Şimdi Ara

99 fiat siena hl aman aman

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 yılda 3 defa yolda kaldım biri şehirlerarası kaskonun yol yardımı sayesinde çekici ile sanayiye gittim

ayrıca 2 defa da yolda kalmak üzere olup zor bela kendi imkanlarımla arada aracı iterek sanayiye gittim

en sonuncusu daha dün oldu aracın sıcaklık sensoru bozulmuş araç 3000 devri asla geçmiyor 62 ytl

değişen parça 20 ytl bilg. da sorun tanımlama ve 15 ytl de işçilik olmak üzere 97ytl verdim..

sienadan şikayet alan arkadaşlar varsa paylaşsınlar lütfen?

Ayrıca şuan 2001-2002-2003 astra-vectra-focus-307 arıyorum artık hangisi denk gelirse gönlüm vectradan

yana bu arada..

• Geçmiş olsun

yanlız bu aman aman ne anlama geliyor onu çözemedim.

mekanik ve elektronik sistemlerin birlikte çalıştığı bir makina kullanıyorsun.

turbo patlatıp yolda kalana passat lardan,yağ pompası iflas eden bmw lere kadar birçok durum bu iş içinde var.

bende de aynı motor palio var ,bugüne kadar ne yolda kaldım ne de motordan bir şikayetim oldu.

araç tercihlerinden şiddetle 2002 model focus tavsiy ederim.

vectra ve 307 sana sorun çıkarma konusunda sienayı aratabilir.
  • her ne kadar aracınızın km'sini yazmamış olsanız da ...siena 1.6 16v hl oldukça sorunsuz bir araçtır...

ben de tercihleriniz arasında focus diyorum.....
  • vallahi bizde weekwnden hiç sorun çekmedik seçim olarak focus derim
  • Fiat 1.6 16V motor için,bukadar olumsuz konuşan ilk kez seni grüyorum.
  • aynen bence çok sorunsuz bi makina
  • Arkadaşar aracın performansı lpgli olmasına rağmen mükemmel herhangi bir aracı sollarken kesinlikle düşünmüyorsun 101 bg nin hakkını veriyor bunu burdan söylemem ne kadar doğru ama ben bursa çevreyolunda 200km gördüm.

Araç 108.000 km de.

Bi keresinde Eskişehirden Sivasa giderken Eskişehir Ankara arası Sivrihisarda aracın harareti acayip arttı yolun kenarında durdum akü lambası yanıyor falan sonuç V kayışı kopmuş..

2. sinde arabaya hiç elektrik gelmiyordu marş basmanın imkanı yok ateşleme de sorun varmış..

3. sünde araba çalışıyor 10 sn sonra stop ediyor. Bujilerde yağ birikmiş..

Bu 3ündede kaskonun yol yardımıyla servise gittim. Daha diyecek bişey yok...

Daha Fiata para vermem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz110 -- 18 Şubat 2008; 1:06:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: deniz110

Arkadaşar aracın performansı lpgli olmasına rağmen mükemmel herhangi bir aracı sollarken kesinlikle düşünmüyorsun 101 bg nin hakkını veriyor bunu burdan söylemem ne kadar doğru ama ben bursa çevreyolunda 200km gördüm.

Araç 108.000 km de.

Bi keresinde Eskişehirden Sivasa giderken Eskişehir Ankara arası Sivrihisarda aracın harareti acayip arttı yolun kenarında durdum akü lambası yanıyor falan sonuç V kayışı kopmuş..

2. sinde arabaya hiç elektrik gelmiyordu marş basmanın imkanı yok ateşleme de sorun varmış..

Bu 3ündede kaskonun yol yardımıyla servise gittim. Daha diyecek bişey yok...

Daha Fiata para vermem..

periyodik bakımların zamanında yapılmadığı,yetkili servisler ve işin ehli olmayan kişilerce müdahale edildiği takdirde...bu arızalar kaçınılmazdır...her 60000 de dış kayışlar yenilenir..bujilerde yağ birikmesi normal şartlardaki bir motorda ancak yanlış buji takılmasından,ateşleme sorunu da elektrik sistemine olmayacak bağlantılar yapılması ya da kablo ile takviye ya da hatalı amperajda akü kullanımı ya da motor yıkatmakla ilgilidir....zavallı arbaya yapmadığınızı bırakmazsanız ne yapsın ama değil mi???

