Bildirim
A-CLASS (104. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hocam full emniyet şeridimden gidiyorum :) şaka tabii ki haytta girmem... derin bir konu ama özetle hem hızlanmayı hem de yavaşlamayı düşük ivme ile yapıyorum, öndeki aracın tamponuna yapışmıyorum ve ileriye (100 metre kadar) bakıyorum trafik duruyorsa gazdan ayağımı çekiyorum. Geçtiğimiz yıllarda güvenli sürüş çevreci sürüş ekonomik sürüş vb. eğitimler almıştım, faydasını gördüm. sürekli trafikte gidiyorum zaten güzergah fsm'den maslak-çekmeköy yolun nerdeyse 3'te 1'i dur kalk iş giriş çıkış saatlerinde. Bu deneme zaten, sürekli böyle gitmek keyifli olmaz. 200 km kaldı, 1.000'i görünce artık gazlıycam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler, 4500 km olmuş bile ama siz de iyi günlerde keyifle kullanın. Ayna olayını tekrar deniycem, dikiz aynası ve direksiyon ayarının değişmediğinden eminim ama yan aynalara yarın bakıcam. Ben hem style hem de AMG test etmiştim ama önde fazla birşey anlaşılmıyor arkaya oturmak lazım süspansiyonu anlamak için. Araç genel olarak sert sanki, konfor spor süspansiyon takacaksınız anladığım kadarıyla memnun kalırsanız ben de düşünürüm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: blnts
Teşekkürler, 4500 km olmuş bile ama siz de iyi günlerde keyifle kullanın. Ayna olayını tekrar deniycem, dikiz aynası ve direksiyon ayarının değişmediğinden eminim ama yan aynalara yarın bakıcam. Ben hem style hem de AMG test etmiştim ama önde fazla birşey anlaşılmıyor arkaya oturmak lazım süspansiyonu anlamak için. Araç genel olarak sert sanki, konfor spor süspansiyon takacaksınız anladığım kadarıyla memnun kalırsanız ben de düşünürüm.
Aynen iç ayna ve direksiyonda hafıza yok, zaten elektriklede ayarlanmıyorlar ki. Yanlış bilmiyorsam E klasta pusula göstergeli, hafızalı iç ayna var. Ancak A,B ve C klaslarda böyle bir opsiyon yok zaten.
Alçaltılmış konfor süspansiyon yapacaktım, ancak erteledim şuan önceliklerim değişti. Ancak yinede en çok yapmak istediğim şey...
-
quote:
Orijinalden alıntı: sukru52
quote:
Orijinalden alıntı: Quadriceps
Aracim amg değil ama amg paket içeriği var. Jantlarda paspaslarda amg yazıyor direksiyon amg direksiyonu her yerinde amg yazan arabanın arkasına amg yazmanın nesi saçma?
Saçma demek ağır , bence gereksiz ama bu is zevk isi kimse onu oraya takmaya saçma diyemez .
Ben mesela model iptali yacağım , ileride ...
AMG tacho,
AMG sürüş bilgi sistemi yüklemesi (command online icin )
AMG direksiyon
Yapacagım , ama arka da AMG yazmayacakbu hem trafikte ki şarjları engelleyecek hemde bir sey yazmayan arac benim icin her zaman bir gizem barındırır :) yani AMG degil ama AMG line bir arac be bileyim bir tarafta a200 diğer tarafta AMG yazdımi bana absurd geliyor , ikiside olmazsa çok daha şık oluyor .
Yanlış anlaşılmak istemem bir kisinin severek aracına yaptıgı bir seye saçma demek kendi adıma haddime değildir .
Güle güle binmek nasip olsun herkese . Bu arada resimleri bekliyorum ,
Sukru hocam gece çekimleri yaptım ama malesef gündüz kadar iyi olmadı çünkü fotoğraf makinem yok :) Telefonda gece iyi çekmiyor. Ama güzel bir foto makinesi ile gece çekimleri yapıcam.
