üstüne y-cruncher testi de yaptım bir sorun yoktu. fakat sonra helldivers 2 oynarken direkt çöküyordu steam oyundayken. -28 olarak kararına oturdu gibi ama bakalım < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goosebumps -- 28 Ocak 2025; 21:53:29 > |
9800X3D Ana Konu (94. sayfa)
-
-
İyice deneyin hocam sentetik testlerde sorun çıkmıyor ama oyuna girince çökmeler donmalar oluyor. Şu anda -23'te kullanıyorum sorun yaşamadım.
-
9800X3D için şöyle bir özet yeni kullanıcılar için faydalı olabilir:
- CO: -10, -19 (standart), performans getirisi <%0,5, çalışma olasılığı %90
- CO: -20, -29 (lottery), performans getirisi <%1, çalışma olasılığı %50
- CO: -30, -39 (golden), performans getirisi %1, çalışma olasılığı %5
- CO: -40, -60 (unicorn), performans getirisi <%1,5, çalışma olasılığı <%1
Görebileceğiniz gibi CO ile elde edebileceğiniz kazanımlar öyle uçup kaçan boyutlarda değil. Daha ziyade işlemcinin daha serin ve verimli çalışmasına katkı sağlıyor. O nedenle lütfen yabancı basının yönlendirme yaptığı gibi -40 lar vs ile boğuşmayın. Tabi ki deneyin, ama çoğu işlemci için -20 ile 25 arasında bir değer fazlasıyla yeterli olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 29 Ocak 2025; 3:40:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gerçekten stabiliteyi yakalamak çok zor üstat. Sentetik testlerde falan sorun çıkmıyor oyuna bir giriyorsun pc kilitleniyor takılmalar başlıyor. -23 ile kullanıyorum şu anlık bir sorun yok yine sorun çıkarsa -20 bile yapabilirim. Çok ufak farklar için saatleri günleri harcamaya gerek yok bence de.
-
-
Hayırlısı olsun, canavar gibi duruyor.Bileşenler nedir?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
x870e hero,6000mhz cl28 tz5 royal,lianli o11 dynamic evo, 7x unifan tl 6sı reverse, 420mm arctic 3
-
expo acık, soc 1.25,uclk=mclk,fclk auto, co-25,pbo +200 scaler 1x motherboard sonuc iyi mi? baska ne test yapmalıyım? co ile veya mhz ile oynayımmı? sp degeri 114 işlemcinin,temp limit yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemozgendh -- 30 Ocak 2025; 23:9:9 > -
RGB'leri hangi program ile kontrol ediyorsunuz
-
l connect 3le. fanlar wireless
-
Sistemimde Asus ROG X670E-F, Corsair 2x32GB 6000MHZ CL30 Ram, 9800X3D var.
Kurulumu yaptıktan sonra; EXPO ayarını denedim ve boot olmayıp safe mode'a attı. Sonra EXPO II denedim, sorunsuz çalıştı. sonrasında EXPO Tweak denedim onda da hata aldım. Şimdi ise EXPO II'ye geri dönünce yine hata alıyorum. Sorun nedir ve nasıl çözebilirim?
-
Bana düşük gibi geldi, sadece pbo +200 co-15 ile 24.100 skor aldım
ramlerin neydi? ayar yaptın mı
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: cemozgendhexpo acık, soc 1.25,uclk=mclk,fclk auto, co-25,pbo +200 scaler 1x motherboard sonuc iyi mi? baska ne test yapmalıyım? co ile veya mhz ile oynayımmı? sp degeri 114 işlemcinin,temp limit yok
bu ayarlarla mavi ekran yedım armory createde :D nasıl oluyor anlamadım
-
Armory kaldırmanı öneririm gereksiz bir uygulama arkaplanda cok calısıyor.Bios guncelleyip manuel ram zamanlamalarını gir. 1:1 6400-2133 fclk ile co -15 yapıp testlere gecebilirsin. :))
kasa, ram, aio renklerini ordan kontrol edıyorum. ramlere dokunmadan ilk işlemciyi halledeyım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemozgendh -- 31 Ocak 2025; 0:26:35 > -
O moboyla bclk %3 verip r23 te skor ne çıkardı acaba ? :d
-20co,+200mhz ramler expo fclk auto. prime95 e bırakıcam şimdi. öneriniz var mı timings vs
-
sorun yok sanırım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X