Şimdi Ara

971p GERÇEKTEN S-PVA MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MONİTÖRÜ ALDIM SEVEREK KULLANIYORUM.. GAYET MEMNUNUN..AMA SU PVA MI S-PVA MI OLAYI KAFAMA TAKILDI..BUNUN Bİ İSPAT ŞEKLİ YOKMU..MONİTÖRÜN İÇİNİ AÇAN VE PANELİN ARKASINDAKİ NUMARAYI OKUYAN BİRİLERİ..ORADAKİ KODU OKURSAK ASLINDA PANELİN TAM OLARAK NE OLDUĞU AYDINLIĞA KAVUŞMUŞ OLACAK.. BEN DENEDİM AMA BECEREMEDİM..KIRARIM DİYE KORKUP YARIDA BIRAKTIM..BU KONU ÇOK ÖNEMLİ ÇÜNKÜ S-PVA İSE PİYASADAKİ EN İİ FİYAT-KALİTE ORANINA SAHİP MONİTÖR OLACAK..EN AZINDAN ŞİMDİLİK..

• Monitorun zaten S-pva bunu arastırmana gerek yok emin olabilirsin ama en kesin sonuc sitesinde Samsung un sitesinden de bakıp sana buraya link i kopyaladım ilk ozellik S-PVA oldugu ama dersen ki ben inanmıyorum o zaman Samsung a bir dava ac monitorun S-pva olmadıgını kanıtla sitedeki bilgininde yanlıs oldugunu kanıtla milyoner olursun ama boyle buyuk firmalar bu sekildeki olaylara izin vermemek icin her zaman dogru seyleri yazarlar o yuzden monitorun YUZDE YUZ S-PVA icini falan acmana gerek yok

LINK BURDA :http://www.samsung.com/Products/Monitor/LCD_Digital/LS19MBPXFVXAA.asp?page=Specifications

• Kesinlikle S-PVA dır endişen olmasın. Zaten görüntü kalitesinden farklı bakış açılarından kolayca anlaşılıyor.
  • Zamanında bende 971p'yi almadan önce deli gibi araştıryordum en sonunda samsung'un kore sitesindeki destek bölümünden bir mühendis ile görüştüm bana 971p'nin s-pva panel olduğunu söyledi
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

Zamanında bende 971p'yi almadan önce deli gibi araştıryordum en sonunda samsung'un kore sitesindeki destek bölümünden bir mühendis ile görüştüm bana 971p'nin s-pva panel olduğunu söyledi

bunun üstüne ne denebilir
  • Samsung 971P S-PVA panel kullanıyor.
  • Evet, SAMSUNG 971P S-PVA panel AMA 6ms olmasına rağmen yine de hızlı 3D, FPS, araba yarışı gibi oyunlara uygun değil gibi. Ne dersiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar konu şu aslında
    samsungun sitesinde spva yazıyor
    zaten bu panelleride samsung üretiyor
    ama panel listesinde malesef 19" spva panel yok..
    ya samsung hiçkimseye satmadığı sadece kendi ürünlerine özel 19" spva panel üretiyor
    yada kazık yedik
  • quote:

Orjinalden alıntı: bregma

arkadaşlar konu şu aslında
    samsungun sitesinde spva yazıyor
    zaten bu panelleride samsung üretiyor
    ama panel listesinde malesef 19" spva panel yok..
    ya samsung hiçkimseye satmadığı sadece kendi ürünlerine özel 19" spva panel üretiyor
    yada kazık yedik

Niye kazık yiyelim arakadaşım acayipsin sende yani !? ben görüşmelerim sonucunda s-pva olduğunu öğrendim , bu monitör kadar keskin ve parlak görüntü veren aynı zamandada renk skalası en geniş ve renk üretibilme kabiliyeti olan bir monitör bu fiyata yok 16.7 milyon gerçek renk veriyor ve kontrast oranı 1500:1 değil 1750:1 bu monitörün (dikkat dinamic kontrast değil bu gerçek değeri ) o yüzden siyah seviyeside en üst düzeyde , o kadar kafaya takmana gerek yok sonuçta bu monitörün görüntü kalitesinde rakibi yok gelişmiş ips paneller dışında tabii ...

