Şimdi Ara

96-97-98 model clio rt ve rn'ler hakkında acil bilgi lazım!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
35.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar!

    Eski kasa clio rt ve rn'ler hakkında tüm bildikleriniz bana çok lazım.Yakıtı, ikinci eli, yedek parça durumları hakkında bilgi rica ediyorum.



  • RT tipleri manuel vitesli,RN olanları Otomatik vites.İki versiyon için en önemli farklılık bu.

    Her iki versiyon da dönemine ve segmentine göre zengin sayılabilecek bir standart donanım sunuyor.(Hidrolik direksiyon-Elektrikli cam-Elektrikli aynalar-sis farı-uzaktan kumandalı merkezi kilit-immobilizer gibi) Klima ise opsiyonel.

    Motoru ise Renault'nun 9 ve 19 serilerinde kullandığı 1390 cc hacimli tek nokta enjeksiyonlu Energy motoru.
  • Yorumların için teşekkürler ama alayımmı tavsiye edermisiniz?
  • eğer bütçeniz 8000-9000 aralığını geçemeyecek durumdaysa alın derim.
    bende 1 ay önce 98 model bi clio 1.4i aldım, çok şükür memnunum. beğenmediğim bi tarafı koltukları fazla yumuşak ve uzun sürüşlerde yoruyor adamı.
  • 97 clio rt aracım var lpgli ve 1 yıldır kullanıyorum. bu fiyat aralığında alınabilecek bi araba bence. amaç kullanmak olduktan sonra model düşüklüğünü hiç hissettirmiyor. 10 yıllık olmasına rağmen iç aksamı ve kapıları falan hala sağlam giderken ne bi tıkırtı ne bi ses. lpgli olunca zaten tasarruflu bi araba. 45 ytl ye 420km civarı gidiyor karma tüketim. yedek parçası biraz sorunlu.fransa üretimi olduğu için hem pahalı hem de kısa sürede bulması zor. yan sanayisi zaten yok kimse üretmiyor, çıkma parça da ara ki bulasın. onun dışında arabanın bi masrafı yok 1 senede yağ değişimi ve filtreler dışında masrafım olmadı onlarıda kendim yapınca cok bişi tutmuyor zaten...
    çoğunlukla uzun yol kullanmama rağmen koltuklardan bi şikayetim olmadı hatta bel çukuru desteği bile koymuşlar ayrıca sürücü koltuğunun yükseklik ayarı da var. arac küçük gözüksede içine girince anlaşılmıyor ancak indikten sonra veya otoparkta diğer araçlarla kıyaslayınca anlıyorsun küçüklüğünü....




  • koltukların ayarıda önemli sanırım.yükseklik ayarı yaptıktan sonra biraz daha rahatladım ama yinede daha sert olmalıymış hissi veriyor. özellikle opellerin koltuklarını sertlik olarak beğeniyorum. benim araçta konsoldan gelen ufak tıkırtılar var, daha ziyade bozuk zeminlerde kendini belli ediyor. o tıkırtılar nasıl giderilebilir bilemiyorum. henüz benimde bi masrafım olmadı çok şükür. iyi hızlanıyor ve yaşına göre seri bir araç. benim lastikler 155 80 r13, 175 70 r13 taktırmayı düşünüyorum, yakıt tüketimine çok etkisi olurmu acep? birde arabanın arkasını 5parmak kadar alçaltmak niyetindeyim yol tutuş ve yan rüzgardan daha az etkilenme konusunda olumlu gelişme sağlarmıyız?
  • MERHABA

    10 000 LIK TEMIZ BU MODEL DEN BULUNABILIRMI?
    http://www.tuning.gen.tr/imagdatas/13670_a.jpg BU HALE GETIREBILIRMIYIZ?
    KAÇ TL MAL OLUR?
    ACABA...
  • GÜNCEL!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: H7K7N

    MERHABA

    10 000 LIK TEMIZ BU MODEL DEN BULUNABILIRMI?
    http://www.tuning.gen.tr/imagdatas/13670_a.jpg BU HALE GETIREBILIRMIYIZ?
    KAÇ TL MAL OLUR?
    ACABA...

