Sizde bir bahtsızlık var hocam < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
9800X3D Ana Konu (34. sayfa)

-
-
Hızlı gönderiyorlar hocam gerçekten iyiler kargo konusunda diğer ürünlerinde çeşidi olsa oradan alınabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Thermalright'ın çok güzel AIO soğutucuları var ama bize getirmiyor kim getiriyorsa. Çok istedim bazı modelleri ama gelmedi.
Zararına satış yaptığını düşünenler var. Fiyatları fazla uygun. Tabi TR'deki satıcılar o kadar uyguna satmak zorunda değil
BYD(araba markası) gibi.
Ben Arctic LF III 420mm aldım. Bu işlemci için fazla kaçıyor tabi. Asus Pro Art kasaya takacağım. Sığmayacağını bildiğim halde aldım.
Bu soğutucu da çok ucuz ama bizde kazık satılıyor. 4300'e aldım ama bu fiyat ta kazık. Olması gereken 3000-3500 TL falan.
Bir diğer seçenek Lian Li Galahad II Trinity Performance 360mm almak istedim ama siyahı yok Türkiye'de.
Anakart benim de Tomahawk. Bu anakarttan steam kodunu alabilen oldu mu acaba? Başvuruyu yaptım ret geldi önce hatalı fotodan dolayı. Tekrar başvurdum bekliyorum.
-
Bilgilendirme için teşekkürler, detaylı bilgim yoktu haklarını yemeyelim o zaman. Alanlar güle güle kullansın.
-
Fakat bu seferde oyun performansı düşük olmayacak mı ? i9-9900k'dan 9800X3d geçiş tatmin etmez mi ? Hem iş hemde oyun olarak.
-
Güzel günlerde kullanın, sisteminiz çok güzel.Benim kasaya AIO sığmıyor bir de daha uzun ömürlü olduğu görüşü ve testlerde epey başarılı olması sebebiyle kule tipi aldım. Thermalright hakikaten iyi iş çıkarmış bu üründe.
Anakart için başvuru yapmadım henüz. Ama konuda yapan birisi vardı hatırladığım kadarıyla tam olarak kimde hatırlayamadım. 30 dolarlık kod gelmişti sanırım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de anakart kutusunun üzerindeki barkodu göndermiştim. Ürünün üzerindeki barkodu çekip gönderin diye reddettiler tekrar başvurdum bakalım. (24 pin yuvasının yanındaki etikette barkod)
Yani sizin önceliğinize bağlı tabi ki video render performansını oyunlardan daha önemsiyorsanız 9950x3d vs daha iyi olur. Ama dediğiniz gibi 9800x3d bile render performansında 9900k ya göre çok daha iyi olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 28 Kasım 2024; 20:1:16 > -
Teşekkürler hocam. Sizin tercihiniz hangisi olurdu şuan benim yerimde olsanız. Canlı yayınlar OBS ile x264 veya nvenc ile yapıyorum, genelde oyun oynanıyor. 4080 Super ile kullanmayı düşünüyorum.