• http://www.samsung.com/Products/TFTLCD/common/product_list.aspx?family_cd=LCD07

bence bu kesinlikle hepimizi düşündürmeli...samsung 19" spva panel üretmiyor
  • Düşünelim tabii de sonuçta resmi sitesinde s-pva olduğu yazıyor.
    Bunun aksini kanıtlayamadığın sürece resmi siteye inanmak zorundasın.
  • www.prad.de de PVA diyor

Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fortuneteller -- 4 Mart 2007; 16:41:18 >

• evet bende araştırdım arkadaşlar çoğu yerde PVA diyor ya.Şu uzakdoğu siteside öyle

Link: http://product.pcpop.com/000027330/Detail.html
  • S-pva ile pva arasındaki fark şudur ;

S-pva paneller 8 bitlik panel kullanır ve hepsi 8 bittir dithering kullanılmaz

Pva paneller ise 6-bit+2x2 dither = 8 bit , 6-bit+FRC = 8 bit yöntemlerini kullanırlar , sonuçta hepsi 8 bittir ve gerçek 16.7 milyon renk üretirler , benim koreli mühendisle yazışmalarım sonucunda, ki bu yazışmalar bayağı bir sürdü keşke mailleri saklasaydım buraya koyardım , bana dediği şey , hepsinin 8 bit olduğudur S-pva lar ghosting'de daha başarılı daha az ghost oluyor demişti , o yüzden endişelenecek bir durum yok ortada görüntü kalitesi s-pva lar ile aynı hatta daha iyi diyenler var 971p için

• zaten konuda burada düğümleniyor..eğer elimizdeki monitör 6+2*2 dithering ile 8 bit oluyorsa 970ten sonra 971 diye bir diye bir monitörle ortaya çıkmak ve sitede bunu spva olarak tanıtmak benim samsunga olan güvenimi tamamen sarsacaktır..kaldıki bu gerçek 8 bir demekte değildir..aynı kalitede görüntüde vermez(nette bununla ilgili pek çok makale mevcut)..ayrıca bir öbceki modelde (yani 970pde) olan bazı özellikleri kısıp bize azda olsa daha pahalı bir monitör satmış oluyorlar..ben panelin aynı olduğunu bilsem belkide tercihimi 970ten yana kullanırdım..çünkü iki eksenli bir hareket düzlemi sunuyordu..baglantıları daha kolaydı..tabi bu beni şahsi fikrim..belkide mva yada ips monitörlerden yana şansımı kullanırdım..benim burada anlatmak istediğim ise 22" yada daha ucuz 19" monitörlerden vazgeçip bu monitörü almamdaki sebep (hepimizin böyle düşündüğüne inanıyorum) monitörün kullanıcıları tarafından çok övülmesiydi ama bir yandanda 600milyona s-ips ayarına yakın özellikte panele sahip bir monitör alacak olmaktı..pva monitör almak isteseydim zaten 970p uzunca bir zamandır piyasadaydı...BU FORUMU TAKİP EDEN ARKADAŞLARA TAVSİYEM SAMSUNG FİRMASI BU KONU HAKKINDA DOYURUCU BİR AÇIKLAMA YAPMADAN BU MONİTÖRE PARA YATIRMAMALARI..zaten biz almış olanların ne kadar tartışırsak tartışalım yapabileceğimiz birşey yok...monitörün ii taraflarına bakmaya çalışacağız..tabi samsung bize bakın monitörleriniz sitemde belirttiğim gibi s-pva dır ispatıda budur yada pvadır ama gelin ben elinizdekileri spva olanlarıyla değiştireyim demediği sürece..