    Geçen sene almıştım 98 modelini ihtiyaçtan sattım sonra az yakan motoru donanımı gerçekten güzel bir araç ama bu resimdeki siyah clio rsı modeli olup 1.8 motordur ve tek kapıdır arkadaşımda mevcuttu çok seri bir araçtır 140 beygir...
  • arkadaşlar gördüğnüz modifiyeli araba 17jant ve kesinlikle 97rt araçlara uymuyo orjinali 13jant başkası uydurulmaya çalışılsada sıkıntı yaratıyo bunu sadece göstermelik takılmış aksi durumda basar vurur lastiklere haberiniz olsun saygılar.
  • Guncelll

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende iki gun once clio 97 rt aldim. Ilk izlenimlerim gayet olumlu. Arac bende su hissi uyandirdi acaba renoult turkiyede urettirdigi toros ve renoult 12. Sonra broadway arabalarini ikinci kalite mi yapti acaba. Ki bu arac 19 yasinda ve hala sanki wolkswogen e binmis hissi uyandiriyor. Mesela iyice inceledim aracin orjinalden calismayan hicbir yeri yok. 4 hoparlor koymuslar iki on iki arka hala calisiyorlar. Sigara kullugunun kapagi sapasaglam bunun gibi cogaltabiliriz. Yolda giderken cukurlara dustugunde sifir araba hissi veriyor. Direksiyonu yumusak vitesler seri bagaj kucuk gibi gozukuyor ama bayagi buyuk. Mesela cok rahat iki tane cocuk arabasini alir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu aralar araba bakıyorum. Bir arkadaşım da 1997 model clio 1.4 rt modeli var. Tüpsüz orjinal. Araç 198000 km. 30000km önce motor yaptırdım diyor. Yazın triger debriyaj baskı balata değiştirdim diyor. Bakımlı bir araç. Ne dersiniz alınırmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu kadar kulusture bu yuksek fiyatlar arasinda çöldeki vaha gibi. Yani verdiginiz paranin hakkini fazlasiyla hakediyor.bu kasalar fransiz uretim oldugu icin cok kaliteli yapilmis. Sirali lpg ve klima super olur. Tabi birde aracin kaportasinin genel durumuna baktirmak ve bakmak lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaporta ve gögüs aksami hariç heryeri r19 un parcalariyla ayni. Yani parcasi bulunmaz diye birsey yok. Daha iki gun once benzin pompasini degistirdim. Clio 2 lerle ayni fiyat. 60 tl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cesur_0342

    Kaporta ve gögüs aksami hariç heryeri r19 un parcalariyla ayni. Yani parcasi bulunmaz diye birsey yok. Daha iki gun once benzin pompasini degistirdim. Clio 2 lerle ayni fiyat. 60 tl.
    Merhaba babam bu 1996 clio rt almayı düşünüyor. Acaba farı olsun tamponu dış parçaları olsun hiçbir parçasnı piyasada bulmamız mümkün değil mi. çünkü kardeşimin ilk aracı olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dis gorunusu dandik gibi durduguna oranla cok konforlu yapilmis bir aractir.
    Az yakar sehir ici kullanimi super.
    Parcada bulunur ustada.
    Reno bu sonucta.
    Fransiz uretimi oldugundan bazi parcalari yok hepsi o kadar.
    Ama motor aksaminda degil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yay112 Y kullanıcısına yanıt

    Motor farkına göre

    clio1 de

    Orjinalinde 13, 14, 15 jantlar kullanılabiliyor;

    145/70R13 (1.1 motor)

    155/70R13 (1.2 motor)

    165/65R13

    165/60R14

    175/60R14

    175/55R15

    185/55R15 (1.8 motor)

    195/50R15 (2.0 motor)

    gibi

    kullanılabilecek orjinal ebatlar bunlardır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.