün kullandım
    Kendi aracım da yapıldı su an sorun yok...yalnız bu seferde enteresan bir şekilde sola cekmeye basladı..direksiyon hafif saga dönük
    tutmam gerekiyor...Yine servis yolu gözüktü... yapılan işlemle alakalı mı diye sordum ankaraya..onunla alakalı olamaz direksiyon kutusu güncellemesi filan dendi..
    Kocaeli de oldugum için kocaeli mengerlere götüreceğim..

Sonuc arabayı hala seviyorum..ama ülkemde böyle bir markanın yetkili satıcıları ve servisi böyle olmamalı ..yazık oluyor

• kayanal K kullanıcısına yanıt
    Merhaba ,

Geçmiş olsun , ufak tefek sorunlar oluyor , olay bayiinin yaklaşımı .

Direksiyon için yazılım güncellemesi doğrudur , 4 ay önce çıktı .

Kolay gelsin

• aracını ilk bakıma sokan varmı 180 cdı 15 bin bakımı bana 800 tl fiyat çıkardılar ilk bakımı yaptıran varsa kaça yaptırdı acaba
  • YAKUP_1903 kullanıcısına yanıt
    merhaba,

bugün aldım bakımdan, 180 cdi 15 bin bakımı. florya gülsoy 980 tl istedi, hiç ağzımı açmadım ödedim fakat diğer arkadaşların farklı yetkili servislerde 800-900 arasında yaptırmışlar buraya yazdıklarına göre. demek ki bir daha florya gülsoyda yaptırmamak gerekiyormuş.
  • anladım teşekkürler bende ses çıkarmadan verdim aynı şekil
  • bundan önceki opel aracımı servise götürmeden önce hepsini arayıp fiyat almıştım ve ne yapacaklarını sormuştum. hepsi yapılacak işlem olarak aynı şeyi söylerken 1-2 tanesi diğerlerinden daha fazla fiyat söylemişti.

en iyisi demekki servise götürmeden önce arayıp sormak lazım
  • Benimde a180 cdi 13.000 e geldi gulsoydan almistim fakat alirken sormustum ilk bakim fiyatini 450-500 falan demislerdi cok iyi hatirliyorum ya yanlis bilgi verdiler yada kandirdilar hatta ilk bakim ucuz sonra pahalilasiyor demislerdi simdi bu yazilanlari okuyunca morelim bozuldu :):)

• belki benzinli fiyatını vermişlerdir :)) yapılıcak bişey yok aslan besleyen yemine katlanır derler:))
  • Arkadaslar ben 30.000 bakimini reno servisinde yaptirmayi dusunuyorum.
    Motor onlarin bence merco dakilerden daha iyi yaparlar.

• Yani renaultta yaptirmayi bende dusundum ama garantiden cikarirlar diye dusunuyorum yapcak bisi yok mecbur gidicez mercedese :)

• Hasann34 H kullanıcısına yanıt
    garantiden çıkarırlar tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasann34

Yani renaultta yaptirmayi bende dusundum ama garantiden cikarirlar diye dusunuyorum yapcak bisi yok mecbur gidicez mercedese :)

Önce bir Renault servisine sorun bakalım, Mercedes'i ellerler mi
  • sukru52 S kullanıcısına yanıt
    2013 model aldığım dolu dolu mercedesimi 2001 e sınıfı daha önceden kullandığım mercedes ile kıyaslamak çok doğal hakkım olsa gerek. şuan ki e sınıfından bahsetmemiştim zaten mesajımda. 12 yıllık farkta markalar en düşük segmentine bile takla takla sınıflar arttırırken 2001 model e serisinden aldığım kalite ve hissiyatı beklemek abest kaçmaz.
    ilk mercedesim değil kısmetse sonda olmaz. onun için hasbelkader azda olsa kendimce kıyas yapabilecek tecrübeye sahibim bu marka için. sadece kendi yorumumu paylaştım yine yineliyorum, benim için hali hazırda sürdüğüm araç bir mercedes değil, daha fazla satış amacı ile üretilmiş ( ki çok doğal yadırgamıyorum ) olan kendi sınıfının güzel bir aracıdır. hepsi bu.
  • Error 404 kullanıcısına yanıt
    bence şu anki E kasalar bi önceki kasalara göre kalitesiz? eskisi daha bi kaliteliydi benim gözümde. şimkiler dediğim modele göre basit kalıyor bana göre.

o yüzden sizin bu düşünceniz sadece A serisinde geçerli olmayacaktır diye düşünüyorum. yeni kasa E seriside alsaydınız eski aracınıza göre yine biraz basit gelebilirdi belki de diye düşünüyorum.

daha geçen gün arkadaşımla tam da bu konuyu konuşuyorduk, eski kasa E ler şu ankinden daha kaliteli daha tok duruyordu diye

haa bana sorarsanız bu araç ilk çıktığında yok şurasından çıtırtı sesi geliyor yok burası şöyle dandik denildiği kadar da kötü değil. çok ciddi söylüyorum forumda bu şekilde konuları görünce acayip soğumuştum arabadan. hatta hiç bi zaman aklımda A serisi almak yoktu. hatta bi showroom a gidip bakmadım bile diyebilirim. Opel insignia baktım sonra volvo v40 a karar verecekken yolum bi gün mercedes showroom una düştü ve içine oturduğum anda gerçekten aşık oldum diyeiblirim hiçde öyle abartıldığı gibi dandik değil bence.

en kötü hemde en berbat, artık kalitenin yerlerde olduğu tek yer var. o da göstergelerin ışık seviyesini arttırıp azaltmaya yarayan zımbırtı. hayatımda böyle dandiklik görmedim diyebilirim ciddi anlamda rezalet o şey

• 
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.