Şimdi Ara

99 astrada gögüsten gelen ses hakkında yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar geçen hafta aldığım astramın gögüsün içinden araç çalışırken olduğu yerde tık-lık gibi ses geliyo evimin yakınında büyük bir opel üzerine bakan tamirciye götürdüm oda bana gögüsün söküleceğini ve havalandırma klepesinin kırıp veya tırnağı kırılmıştır onu fişini çekerek iptal edeceğiz dedi,bende aracın gögüsünün sökülmesini ve tekrar takıldığında sorun olacağını düşündüğüm için vaktim yok diyerekten ayrıldım,ustaya ne olduğunu sorduğumda bana tam ne olduğunu tarif bile edemedi abi sen anlamazsında klepe var onu iptal edecez hava kapatıp açıyo fazlada bilgi veremediği için sizede tam ne olduğunu yazamıyorum.
    bunun gibi durumla karşılaşan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedat mert -- 10 Nisan 2007; 19:05:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: vedat mert

arkadaşlar geçen hafta aldığım astramın gögüsün içinden araç çalışırken olduğu yerde tık-lık gibi ses geliyo evimin yakınında büyük bir opel üzerine bakan tamirciye götürdüm oda bana gögüsün söküleceğini ve havalandırma klepesinin kırıp veya tırnağı kırılmıştır onu fişini çekerek iptal edeceğiz dedi,bende aracın gögüsünün sökülmesini ve tekrar takıldığında sorun olacağını düşündüğüm için vaktim yok diyerekten ayrıldım,ustaya ne olduğunu sorduğumda bana tam ne olduğunu tarif bile edemedi abi sen anlamazsında klepe var onu iptal edecez hava kapatıp açıyo fazlada bilgi veremediği için sizede tam ne olduğunu yazamıyorum.
    bunun gibi durumla karşılaşan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

dostum iyiki kurcalatmamışsın bi astra kullanıcısı olarak ufak tefek seslere alışman lazım hatta sana başka nerelerden ses gelebileceğini de söyleyeyim torpido gözünün torpido kapağının torpidoyu tutan kollarından herhangi birisinin (benim astrada şöför tarafındaki) kapalı iken içerideki yuvanın kenarlarına cızırtı şeklinde sürtmesi.

Saat ve teybin olduğu ayrı parça varya kokpitin üstinde onunla o ayrı gibi parçanın birleştiği yer (bu ses geldiğinde elinle iki parçayı birleştirecek gibi tutarsan ses kesiliyor) (hatta bi arkadaş geçen şunu anlattı 2004 astra eleganc var o sesi kesmek için kiprit çöpü sokmuş o yere babası olum 2004 model araba kiprit çöpüyle mi duruyor deyince çıkartmış atmış şimdi lastik kestirip sıkıştıracam oraya diyor).,

Bazen hız devir saati göstergesinin üzeründeki camdan gelebiliyor.

Bazen sağ veya sol kapı cepleri de ses yapıyor (ceplere birşeyler koyarsan bez vesaire ses olmaz)

Birde beni sinir eden bir ses var oda kokpitin en önünde cama en yakın yerde üst kalorifer havalandırmasının olduğu yerde ayrı bi parça var boydan boya ondan geliyor zannettiğim bir ses vardı geçen gün o parçayı çıkarttım japon ile kenarlarını yapıştırdım komple ama ses kesilmedi araştırmalarım sonucu sesin o parçanın altından geldiğini anlayarak yapıştırğım parçayı geri söktüm sese alışmaya çalışıyorum.

işte böyle (benim araçta son 1 haftadır arka sol tekerlekten gelen bir ses vardı 5-20 km arası ustanın araştırması sonucu 10 gün ömce değiştirdiğimiz arka amortiörlerden birisinde olan boşluktan dolayı sesin geldiğini söyledi cumartesi sol amortisörü değiştirecekler yeniden.

• arkadaşım, saat sesine benzer ve süreklilik arz eden tıkır-tıkır-tıkır şeklinde bir sesmi.
    yada şöyle tarif etmeye çalışayım, eski otomatik çamaşır makinalarının program anahtarı vardır ya,
    çevirirsin tırrrrrr diye ses çıkar öyle bir şeymi?
    43k km corolla 1,6 xli 1995 (on numara benzinli motor)
  • quote:

Orjinalden alıntı: newtonmeter

arkadaşım, saat sesine benzer ve süreklilik arz eden tıkır-tıkır-tıkır şeklinde bir sesmi.
    yada şöyle tarif etmeye çalışayım, eski otomatik çamaşır makinalarının program anahtarı vardır ya,
    çevirirsin tırrrrrr diye ses çıkar öyle bir şeymi?

opel servise tekrar gittiğimde araba içini havalandırma düğmesi var,dışarıdan gelen kötü havayı kesiyo ve araba içindeki havayı devir daim yapan klapesi varmış o kırılmış veya yerinden çıkmış dedi gögüs sökülecek dedi,araba çalışırken tık tık tık diye ses geliyo usta o kapağı kapatamadığı için tekrar tekrar deniyo motor o seste motorun sesi dedi,motorun soketini çekecez ve onu iptal edecez bir daha çalışmayacak öyle halledecez dedi içeriye belirgin bir ses geliyo,gögüsü söktürüp bir sürü iş çıkmasın diye elletmedim bakalım nereye kadar gidecez böyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedat mert -- 9 Mayıs 2007; 23:16:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.