• Yav aylardır s-pva bildiğimiz monitör hakkında bile şaibeler çıkıyor neye nasıl inanacaz bu ülkede zor valla!!
  • benim çıkarttığım sonuç şu...eğer samsung 19" spva panel üretseydi diger firmalarda bu panele 20"lerde olduğu gibi değişik tasarımlar yaparlardı..başka kimsede niye yok..samsung bir süre sonra yalnışlık olmuş deyip işin içinden çıkacak haberiniz olsun..
    zamanında amd'nin overclocklu işlemcilerinide böle satmışlar sonra özürdilemişlerde..alanlara geçmiş olsun..tabii banada
  • samsung birinin yaptığı şikayet üzerine sitede yazan spva'nın hatalı olduğunu kabul etmiş..ama değiştirmemiş..

971P, the model is not S-PVA panel.
    That's panel is just PVA panel.

Same model is selling in Korea as named as CX913P. It's panel is PVA. And also, CX913P model name is for Korea-internal name.
    The model is same thing with 971P. (Samsung uses different model name for internal/external product.)

However, you can check the panel type of the 971P from Samsung's homepage.
    There is no word like S-PVA in feature information page.
    In specification page, it noticed as S-PVA, but it's wrong.

You can check it from Samsung via E-mail. I checked this via email, and Samsung ERMS replied they are wrong. I sent the URL of page contains wrong information to them. However, they did not modified the information still now
  • Vay Samsung vay sende mi kelek yapmaya başladın...
  • ARKADAŞLAR BU KONUYU SÜREKLİ GÜNDEMDE TUTUYORUM..SONUÇTA BEN MONİTÖRÜ ÖYLE YADA BÖYLE ALDIM..22" ALACAKTIM AMA FORUMLARA BAKIP KENDİMCE 971P Yİ MANTIKLI BULDUM..AYRICA BU ARA EKRAN KARTIMI YENİLEMEYİDE İSTEMİYORDUM..(22" TE İMZAMDAKİ EKRAN KARTININ NATİVE ÇÖZÜNÜRLÜKTE PEK İİ PERFORMANS VERMEYECEGİNİ DÜŞÜNDÜĞÜMDEN,TN PANEL ALMAK İSTEMEDİĞİMDEN VSVS) SANIYORUM HALA BAZILARMIZ 22" E 19U TERCİH EDECEKLER..BU APAYRI BİKONU..

ÇOĞUMUZ BİRKAÇ LCD ALIP BEĞENMEME VE DEĞİŞTİRME LÜKSÜNE SAHİP DEĞİLİZ..YANİ ALACAĞIMIZ MÖNİTÖRLERLE BİRKAÇ SENE İDARE EDECEZ..ALMIŞKEN EN İİSİ OLSUN DİYORUZ PARAMIZ ELVERDİĞİNCE TABİ..971P Yİ SADECE SPVA DİYE ALDIM..(ASLINDA GÖZÜM S-İPSLERDE İDİ) AMA SONRADAN DAHA DERİN ARAŞTIRINCA BİRAZ KONTRASTI ARTTIRILMIŞ 970P ALDIĞIMIZI FARKETTİM..(ASLINDA ONUN PLATFORMU DAHA KULLANIŞLI EN AZINDAN SAĞA SOLADA DÖNEBİLİYOR)

SÖYLEYECEĞİM SAMSUNG BU KONUDA İNSANLARIN E MAİLLE UYARMASINA VE SİTEYE YALNIŞLIKLA SPVA YAZDIĞINI KABUL ETMESİNE RAĞMEN BU YALNIŞLIĞI DÜZELTMİYOR..ÇÜNKÜ İŞİNE BÖYLE GELİYOR..BU PANEL KESİNLİKLE GERÇEK 24 BİT DEĞİL..(6+2 DİTHERİNG TIPKI 970P GİBİ) SPVA MÖNİTÖRLER EN AZ 20" VE 1600*1200
    KİMSE DAHA ÖNCE BİZİM YAPTIĞIMIZ GİBİ 600YTLYE S-İPS AYARINDA(PEK ÇOK REVİEW BÖYLE DİYOR--SİPSi>=SPVA>TN) Bİ MONİTÖR ALACAGINI DÜŞÜNEREK GİDİP 971P YE BU KADAR PARA VERMESİN..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.