Şimdi Ara

9800GT - Amd 3800+ Darboğaz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: DHHarezmi

Ben deneyimimi paylaştım. Bu kartı kardeşime aldığıma hiç pişman olmadım çünkü hangi oyunu istese en yüksek kalitede oynatıyor. Almayı düşünen arkadaşta pişman olmayacaktır diye düşünüyorum. Bir arkadaş 38xx serisinin sorunlu olduğunu yazmış orasını bilemem benim kardeşime aldığım GİGABYTE 3870 GDDR3 modeli zalman fanlı olan. Güzelde hız aşırtma oluyor. Vaktim olurda vistayı kurup testleri siteye koyacağım.
    ,
    BİRDE 9600GT HD3870 den daha iyi diyen arkadaşlara şaşıyorum.

şimdi burada bahsedilen her türlü oyun değil crysis ve crysisin 1280x1024 çözünürlük ve very high detay seviyesindeki performansı. burada da 3870 in yetersiz olduğundan bahsediyoruz. bunun içinde illa kartı kullanmaya gerek yok. 3870 den daha iyi bi kart olan 8800gt bu ayarlarda zorlanıp fps yerlede sürünürken 3870 ile bu ayarlarda düşük fps ler elde edileceği bilinen bi gerçek.

bunu kabul etmek ve alacak olan kişilere söylemek çok mu zor?

yoksa tabiki 3870 in günümüzdeki çoğu oyunda iyi performans göstereceği malum.

son olarak 9600gt 3870 meselesi için @Cherokee güzel bi link vermiş oradan hangi kartın ne olduğu gayet belli oluyo zaten.

• Güncel sürücülerle yapılmış güncel bir test madem konu Crysis buyrun;

Radeon HD3870 (512mb) --- 32.2 fps

Nvidia 9600GT (1024) ---- 27.4 fps

http://www.thgtr.com/graphic/20080918/en_hizli_ekran_kartlari_yarisiyor-12.html

Very High seçeneğinde de durum aynı 9600Gt geride hemde her çözünürlükde.

http://www.thgtr.com/graphic/20080918/en_hizli_ekran_kartlari_yarisiyor-13.html

• Testler için teşekkürler.
    Peki 3800+ x2 ile 9800gt veya 3870 darboğaz yaparmı.
    İşlemciyi 5200 alsam darboğaz sorunu kalkarmı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: spawn42

Testler için teşekkürler.
    Peki 3800+ x2 ile 9800gt veya 3870 darboğaz yaparmı.
    İşlemciyi 5200 alsam darboğaz sorunu kalkarmı.

3ghz ve üzeri hızlarda çalışan işlemcilerde pek darboğaz olmuyormuş. Forumda testlerle göstermişti arkadaş. 5200+ yı rahat 3ghz de çalıştırırsın bence sorun olmaz.
  • Yok arkadaşlar ben inanmadım bu darboğaz sorununa. Şimdi 3800+ işlemciye 9800gt takıcam hiç o.c yapmadan crysis oynayacağım bench yapacağım bi bakayım acaba ne olacak. Fps çakılmaları yaşanacakmı düşüş olacakmı. High seviyede test edecem buraya yazacam sorun olmazsa ki olacağını pek sanmıyorum buraya yazarım. Zira 2.5Ghz hızındaki işlemci testleri ile yukarı hızlar arasında abartılacak bir fark yok. Ha tamam 60Fps ile oynayacağına 35 ile oynasın sorun yok. Artık öyle bir abartılıyorki bu darboğaz sorunu (Lütfen bu konu için söylediğimi sanmayın 1-kaç gündür araştırıyorum her forumda var) adam 8800gt 4 çekirdekli işlemci alacağım ne olur diyor o.c yapmazsan darboğaz yapar diyorlar. Ama ben halen ekran kartlarının üzerindeki Gpu yongasının ne işe yaradığını çözemedim, işlemci darboğaz yapıyorsa, madem işlemci ile çalışıyorsa bu gpu ne halt ediyor.

Bir deneyeceğim bakalım bakalım ne olacak.

Konuma gösterdiniz ilgi ve alakadan dolayı herkese teşekkür ederim. Halen yorumları dinleyebilirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: spawn42

Yok arkadaşlar ben inanmadım bu darboğaz sorununa. Şimdi 3800+ işlemciye 9800gt takıcam hiç o.c yapmadan crysis oynayacağım bench yapacağım bi bakayım acaba ne olacak. Fps çakılmaları yaşanacakmı düşüş olacakmı. High seviyede test edecem buraya yazacam sorun olmazsa ki olacağını pek sanmıyorum buraya yazarım. Zira 2.5Ghz hızındaki işlemci testleri ile yukarı hızlar arasında abartılacak bir fark yok. Ha tamam 60Fps ile oynayacağına 35 ile oynasın sorun yok. Artık öyle bir abartılıyorki bu darboğaz sorunu (Lütfen bu konu için söylediğimi sanmayın 1-kaç gündür araştırıyorum her forumda var) adam 8800gt 4 çekirdekli işlemci alacağım ne olur diyor o.c yapmazsan darboğaz yapar diyorlar. Ama ben halen ekran kartlarının üzerindeki Gpu yongasının ne işe yaradığını çözemedim, işlemci darboğaz yapıyorsa, madem işlemci ile çalışıyorsa bu gpu ne halt ediyor.