-
-
Arkadaslar bugun çok enteresan sabah işe gelirken benzin aldım, tekrar arabayı çalıştırdığımda Audio 20'den ses gelmiyordu, fakat ekran üzerinde tüm işlevler çalışıyor. Mute, ses seviyesi, müzik sistemini aç kapa vs bir çok şey denedim ama fayda etmedi. Bakalım aksam dönüş için denediğimde fark olacak mı? Umarım ciddi bir sıkıntı yoktur. Hiç böyle bir tecrübesi olan oldu mu acaba sormak istedim. -
bende olmadı şahsen eğer sorun devam ediyorsa bi servise uğramanızda fayda var -
Bende de olmadı sağ arka emniyet kemeri, bagaj halısı ve depo sesi dışında sıkıntı yok :))) Depo sesi kesildi artık gelmediğni görüyorum ama sağ arka emniyet kemeri zırıltısı baş ağrısı yapacak cinsten. -
dostum hayırlı olsun güle güle bin...bir şey sorucam A 180 CDI var bendevde aynı renkten... ilk başta A 200 gib geldi önden bakınca ( ön ızgara ) falan değişik? Sen opsiyonel olarak mı istedin yoksa zaten bu panel standart paketin içinde var mıydı? -
Merhaba A serisini bekleyenle veya henüz karar veremeyenler için bende bir kaç şey yazmak istiyorum.
Aracım A 180 CDI urban paket, panoramik cam tavan ve zenon var. Aracımı 22 Mart'a sipariş etmiştim geçen hafta (24 mayıs-yaklaşık 2 ay sürdü teslimatı) cuma günü aldım. 5-6 gündür fazlaca kullanmaya çalışıyorum houşuma giden veya gitmeyen taraflarını yazacak istedim.
Evvela aracımın rengi "taksi" olarak nitelendirilen :) kırmızı renk olunca sıkıntı yaşıyorum. Çünkü son bir haftada bakan-eden-sorandan bıktım desem yeri olmaz aşırı dikkat çekiyor. Bir yandan hoşunuza gidebiliyor ama inanın nazar olur diye korkuyorum. Bir kere diğer segmentteki araçlar ile kıyas edildiğinde görsellik açısından tartışılmaz üstün bir araç...Konfor açısında hiç bir sıkıntım yok 2 çocuğum var ayrıca arkada seyaht ettim spor süspansiyon veya amg olmadığındandır heralde gayet konforlu malum spor koltuklarda olsa cam tavan bu etkiyi ortandan kaldırıyor. Arkada oturan kişi öndeki kadar gayet rahat ve konforlu...ayrıca bmw 1 serisi ile audi a3 arka koltuğundan geniş diyebilirim çünkü ikisinin de arka koltuğunda yolculuk yaptım. Ancak tabi a serisinde değişik seçenekler bu konforunuzu değiştirebilir.
Araç ilgili çok şükür şimdilik bir sıkıntım yok. Yani depodan arkadan veya kemerlerden çıtalardan bir ses gelmiyor. Özellikle bu konuda kötü yolda test ettim. Daha önce arkadaşlar yazmıştı herhangi bir sağa çekme de söz konusu değil.
Beni bu arabada en hasta eden şey bir mercedes in bu kadar cimri olması eğer eco sistemine uyarsanız ki uydum 3.7'yi gördüm. Zaten burada ark. yazmıştım. daha yeni bir araç için zor bir rakam (yalnız belirteyim aracım manuel ve dizel ) yani otomatik olan veya benzinlilerde elbette yakıt tüketimi değişkenlik gösterebilir. Bu kadar cimri olacağı aklıma inanın gelmiyordu. fabrika ayarları yalan söyler demiştim ama değilmiş...şehir içinde özellikle dur kalk ve köprü trafiğinde 5.5 civarında olduğunu da belirteyim. Sonuçta eğer bir aileniz varsa ve yakıt ekonomisini düşünüyorsanız kesinlikle A serisinin dizelini tavsiye ederim.
Performans konusu gelince A serisinin benzinlisi kadar atak ve seri değil. özellikle de gençler dizel konusunda eğer hız meraklısı iseler bir kere daha düşünsünler. özellikle de kalkışlarda yavaş kalıyor ancak biraz mesafe aldıktan sonra diğer araçları geride bırakabiliyorsunuz :)
Yol tutuşu konusunda mükemmel diyebilirim. Buarada merco nun farkını çok açık görülebiliyor. İst. Kavacık ve ümraniye'deki otoban çıkışalrındaki sert virajlara 110 süratle girdiğiniz tedirgin olmuyor ve öbür elinizi direksiyonda bile tutma ihtiyacı hissetmiyosunuz. Araç güven veriyor ve virajlarda rahatlıkla gaza basabiliyorsunuz.
2013 model ve bu kadar donanımlı bir araçta hız sabitleyicisinin olmaması ve opsiyonel olması manidar...hele de benim gibi daha önce 2008 model orta paket jetta kullanan ve bu özelliği çok tercih eden için zor bir şey....
Işık, ayna, konfor paketleri mevcut bunlara söyleyecek lafım yok gerçekten arabanın içerisinden inmek istemiyorsunuz.