• quote:

Orjinalden alıntı: deniz110

Bu sorun benim palio 1.6'da da var.Araba çalışıyor 10 sn sonra stop edip birdaha çalışmıyor.Dün arabayı çalıştırmak için uğraşırken akü bitti.
  • Lancia tek tırnaklı buji kullanın

1.6 16v motor taş gibidir.

bakımları doğru yapıldığı takirde en zor şartta 300.000km tık demez.

kayışlar ve buji çok önemli.

bence senin stop etme problemin ecu ya gerekli elektrik sinyali gitmemesinden kaynaklanıyor .

akü ve marş motoru ve buji kablolarını kontrol ettir.
  • Arabanın marşı basıyor çalışır gibi yapıp çalışmıyor.Lancia tek tırnaklı bujinin kodu nedir?Arabada 2 tırnaklı fiat buji var ve memnun değilim.Bir takım bosch 4 tırnaklı fr78x buji aldım onları taktıracam.Arabanın aküsü ölü 4 yıllık mutlu akü.Buji kablosunu değiştirecektim fakat fiat-lancia buji kablosu sanayide yok.3 sanayi sitesi gezdim bulamadım onun yerine oparın üretimi kablo var ve onun arabanın üzerindeki orjinal kablo kadar iyi olmadığı söyleniyor o yüzden kabloyu almadım.
  • bu 10 sn çalışıp stop etme sorunu 100000,150000 km yapmış bazı 1.6 16v modellerde görüldü...

ecu programında güncelleme yapılarak çözülmüştür......
  • Bizim araba 46500 kmde ilk sahibiyiz.
  • Bu motor fiatın üzerinde bi motordur arkadaşlar. sorun yaşayanlar eminim ki bakımını zamanından çooook sonnra yaptıran yada bakımda dandik malzeme kullandıran kişilerde ancak görülür. Fiat kaliteli yapmışda tr de orj parça bulmak zor yanii. servis bile dandik parçaları oparın tr de yaptırdığı fason malı kullanıyo ya Allah akıl versin onlara. Ben kendim takip ederim takılan kayışı dahi kendim seçerim bilyadan yağa kadar kendim seçerim 2 senedir buzda sıcakda daha 2. marş yapmadığım gibi lpg de 1 senedir kullanıyorum ond da hiç sorumn yok tek marşda motor 2. turu atmadan çalışır her sabah. relanti dalgalanması mı o da ne stop etmek aklım almıyo zaten bu motor stop etmez arkadaşlar. Ha uygun olmayan buji kablo bobin yağ kayış vs kullandıysanız çalışltığına şükredin.
  • kardeş önce geçmiş olsun ama söyle bir durum var eğer sen arabaya bakmassan arabada sana bakmaz bendede 2000 Model 1.6 16V HL var gayet mennunum allah nazardan saklasın bi sıkıntısı yok tek sıkıntısı cok yakması onuda lpgyle çözdüm
  • Sana bakımsızı denk gelmiş. Arkadaşım sıfır almıştı. Aşırı memnundu.

Aracını değiştireceksen verdiğin şıklar arasında kesinlikle Focus u tercih etmeni öneriyorum. Pejoya zaten girme. Sonra Siena yı ararsın.
  • Bir kişinin bir araçta çok sayıda problem yaşaması o aracın bütün serilerinin sorunlu olduğunu göstermez.Ancak genel arıza istatistiklerine bakarak yorum yapılabilir.Fiat ın tork motorunu kullanıpta başka bir arabaya geçiş yapanlara sorarsanız o motorun ne kadar kıymetli olduğunu size söyleyeceklerdir.Maalesef ülkemizde Fiat a karşı müthiş bir önyargı var.İnsanlar Fiat markalı bir araçta problem yaşarsa veya duyarsa nasıl olsa Fiat,para verilmez deyip geçiyorlar.Ama hiçbir ülkede olmadığı kadar marka prestijine ülkemizde sahip olan Volkswagen de işler böyle değil.Ufak bir araştırma yapılırsa VW markalı araçların ne kadar büyük meblağlarda masraf çıkarabildiğini görmek mümkün.Ama kimse bundan bahsetmiyor.Varsa yoksa VW!Burada bahsettiğim VW sadece bir örnektir.Diğer birçok markada benzeri örnekler mevcuttur.
  • beyler siena buldum 18000 km de 13000 ytl istiyor sizce fiyat fazlamı oldukça temiz bir araç cevaplarınızı bekliyorum
  • Çok fazla istemiş bence araba 1.6 motor ve full olsa bile o kadar etmez.
    quote:

Orjinalden alıntı: excalibre

beyler siena buldum 18000 km de 13000 ytl istiyor sizce fiyat fazlamı oldukça temiz bir araç cevaplarınızı bekliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: excalibre

beyler siena buldum 18000 km de 13000 ytl istiyor sizce fiyat fazlamı oldukça temiz bir araç cevaplarınızı bekliyorum

arkadaşım modeli ne 1.4 el? 1.6 hl 1.2 s ???
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.