-
Cinebench, blender gibi testlerde çok geride kalıyor maalesef. 14900k almak istemiyorum sıkıntılardan dolayı. Hem de soket değiştirmek gerekiyor sürekli
Volkan Oyun Kuvvetleriyoutube
Ürünü bana gönderdiği için AMD'ye teşekkür ediyorum. #r79800x3d #amd #pc #gaming #cpu #pcgaming #oyun #bilgisayar #reklam #işbirliği ''R7 7800X3D işlemcili sistem mi toplasam? Yoksa R7 9800X3D işlemcinin gelmesini mi beklesem?'' sorusu artık cevabını buldu. Dünyanın en güçlü oyun işlemci elimize ulaştı ve her detayıyla kendisini derin şekilde inceledik. Aynı zamanda Intel' in en güncel ve güçlü işlemcisi olan U9-285K işlemci ile canlı şekilde karşılaştırmalı testler yaptık. Böylece iki işlemci arasındaki performans farkını daha net bir şekilde görebileceksiniz. Birçok sentetik testte gerçekleştirdik. İşlemcinin ana amacının ne olduğunu detaylıca anlattık ve kimlerin bu işlemciyi alması gerektiğini, kimlerin farklı işlemcilere yönelmesinin daha iyi olacağını tüm ayrıntılarıyla dile getirdik. Sentetik testlerin hepsi Windows 11 23H2 ile yapılmıştır. Oyun testleri ise Windows 11 24H2 ile yapılmıştır. Eğer oyun için sistem toplama aşamasındaysanız ve güçlü ekran kartınızın yanına uzun yıllar kullanmak istediğiniz bir oyun işlemcisi arıyorsanız, seçenekler listenizin en üst sırasında yer alması gereken bu işlemci ile ilgili bilmek istediğiniz tüm detaylar videoda yer aldı. Umarım aklınızda hiçbir soru işareti bırakmayan bir video olabilmiştir. İşlemci ile ilgili tüm sorularınızı yorum kısmında sorabilirsiniz. Elimden geldiğince tüm yorumları cevaplandırmaya çalışıyorum. Kanala destek olmak için videoyu beğenip abone olursanız, siz de bizi çok mutlu etmiş olursunuz. Destek olan herkese sonsuz teşekkürler. İyi seyirler. V.O.K Facebook Grubu: www.facebook.com/groups/volkanoyunkuvvetleri INSTAGRAM: volkanoyunkuvvetleri_ Video İçeriği: 00:00 - Videoda İzleyecekleriniz 00:45 - AMD Ryzen™ 7 9800X3D Teknik Yapısı 01:30 - X3D çipleri ve X Çipleri Farkları 02:17 - AMD Ryzen™ 7 7800X3D - AMD Ryzen™ 7 9800X3D Teknik Farklar 03:02 - Fiziksel Anlamdaki AMD Ryzen™ 7 9800X3D İşlemci Değişiklikleri 05:02 - Cinebench R23 Tek Çekirdek Testleri 05:36 - Cinebench R23 Çoklu Çekirdek Testleri 06:11 - V-RAY Testleri 06:39 - Blender Testleri 07:09 - 3DMARK Time Spy CPU Testleri 07:42 - Testlerde Kullandığımız Anakart, Soğutucu ve Ekran Kartı 08:22 - Cyberpunk 2077 | U9 285K - R7 9800X3D Karşılaştırması 08:49 - Counter Strike 2 | U9 285K - R7 9800X3D Karşılaştırması 09:24 - Forza Horizon 5 | U9 285K - R7 9800X3D Karşılaştırması 09:46 - Resident Evil 4 | U9 285K - R7 9800X3D Karşılaştırması 10:12 - The Last Of Us Part 1 | U9 285K - R7 9800X3D Karşılaştırması 10:42 - Horizon Forbidden West | U9 285K - R7 9800X3D Karşılaştırması 11:08 - Red Dead Redemption 2 | U9 285K - R7 9800X3D Karşılaştırması 11:50 - DOOM Eternal | U9 285K - R7 9800X3D Karşılaştırması 12:07 - Genel Değerlendirme ve Ekran Kartı Bilgilendirmesihttps://www.youtube.com/watch?v=kwXiQ403FIc -
-
Beklemek mantıklı fakat fiyat ne olacak o da önemli. Yenilerini beklerken 9800x3d fiyatıda alıp başını gitmesin. Yıllardır intel kullanan ve şuan i9-9900k'dan memnun olan biri olarak gerçekten AMD kullanmak istiyorum. Umarım üzülmem.
-
Uğur senin derdinin dermanı 9950X3D.. Bende senelerin intel kullanıcısıyım ama şuan intel enayi.avi konumunda, performansı saçma, fiyatları saçma veee Tekrar soket değiştirecekler..
9800X3D senin için şu yüzden uygun değil, sen sadece oyun oynamıyorsun yayın ve render performansı da önemli.. Dümdüz sadece oyun için olsa 9800X3D'den daha iyi oyun işlemcisi yok zaten ama kas gücü olarak 14600K ile eş değer seviyede hatta en son baktığımda kimi test sonucuna göre 13600K..
