Şimdi Ara

9800X3D Ana Konu (170. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.024
Cevap
103
Favori
147.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • x8 ile x16 arasında milim fark var. Çoğu oyunda fark bile yok. x870in özellikleri daha fazladır. Bence x870 seçilmeli

• xgny58x kullanıcısına yanıt
    Asrock anakartlar dışında hemen hemen bürün anakartlar 3. slot dolunca x8’e düşürüyor ekran kartını.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaslar,
    Msi mb pro b650-p am5 ankartim var ryzen 5 7600 islemci takili olarak kullaniyorum, 9800x3d satin aldim ama biraz arastirdigimda mevcut kullandigim anakartla yeterli performans alamayacagimi ogrendim o nedenle 7600 islemci ve mevcut anakartimi satip anakart yukseltmesi yapacagim boyut olarak matx anakart bakiyorum elimdekileri sattiktan sonra bir miktar ustune ekleyedebilirim hangi chipset hangi model almaliyim ne onerirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volnes -- 16 Haziran 2025; 18:1:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • jermines kullanıcısına yanıt

Asrock donanım olarak güzel kartlar üretiyor ama yazılım olarak rakiplerinden geride bir de bu yanma olaylarında en çok şikayet Asrock anakartlardan geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar , Msi bios paylaştı 1 hafta önce x870e edge ti wifi için (7E59v1A41) bugün biosu kaldırmış , bunu daha öncede yaptı 2 ay önce ve o biosu eklemedi geri . Bunu neden yapıyorlar , zaten sıcaklık problemleri var anakartlarda , Koskoca yılların markasının yaptığı şeyi anlamakta güçlük çekiyorum . Biosu yayınlıyorsun neden kaldırıyorsun , en azından 7E59v1A41 kodlu biosda sorun var o yüzden kaldırdık diye not düş anakartın bios sayfasına . Şimdi eski biosa mı dönsem yoksa devammı etsem diye kara kara düşünüyorum . Msi marka son anakart alışımdı bu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xlykiaa -- 16 Haziran 2025; 20:19:9 >
  • 9800X3D Ana Konu

@SAVIAR hocam bu ayarlarla kullanıyorum pcyi aldığımdan beri, sıkalım mı biraz daha ne dersiniz? 1,48in daha altında denemedim bu ayarları, 6400 cl26,28,30 veya 7600mhz üstü falan ayarlar yapalım mı ne dersiniz? oynamak istiyorum biraz ama size ihtiyacım var :)

• Asusun son bios güncellemesiyle ilgili öğrendiğim kadarıyla amd tpm modülündeki bir açık için agesa güncellemesi yapmış o yüzden bu bios geri dönülemez şekilde ayarlı diye yazılıyor Asus formunda.

• cemozgendh C kullanıcısına yanıt

Sadece 3 şeyi değiştirebilirsiniz hocam, CL28, refi 65535, 6200. Başka hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok. Olmazsa da aynen devam. Zerre fark olmayacak çünkü, maksat yenilik olsun. 😊

• SAVIAR kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam , voltaj 1.48 kalsın mı

• xgny58x kullanıcısına yanıt

evet okudum ben de , sorun yaşayan da gördüm ama bekleyeceğim ne olursa olsun, bu 1504e kadar her şey çok iyiydi ama sıçtılar 1504te.

• xlykiaa X kullanıcısına yanıt

Mem sorunu oldu herkeste bir sıkıntı var yeni bioslarda yoksa en iyi anakart Amd'de Msi'da görünüyor en kötüsü ise asrock

• 9800x3d
    9950X
    9950X3d

sipariş aşamasındayım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 17 Haziran 2025; 6:23:48 >

Eğer sorun yaşarsanız 1,5 deneyebilirsiniz, ama 1,48 kafi olur yüksek ihtimalle.

Geçmek için bir nedenim yok benimde servis güncellemediyse ellemeyeceğim.

• KURSAD. kullanıcısına yanıt

9950x3d al hocam yeni alıyorsan, işlemcinin içi kuruyemişçi dükkanı gibi :)

• SAVIAR kullanıcısına yanıt

prime95den geçti 8 saat, pcyi kapattım sabah açtım boot etmiyor :D 1504 sorunundan kaynaklı galiba. geri 6000 cl26'ya döndüm.

• 9800X3D ile 2x24=48 GB ram kitlerini kullanmanın bir problemi var mı ? 9000X3D'ler sorunlu diye bir şey var mı? Kaynak linkle alakalı Bilgi verebilecek biri var mı? Yoksa bu sorunlu diye dolaşan bilgi tamamen goygoy mu ?

2x16, 2x24, veya 2x32 CL26 veya CL28 ram alacağim ama 32 de 64 de istemiyorum aslında.. 48 GB olsa daha iyi olurdu.

1401 diyorum. 9800X3D Ana Konu 

• 
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.