Bir deneyeceğim bakalım bakalım ne olacak.

Konuma gösterdiniz ilgi ve alakadan dolayı herkese teşekkür ederim. Halen yorumları dinleyebilirim.

En güzeli, elindeki işlemci ile bir dene tatmin olmaz isen işlemcini değiştirmeyi düşünürsün.

• Öyle yapacam ben bir deneyeyim ama sorun çıkacağını sanmam. Eğer çıkmazsa darboğaz tarihe karışır.
  • Evet arkadaşlar konuyu daha önce açmıştım 9800Gt 3800+ işlemci ile crysisi nasıl oynatır. Nihayet bugün küçük bir test yaptım Benchmark Tool ile sonuç:

Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+ @ 2009 Mhz
    CPU ID: x86 Family 15 Model 75 Stepping 2
    Operating System: Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3
    Physical memory: 2,00 GB
    Display adapter: NVIDIA GeForce 9800 GT 512 MB
    Driver version: GeForce Release 175 (175.31) (20080625195700.000000-000)

sys_spec_MotionBlur = 3
    sys_spec_GameEffects = 3
    sys_spec_Water = 3
    sys_spec_VolumetricEffects = 3
    sys_spec_Texture = 3
    sys_spec_Sound = 3
    sys_spec_Shadows = 2
    sys_spec_Shading = 3
    sys_spec_PostProcessing = 2
    sys_spec_Physics = 3
    sys_spec_Particles = 3
    sys_spec_ObjectDetail = 3

==============================================================
    TimeDemo Play Started , (Total Frames: 3502, Recorded Time: 92.69s)
    !TimeDemo Run 0 Finished.
    Play Time: 123.34s, Average FPS: 28.39
    Min FPS: 10.32 at frame 2888, Max FPS: 46.35 at frame 1253
    Average Tri/Sec: -473718, Tri/Frame: -16684
    Recorded/Played Tris ratio: -31.29
    !TimeDemo Run 1 Finished.
    Play Time: 120.22s, Average FPS: 29.13
    Min FPS: 10.32 at frame 2888, Max FPS: 46.35 at frame 1253
    Average Tri/Sec: -52238, Tri/Frame: -1793
    Recorded/Played Tris ratio: -291.13

//////////// Summary \\\\\\\\\\\\\

09.26.2008 22:53:49 - Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3

DirectX 9.0c CUSTOM 3X @ Map: ambush @ 0 1440 x 900 AA 0xx
    ==> Framerate [ Min: 10.32 Max: 46.35 Avg: 29.13 ]

Ortalama 30 Fps gördüğünüz üzere gölge ve post prcss orta diğerleri yüksek 4x aa ile de ortalama 26Fps onun testini koymadım.
    Benim açımdan oldukça tatmin edici çünkü darboğaz yazılarını okuyunca bunalıma girmiştim ama hiçte öyle çıkmadı.
    Belki tam performans çalımıyor ama sadece büyük patlamalarda takılma oluyor.
    Demekki buradan ne anlıyoruz darboğaz denilen şey öyle abartılacak birşey değil.

Not: Parçalarda o.c yoktur. Kirli ve hantal bir sistem ile kutudan çıkan sürücü ile test yapılmıştır.
    İleride yeni bir windows ile daha sağlıklı sonuçlar alacağımı düşünüyorum.
    Ekran Kartı Sparkle önerenlere teşekkürler.

• athlon 3500 + hd3870 ile 1280x1024 herşey high 4xaa 25-45fps arası oynatıyo.. o şekilde çok rahat oynarsın.. bi de medium demişsin.. mediumu unut very high'a kadar yolu var
  • Doğru diyon darboğazdan bahsetmeye başlayınca millet sanki dedim 5ghz işlemcide bile sorun çıkaracak.
    Bide tümü highte deneyim bakalım ne olacak.
  • partikül tabanlı yerlerde (patlamalar gibi) işlemci devreye gireceği için yavaşlama olacaktır, nvidia satın aldığı fizik motorunu yaygınlaştırır ve oyun firmalarının fizik hesaplamaları için ekran kartını kullanabilmesini sağlarsa işlemci gücüne daha da az ihtiyaç duyabilirsin.

Adobe CS4 ve Premiere CS4'te nvidia kartlarla hızlandırma özelliği geliyor, yani yavaş yavaş GPU tabanlı hızlandırma yaygınlaşmaya başladı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.