AMD'nin açıklaması 9950X3D ocakta gelecek deniyor bence her türlü beklenir mis gibi sistem güncellenir.. Açıkcası bende 9950X3D'i bekliyorum bakalım ne olacak. İlla ki fiyat artacak, fiyat konusu zaten malum ama en azından uzun süreler güçlü bir sistem toplanmış olacak..
-
Bekleyelim beklemesine fakat 9800x3d oyunlarda yine daha güçlü olacak diyolar AMD nin yeni çıkacak işlemcisinden. Çekirdek olarak 16 deniyor enazından güzel haber. Umarım 9950x3d oyunda öne geçer ve bende enazından yayınlarda x264 coder olarak güçlü çalışır. Her türlü 9900k ya göre güçlü olacak ama bakalım bekliyoruz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağolun güzel temennileriniz için. Siz de güle güle kulanın. Ben de eğer yetecek ise kule tipi hava soğutmadan yanayım. Önceki işlemcimi dark rock pro ile soğutuyordum ve memnundum. Sadece ramlerimi 32'ye çıkarmak için 2 tane daha ram alıp 4 stick yapınca 1 tanesi soğutucuya değmeye başlamıştı büyüklüğünden.
-
Hocam kule soğutucu denersen bize haber et 9800x3d güzel soğuyorsa bende ondan yanayım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok ben sıvı soğutma aldım zaten. Ama oyun için kule tipinin de 9800x3d'de yeteceğini düşünüyorum. Çok iyi kule tipi soğutucular var. CPU benchmarklarda yetmeyebilir belki tüm çekirdeklerin %100 kullanıldığı senaryoda. O da yetmemekten ziyade yüksek sıcaklıkta çalışması ile sonuçlanır. Benim sıvı soğutmaya geçme sebebim daha çok anakarttaki kaba görüntünün gitmesi. Yazdığım gibi eski sistemimde 4. ram'i takarken çok zorlandım ve soğutucuya temas ediyor. Yıllardır böyle kullanıyorum bir sıkıntı olmadı ama artık temiz görünsün istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 28 Kasım 2024; 23:25:56 > -
Benim kasa 280mm sıvı soğutma destekliyor o da aparatları bulursam. Kasayı alalı yıllar oldu olay büyüyor iyice benim için:). İşlemciyi 18 bin e Belçika'dan getirtirim muhtemelen ya da 9950 x3d beklerim bakalım o zamana kadar bir karar vereceğim artık.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayrıca şöyle bir durum da var açıkçası.
Yayınları ekran kartı ile yapıyorum (nvenc, hevc kodlayıcı ile) bütün yük ekran kartına biniyor yani. Render alırken bile hardware encoding yapıyor.
9950x3d beklemek saçmalık olmaz mı benim için ? Zaten i9-9900k'dan iyi bir işlemci 9800x3d. Beni üzmez diye düşünüyorum. Asıl amacımız oyunlarda yüksek fps olduğu için 9950x3d beni tatmin etmeyecek galiba.Ayrıca fiyat konusu da uçuk olacak. 9950x3d beklerken 9800x3d'nin fiyatları da uçacak arada kalacağız.
9800x3d
Anakart belirsiz (Asus istiyorum ama)
4080 Super
64gb expo ram
Sıvı soğutma ?
Kasa ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 29 Kasım 2024; 0:15:13 > -
Selamlar bende hala kasa ve sıvı soğutmada kararsızım. rog x870e anakartı. Kasayı rog helios gx601 alsam diyorum birde rog ryujin 3 sıvı soğutma lakin iyi paralar bir de değmez diyorum bir türlü karar veremedim.
-
Ben 7800'ü arctic freezer 34 ile yazın sıcağında kullandım. Cs2de gördüğüm en yüksek derece 75'ti. Bu da dm sunucularda. Şimdi soğutucu ve kasa değiştim fanı 1500 rpmde çalıştırdığımda 65'in üstünü görmüyorum ortalama olarak yoksa 7800 kendini birden 73-74'e atabiliyor.
9800 ise 7800den daha serin çalışıyor deniyor ki öyle de. İyi bir hava soğutucu ile kasana sığıyorsa thermalright frost commander, corsair a115, noctua nh-d15 gibi ürünler işlemcini yaz kış buz gibi tutar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X