Şimdi Ara

97 e200 otomatik şanzıman sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Henüz yeni üyeyim adım erdinç.
    97 model e200 mercedesin kronik bir şanzıman sorunu varmı, tahmini ömrü ne kadardır?
    Birde manuel vitesli 97 elegance var km 85000de yaptığım araştırmalar ve servislerin demesine göre yağına suyuna bak! fazla sıkıştırmadan ( 5000 d/d nın üstüne çıkma ) kullanırsam ömrü en az 500.000 km olur diyolar. mercedes araç sahibi olan yada mercedesten anlayan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olun. bi sevdaya tutulup aracımı sattım şuan arabam yok ve karakara düşünüyorum.

• Merhaba,

bir aracın kendisinin ömrünün ne kadar olacağını belirleyen en önemli şey aracı sıfır olarak alan kişinin o aracın bakımını ne kadar düzenli olarak yaptığı ve o aracı nasıl kullandığıdır.mesela bizim ülkemizde kmsi çok araç alınmaz veya sorunludur gibi bir anlayış var. bir aracın kmsinin çok veya az oluşundan çok aracın bakımlarının ne kadar düzenli yapıldığı, nasıl kullanıldığı önemlidir. örnek vermek gerekirse 50,000 kmde ve 250,000 kmde iki tane Mercedes düşünün.. bu ikisi de aynı özelliklerde ve yaşta.. 50,000kmdeki araç hor kullanılmış ve bakımları düzenli yapılmamış bu arada 250,000 deki de çok iyi bakılmış olsun ve iki araç da satılık olsun.. ama alacak olanlar bunu bilmesinler.. normalde müşteriler 50,000 kmdeki aracı almak isterler ama aldıklarında sorun yaşamalaır kuvvetle muhtemeldir.

Şanzıman konusunda gelince otomatik şanzımanlı araçların tümünde esas olan şey yağdır.yağ belli periyodlarda 6 senede bir veya 70,000 km de bir değişmelidir.seviyesi 15 günde bir kontrol edilmeli ve eksikse tamamlanmalıdır. yağ kontrolü ve yağın kalite kontrolü ile ilgili kısımları defalarca yazdım tekrar etmiyorum. otomatik şanzımandan ömür boyu faydalanmak için bakımlar düzenli olarak yapılmalı.

hangi araç olursa olsun ister Mercedes ister Tofaş, aracın motor yağı periyodik olarak değişmeli, soğutma suyu seviyeleri dikkatle takip edilmeli, İstanbul gibi şehirlerde dur-kalk trafiği bol olduğu için hararet yapma olsasılığı %80 daha fazladır.

bir aracın bakımları düzenli yapılırsa (yukarıdakiler) bence o araç uzun seneler hizmet eder..

• araç çok temiz kullanıcısını biliyorum bir aracın içinde hala sıfır km kokusu kalırmı dersen işte öyle bi araç. yalnız bu arac manuel vites geçişleri öyle güzelki dokunmaya kıyamıyorsun
  • Memnun olduk arkadasim...

Tek bir aracta ki on ayri sorun icin tek ayri topic acarsan daha cok memnun olacagiz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 307 Otomatik Vites Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.