Multimedya konusunda benim çok ilgilendiğim bir konu değil ancak telefonumdan ve ipad takarak müzik gibi vs.. şeyleri dinleyebiliyorum...Bunu daha iyi kullananlara sormakta fayda var. Ayrıca bazıları ekrana takılmış ama inanın hem kullanımı kolay hem de gözünüz alışıyor. Ayırca tuşların hem kullanımı hem de dedikleri gibi basınca garip sesler gelmiyor gayet hoş...
Araçta saklama bölgesinin yetersizliğinden şikayetçiyim çünkü gereksiz bir şekilde opsiyonel pakete koyulmuş bence anlamsız...ayrıca bagaj darlığı kötü ancak bu sınıfta bir araç aldığım için kafaya takmıyorum çünkü bu tip kasaların genelinde maalesef böyle... Bir de özellikle boyu uzun olanalr için arka kapıya biniş ve inişler sıkıntılı :(
Şimdilik aklıma gelen bunlar, yine birşeyler olursa yazarım
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: can3470
dostum hayırlı olsun güle güle bin...bir şey sorucam A 180 CDI var bendevde aynı renkten... ilk başta A 200 gib geldi önden bakınca ( ön ızgara ) falan değişik? Sen opsiyonel olarak mı istedin yoksa zaten bu panel standart paketin içinde var mıydı?
teşekkür ederim...paneli 1350 TL'ye taktırdım diomand denilen sport modelinde bir tek standart olan ve cla amg'lerde kullanılan panel.kesinlikle tavsiye ederim.Araç önden çok farklı duruyor. -
Hocam hayırlı ve de uğurlu olsun... tek kelime ile MÜKEMMEL... ben beyazdan yanayım ama ızgara on numara olmuş... ben de yavaş yavaş modifiasyona başladım... Şükrü Hocam gibi kırmızı hava nozullarından başladık işe:) sırada diamond ızgara var... devamında bir kaç şey daha var kafamda...
Hocam sen ızgarayı fabrika çıkışı mı taktırdın yoksa serviste mi takıldı... bir de 1350TL içinde işçilik dahil mi? teşekkürler... -
Mercedes, A serisini geri çağırıyor
yeni haber Giriş Saati: 29.05.2013 11:09
Güncelleme : 29.05.2013 11:09
6 bin otomobil için geri çağırma kararı çıktı.
Alman otomobil devi Mercedes, airbaglerdeki sorun nedeniyle yeni nesil A sınıfı modeli otomobillerini geri çağırdı.
Tam 6 bin otomobilini geri çağıran şirket, söz konusu araçların servislere gelmesi gerektiğini açıkladı. France24'ün haberine göre, Mercedes'in geri çağırdığı araçlar 2012 Haziran-Aralık döneminde üretildi. Geri çağırma kararından etkilenen modeller, 180 CDI, A200 CDI, A220 CDI, A180, A200 ve A250 oldu.
http://www.sabah.com.tr/Otomobil/2013/05/29/mercedes-a-serisini-geri-cagiriyor
bilgisi olan var mı?
-
Servisi aradım ama bilgisi yokmuş. -
Hadi yaaa... ciddi bir durum... benim araç tamda Ekim-Kasım-Aralık döneminde üretildi... bu konunum aslını nasıl öğrenebiliriz acaba, bir fikri olan var mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: Savago35
quote:
Orijinalden alıntı: can3470
dostum hayırlı olsun güle güle bin...bir şey sorucam A 180 CDI var bendevde aynı renkten... ilk başta A 200 gib geldi önden bakınca ( ön ızgara ) falan değişik? Sen opsiyonel olarak mı istedin yoksa zaten bu panel standart paketin içinde var mıydı?
teşekkür ederim...paneli 1350 TL'ye taktırdım diomand denilen sport modelinde bir tek standart olan ve cla amg'lerde kullanılan panel.kesinlikle tavsiye ederim.Araç önden çok farklı duruyor.
Aramıza hoş geldiniz :) Kazasız belasız kullanımlar dilerim. -
quote:
Orijinalden alıntı: denizmd
Hadi yaaa... ciddi bir durum... benim araç tamda Ekim-Kasım-Aralık döneminde üretildi... bu konunum aslını nasıl öğrenebiliriz acaba, bir fikri olan var mı?
http://mobile.bloomberg.com/news/2013-05-28/daimler-to-recall-new-mercedes-a-class-cars-due-to-airbag-fault.html
Sanırım düzgün patlamıyormusbu arada daha önce iz olmayan yolcu airbaglerinde sonradan iz olmasının sebebi bu olabilir mi acaba
Kokusu yakında çıkar ...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X